Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
O, planinski gorštače, da li bi bio ljubazan da objasniš koji to "uobraženi gospodičići" i "antihristi"žive na Staroj planini ili po selima u okolini Smedereva ili u Jagodini, koji "veru uče iz tuđih knjiga" i prava kovrtan sa krugom, a ne kvadratom u sredini, pri čemu ga prave o kokošijem Božiću i kako se to oni propinju iznad "svoje "tradicionalno zaglupljene" sredine"? :ceka:

Kad spoznas da je Bog stvorio svijet kroz geometriju , onda tek treba da ucis paganstvo, a preko paganstva ako spoznas mudrost triju mudraca sa istoka, tek onda mozemo nisto pricati. A dotle ostaj i zdravlju i veselju i se cuvaj svojih zabluda da te ne sataru!

I srecan ti Mali Bozic!:pivce:

Poslednja izmena:
I on mene uci da nije kocka, nego krug. A desetinama godina sa sam licno ucestvovao u obredu Malog Bozica, koji su antihristi nazivali "kokosiji Bozic".

Sit sam malogradjanskih gluposti modernog vremena i sit sam onih koje te gluposti misle podmetnuti cak i Srbinu planinskom gorstaku.

Čak i ovaj... ravničarski gorštaci znaju da je taj s kockom bio Julije Cezar, no on je iz druge priče. :lol:

Kad spoznas da je Bog stvorio svijet kroz geometriju , onda tek treba da ucis paganstvo, a preko paganstva ako spoznas mudrost triju mudraca sa istoka, tek onda mozemo nisto pricati. A dotle ostaj i zdravlju i veselju i se cuvaj svojih zabluda da te ne sataru!

I srecan ti Mali Bozic!:pivce:

O Hrastovniče, pa ti to deliš učenje slobodnog zidarstva? :)

I na koga si mislio pod "Antihristi" koji Mali Božić nazivaju "kokošiji Božić"? Da li su antihristi oni koji taj praznik nazivaju paganskim imenom? I zašto kokoške ne bi imale svoj Božić?

O Hrastovniče, pa ti to deliš učenje slobodnog zidarstva? :)

I na koga si mislio pod "Antihristi" koji Mali Božić nazivaju "kokošiji Božić"? Da li su antihristi oni koji taj praznik nazivaju paganskim imenom? I zašto kokoške ne bi imale svoj Božić?

Zemlja nije bila bez Bozijeg prisustva medju ljudima i prije Hristovog dolaska.

Antihristi su oni koji drevne znakove Bozije sarkasticno imenuju znakovima zivotinjskim.

Zemlja nije bila bez Bozijeg prisustva medju ljudima i prije Hristovog dolaska.

Antihristi su oni koji drevne znakove Bozije sarkasticno imenuju znakovima zivotinjskim.

Pa normalno da nije bila, imali smo bogova kolko hoces.

Znate sta sam nacuo, da je Hrist u stvari propovedao budizam. Jel to tacno? Ukoliko je on propovedao budizam, naucio je od tog ko ga je tome ucio verovatno i meditaciju, a kad je vec naucio i meditaciju, naucio je i kako da uspori metabolizam do granice kad bi ljudi pomislili da je mrtav. Kad ga odneli u onu pecinu i ostavili tamo, on se probudio iz meditacije, izaso iz pecine i gle cuda - Rista je vaskrso i nastade hriscanstvo.

Jel moguce ovo ovako da je bilo?

Znate sta sam nacuo, da je Hrist u stvari propovedao budizam. Jel to tacno? Ukoliko je on propovedao budizam, naucio je od tog ko ga je tome ucio verovatno i meditaciju, a kad je vec naucio i meditaciju, naucio je i kako da uspori metabolizam do granice kad bi ljudi pomislili da je mrtav. Kad ga odneli u onu pecinu i ostavili tamo, on se probudio iz meditacije, izaso iz pecine i gle cuda - Rista je vaskrso i nastade hriscanstvo.

Sa tobom cu nastaviti pricu tek onda kad objasnis duhovni smisao paganizma: sta biva sa dusom nakon smrti.Ovako nema nikakve razlike izmedju tvog paganizma i obicnog ateizma: nevjerovanje kroz ruganje.

Ono što znamo pouzdano, to je da je saranjen na drugom mestu, a da je u "onoj" grobnici ostavljen zamotuljak zavoja i smole.
E sad, dal je uspeo da uspori metabolizam, pa je posle odšetao iz tog drugog groba, il su ga tamo ostavili inkognito...

Ja glasam za drugu varijantu. Jerbo po navodnom oživljavanju učenici ga nisu poznali. Znači, beše bata mu. :)

Sa tobom cu nastaviti pricu tek onda kad objasnis duhovni smisao paganizma: sta biva sa dusom nakon smrti.Ovako nema nikakve razlike izmedju tvog paganizma i obicnog ateizma: nevjerovanje kroz ruganje.

Pa ja mislim da sam ja ateista, tako sam se i izjasnio, a ako moram da biram izmedju hriscanstva i paganstva, izabracu paganstvo svakako i nase slave. Ta religija mi se ne cini zla u opste, dok je hriscanstvo satanina ruka u svakom pogledu.
Tj ona je u stvari pravo zlo kojim nas vekovima plasi. Ne samo ona, nego sve te nove religije.

Poslednja izmena:
Pa ja mislim da sam ja ateista, tako sam se i izjasnio, a ako moram da biram izmedju hriscanstva i paganstva, izabracu paganstvo svakako i nase slave. Ta religija mi se ne cini zla u opste, dok je hriscanstvo satanina ruka u svakom pogledu.
Tj ona je u stvari pravo zlo kojim nas vekovima plasi. Ne samo ona, nego sve te nove religije.

Možeš li da kažeš jednu misao, koja postoji u Svetom Jevanđelju, a koja, po Tebi, predstavlja sataninu ruku?

Možeš li da kažeš jednu misao, koja postoji u Svetom Jevanđelju, a koja, po Tebi, predstavlja sataninu ruku?

Objasnio sam to vec negde ovde u ovom topiku, ali evo opet:

Kako nas hriscanstvo uci da se djavo prikazuje? Sve je ljupko, nezno, a iza toga se krije satana. Tera nas da se odricemo svih zemaljskih zadovoljstava jer je to u stvari pravi djavo.

A sta je hriscanstvo? Upravo to isto, sve pravedno, lepo, ziveli bi u idealnim uslovima kad bi se toga pridrzavali, isto kao komunizam. Medjutim, hriscanstvo nije u ljudskoj biti i neizvodljivo je. Iza je pravo lice hriscanstva, ljudi su od kad to hriscanstvo postoji zarad hriscanstva zverski muceni i ubijani. Hriscanstvo je djavo u stvari koji se pretvara sve vreme da je nesto sto nije.

Za ove reci ja bih za vreme inkvizicije ko zna kako skoncao, a verujem da bi me i danas mnogi isto tako umorili. Jer ne zive zbog onoga sto je hrist propovedao, vec zive da odbrane iskonsko zlo koje srbi nikad prihvatili nisu.

Poslednja izmena:
10 bozjih zapovesti? Sa svim se slazem i hocu po tome da zivim i ceo svet po tome da zivi i svi zakoni da su sazdani na tome.
Sta hocete vise? Koji ce meni matrag hriscanstvo? Ako zivim po ovih 10 bozjih zapovesti, ja zivim ko hriscanin jel da? Ali 10 bozjih zapovesti su mnogo starije od hrista i vatikana, ne zaboravite to. ;)

Odnosno, sa preljubom se ne slazem. Preljuba je u biti coveka, ali opet sa druge strane, ne cini preljubu doprinosi harmoniji drustva. Ipak, ubija genetski potencijal coveka kao zivotinjske jedinke.

Poslednja izmena:
1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene.
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti.
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega.
4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu.
5. Poštuj oca svojega i majku svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji.
6. Ne ubij.
7. Ne čini preljube.
8. Ne kradi.
9. Ne svedoči lažno na bližnjega svojega.
10. Ne poželi ništa što je tuđe.

1. Pravilno, svaki srbin slavi svog boga na slavi, ostale srpske bogove poshtuje, ali to nisu njegovi bogovi
2. Pravilno
3. Pravilno, ni jedan srbin ne huli na svoju slavu
4. Pravilno, ovo bih rekao da se na subotu misli, ok je, dan mrtvih, setimo se njih na taj dan da bi se i nas secali
5. Pravilno
6. Pravilno
7. Pravilno, ali vrlo diskutabilno sa naucnog stanovista. Sve jedno, doprinosi harmoniji drustva.
8. Pravilno
9, Pravilno
10. Pravilno

Poslednja izmena:
Objasnio sam to vec negde ovde u ovom topiku, ali evo opet:

Kako nas hriscanstvo uci da se djavo prikazuje? Sve je ljupko, nezno, a iza toga se krije satana. Tera nas da se odricemo svih zemaljskih zadovoljstava jer je to u stvari pravi djavo.

Hrišćanstvo nas uči da obtarimo pažnju na suštinu, a ne da gledamo d+samo spoljašnjost, tj. ono što je spolja čisto, jer, Hrišćanstvo nas uči, da bi čaša bila čista, ona prvo treba biti čista iznutra, a tek potom i spolja. Tu nas Hrišćanstvo uči da je licemer onaj, koji sebe spolja prikazuje čistim, pravednim, dok je u suštini, bezakonik, prljav čovek.
Nigde Hrišćanstvo ne kaže da sve što je ljupko i nežno iza toga se krije satana.

A sta je hriscanstvo? Upravo to isto, sve pravedno, lepo, ziveli bi u idealnim uslovima kad bi se toga pridrzavali, isto kao komunizam.

Kada se kaže živeti u idealnim uslovima, u Hrišćanstvu, po meni, prvo se podrazumeva živeti u idealnim uslovima duše, što podrazumeva čistotu i nevinost duše, dakle, čaša čista iznutra, pa tek onda spolja. Jer Hrišćanstvo propoveda da duša je važnija od tela. Što se tiče spoljašnjih uslova, tu Hrišćanstvo propoveda da čovek, u suštini, treba da bude zadovoljan kada ima hranu i odeću, naravno i elementarnu slobodu kretanja, i da sve preko toga je suvišak, koji, ako se pravilno ne upotrebi, predstavlja izvor zla, zato što taj materijalni suvišak, ako se pravilno ne upotrebi, bude pojeden od strasti, koja je veća za onoliko, za koliko je taj materijalni suvišak veći.

Medjutim, hriscanstvo nije u ljudskoj biti i neizvodljivo je. Iza je pravo lice hriscanstva, ljudi su od kad to hriscanstvo postoji zarad hriscanstva zverski muceni i ubijani. Hriscanstvo je djavo u stvari koji se pretvara sve vreme da je nesto sto nije.

Da li se može reći da đavo je zlikovac, koji se svo vreme pretvara da je nešto što nije, skrivajući se iza Hrišćanstva?

Za ove reci ja bih za vreme inkvizicije ko zna kako skoncao, a verujem da bi me i danas mnogi isto tako umorili. Jer ne zive zbog onoga sto je hrist propovedao, vec zive da odbrane iskonsko zlo koje srbi nikad prihvatili nisu.

Da li Ti misliš da Srpski Pravoslavni Sveci(Crvena slova) nisu bili Hrišćani, tj. nisu živeli u skladu sa Hrišćanskim načelima?

Back