Znam ja to, neko neko bi, u svom neznanju, mogao napraviti grešku, pa pomisliti da u njihovim budalaštinama ima i nečeg što je tačno, pa tako odgovaram, zarad onih koji čitaju, ali ne diskutuju.
Inače, ove tvrde pokondirene tikve su izgubljeni slučajevi, tu se slažemo.
Druskane, patis od manije projekcije. Sve sto si upravo napisao je brasno iz tvoje vrece. Ja se zayebavah dosad ono sa Lazom, ali ovo...
Hm, pošto nisi u stanju da daš smislen i argumentovan komentar onda pišeš neku bezvezvnu papazjaniju.
Evo ga opet! Cipac prisvaja 4 razlicite religije i 3 istorije kompletno razlicitih naroda i meni prica o papazjaniji....Ali to je valjda lepota paganstva, mozes pravis boga i od wc solje.
Uzgred, kad već pominješ, broj vernika egipatske religije je iz godine u godinu sve veći.
I svima im je zajednicko sta? Pogodio si, nedostatak otpusne liste.
Kojom to novom verom?
Slovenska religija je bila religija Slovena hiljadama godina. Nova vera su iz ugla Slovena avramske religije i njihove sekte.
Ej, alo, tri paganina i 8 miliona hriscana!!!! Ko je tu nov? Koga je briga sto ti mislis da dinosaurusi vuku korene od nas?!
Pa ti osnovne pojmove ne znaš. Tebi je izgleda isto šta su radili mudžahedini po srpskim selima oko Žepe i Srebrenice od '92 do '95 i potonje streljanje tih istih mudžahedina posle pada Srebrenice.
Ti ne praviš razliku između stradanja nejači, kojim se želi zatrti čitav narod i njegova kultura i tradicija i ratni pohod.
To je suprotno etici srpskog naroda i slovenske religije.
Cu li genija? Pa sam si rekao da su mudzosi streljani jer jer su terorisali narod! Kakve to veze sa religijom ima?
A hocemo li da pricamo o ratnim pohodima pagana? Raznih. I sta sve zrtvuju bogovima pre polaska i po dolasku iz pohoda. Da ne govorim da se za paganstvo vezuju ROBOVI. Jel bi to ti hteo? Jednog crncugu roba, a?

Jao paganine...
Jes' isto je holokaust Jermena, šoah Jevreja, Jasenovac Srba i recimo balkanski ratovi.
Neverovatno šta čitam po ovom forumu.
Pa sta citas ajde de, nego sta pises muko zbunjena, pa KO JE VODIO BALKANSKE RATOVE, A? Pagani mozda?
Zapravo, upravo je avramski bog taj koji to ne samo dozvoljava nego i podstiče, no izgleda da si ti još jedan u nizu hrišćana koji nisu čitali Sveto pismo
.
Ne lupetaj, ne lupetaj, ne lupetaj!!!!! Ratove podsticu upravo bukve ko sto si ti koji se uhvate za jednu recenicu u bibliji i protumace je tako da naloze narod na rat. To se zove zloupotreba, ne znam dal si cuo ili se pravis lud i glup!
Sa druge strane, kod pagana, bogovi i boginje rata inspirišu ratnike na čojstvo i junaštvo, pa se nagrađuju hrabrost, odanost i čast, a kažnjava nasilje nad nejači.
Ma bogovi rata su cvece sa rosne livade! Znas li ti paganko jedan sta se sve i KO se sve prinosio na zrtvu bogovim rata sirom planete kroz istoriju? Od prepelica do devica i dece. Jeste, male decice! Ali neeee, ne bi to tvoji srpsko-tracansko-slovensko-ilirski bogovi, nisu oni takvi!!!! Prosetaj bracala....
Istorija u poslednja dva milenijuma te gromko demantuje, jer je situacija upravo obrnuta.
Ma gromko ti ceres druskane, jer da je po paganski sad bi smo svi jeli zive vucije testise pre polaska u boj. Ako bi nas bilo uopste...
Najveća razaranja, najveće genocide, najviše ratova uzrokovale su upravo avramske religije, pri čemu, hrišćanstvo ima primat. To je istorijska činjenica
Religije prouzrokovale? A ne jajare koje zloupotrebljavaju religiju za versku mrznju i loznjavu naroda da vodi rat za njihove sopstvene interese? Povrsan si ko paganski pleh.
Za tvoju informaciju, Srbija je sekularna zemlja.
Srbija je hriscanska zemlja a ti se igraj kamencicima i spremaj se za balkanske ratove
Svaka religija ima neki svoj etički kodeks. Etički kodeks slovenske religije očuvava samo srce i dušu srpskog naroda, a i ostalih slovenskih naroda. Upravo zato slovenska religija smeta svima onima koji se oduševljavaju robovlasničkim kapitalizmom i religijama koje u istom nalaze plodno tle, a gle čuda, to su upravo avramske religije.
Eto opet paranoises! A koje behu religije npr. Rim, Grcka, Egipat recimo, koje su tesko robovlasnicke zemlje, a!!!!!! Koje?!?! Nisi ovo promislio bas dobro, a?
Nije ustvar u tome kojoj verskoj denominaciji pripadaš (možeš biti i animista i ateista i šiit i monofizit, itd., svejedno je), nego što se odričeš srpske tradicije i kulture i sa istom se sprdaš i podsmevaš joj se. Koji bi Srbin to radio?
Ne, Pago, ja se sprdam sa tvojim idiotskim stavovima i kompleksima, razumes? Nema to veze sa Srpskom tradicijom, nisi ti dobro porazmislio o ovome...
Što je inače u skladu sa Kur'anom, ali ne i sa kanonskim Jevanđeljima.
Prvi si poceo, a ja sam gresan covek, priznajem.
Sta si ocekivao?
Ja sam Srbin, slovenski pagan.
Ti si Srbin u zabludi, teskoj.
Šta ti nije jasno? Istorijska činjenica da slovenska religija postoji hiljadam godina?
Opet se sprdaš sa sopstvenim narodom i još se buniš što te nazivam izrodom.
A to je cinjenica koje istorije? Treceg oka?
Prvo, Miloš Obilić je dao glavu za Srbe i Srbiju.
Izmedju ostalog, a ti ne lupetaj nego procitaj pesmu i sta sam kaze za sta gine.
Srbe razjedinjuju oni koji tvrde da Srbi mogu samo pravoslavcima biti. Štetu Srbima nanose oni koji tvrde kako pre pravoslavlja nije ni bilo Srba. U mraku ga drže oni koji bi da unište svu istoriju i kulturu Srba pre Nemanjića.
Usput, takvi se služe i propagandom zamene teza, koju i ti koristiš.
Opet projekcija.
Druskane, odluci se, Srbin od pre petiljada godina ili Sloven od pre petiljada godina ili Tracanin od pre 5iljada godina, ne moze sve troje, pa kad izaberes tezu dodji da pricamo.