SRBI SA SEVERA: Znali smo da će vlada stati iza svog naroda

dbkapo

Veoma poznat
Poruka
11.819
KOSOVSKA MITROVICA – Srbi sa severa Kosova pozdravljaju stav Vlade Srbije da obije potpisivanje sporazuma sa Prištinom.
„ Ta odluka Vlade Srbije ohrabrenje je Srbima da će ostati na ovim prostorima u sastavu svoje države Srbije. Građani i rukovodstvo prihvataju odluku vlade kao državničku i od nacionalnog značaja. Vrh države je ostao dosledan u obećanju da će reći ne ucenama pretnjam i uslovljavanjima, kaže Radenko Nedeljković načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga.
On je ponovi zahtev Srba sa severa da Ruska Federacija uključi u pregovore i da ruski kontingent u sastavu Kfora ponovo dođe na ovo područije.
Časlav Sofornijević kooordinator za bedzbednost opštine Zvečan kaže da Srbi od Kfora traže da ostane neutralan i da radi svoj posao.
„ Poslednjih dana stižu brojne pretnje iz Prištine i to zabrinjava Srbe, nas ohrabruje odgovor Kfora da će reagovati na sve pokušaje destabilizacije. Mi očekujemo da se tako Kfor i ponaša, Kaže Sofronijević.
Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković siguran je da će Beograd u nastavku pregovora biti ohrabren od Ruske Federacije, a raduje i ponovljeni stav Kine da podržava stav Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta države.
„ Verovali smo i verujemo da nas Beograd neće izdati. Ako iz Prištine krenu nasiljem, mi se moramo suprostaviti mirnim putem. Moramo ostati mirini i nema razloga za paniku, ponvljaju Srbi sa severa Kosova.
http://www.krstarica.com/s/index.ph.../www.krstarica.com/lat/katalog/Mediji/Novine/

:per:

6290_1.jpg

Процењује се да је вредност налазишта олова, цинка, сребра, никла, мангана, молибдена и бора (седам стратегијских руда) на Космету и до 1000 милијарди (хиљаду милијарди!) америчких долара. Зато не чуди што је америчка корпорација за истраживање рудног богатства „Аврупа минералс”, прогласила Косово и Метохију за најпродуктивнији европски регион за олово и цинк. На крају, поставља се питање: Да ли је Србија због тога бомбардована 1999. године и да ли се зато, супротно међународном праву и уз употребу силе, покушава отимање 15% територије Србије?

KOSOVSKA MITROVICA – Srbi sa severa Kosova pozdravljaju stav Vlade Srbije da obije potpisivanje sporazuma sa Prištinom.
„ Ta odluka Vlade Srbije ohrabrenje je Srbima da će ostati na ovim prostorima u sastavu svoje države Srbije. Građani i rukovodstvo prihvataju odluku vlade kao državničku i od nacionalnog značaja. Vrh države je ostao dosledan u obećanju da će reći ne ucenama pretnjam i uslovljavanjima, kaže Radenko Nedeljković načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga.
On je ponovi zahtev Srba sa severa da Ruska Federacija uključi u pregovore i da ruski kontingent u sastavu Kfora ponovo dođe na ovo područije.
Časlav Sofornijević kooordinator za bedzbednost opštine Zvečan kaže da Srbi od Kfora traže da ostane neutralan i da radi svoj posao.
„ Poslednjih dana stižu brojne pretnje iz Prištine i to zabrinjava Srbe, nas ohrabruje odgovor Kfora da će reagovati na sve pokušaje destabilizacije. Mi očekujemo da se tako Kfor i ponaša, Kaže Sofronijević.
Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković siguran je da će Beograd u nastavku pregovora biti ohrabren od Ruske Federacije, a raduje i ponovljeni stav Kine da podržava stav Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta države.
„ Verovali smo i verujemo da nas Beograd neće izdati. Ako iz Prištine krenu nasiljem, mi se moramo suprostaviti mirnim putem. Moramo ostati mirini i nema razloga za paniku, ponvljaju Srbi sa severa Kosova.
http://www.krstarica.com/s/index.ph.../www.krstarica.com/lat/katalog/Mediji/Novine/

Једна свакако позитивна ствар за ову Владу је одбијање овог ткз. ,,споразума". Надам се да ће бити још таквих потеза.

Jasno je da je Kina protiv separatizma, budući da ima više regija i teritorija koje se žele otcijepiti (Tibet, Ujgurija, Mandžurija, Tajvan itd.).

Teško da će Vlada Srbija moći dugo odugovlačiti sa sporazumom. To treba jasno priznati Srbima na Kosovu, kako ih se ne bi uzalud zavaravalo, jer će se na kraju njihov bijes okrenuti, ne prema Kosovu već prema Srbiji, koja ih je, kako vjeruju, izdala.

Možda u Kuriru, ali, ja sam to sinoć gledao na TV. :per:

Sa žalošću moram da konstatujem, u Srbiji sada živi neki narod .. čiji su to potomci Bog te pita ... koje više ništa
sem sopstvene kože ne zanima .. Bila sam u Kragujevcu za vikend, odnosno u jednom selu .. veruj mi .. ljudi pojma
nemaju da se u vezi Kosova išta događa, a čini se i da znaju .. ne bi ih zanimalo ..

Ovi u gradu sa druge strane, samo gledaju kako će neku ličnu korist da ćape .. tako da .. ne bi me čudilo da su
i na Kosovu preostali samo neki koji su se i inače samo grebali o duple plate i slično .., a kad se odsvira
fajront .. ići će na neku drugu stranu i mirna Bačka ..

Gde nas to vodi ... videćemo i sami ..

Sta ce onda biti sa detetom (srbima sa Kosova) kome ce dete pripasti ako brak pukne?

Dete po Porodičnom zakonu ne pripada već se poverava jednom od roditelja.

Međutim, kad smo već kod Porodičnog zakona .. ima jedan novi institut koji ranije nije postojao,
a to je zajedničko vršenje roditeljskog prava i po razvodu ili prestanku vanbračne zajednice ..

Uslov da se ostvari zajedničko vršenje roditeljskog prava jeste da roditelji naprave sporazum ..

Kako ovde od sporazuma nema ništa, osim što su supružnici sporazumni oko samog razvoda ...,
to će deca biti poverena onom roditelju o kojem Centar za socijalni rad ima povoljnije mišljenje.

Sedmo ... i deca se kao ovde nešto pitaju, a ona će naravno da odu u majku Srbiju ...

Sa žalošću moram da konstatujem, u Srbiji sada živi neki narod .. čiji su to potomci Bog te pita ... koje više ništa
sem sopstvene kože ne zanima .. Bila sam u Kragujevcu za vikend, odnosno u jednom selu .. veruj mi .. ljudi pojma
nemaju da se u vezi Kosova išta događa, a čini se i da znaju .. ne bi ih zanimalo ..

Ovi u gradu sa druge strane, samo gledaju kako će neku ličnu korist da ćape .. tako da .. ne bi me čudilo da su
i na Kosovu preostali samo neki koji su se i inače samo grebali o duple plate i slično .., a kad se odsvira
fajront .. ići će na neku drugu stranu i mirna Bačka ..

Gde nas to vodi ... videćemo i sami ..

Dušo, samo zgubidani s Krstarice i ostalih foruma ratuju i prosipaju moralne vrednosti dok narod vapi za dinarčićem i zaposlenjem.

Gladna i željna usta ne idu na koncert i izložbu slika ... Taj narod je prepoznao ko ne valja i jedva ga smenio. Sad čeka nešto bolje, u pravu si, zabole ga q za stanje na Kosovu kad kod kuće nema čime da narani i odškoluje decu.

Back