DeteSunca:Da nešto razjasnimo, ja za tebe nisam 'klinac'. Ako sam te nečim uvredio izvini.
Ja sam Paljanin, i sve te ljude koje mi ti pominješ ja sam video i doživeo. Majka me je vodila u crkvu, dok sam bio mali, u ratu,a pored mene su u toj istoj crkvi stajali i Karadžić i Krajišnik i masa drugih 'velikana'. Mesecima smo bili bez struje, a jedini zvuci u noć su bili zvuci granata i pušaka. Onim jadnicima u Sarajevu je bilo mnogostruko gore. Oca sam izgubio pre, pa ne znam kako je to brinuti se za njega dok je na položaju ili ga izgubiti u ratu, ali sam i ja izgubio rođake. Ovo ti pričam čisto da mi o tom aspektu rata više ne govoriš.
Rata u BiH ne može biti iz drugih razloga, prvenstveno međunarodnih. Srpska kao federalna jedinica mene sasvim zadovoljava, bar za sada. To je početak. Naravno da je moj san, i san svakog Srbina preko Drine, da im se zemlja zove Srbija, ali ja sam za snage koje će to uraditi načinom koji je manje poguban od rata...
Eto, to je sve što imam da kažem....
Procitaj pazljivije sta sam napisao pa ces vidjeti da te nigdje nisam nazvao klincem, vec da sam to koristio kao "slang" u mom pitanju. Ti si izvadio moje rjeci iz konteksta pokusavajuci da kazes da ja zelim rat sto nije tacno. Ja samo analiticki posmatrama stvari i iznosim svoj sud. Rat Srbi nece prouzrokovati kao ni 1992, posto Srpski pozivi za nezavisnost obicno dodju kao odgovor na Muslimanske pozive za ukidanje Republike Srpske. Prica o nezavisnosti je pocela tek nedavno dok pozivi za ukidanje Republike Srpske traju od 1995. Naravno pristrasnost MZ dozvoljava Muslimanima da to rade 10 godina bez ikakvih posljedica dok svaka ekstremnija retorika sa nase strane obicno biva strogo kaznjena.