Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne odgovori mi ti šta misliš o ovome:

A povrh gladi pustit ću na vas i divlje zvijeri koje će ti djecu rastrgati; kuga će te i krv preplaviti: pod mač ću te svoj okrenuti. Ja, Jahve, rekoh!"
Jezekilj 5:17

" Tada zagrmje (Jahve - Bog) na moje uši i reče: "Kazne grada! Pođite za njim gradom i ubijajte bez milosrđa. Oči vaše neka se ne sažale i nemajte smilovanja. Pobijte starce, mladiće, djevojke, djecu i žene; istrijebite ih sve do posljednjega. "

Psalam 137,8,9 "Kćeri babilonska, pustošiteljice, blažen koji ti vrati milo za drago za sva zla što si nam ih nanijela! (9) Blažen koji zgrabi i smrska o stijenu tvoju dojenčad!."

15:7 Zato ću ih izvijati vijačom na vratima zemlje ove. Narod svoj ću lišit' djece i istrijebit' ga, jer se ne obraćaju sa svojih putova.

Šta reče ti o genocidu i ratu?

A ovo se desilo? Ili ti lupetas praznu slamu?

Covek ce ubijati coveka i to svoje ubijanje ce pravdati ovim ili onim bogom, ovom ili onom verom. Ni jedna aktuelna vera to ne dozvoljava, (sem eventualno islama ali za to me zabole idi pa ih pljuj koliko hoces) a u paganstvu postoji bog rata koji zahteva zrtve i ratove. Uvidjas li ti poentu ili si plitak ko i onaj drugi?

Poslednja izmena:
Znam ja to, neko neko bi, u svom neznanju, mogao napraviti grešku, pa pomisliti da u njihovim budalaštinama ima i nečeg što je tačno, pa tako odgovaram, zarad onih koji čitaju, ali ne diskutuju.
Inače, ove tvrde pokondirene tikve su izgubljeni slučajevi, tu se slažemo.

Druskane, patis od manije projekcije. Sve sto si upravo napisao je brasno iz tvoje vrece. Ja se zayebavah dosad ono sa Lazom, ali ovo...

Hm, pošto nisi u stanju da daš smislen i argumentovan komentar onda pišeš neku bezvezvnu papazjaniju.

Evo ga opet! Cipac prisvaja 4 razlicite religije i 3 istorije kompletno razlicitih naroda i meni prica o papazjaniji....Ali to je valjda lepota paganstva, mozes pravis boga i od wc solje.

Uzgred, kad već pominješ, broj vernika egipatske religije je iz godine u godinu sve veći.

I svima im je zajednicko sta? Pogodio si, nedostatak otpusne liste.

Kojom to novom verom?
Slovenska religija je bila religija Slovena hiljadama godina. Nova vera su iz ugla Slovena avramske religije i njihove sekte.

Ej, alo, tri paganina i 8 miliona hriscana!!!! Ko je tu nov? Koga je briga sto ti mislis da dinosaurusi vuku korene od nas?!

Pa ti osnovne pojmove ne znaš. Tebi je izgleda isto šta su radili mudžahedini po srpskim selima oko Žepe i Srebrenice od '92 do '95 i potonje streljanje tih istih mudžahedina posle pada Srebrenice.
Ti ne praviš razliku između stradanja nejači, kojim se želi zatrti čitav narod i njegova kultura i tradicija i ratni pohod.
To je suprotno etici srpskog naroda i slovenske religije.

Cu li genija? Pa sam si rekao da su mudzosi streljani jer jer su terorisali narod! Kakve to veze sa religijom ima?

A hocemo li da pricamo o ratnim pohodima pagana? Raznih. I sta sve zrtvuju bogovima pre polaska i po dolasku iz pohoda. Da ne govorim da se za paganstvo vezuju ROBOVI. Jel bi to ti hteo? Jednog crncugu roba, a? :per: Jao paganine...

Jes' isto je holokaust Jermena, šoah Jevreja, Jasenovac Srba i recimo balkanski ratovi.
Neverovatno šta čitam po ovom forumu.

Pa sta citas ajde de, nego sta pises muko zbunjena, pa KO JE VODIO BALKANSKE RATOVE, A? Pagani mozda? :hahaha: :rotf: :rotf:

Zapravo, upravo je avramski bog taj koji to ne samo dozvoljava nego i podstiče, no izgleda da si ti još jedan u nizu hrišćana koji nisu čitali Sveto pismo
.
Ne lupetaj, ne lupetaj, ne lupetaj!!!!! Ratove podsticu upravo bukve ko sto si ti koji se uhvate za jednu recenicu u bibliji i protumace je tako da naloze narod na rat. To se zove zloupotreba, ne znam dal si cuo ili se pravis lud i glup!

Sa druge strane, kod pagana, bogovi i boginje rata inspirišu ratnike na čojstvo i junaštvo, pa se nagrađuju hrabrost, odanost i čast, a kažnjava nasilje nad nejači.

Ma bogovi rata su cvece sa rosne livade! Znas li ti paganko jedan sta se sve i KO se sve prinosio na zrtvu bogovim rata sirom planete kroz istoriju? Od prepelica do devica i dece. Jeste, male decice! Ali neeee, ne bi to tvoji srpsko-tracansko-slovensko-ilirski bogovi, nisu oni takvi!!!! Prosetaj bracala....

Istorija u poslednja dva milenijuma te gromko demantuje, jer je situacija upravo obrnuta.

Ma gromko ti ceres druskane, jer da je po paganski sad bi smo svi jeli zive vucije testise pre polaska u boj. Ako bi nas bilo uopste...

Najveća razaranja, najveće genocide, najviše ratova uzrokovale su upravo avramske religije, pri čemu, hrišćanstvo ima primat. To je istorijska činjenica

Religije prouzrokovale? A ne jajare koje zloupotrebljavaju religiju za versku mrznju i loznjavu naroda da vodi rat za njihove sopstvene interese? Povrsan si ko paganski pleh.

Za tvoju informaciju, Srbija je sekularna zemlja.

Srbija je hriscanska zemlja a ti se igraj kamencicima i spremaj se za balkanske ratove :hahaha:

Svaka religija ima neki svoj etički kodeks. Etički kodeks slovenske religije očuvava samo srce i dušu srpskog naroda, a i ostalih slovenskih naroda. Upravo zato slovenska religija smeta svima onima koji se oduševljavaju robovlasničkim kapitalizmom i religijama koje u istom nalaze plodno tle, a gle čuda, to su upravo avramske religije.

Eto opet paranoises! A koje behu religije npr. Rim, Grcka, Egipat recimo, koje su tesko robovlasnicke zemlje, a!!!!!! Koje?!?! Nisi ovo promislio bas dobro, a? :hahaha:

Nije ustvar u tome kojoj verskoj denominaciji pripadaš (možeš biti i animista i ateista i šiit i monofizit, itd., svejedno je), nego što se odričeš srpske tradicije i kulture i sa istom se sprdaš i podsmevaš joj se. Koji bi Srbin to radio?

Ne, Pago, ja se sprdam sa tvojim idiotskim stavovima i kompleksima, razumes? Nema to veze sa Srpskom tradicijom, nisi ti dobro porazmislio o ovome... :whistling:

Što je inače u skladu sa Kur'anom, ali ne i sa kanonskim Jevanđeljima.

Prvi si poceo, a ja sam gresan covek, priznajem. :cool:

Sta si ocekivao?

Ja sam Srbin, slovenski pagan.

Ti si Srbin u zabludi, teskoj.

Šta ti nije jasno? Istorijska činjenica da slovenska religija postoji hiljadam godina?
Opet se sprdaš sa sopstvenim narodom i još se buniš što te nazivam izrodom.

A to je cinjenica koje istorije? Treceg oka? :roll:

Prvo, Miloš Obilić je dao glavu za Srbe i Srbiju.

Izmedju ostalog, a ti ne lupetaj nego procitaj pesmu i sta sam kaze za sta gine.

Srbe razjedinjuju oni koji tvrde da Srbi mogu samo pravoslavcima biti. Štetu Srbima nanose oni koji tvrde kako pre pravoslavlja nije ni bilo Srba. U mraku ga drže oni koji bi da unište svu istoriju i kulturu Srba pre Nemanjića.
Usput, takvi se služe i propagandom zamene teza, koju i ti koristiš.

Opet projekcija.

Druskane, odluci se, Srbin od pre petiljada godina ili Sloven od pre petiljada godina ili Tracanin od pre 5iljada godina, ne moze sve troje, pa kad izaberes tezu dodji da pricamo.

Poslednja izmena:
и ова тема је адекватна, а ко ће да тумба тамо има свашта, а мене занима каквим се ти обредима бавиш.
Da te zaista zanimaju obredi slovenske religije, ne bi ti bio problem da "tumbaš" po toj temi.
Ja se obavljam obrede slovenske religije.

не крстим, него прекрстим.
горе, доле, десно, лево
нарочито кад сам на КРСТарици
Moje pitanje i dalje stoji bez odgovora. :ceka:

A ovo se desilo? Ili ti lupetas praznu slamu?

Covek ce ubijati coveka i to svoje ubijanje ce pravdati ovim ili onim bogom, ovom ili onom verom. Ni jedna aktuelna vera to ne dozvoljava, (sem eventualno islama ali za to me zabole idi pa ih pljuj koliko hoces) a u paganstvu postoji bog rata koji zahteva zrtve i ratove. Uvidjas li ti poentu ili si plitak ko i onaj drugi?

Batice, niko ti ne trese kavez, prema tome, miran. Naveo sam ti citate iz hrišćanske svete knjige i naređenja da se ubijaju deca i istrebljuju narodi koje je dao hrišćanski bog, a ti i dalje trtljaš o paganskoj krvoločnosti? Nije tebi lako.

I svima im je zajednicko sta?

Možda vera u neteru?z:ddm:

A hocemo li da pricamo o ratnim pohodima pagana? Raznih. I sta sve zrtvuju bogovima pre polaska i po dolasku iz pohoda. Da ne govorim da se za paganstvo vezuju ROBOVI. Jel bi to ti hteo? Jednog crncugu roba, a? Jao paganine...

Stari Sloveni su zarobljene neprijatelje vodili u svoja sela i gradove i posle određenog perioda im davali izbor: da ostanu kao slobodni ljudi ili da se vrate kući.
Biblija podržava ropstvo, a niko se nije okoristio robovskim radom kao hrišćanske miroljubive civilizacije.

Ne lupetaj, ne lupetaj, ne lupetaj!!!!! Ratove podsticu upravo bukve ko sto si ti koji se uhvate za jednu recenicu u bibliji i protumace je tako da naloze narod na rat. To se zove zloupotreba, ne znam dal si cuo ili se pravis lud i glup!

z:shock:Šta reče ti o otpusnoj listi? Gde je tvoja, da je vidimo?z:shock:

Eto opet paranoises! A koje behu religije npr. Rim, Grcka, Egipat recimo, koje su tesko robovlasnicke zemlje, a!!!!!! Koje?!?! Nisi ovo promislio bas dobro, a?

Hrišćanska Španija, hrišćanski Portugal, hrišćanska Holandija, hrišćanska Britanija, hrišćanske Sjedinjene Države...koliko ti tripuješ, pojma nemaš i veze sa životom nemaš to je strašno. Mene bi bilo sramota da prosipam toliko gluposti.

Konacno sam nasao i sta smo slavili kao bozic, tj hrastovnik mi je rekao u nekom drugom topiku.
Svarozic, rodjenje mladog boga je danas ovaj nas "hriscanski" bozic.
Evo opsirno o Savrogu pravom bozicu, vrlo zanimljiv tekst:
http://www.svevlad.org.rs/predanje_files/koledo.html

A evo i citat odatle:

На туцин дан пре сунца покупе се све столице, клупе и остале справе за седење, па оставе на таван или у какву стају. Тај дан убија се печеница и то крупицом соли. Крв од печенице, кад се закоље, вате се на ту крупицу и даје стоки и марви да буде здрава и плодна. У место ватраља направи се дрвени жарач и подстицач који служи у место овог, машица и осталих ствари. Тек кад на Божић дође полаженик онда се све то изнесе. Он први седне на столицу и он први узме ватраљ, скинути с тавана или донешени из зграде или стаје какве.

У свима срб. крајевима на туцин дан чувају се да нико никога не удари да не би био те године чировит, а колико чирови нашем народу досађују као и шуга, греба, и још друге накожне болести, свако зна. У свима крајевима србским на туцин дан, а увече бадњег дана, ишла је од пре момчад као и данас што у млогим местима чини и певала Коледа или његове песме. Најмање 7 момака добрих, - а увек мора бити лијо, а не тако, - иду од куће до куће и под сваким прозором и пред вратима певају коледске песме. Један је од њих као Колед и овај увек има самур калпак на глави, други је његов војвода, трећи врећар или онај што носи накупљене ствари. Те су ствари сланина, кобасице, суво месо, а често по која ђаволаста цура баци и лешњика и ораха, на што се коледари страшно љуте и такве ствари бацају натраг. Ово чине обично оне које су заљубљене у ког коледара или које јих не волу. Свакојако је то непријатна ствар дати јим посних јестива.

Poslednja izmena:
Da li zna iko sta je uskrs bio? Sad vec verujem da je i to nas paganski neki praznik, koji je hriscanstvo pokusalo da lazira.
Zasto se bezbroj piladi ubije na uskrs (farbanje jaja)? Kakvu to zrtvu prinosimo bogu nasem paganskom?

A evo jedne pesmice sa iste one linkovane strane iznad:

Ој Божићу Сварожићу,
Сварожићу мој Божићу!
У тебе су три ножића:
Један ријеже ту чесницу
Други ријеже гибаницу
Трећи ријеже печјеницу.
У Божића Сварожића
Сварожића тог Божића!
Три сјестрице три Вилице:
Једну прати мили Боже
Прати Божић пшјену жјети,
Другу посла винограду,
Трећу прати јањце јањит',
Коју прати пшјену жњети.
Она брацу поручује:
„Чух ли мене мијо брате!
Гради мени простран анбар.
Пшјена ми је обродила
Чудним родом обродила
Вас бих свијет захранила."
Коју прати вино брати
Она браци поручује:
„Чух ли мене мијо брале!
Гради мени простран ардав.
Простран ардов и казана
Вино ми је прјеродило
Свака лоза по два грозда
А винова три казана
Вас бих свијет напојила."
Коју прати овце јањит'
Она брату поручује:
„Чух ли мене мијо брате!
Гради мени голем торак
Овце су се изјагниле:
Свака овца по два јањца
А двизице по три јањца.
Вас би свијет захранила
Вуном својом ођенула.

Poslednja izmena:
te teorije o Srbima-paganima proturaju šovinisti poput .............kojima je važniji krvavi plemenski oltar od vecne ljubavi Hrista prema vaskolikom čovečanstvu, svim narodima i plemenima.

Naravno. Zašto bi Srbi bili pagani i prizivali slovenske bogove, kad imaju lepo upakovanog jevrejskog boga?
Ko im je kriv što nisu lepo čekali iljadama godina da se u jevrejskoj pustinji rodi bog po njihovoj meri i da se obreže, pa da mu se klanjaju?
A Isus je veliki ljubitelj Srba. Ceni da imaju ukus kao piletina. :confused:

Poslednja izmena od moderatora:
@Tension
Tužno je kad čovek napiše toliku poruku a u njoj ne kaže ništa. Samo trolovanje i vređanje.
No na ovu glupost moram posebno da se osvrnem.

A hocemo li da pricamo o ratnim pohodima pagana? Raznih. I sta sve zrtvuju bogovima pre polaska i po dolasku iz pohoda. Da ne govorim da se za paganstvo vezuju ROBOVI. Jel bi to ti hteo? Jednog crncugu roba, a? :per: Jao paganine...

Pretpostavću da su ti preci kao i meni Srbi a samim tim i Sloveni.
Za Slovene se kaže da nikada nisu uzimali robove i naznačava se njihovo gostoprimstvo.

Oni(Sloveni) zarobljenike ne drže među njima trajno kao robove, poput drugih naroda. Već nakon određenog vremena daju izbor zarobljenicima da li se hoće vratiti u svoju zemlju, uz neki otkup, ili će ostati onde slobodni i kao prijatelji.
izvor : Mavrikije - Strategikon XI 4.4

Naučio sam iz iskustva nešto što sam ranije bio čuo od drugih, a to je da nema naroda koji se više izdvaja u pogledu gostoljubivosti od Slovena. Da bi zabavili goste, oni su svi tako jednodušno strpljivi i orni, tako da uopšte nije potrebno zatražiti gostoprimstvo.
izvor : Helmold - Chronica Slavorum

Oni(Sloveni) su, naime, i dalje pod uticajem svojih paganskih obreda i zabluda.
Ali, ne može se nigde naći časniji ni gostoljubiviji narod.
izvor : Adam Bremenski - Gesta Hammaburgensis Ecclesiae Pontificum

Naravno nije uvek sve tako bojoslovno ali ovo govore neprijatelji Slovena,
hroničari i sveštenici koji su za vojskom išli u pohode na Slovene.

Drugo, Sloveni nikada nisu dolazili u kontakt sa crncima, najtamnije što su videli su verovatno bili Grci.
Postoji i jedna zanimljiva situacija koja se dogodila. Kada je ruski car Petar Veliki dobio jednog crnca roba kao poklon od Sultana, Petar ga oslobodio, edukovao, dao mu zvanje plemića i načinio ga gubernatorom Talina.

Taj čovek je Ibrahim Petrovič Hanibal inače pradeda Aleksandra Puškina.
250px-Meller-Zakomelski.jpg

Toliko o crncima i Slovenima.

Poslednja izmena:
te teorije o Srbima-paganima proturaju šovinisti poput ...........kojima je važniji krvavi plemenski oltar od vecne ljubavi Hrista prema vaskolikom čovečanstvu, svim narodima i plemenima.

Theh. Lično poznajem nekoliko Srba-pagana i svi odreda su mirna, neagresivna i inteligentna čeljad. Hrišćanstvo ih ne interesuje ili nemaju ništa protiv, ali to nije njihova cup of tea. Za razliku od većine Srba-hrišćana koji sve što nije ne hrišćanstvo (o tome ne znaju ništa) nego pravoslavlje ( o tome znaju vrlo malo) smatraju satanizmom i/ili sektom; ne zato što su upućeni u učenje drugih religija, nego zato što im tako kažu njihove vladike i sveštenici.
A ako smatraš da je Đinđić uveo veronauku u škole zato što je istu smatrao neophodnom, grdno se varaš; the man was practical. Ako je time mogao da utiša pseudopatriotsko i etnofiletističko mrljavljenje crkve i bliskih joj organizacija, zašto ne? Ali avaj, što reče Miloš Vasić, iako su Đinđića optuživali da je bio makijavelista, njegova tragedija leži u tome što nije bio makijavelista dovoljno. Nije važno. Ono što je u forumskom smislu važno je na pdf Politika, neonaci đubre koje je poplava na krstu izbacila sa Stormfronta, a na pdf Religija, poplava pravoslavnih fanatika koji bi da istrebe sve što nije pravoslavno i blažeg oblika, oličenog u narečenim Istrebljivačima arhaizma i Tensionu koji su svoj verski fanatizam sakrili u oblik pseudocivilizacijskog napretka nametnutog Srbima ognjem, mačem ili politikom.

te teorije o Srbima-paganima proturaju šovinisti poput .......... kojima je važniji krvavi plemenski oltar od vecne ljubavi Hrista prema vaskolikom čovečanstvu, svim narodima i plemenima.

I šta je na njima tačno šovinističko? :ceka:
Znaš li uopšte šta je šovinizam? :think:
Možda je za tebe šovinizam afirmacija povezanosti Srba svih veroispovesti? :ceka:

Tension, kada napišeš nešto što ima smisla i što nije trolovanje, onda ću komentarisati. Ovako sve što si napisao do sada su obične budalaštine i nemam nameru da trošim svoje vreme na iste.

Druskane, stidi se svoje projekcije, to je poslednje sto cu ti reci.

I da, i meni je dosadilo da citam tvoje sulude tripove, tako da, zadrzi ih za sebe, tako ti paganstine tvoje. z:poz:

:sanke:

Batice, niko ti ne trese kavez, prema tome, miran. Naveo sam ti citate iz hrišćanske svete knjige i naređenja da se ubijaju deca i istrebljuju narodi koje je dao hrišćanski bog, a ti i dalje trtljaš o paganskoj krvoločnosti? Nije tebi lako.

Paganin, budi dobar, da ne bih zamolio svog Boga da te tvoje bogice ne baci u wc solju i pusti vodu. :cool:

A ova tvoja projekcija o kavezu mi je posebno simpaticna.

Poslednja izmena:
@Tension, ti opet pod neku tenziju?
:))))))))))
Zna li ko, imaju li ovi katolici oreole na njihovim ikonama? Imaju li ikone uopste?
Takodje zna li ko sta predstavlja oreol kod nas na ikonama? Jel to sunce u stvari?

Rimokatolici nemaju ikone u klasičnom pravoslavnom smislu.
Ali imaju slike, vitraže i mozaike u hramovima, i da oreoli se oslikavaju.

vitraž:
]
365554306_c776c53b17.jpg

mozaik:
]
Rosary_Basilica_2_m.jpg

slika:
]
la_vierge_au_lys.jpg

Možda vera u neteru?

A mozda ti jednostavno ne razmisljas?

Razmisli Pago. Tolike paganske religije puta toliko paganskih bogova u svakoj?! Pa sta ti mislis crni sine? Da je bogova vise nego ljudi? I jesu li to uopste bogovi ako ih je vise nego ljudi? Mozda smo, u stvari, MI NJIMA BOGOVI?!?! :think:

Stari Sloveni su zarobljene neprijatelje vodili u svoja sela i gradove i posle određenog perioda im davali izbor: da ostanu kao slobodni ljudi ili da se vrate kući.

Previse citas stripove o Asteriksu i Obeliksu.

Biblija podržava ropstvo, a niko se nije okoristio robovskim radom kao hrišćanske miroljubive civilizacije.

Ne lupetaj, ne lupetaj, ne lupetaj. Ropstvo je osnova paganstva. Pogledaj stare Grke. Polis od 10 hiljada Grka izdrzava 100 hiljada robova! O cemu ti bre pricas? Da li je Isus mozda imao kog roba?

Šta reče ti o otpusnoj listi? Gde je tvoja, da je vidimo?

Hvala Bogu nikad je nisam ni imao, a to je zato sto nikad nisam bio u instituciji koja ih izdaje. Za razliku od nekih ovde. :tajna:

Hrišćanska Španija, hrišćanski Portugal, hrišćanska Holandija, hrišćanska Britanija, hrišćanske Sjedinjene Države...koliko ti tripuješ, pojma nemaš i veze sa životom nemaš to je strašno. Mene bi bilo sramota da prosipam toliko gluposti.

Pago, mislim da je vreme da navuces kosulju jer si se poceo dzilitati. To su DRZAVE a ne RELIGIJE, maglino jedna. Uvidjas li ti razliku izmedju "biti protiv Boga i imati robove" (navedene drzave) i "biti saglasan sa bogovima i drzati robove" (Grcka, Rim, itd itd)? Ne uvidjas? Pa vidim. A znam i zasto. :hahaha:

Back