Opet ti kažem, Ulcinj je jedan grad i nema autonomiju tako da ga je mnogo teže, ako ne i nemoguće odvojiti. Znam da se samoproglašena nezavisnost Kosova kosi sa međunarodnim pravom, ali, mislim da je nekad bolje odstupiti od prava. Samo mi nije jasno što će Srbiji Kosovo sa oko milion i po Albanaca? Ne bi se mogla ni vlada napraviti bez njih, a kamoli što drugo. Najveća kočnica za integracije Srbije u EU bilo bi Kosovo. Zašta će vam to? Da Crna Gora prizna Kosovo dovelo je to što je Kosovo izgubljeno još devedesetih godina, a taj proces je počeo Tito zabranivši srpskim izbjeglicama da se vrate na Kosovo poslije rata, a dozvolivši Albancima da ulaze na Kosovo i bez dokumenata. Takođe, ponavljam, mislim da je za Srbiju, u ovakvoj situaciji, bolje da prihvati nezavisnost Kosova. Mislim da je Crna Gora, prije svega gledajući svoj interes i očuvanje stabilnosti u regionu, a onda i pomagajući Srbiji (bar ja tako mislim) priznala Kosovo. Ne vidim ništa loše u tome što je Crna Gora priznala Kosovo, a ne bi se ništa promijenilo i da nije priznala.