Srbi Republike Srpske treba da imaju pravo glasa u Srbiji-Dodik..

DeteSunca:
Da nešto razjasnimo, ja za tebe nisam 'klinac'. Ako sam te nečim uvredio izvini.
Ja sam Paljanin, i sve te ljude koje mi ti pominješ ja sam video i doživeo. Majka me je vodila u crkvu, dok sam bio mali, u ratu,a pored mene su u toj istoj crkvi stajali i Karadžić i Krajišnik i masa drugih 'velikana'. Mesecima smo bili bez struje, a jedini zvuci u noć su bili zvuci granata i pušaka. Onim jadnicima u Sarajevu je bilo mnogostruko gore. Oca sam izgubio pre, pa ne znam kako je to brinuti se za njega dok je na položaju ili ga izgubiti u ratu, ali sam i ja izgubio rođake. Ovo ti pričam čisto da mi o tom aspektu rata više ne govoriš.
Rata u BiH ne može biti iz drugih razloga, prvenstveno međunarodnih. Srpska kao federalna jedinica mene sasvim zadovoljava, bar za sada. To je početak. Naravno da je moj san, i san svakog Srbina preko Drine, da im se zemlja zove Srbija, ali ja sam za snage koje će to uraditi načinom koji je manje poguban od rata...

Eto, to je sve što imam da kažem....

Procitaj pazljivije sta sam napisao pa ces vidjeti da te nigdje nisam nazvao klincem, vec da sam to koristio kao "slang" u mom pitanju. Ti si izvadio moje rjeci iz konteksta pokusavajuci da kazes da ja zelim rat sto nije tacno. Ja samo analiticki posmatrama stvari i iznosim svoj sud. Rat Srbi nece prouzrokovati kao ni 1992, posto Srpski pozivi za nezavisnost obicno dodju kao odgovor na Muslimanske pozive za ukidanje Republike Srpske. Prica o nezavisnosti je pocela tek nedavno dok pozivi za ukidanje Republike Srpske traju od 1995. Naravno pristrasnost MZ dozvoljava Muslimanima da to rade 10 godina bez ikakvih posljedica dok svaka ekstremnija retorika sa nase strane obicno biva strogo kaznjena.

UofC:
Procitaj pazljivije sta sam napisao pa ces vidjeti da te nigdje nisam nazvao klincem, vec da sam to koristio kao "slang" u mom pitanju. Ti si izvadio moje rjeci iz konteksta pokusavajuci da kazes da ja zelim rat sto nije tacno. Ja samo analiticki posmatrama stvari i iznosim svoj sud. Rat Srbi nece prouzrokovati kao ni 1992, posto Srpski pozivi za nezavisnost obicno dodju kao odgovor na Muslimanske pozive za ukidanje Republike Srpske. Prica o nezavisnosti je pocela tek nedavno dok pozivi za ukidanje Republike Srpske traju od 1995. Naravno pristrasnost MZ dozvoljava Muslimanima da to rade 10 godina bez ikakvih posljedica dok svaka ekstremnija retorika sa nase strane obicno biva strogo kaznjena.
Pa sama činjenica da šaneri laju 10 godina o ukidanju bez uspeha je dovoljna. Ali ukoliko dođe do ukidanja Srpske, neizostavno dolazi do referenduma, što dalje ne isključuje mogućnost oružanog sukoba. Mada iskreno, ne znam zašto bi se muslimani borili oko nečega što realno ne poseduju. Teško je zamisliti posledice novog rata. Bilo bi to mnogostruko gore nego u predhodnom.

markovozd..:
Sto se pokazalo kao velika greska Hrvatske , jer bosanske hrvate od kada su dobili to drzavljanstvo, vise interesuje Hrvatska ,i kada ce ona da udje u EU, sto njima daje fenomenalnu poziciju, da zive van EU, sa svim pravima , koje imaju i gradjani zemalja EU...
Tako je, mogu ići kuda god hoće po Evropi da ih niko ne pogleda, a meni treba viza da odem pišati....
Razmišljam da uzmem državljanstvo Srbije, opet ćete vi sve uraditi pre BiH...

Cossack:
Treba im dozvoliti da glasaju u Srbiji, zasto da ne, pa i Madjari koji zive u Srbiji imaju Madjarsko drzavljanstvo.
U Madjarskoj je organizovan referendum na kome se glasalo da li da se dozvoli dvojno drzavljanstvo za madjare koji zive u okolnim zemljama(srbiji,rumuniji,slovackoj,ceskoj).
Pazi referendum da li da se uopste dozvoli dvojno drzavljanstvo a ne da se da svima.Svako bi da je referendum prosao samo stekao pravo da konkurise za madjarsko dravljanstvo.To je nesto sto mi vec dozvoljavamo srbina iz RS.
Epilog tog referenduma je bio takav da je za bila ubedjiva manjima i nije prosao.

DeteSunca:
Tako je, mogu ići kuda god hoće po Evropi da ih niko ne pogleda, a meni treba viza da odem pišati....
Razmišljam da uzmem državljanstvo Srbije, opet ćete vi sve uraditi pre BiH...
mislim da si u pravu veliko nepovorenja ce vladari preko BiH zbog muslimanskog zivlja(veze sa islamistima i tako to) i nikad verovatno nece stici na belu sengen listu.

_Milanche_:
U Madjarskoj je organizovan referendum na kome se glasalo da li da se dozvoli dvojno drzavljanstvo za madjare koji zive u okolnim zemljama(srbiji,rumuniji,slovackoj,ceskoj).
Pazi referendum da li da se uopste dozvoli dvojno drzavljanstvo a ne da se da svima.Svako bi da je referendum prosao samo stekao pravo da konkurise za madjarsko dravljanstvo.To je nesto sto mi vec dozvoljavamo srbina iz RS.
Epilog tog referenduma je bio takav da je za bila ubedjiva manjima i nije prosao.

Pa.Madjari su se vodili zdravom logikom.........ne mozes ti , da imas drzavljanstvo, i sva prava koja ti ono daje, a da obaveze, (porez iz radnog odnosa, biznisa, imovine) placas u drugoj drzavi..............pa to je tako logicno........

To su samo glupi Hrvati, u napadu nacionalne histerije uradili ........i sada se kaju......

markovozd..:
Pa.Madjari su se vodili zdravom logikom.........ne mozes ti , da imas drzavljanstvo, i sva prava koja ti ono daje, a da obaveze, (porez iz radnog odnosa, biznisa, imovine) placas u drugoj drzavi..............pa to je tako logicno........

To su samo glupi Hrvati, u napadu nacionalne histerije uradili ........i sada se kaju......

...i hoce da izbace hercegovce iz toga,ali neznaju kako :lol:

Dodikova je ideja dobra i ona je u Interesu i Srbije i Republike Srpske..
Srbija treba da dozvoli pravo glasa svim Srbima koji ne zive u Srbiji..
Tako se dobija stabilniji politicki sistem jer je veci broj glasaca maticnog naroda..
Politicka lutanja Crne Gore su primjer kuda ide jedan narod kada se bira Vlast koja je protiv volje vecine maticnog naroda..
Svjetski analiticari se slazu da Japan svoj privredni rast ima najvise da zahvali svojoj nacionalnoj homogenosti..
Japan inace u Ustavu ima clan da Japan uvjek mora da ima vise od 97% Japanaca..
Drina nije valovita medja izmedju Srba-vec je to kicma srpskog naroda...
Nadajmo se da ce se na politickom nebu Srbije pojaviti politicar koji ce imati veliku podrsku biraca Srbije-kao sto to Dodik ima u Republici Srpskoj..

Dragi moji, sve se razmisljam da li da vam i ja kazem koju pametnu...ali, tesko da cu to uspeti. Na ovu temu ima toliko odgovora DA, koliko i odgovora NE. Ja sam zivela sedam godina u Pristini i ostatak svog zivota manje vise u Bosni. Prezivela i strasne demonstracije na Kosovu 81. i ovaj nas nesrecni rat ovde! Na ideje o VELIKOJ SRBIJI se jezim, jer stvarno mislim da je vreme da pokusamo da zivimo bez tih utopistickih s..nja.Naravno, ja bih to volela, ali stranci (retki, ali bitni) dobro poznaju nasu istoriju i nije im do toga da Srbija (velika ;) ) preuzme politicku i ekonomsku prevlast na Balkanu. Njima (j...nim strancima) naravno, vise odgovara da nas peku na laganoj vatri, nego da dopuste da im isklizne iz ruku kontrola na brdovitom balkanu. A sto se rata tice....ako ga stranci zele, ako im je unteresu...BICE!!!

DeteSunca:
Ne radi se ovde o Velikoj Srbiji. To nikada nije bila srpska ideja, samo su je idioti, tipa Šešelj, prihvatili da bi jeftino kupovali glasove. Ovde se jednostavno radi o ujedinjenju naroda...
ma nije srpski izum samo su Srbi mislili na silu da ga ostvare pa nam se obilo o glavu .Dok Rusi i Nemci koji su deset puta mocnije i jace drzave i narodi od nas mogu da zive u dve,tri i vise drzava mi smo morali da se pravimo pametni pa smo ostali i bez svoje teritorije.Rusima nije padalo da posle raspada SSSR u Ukrajni ,Belorusiji ili Estoniji gde zivi jako velik procenat Rusa na silu prave neke SAO ,RAO i slicna sranja kao nasem retardiranom rukovodstvu sa pocetka devedesetih iako su vojno mnogo , mnogo jaci od nas tako da sada placamo cenu te promasene politike.

Back