Srbi osvestite se

Zapad dosta pomaze i sad u ekonom skoj sveri

savet 1 ... ako se zaputis negde na zapad ( a mozda i zivis vec tu negde)gledaj da ne kazes ovo negde posto iako ti nece reci to otvoreno jer pristojnost nalaze ... mmhm... recimo da ce tvoje misljenje naprasno da izgubi tezinu ;)

a sto se tice ... politike .... samo jos ovo da damo pa stize i kinta i ukidanje viza i ljubav i med i mleko... tako je i ovaj opste obozavani i opste omrazeni vodja mislio u svoje vreme... gde je njega odvelo a gde nas ...

to mu dodje kao i oni sto misle cak i kazu..."vid' kako je nemacka posle rata malo se denacifikovala pa stigla americka kinta ". Ja ipak verujem da su nemci dobili tu kintu iz posve drugih razloga, a i nisu se digli samo zbog toga.

Gde to pise da nekad sve ove ruzne stvari koje nam rade ( da ne koristim neke druge izraze koji bi cak bolje odgovarali) moraju da stanu nekako same od sebe ili ce da se umore ti sto ih rade ... ja mislim da to ne funkcionise tako ... mislim da te stvari mora neko ili nesto da zaustavi. Na stranu cinjenica sto je malo verovatno da to zavisi od nas samih mislim da bar ne treba da se pomaze "ovima" ... a pomaze se ako nemas snage da prihvatis neke realnosti i ako zaustavljas mozak cim vidis da te vodi u depresiju. Na kraju, verujem da ako se u neko vreme nista ne desi na mnogo sirem planu a ne znam sta bi to moglo da bude postoji da (opet) izgubimo drzavu te da ne da ne zivimo svi u istoj nego da nema nikakve. Paranoja? Mozda, nije da nema poneki razlog.

a'e i nema ljutis... a i nije red na paranoidnog depresivca :))

_Milanche_:
Arhangel moras da shvatis da nema kompromisa oko zahteva za izrucenje da je to uslov koji mora da se ispuni.Posle toga ostaje da se resi pitanje statusa Kosova i da se onda tek nazire neka stabilnost gde mogu da pocnu da pristizu i ozbiljne investicije.
Zapad dosta pomaze i sad u ekonom skoj sveri ali oko Haga nema popustanja,takav im je princip,glupo je o tome i pricati da ce na taj nacin nekog da podrze.

Miланче, схватам ја шта су услови...Ја само питам зашто? Капираш? Чему толики услови, уцене и понижење? Да ли је циљ опоравак Србије (и у демократском и у економском облику), или деструкција?

Док се испуне сви услови, одоше муда на добош, тј. не оста ништа...Ни демократије, ни економије, ни Србије...

Упиташ ли се икада, ко профитира на политичкој сцени Србије? Наравно, радикали. Не треба велико мозгање око тога...Зар нам то треба?

Тврдим да САД и ЕУ немају ни најмање добре намере према демократској Србији, све је лаж и илузија демократије. Њима требају "играчи" за њихове интересе, а не због развоја демократских вредности и "стабилности у региону"...Глупости. Најстабилнији би био регион да се нису "забадали кочићи" како се Амеру ћефне, поготово на Космету...Значи, приче око Хага, злочина, демократије итд. су трла-баба-лан, док екипе раде на терену.

Arhangel NS:
Miланче, схватам ја шта су услови...Ја само питам зашто? Капираш? Чему толики услови, уцене и понижење? Да ли је циљ опоравак Србије (и у демократском и у економском облику), или деструкција?

Док се испуне сви услови, одоше муда на добош, тј. не оста ништа...Ни демократије, ни економије, ни Србије...

Упиташ ли се икада, ко профитира на политичкој сцени Србије? Наравно, радикали. Не треба велико мозгање око тога...Зар нам то треба?

Тврдим да САД и ЕУ немају ни најмање добре намере према демократској Србији, све је лаж и илузија демократије. Њима требају "играчи" за њихове интересе, а не због развоја демократских вредности и "стабилности у региону"...Глупости. Најстабилнији би био регион да се нису "забадали кочићи" како се Амеру ћефне, поготово на Космету...Значи, приче око Хага, злочина, демократије итд. су трла-баба-лан, док екипе раде на терену.

Oni su prema svima takvi kad se se radi o izrucenjima optuzenim Hagu.Bez izuzetka.
Nema sta dobronamerni ili ne ili ce Srbija postati drzava koja ce se uklopiti u neku pricu i krenuti dalje sa svim ostalim drzavama ili nece,USA i EU je to u principu svejedno,ali EU bi rado Srbiju videla u clanstvu,naravno bez Kosova.
I jednima i drugima u narednim godinama(dugi niz godina) odgovara potpuna stabilnost u ovom delu sveta.Mozda nekad nije ali sad im odgovara.

isti2006:
savet 1 ...
a sto se tice ... politike .... samo jos ovo da damo pa stize i kinta i ukidanje viza i ljubav i med i mleko... tako je i ovaj opste obozavani i opste omrazeni vodja mislio u svoje vreme... gde je njega odvelo a gde nas ...

ma sto da se ljutim,svasta.
A ovo sto si napisao ma ne to nema veze sa realnoscu to je moglo samo o socijalizmu kao 'stize kinta".To su price za malu decu.Nego je prirodan proces ako bude sve ovde postalo stabilno da ce dolaziti polako investicije sto ce onda samo po sebi jacati privredu otvarati nova radna mesta i stvari ce se sredjivati.O tome ti pricam a ne o nekim iluzijama.
Medjunarodna zajednica dosta je novca ulozila u Srbiju zadnjih 5 godina.I dalje mnoge rupe se popunjavaju bas tim sredststvima od medjunarodne pomoci (da li stvarno mislis da je nasa privredna i da su nasi penzioni fondovi sposobni da posluju pozitivno i da placaju budzetske zarade i penzije???)
Uz to od 2000 u zemlju je uslo oko 2,5 milijardi evrpa stranih investicija.
Taj kapital je zaposlio oko 120.000 radnih mesta.
A investicija u srbiju jos uvek skoro da nema,.
Razumes li sta pricas?

_Milanche_:
Oni su prema svima takvi kad se se radi o izrucenjima optuzenim Hagu.Bez izuzetka.
Nema sta dobronamerni ili ne ili ce Srbija postati drzava koja ce se uklopiti u neku pricu i krenuti dalje sa svim ostalim drzavama ili nece,USA i EU je to u principu svejedno,ali EU bi rado Srbiju videla u clanstvu,naravno bez Kosova.
I jednima i drugima u narednim godinama(dugi niz godina) odgovara potpuna stabilnost u ovom delu sveta.Mozda nekad nije ali sad im odgovara.

Ти си "у несвести"...Изузетака је мали милион.Шта ћемо са шиптарима? Ко је процесуиран и ко је осуђен од њих? О чему ти говориш ?

Изузетака нема само код Срба, како то не видиш, стално причаш о некој праведности и уравнотежености Хага, дај докажи ми то... Ко је у Хрватској одговарао за злочине и протеривање Срба ? ОК, Туђман је умро, а где су остали? Ко је био у "ланцу" код Хрвата?

Ко код муслимана у Босни?

Ко код шиптара ?

А код Срба комплетна војно-полицијско-политичка екипа...Да нису некога заборавили? Још се не зна...Замисли, још се не зна!!!

DeDa:
SRBIJA samo kao deo EU, pa i za 100 godina.Stvaranje svesti o ujedinjenoj Evropi kao majci Evropskih naroda,stvaranje svesti kod mladih o Evropskoj pripadnosti,ali sto ne znaci zaboraviti svoj jezik,kulturu,istoriju ili veru.

A sta cemo sa svescu silnih muslimana iz nekadasnjih kolonija koji su trbuhom za kruhom, al' sa svim kulturnim normama kojih se ne odricu ni po cenu krvoprolica. Mozda drasticni metodi: usaditi svest batinom? Ili ih deportovati? Ja ne vidim nacin da ih asimiliraju, jer se Evropa oslanja na neki kljakav mehanizam "prihvatanja" ideje, iako su sistemi, dogme, ideologije, stanja, uvek "nametani". ETA, IRA, Bosna, Albanci, Turska...? Pod tepih?

Et cetera...

mda...
prvo... razumem sta ja pricam...
cifre jesu vazne ali nisu jedino one vazne... kod ovih koje ti navodis je sto te pare koje su stigle nisu dosle kao pomoc nego su investicije i za njih je nesto kupljeno... i nemam ja nista protiv ( uglavnom ) ali me malo smeta i narusava mi idilu ... cinjenica sto bi te iste pare stale sutra da kazu "ozbiljno" e necemo ovo ili ono ( kosovo,cg, ...). Nije cak nije najbitnije to... verujem da se igra ne zavrsava sa kosovom nego da ima tu jos da se radi...i kao sto rekoh negde mora da se povuce crta ... neki misle da treba posle kosova ... ja mislim da je trebalo pre krajine ...
ako je cilj pasaluk, beda... a bio je ... i mislim da je i dalje jer da nije ... ne bi sve ni pocelo...
te ista EU je dobrano dominirana Nemackom i bice sve vise ... a sanse da se njihovi interesi promene odjedared pa da im ustreba neka srbija kakvu bismo mi zeleli su ( ne mora da bude cak ni velika ;) ) ... prilicno smesne...
iako sam svestan da se ne moze bog zna sta uraditi... mislim da ima stvari koje ne bi smele da se dozvole ili bar da bi trebalo vise da se radi na tome... npr. da se stvara svest o krivici srpskoj za ratove, da se ne zaboravlja a zaboravlja se na

Arhangel NS:
Ти си "у несвести"...Изузетака је мали милион.Шта ћемо са шиптарима? Ко је процесуиран и ко је осуђен од њих? О чему ти говориш ?

Изузетака нема само код Срба, како то не видиш, стално причаш о некој праведности и уравнотежености Хага, дај докажи ми то... Ко је у Хрватској одговарао за злочине и протеривање Срба ? ОК, Туђман је умро, а где су остали? Ко је био у "ланцу" код Хрвата?

Ко код муслимана у Босни?

Ко код шиптара ?

А код Срба комплетна војно-полицијско-политичка екипа...Да нису некога заборавили? Још се не зна...Замисли, још се не зна!!!

Arhenegl pomesao si stvari.Ti i ja samo vec diskutovali o "pravednosti" haskog suda i tu smo se slozili s tim sto sam ja probao da ti objasnim zasto je nepravedan prema Sbrima(nisi bili "kooperativni" pa si ti rekao da volim taj izraz)
Ali ja ovde pricam o drugoj stvari o zahtevima za izrucenje.Tu su isti prema svima tj. tu ne popustaju ni prema kome.Tu se radi o autoritetu velikih sila zato su takvi.

isti2006:
mda...
prvo... razumem sta ja pricam...
cifre jesu vazne ali nisu jedino one vazne... kod ovih koje ti navodis je sto te pare koje su stigle nisu dosle kao pomoc nego su investicije i za njih je nesto kupljeno... i nemam ja nista protiv ( uglavnom ) ali me malo smeta i narusava mi idilu ... cinjenica sto bi te iste pare stale sutra da kazu "ozbiljno" e necemo ovo ili ono ( kosovo,cg, ...). Nije cak nije najbitnije to... verujem da se igra ne zavrsava sa kosovom nego da ima tu jos da se radi...i kao sto rekoh negde mora da se povuce crta ... neki misle da treba posle kosova ... ja mislim da je trebalo pre krajine ...
ako je cilj pasaluk, beda... a bio je ... i mislim da je i dalje jer da nije ... ne bi sve ni pocelo...
te ista EU je dobrano dominirana Nemackom i bice sve vise ... a sanse da se njihovi interesi promene odjedared pa da im ustreba neka srbija kakvu bismo mi zeleli su ( ne mora da bude cak ni velika ;) ) ... prilicno smesne...
iako sam svestan da se ne moze bog zna sta uraditi... mislim da ima stvari koje ne bi smele da se dozvole ili bar da bi trebalo vise da se radi na tome... npr. da se stvara svest o krivici srpskoj za ratove, da se ne zaboravlja a zaboravlja se na

Kosovo jeste zadnje jer EU zeli stabilnost ovde.Mozda bude nekih problema na jugu Srbije ali to nece biti znacajniji problemi.Za Sandzak/Rasku oblast malo je verovatno da ce biti ikakvih problema a za Vojvodinu je prica besmislena u ozbiljnim razmerama.
Ja ti navodim u kom obliku mogu da stiglu "ozbiljne" pare.Samo investicijama.
Pomoc stize od 2000. za resavanje tekucih problema,ali nemoj imati iluziju da od bilo koga "vlada" neke zemlje moze da dobije neke milijarde pa da sa time radi sta ona misli.
Samo povecanje investicija moze dovesti do ozbiljnijeg razvoja,a investicija nema dok ne postanemo obicna drzava.

Arhangel NS:
Ја сам за то да "прво почистимо код своје куће"...То би значило да се Србија уреди као демократска држава, што мислим да већ делимично јесте (након 5 октобра), да се демократске снаге уједине, а да прекину са неодмереним препуцавањем, да се донесе нови Устав...

Такође сам за стрикно поштовање закона, уз усвајање нових, наравно. У складу са законима, казнити организације које заговарају одвајање територија Србије, а потом и остале које се залажу за нацизам, верску и сваку осталу мржњу.
Molio bih te samo da jedanput , ti ili neko ko to misli da može i zna , da precizno pojasni šta to znači" da se Srbija uredi kao demokratska država". Šta je tačno po tebi ili nekima demokratija. Ali da ne bi bilo zabune, objasni to kao deci u prvom razredu osnovne škole.
Jer mi nije jasno da neko kad govori o demokratiji, misli na Ameriku i EU. Gde je tu demokratija.
Moje mišljenje je da je najveća demokratija bila kod nas u vreme Broza, Naravno nisam rekao da ja podržavam to vreme ali to su činjenice , koje mi nije" pričao tata ", kako se neki ovde izjašnjavaju, već sam je lično doživeo.
Drugo vreme , malo manje demokratije je bilo posle toga, neko vreme, a sad neme ni D od demokratije, koliko se može primetiti.
Dakle šta je to demokratija po sadašnjim standardima "demokrata".

eremita:
Потпуно Те разумем и схватам Твоје емотивне реакције, али мислим да ако НЕКО има било какве идеје о будућности Србије НЕ ТРЕБА ДА ИЗЛАЖЕ СВОЈЕ ИДЕЈЕ НА ФОРУМУ... ми смо нација која треба са све својим плановима, историјом, вером и културом да пређе У ИЛЕГАЛУ...а онда...

П О Т П И С У Ј Е М !

izvinite sto me nije bilo neko vreme bio sam iskljucen zbog neke prepirke sa albancima.
o sudbini ove drzave treba da odlucuju mladi ljudi od 18 do 35 godine koji zasnivaju svoje porodice i koji znaju sta znaci preziveti ceo mesec sa platom od 200evra! a ne neke bogate trbonje koji su nagurali 60 godina ogromna bogastva pa sad im doslo da izigravaju bogove i odlucuju o sudbini cele nacije

ZLI PORUCNIK:
pedeset godina smo bili robovi komunizma! Dok su hrvatice radjale hrvate, muslimanke muslimane, nase srpkinje su radjale male komuniste! dok su sve nacije postovale svoju veru mi smo po svojoj naj strasnije pljuvali i stideli se toga sto smo pravoslavci! vreme je za budjenje nacionalne svesti i stvaranje nacionalne politike! nisam neki vernik niti politicar pa ne mogu da vam tu kenjam o tome sta treba a sta ne treba raditi! Ali mislim da ova zemlja ima dosta pametnih ljudi akademika, doktora, patrijarha, koji teba da se dogovore STA JE SRBIJA, KAKO ONA TREBA DA IZGLEDA ZA 100 GODINA! koje su joj sadasnje granice a koje trebaju da budu za 100 godina! e kad to budemo znali onda mozemo da govorimo MI SRBI a sve do tad mi smo rulja koja sebe naziva srbima!!!! vreme je da svim sadasnjim politicarima kazemo DOSTA JE BILO!!! recite mi sta vi mislite o svemu tome i kako bi vi uredili novu drzavu srbiju

Prvo i osnovno - nije tačno da za vreme komunizma nije smela da se slavi slava. Svi su išli u svoje verske objekte ali nisi smeo da laješ javno.
Krst se ne stavlja na šoferšajbnu od automobila nego se drži uz telo daleko od drugih očiju.
Ikone se ne lepe na kontrolnu tablu oko volana automobila ako će ženska noga zbog povaljivanja u šumarku da predje "ikonostas".
SPC bi trebalo da se bavi onim šta joj je osnovna namena a ne etnofiletizmom i politikom bez odgovornosti.

A SRBI BI TREBALO DA SE UZMU U PAMET PA DA NE SEKU ŠUMU DA NE BI BILO KLIZIŠTA.
U Engleskoj se red drveća zove "brana" i ne dira se.
Da smo Holandija, već bi bili legendaran narod.
Zamalo da Srbi sruše Brankov most zuzajući na hitove narodnjaka dok je trajala NATO agresija. Poštedite me mythbusters-a, zna se zašto se ne maršira po mostovima.

Znam da ste rodjenjem bili učeni na neke druge granice, ali naša deca će prihvatiti onakve u kojim su rodjena. Zalud nama granice od Dušana Silnog. Taj se film neće reprizirati.
Nikog ne držim vezanog da ode i da ih menja.
Srećno!

eremita:
Потпуно Те разумем и схватам Твоје емотивне реакције, али мислим да ако НЕКО има било какве идеје о будућности Србије НЕ ТРЕБА ДА ИЗЛАЖЕ СВОЈЕ ИДЕЈЕ НА ФОРУМУ... ми смо нација која треба са све својим плановима, историјом, вером и културом да пређе У ИЛЕГАЛУ...а онда...

Potpuno si u pravu..nikako ideje ne odavati na forumu, jer veliko oko nas gleda!!!!!!!!!!!
Sve forumase koji svojim idejama mogu spasiti Srbiju, treba odma prebaciti u sume , kao ilegalce...A Srbija bi trebala da do daljnjeg dobije konspirativno ime...npr. VALTER :p

Zato, braco, svi u sume, i cekajte u ilegali..kad kucne cas, onda................... :roll:

ZLI PORUCNIK:
izvinite sto me nije bilo neko vreme bio sam iskljucen zbog neke prepirke sa albancima.
o sudbini ove drzave treba da odlucuju mladi ljudi od 18 do 35 godine koji zasnivaju svoje porodice i koji znaju sta znaci preziveti ceo mesec sa platom od 200evra! a ne neke bogate trbonje koji su nagurali 60 godina ogromna bogastva pa sad im doslo da izigravaju bogove i odlucuju o sudbini cele nacije

Добро је...Жив си! :D

Смањи мало тај доживљај с годинама...Шта ћеш с нама "старкељама" што смо ближи 40-тој? :roll:

Major_TOM:
Potpuno si u pravu..nikako ideje ne odavati na forumu, jer veliko oko nas gleda!!!!!!!!!!!
Sve forumase koji svojim idejama mogu spasiti Srbiju, treba odma prebaciti u sume , kao ilegalce...A Srbija bi trebala da do daljnjeg dobije konspirativno ime...npr. VALTER :p

Zato, braco, svi u sume, i cekajte u ilegali..kad kucne cas, onda................... :roll:

Не могу Ти "мајоре" ја помоћи што си Ти још увек у сфери шумске илегале. А што се тиче ИДЕЈА КОЈЕ МОГУ СПАСТИ СРБИЈУ довољно је да си Ти на форуму па да свака добра идеја буде заговнана... :razz: :razz: :razz:

eremita:

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
macka18yh2rs.gif

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Major_TOM:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
macka18yh2rs.gif

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Не могу Ти "мајоре" ја помоћи што си Ти још увек у сфери шумске илегале. А што се тиче ИДЕЈА КОЈЕ МОГУ СПАСТИ СРБИЈУ довољно је да си Ти на форуму па да свака добра идеја буде заговнана... јер
:arrow: :arrow: :arrow:

050510.jpg

serb_pagan:
dobra ti je ova zastava...aj daj link da je stavim na desktop

Притиснеш на посту на коме је застава опцију 'цитирај' и добијеш адресу на 'одговорите на тему' , затим ископираш и сместиш где желиш...

п.с. знам да се Теби оваква застава веома свиђа :lol:

eremita:
Притиснеш на посту на коме је застава опцију 'цитирај' и добијеш адресу на 'одговорите на тему' , затим ископираш и сместиш где желиш...

п.с. знам да се Теби оваква застава веома свиђа :lol:

hvala na upustvu,bas si drug... :D

Back