Srbi su izgubili ratove !!!

Srbija .. zemlja koja se proslavila u ratovima kao pobednica ... Da .. To je fakat ... Ali ..

U ratu od 1804 do 1813 iako smo pobedili mnoge vazne bitke ipak realno gledajuci taj rat smo izgubili .. Medjutim u novom ratu 1815. pobedjujemo i dobijamo autonomiju .. U ratovima od 1876 do 1878 ponovo pobedjujemo i dobijamo nove teritorije plus medjunarodno priznatu nezavisnost !!! U dva rata - 1912 i 1913 Srbija pobedjuje u oba .. Ishod ta 2 rata je takav da je Srbija udvostrucila svoju teritoriju !!!! Pa onda idemo dalje .. U Prvom svetskom ratu Srbija opet pobedjuje i to samo na kakav nacin .. Eto to su pobede .. Dakle mnogo , mnogo pobeda i retko koji narod u svetu moze da se pohvali tolikim junastvom .. A sad porazi ....

90tih godina 20-og veka Srbi GUBE ratove ... RSK potpomognuta sa dobrovoljcima i naoruzanjem od strane Srbije gubi rat od Hrvatske i nestaje sa mape . RS takodje potpomognuta dobrovoljcima i naoruzanjem iz Srbije gubi rat od muslimana , Hrvata i NATO-a - da budemo sad iskreni to nije bio potpuni poraz kao u slucaju RSK ali ipak RS je izgubila preko 20 posto teritorije danasnje BiH ... koje je drzala tokom rata a izgubila 95-te .. Ajmo daljse ... 99-e Srbija gubi rat od NATO pakta i povlaci svoju vojsku sa Kosova i Metohije MEDJUTIM tu je situacija dosta specificna jer Kosovo nije automatski postalo siptarsko tako da je mozda pravednije reci da je Sloba ipak izboksovao remi .. !!! Ali Srbija to Kosovo de fakto gubi u miru 2008. godine ...

2 poraza i 1 remi .. Los ucinak .. Doduse Srbija nije izgubila nijedan rat ali Srbi jesu ... Tako vam je to moji ljudi ... Ne kazem da su prekodrinci losi vojnici ali ratove su izgubili odnosno izgubili smo jer smo svi Srbi jel tako ??? Oni su isto Srbi kad mi Srbijanci dobijamo ratove a i mi smo Srbi kad oni gube ratove ..

I mojne vise da se zalimo kako je toliko stotina hiljada Srba proterano iz Federacije BiH i Hrvatske jer je to REZULTAT rata ... To je bilans stanja .. To je ishod tih ratova .. I to je njihovo zlocinacko pravo da proteraju Srbe jer su pobedili rat i kraj price !!!

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...iri-carstva/&usg=AOvVaw3QFSAaYKLhwaWd_PoDs_mM

Ратови су нам наметани, а ми смо имали обавезу и свету дужност да се бранимо.
baš sam pre neki dan čitao nekog osmanskog istoričara koji je opisivao boj na Kosovu, po njemu su Srbi bili bezobraznici i pljačkaši napali Murata a on se samo branio :zcepanje:

tako isto i naša istorija, mi se sve branili a drugi nas samo napadaju

- - - - - - - - - -

i kad smo pobili sve muškarce u onom bosanskom gradiću to smo se isto branili

baš sam pre neki dan čitao nekog osmanskog istoričara koji je opisivao boj na Kosovu, po njemu su Srbi bili bezobraznici i pljačkaši napali Murata a on se samo branio :zcepanje:

- - - - - - - - - -

U kom su to bosanskom gradiću pobijeni svi muškarci?

1.protjerano je vise od 1 miliona Srba iz takozvane Hrvatske i federacije BIH

2.Odbrambeno otadzbinski rat 1991 1995 se vodio u okolnostima propasti tadasjeg svjetskog poretka i nastanka novog unipolarnog sa merikom i njenim eu i nato satelitima na celu a koji su iz nekog razloga uzeli Srbe na zub..priznali neprirodne avnojevske granice kao granice drzava ,zaveli srbima sanckije ,zabrane letenja i na kraju se otvoreno vojno ukljucili i vojno intervenisali protiv Srba

3.Odbrambeno otadzbinski rat 1991 1995 nije izgubljen na bojnom polju uprkos sto su Srbi imali muslimane,hrvate i zapad protiv sebe vec je Milosevic odustao i napravio kompromis sa zapadnjacima...Milosevic je oddrekao 50% Srpskih teritorija zapadno od Drine citavu RSK i dio RS a zapadnjaci i njihove marionete muslimani i hrvati su za uzvrat priznali RS..

4.Odbrambeno otadzbinski rat 1991 1995 je remi

5.Sto se tice agresije nato pakta na Srbiju,znamo svi da je to zavrsilo Milosevicevom kapitulacijom i povlacenjem Srpske vojske sa Kosova

Znaci jedan remi i jedan poraz..sto nije tako lose kad se uzme u obzir da u Srbi protiv sebe u tome ratu 1991 1999 imali najvecu silu istoriji covjecanstva meriku i njihove marionetske satelite iz nato i eu
moglo je i biti i gore

- - - - - - - - - -

Каква је то паралела,нигдје везе?!Османлије освајаче поредиш са распадом СФРЈ и грађанским ратом.
Колико заправо ти знаш о том градићу у Босни?А гдје у историји пише да су Срби напали Аустроугарску или Њемачку?
Јел би оно велика Србија или НДХ?Ко је побио око 22000 мушкараца(Срба) у РС(1992-1995),дупло толико ранио?Духови,Османлије?
О чему ти заправо причаш и шта је поента?

Упознао сам неколико Турака и причао на тему Косовског боја,страшно сам се разочарао колико је њима та битка само једна у низу и не толико битна и значајна као код нас.Османско царство је било огромно те дуго трајало ,имају мноштво значајнијх датума за њих.
Код нас је Косовски бој једна прекретница и питање живота и смрти код њих само једна у низу битака.

O..stara mantra...Srbi kao vecite zrtve.
kako ne progovori nesto o Srebrenici..o opsadi Sarajeva, Arkanovim vragolijama po Semberiji i tako dalje....
I zamisli...klinac kojem je mama trebalo da zabrani izlazak u grad i ispece prcenice ubije Ausytrijskog buduceg cara
a Srbija ne dozvoli da Austrijanci ispitaju zlocin
Ne..verovace srbijanskom sudstvu koje je poznato kao Nekorumpirano.
Posledica je gubitak trecine stanovnista.
I naravno.
Nikakve se pouke nisu izvukle.
devedesetih zaratili sa najvecom silom u istoriji.
Mogli su nas zbrisati za dva dana ali verovarno nisu jer su videli ona dva ruska kozaka kako gromko pevaju u BGu.
Hocu reci....narod kojem je Beograd prestonica je osudjen na nestajanje.
A dotle zivotarenje pod bratskom cizmom.
Emilhs....komplikovan Nick

kako ne progovori nesto o Srebrenici..o opsadi Sarajeva, Arkanovim vragolijama po Semberiji i tako dalje....
I zamisli...klinac kojem je mama trebalo da zabrani izlazak u grad i ispece prcenice ubije Ausytrijskog buduceg cara
I naravno.
Mogli su nas zbrisati za dva dana ali verovarno nisu jer su videli ona dva ruska kozaka kako gromko pevaju u BGu.

koja si ti gnjida...zasto ne odes i ne seres po svom narodu, ili narodima, jer sam bog zna koji si mjesanac....vjerovatno ni sam ne znas...

I naravno.

Шта то надроби?

- - - - - - - - - -

Правилно се каже рат у Сребреници и око ње (1992-1995).
Правилно се каже не опсада Сарајева него рат у Сарајеву и око њега(1992-1995)
Арканове враголије по Семберији-правилно пробијање коридора живота (1992) и одражавање на животу истог(1992-1995)
Морамо бити прецизни до краја,ипак је то рат а не нека игрица...:think:

Шта то надроби?

- - - - - - - - - -

Правилно се каже рат у Сребреници и око ње (1992-1995).
Правилно се каже не опсада Сарајева него рат у Сарајеву и око њега(1992-1995)
Арканове враголије по Семберији-правилно пробијање коридора живота (1992) и одражавање на животу истог(1992-1995)
Морамо бити прецизни до краја,ипак је то рат а не нека игрица...:think:

svako ko je bio od stranih novinara (ne računamo Milu Štulu, Lazanskog i ostale naše stručnjake) u Sarajevu, Vukovaru i ostalim slavnim mestima gde smo "ratovali" mogao je da vidi na šta to liči

Back