Srbi nepoželjni u Hrvatskoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam za odvajanje Republike Srpske, samo da znaš, da ne misliš da ja mrzim Srbe, a obožavam Albance. Naprotiv, Srbe smatram braćom. Albance ne mrzim, ali mi ne mogu nikako biti miliji od Srba, kojih imam dosta i u porodici

ja nemam rodjaka crnogoraca i nisam ih smatrao bracom nego istim narodom.moram priznati sad vise ne jer priznati kosovo to je cin velikog neprijateljstva i noza u ledja vjekovnom zajednickom zivotu.takodje jako sam se iznenadio parolama srbe na vrbe na cetinju a znam da su crnogorci sve imali u beogradu i da ih se nije dijelilo od srba jer su smatrani istim narodom e sad zasto takve parole i sad ovo priznanje kosova.

ja nemam rodjaka crnogoraca i nisam ih smatrao bracom nego istim narodom.moram priznati sad vise ne jer priznati kosovo to je cin velikog neprijateljstva i noza u ledja vjekovnom zajednickom zivotu.takodje jako sam se iznenadio parolama srbe na vrbe na cetinju a znam da su crnogorci sve imali u beogradu i da ih se nije dijelilo od srba jer su smatrani istim narodom e sad zasto takve parole i sad ovo priznanje kosova.

Ma kakav nož u leđa, o čemu pričaš? Već sam prije objasnio zašto podržavam priznanje Kosova od strane crnogorskih vlasti. I mene su iznenadile parole "Srbe na vrbe", bio sam zgrožen. Imao sam čak i jednu prepirku sa jednim veliki Crnogorcem oko toga, jer sam rekao da mi se to gadi i najoštrije osudio takve parole.

Ajde mi sad samo odgovori, šta ti znači teritorija, ako nemaš vlast nad njom i ako nemaš nikakve koristi od nje, samo imaš štetu. E to je slučaj sa albanskim dijelom Kosova, koji je Srbiji samo donosio štetu

da sigurno su donosili stetu tu bi se slozio sa tobom.pa kakve veze ima ko zivi ja ti upravo govorim o ulcinju i tamo zive i tamo ce da traze zemlju kako mozes da das nesto sto nije tvoje ne mislim licno tvoje.u australiji ti u nekim dijelovima sidneja ne treba engleski je r je dobra dobra vecina srba pa sta da trazimo dalmaciju ili srbiju tamo, to mi objasni.sta je to dovelo da crna gora prizna kosovo ako ne noz u ledja srbiji ne vidim nista drugo

Ako je tako, onda je to loša osobina Srba. Po tebi ispade da su se svi Srbi ili poturčili ili pokatoličili

Procitaj Njegosev Gorski Vijenac.

Ja sam za odvajanje Republike Srpske, samo da znaš, da ne misliš da ja mrzim Srbe, a obožavam Albance. Naprotiv, Srbe smatram braćom. Albance ne mrzim, ali mi ne mogu nikako biti miliji od Srba, kojih imam dosta i u porodici

Kakva patetika. Podrzao si odvajanje Crne Gore koja je bila srpska zemlja. A kao podrzavas odvajanje Republike Srpske. Nama srbima nije potrebna tvoja podrska. Dozivecete vi dukljanci uskoro crni petak sa siptarima.

Dovoljno je samo reci da najveci broj Srba iz Hrvatske zivi u Srbiji,pa u Bosni i Hercegovini (Republicui Srpskoj),a da ih je najmanje ostalo u Hrvatskoj.Pa covjeka da protjeras u bilo koji dio zemljine kugle na 13 i vise godina(a nisu svi Srbi iz Hrvatske samo izbjegli nakon Oluje,nego su podrucja Hrvatske ociscena i prije)tesko da ce se vratiti i ponovo se uklapati u sredinu iz koje jemorao otici.Kao sto je i Nele Karajlic iz Top Liste Nadrealista izjavio da zadnjih 100 godina u svakom ratu i nemirima njegova porodica bjezi iz Sarajeva od Muslimana u Srbiju,pa se nakon rata vraca da bi opet bjezala u nekom sledecem ratu i da on vise tu gresku nece ciniti i da se u to Sarajevo i takvu Bosnu vise nece vracati.Slicno je i sa protjeranim Srbima iz Hrvatske.Kako ocekivati da ce se neko ko je izbjegao kao dijete od 10 godina ili kao mladic u dvadcesetim sada tamo vracati maltene u tudjinu,nakon sto se ovdje uspio adaptirati,pa cak i imovinu steci?Hrvatska je za Srbe izgubljena,to je mozda nekad bila zemlja u kojoj je bilo trecina Srba i koja je davala ljude poput Tesle,Matavulja ili Milankovica,ali danas je Hrvatska samo zemlja Hrvata i tamo nema mjesta za druge osim ako i sam nisi spreman postati Hrvat.A i takvih ima mnogo,zalosno je samo sto im djeca i unuci nece znati da su potomci Srba,nego ce misliti da su Hrvati.Tamo ima citavih prezimena i citavih familija podijeljenih nadvoje jer je jedan dio primio katolicku vjeru,bilo preseljenjem,bilo zbog pritisaka.Ko na primer u Srebiji a i po Hrvatskoj zna da je Arsen Dedic Srbin i da mu je ime Arsenije,a njegovom bratu Milutin?Ili fudbaler Dado Prso,koji kao mlad covjek to i negira kako bi izbjegao probleme.I ko u takvu sredinu da pozeli da se vrati,a pogotovo ljudi iz mjesanih brakova koji su u Srbiji stekli bracne parntere.Da su Srbi nepozeljni u Hrvatskoj od Hrvata,to je tako bilo oduvijek,i samo se drugacije ispoljavalo u razlicitim reximima.Ima tu i srpske krivice tome,ali je ona ipak manja,jer su na kraju Srbi protjerani iz Hrvatske,a Hrvati damo imaju drzavu koja je samo drzava Hrvata,a nisu sa te zajednicke teritorije Srbi proitjerali Hrvate,pa pravili Srbiju u kojoj nema mjesta za druge.Srbija ovakva kakva je,bijedna i nefunkcionalna,po pitanju medjuljudskih odnosa,kulturnog razvoja i uopste kulture ljudske je toliko napredna u odnosu na Hrvatsku i Hrate(barem onaj dio gdje su Srbi i Hrvati zivjeli na zajednickom prostoru)da bi za mnoge u Srbiji to predstavljalo veliko zinenadjenje.Srbi i Srbija nikad nisu toliko polagali na negoanje svog imidza i skloni su sebe mnogo kriticki posmatrati,ali kod Hrvatske i Hrvata,nazalost moram reci da je to uglavnom samo jedna velika sminka i licemjerje i oponasanje "zapadnih vrijednosti" koje zapravo tamo nikad nisu postojale niti ce postojati.

Pa ovo malo Srba sto jos ima u Hrvatskoj sluzi ustashama cisto da kao prikazu Evropi kako eto oni su demokratski itd...ali kada bi sutra doslo do nekog njesra u Evropi i raspada te EU svi ti Srbi bi bili poklani po staroj dobroj hrvatskoj tradiciji u roku od 24h.

da sigurno su donosili stetu tu bi se slozio sa tobom.pa kakve veze ima ko zivi ja ti upravo govorim o ulcinju i tamo zive i tamo ce da traze zemlju kako mozes da das nesto sto nije tvoje ne mislim licno tvoje.u australiji ti u nekim dijelovima sidneja ne treba engleski je r je dobra dobra vecina srba pa sta da trazimo dalmaciju ili srbiju tamo, to mi objasni.sta je to dovelo da crna gora prizna kosovo ako ne noz u ledja srbiji ne vidim nista drugo

Opet ti kažem, Ulcinj je jedan grad i nema autonomiju tako da ga je mnogo teže, ako ne i nemoguće odvojiti. Znam da se samoproglašena nezavisnost Kosova kosi sa međunarodnim pravom, ali, mislim da je nekad bolje odstupiti od prava. Samo mi nije jasno što će Srbiji Kosovo sa oko milion i po Albanaca? Ne bi se mogla ni vlada napraviti bez njih, a kamoli što drugo. Najveća kočnica za integracije Srbije u EU bilo bi Kosovo. Zašta će vam to? Da Crna Gora prizna Kosovo dovelo je to što je Kosovo izgubljeno još devedesetih godina, a taj proces je počeo Tito zabranivši srpskim izbjeglicama da se vrate na Kosovo poslije rata, a dozvolivši Albancima da ulaze na Kosovo i bez dokumenata. Takođe, ponavljam, mislim da je za Srbiju, u ovakvoj situaciji, bolje da prihvati nezavisnost Kosova. Mislim da je Crna Gora, prije svega gledajući svoj interes i očuvanje stabilnosti u regionu, a onda i pomagajući Srbiji (bar ja tako mislim) priznala Kosovo. Ne vidim ništa loše u tome što je Crna Gora priznala Kosovo, a ne bi se ništa promijenilo i da nije priznala.

Procitaj Njegosev Gorski Vijenac.

Kakva patetika. Podrzao si odvajanje Crne Gore koja je bila srpska zemlja. A kao podrzavas odvajanje Republike Srpske. Nama srbima nije potrebna tvoja podrska. Dozivecete vi dukljanci uskoro crni petak sa siptarima.

Pročitao sam Gorski Vijenac, samo da znaš.
Podržao sam odvajanje Crne Gore, koja nije bila srpska zemlja. Državna zajednica je bila raspad sistema, što god se loše desi Srbi bi krivili Crnogorce, a Crnogorci bi krivili Srbe. Primanja su bila niska, loš životni standard, ma to je bio užas. Da, podržavam odvajanje Republike Srpske i mislim da to nije patetika, opet sagledavam realnost i prihvatam je onakvu kakva jeste. Ta realnost je da građani Republike Srpske ne žele da žive u FBIH i mislim da imaju pravo na referendum i na otcjepljenje. A te priče kako ćemo mi doživjeti crni petak sa Albancima takvi kao ti pričate još odavno, pa evo nikome ništa

Opet ti kažem, Ulcinj je jedan grad i nema autonomiju tako da ga je mnogo teže, ako ne i nemoguće odvojiti. Znam da se samoproglašena nezavisnost Kosova kosi sa međunarodnim pravom, ali, mislim da je nekad bolje odstupiti od prava. Samo mi nije jasno što će Srbiji Kosovo sa oko milion i po Albanaca? Ne bi se mogla ni vlada napraviti bez njih, a kamoli što drugo. Najveća kočnica za integracije Srbije u EU bilo bi Kosovo. Zašta će vam to? Da Crna Gora prizna Kosovo dovelo je to što je Kosovo izgubljeno još devedesetih godina, a taj proces je počeo Tito zabranivši srpskim izbjeglicama da se vrate na Kosovo poslije rata, a dozvolivši Albancima da ulaze na Kosovo i bez dokumenata. Takođe, ponavljam, mislim da je za Srbiju, u ovakvoj situaciji, bolje da prihvati nezavisnost Kosova. Mislim da je Crna Gora, prije svega gledajući svoj interes i očuvanje stabilnosti u regionu, a onda i pomagajući Srbiji (bar ja tako mislim) priznala Kosovo. Ne vidim ništa loše u tome što je Crna Gora priznala Kosovo, a ne bi se ništa promijenilo i da nije priznala.

Slazem se, Albanci su cinili 20% populacije Srbije i dobili su nezavisno Kosovo, tako isto podrzavam 30% populacije Crne Gore koju sacinjavaju Srbi da se odcepi i pripoji Srbiji :mrgreen:

Na sledecem Hr sajtu u stupcu "Zemlja" sve su drzave navedene velikim slovom po redu osim Srbije i CG koje su mimo reda postavljene i to malim slovima kao "republica serbia", "montenegro". Da li su ovi Hr. mangupi toliko nepismeni ili prsli od "ljubavi" prema Sr tako da to iskazuju na svakom koraku?
http://www.partnerzona.com/
Mislite o tome.

Ne mogu da vjerujem da hrvatske vlasti ovako nešto dopuštaju, vrijeđanje nacionalnih osjećaja dva naroda. Mada, opet kažem, nijesu svi Hrvati takvi

Počeo sam da čistim temu od raznoraznih bljuvotina, ali sam onda shvatio da ih je previše, kao i to da se malo ko još drži teme.

Iz tog razloga zatvaram temu.

Danas sam ih zatvorio možda i više nego u poslednjih 10 dana, ali neće mi dosaditi dok ne shvatite da se ne diskutuje vređanjem i nebulozama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back