Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bas cela? Pa ajde, kad vec volis dokaze, dokazi ti to meni. DOKAZI MI da je cela biblija falsifikat. Dokazi ili zauvek cuti. :zcool:

Pa brate sam si rekao ovde u ovom topiku u postu broj 205 da se samo sa tim slazes od mojih izlaganja.
Evo ti link pa procitaj sta si reko, tamo pri dnu:
http://forum.krstarica.com/showthre...nima-Danas?p=16409035&viewfull=1#post16409035

A ja sve vreme ovde dokazujem da su srbi mnogobosci, uz to sam dosao do spoznaje da mi uopste nismo hriscani u smislu u kakvom se to prezentuje i nasao bezbroj dokaza za to.

Poslednja izmena:
Pa brate sam si rekao ovde u ovom topiku u postu broj 205 da se samo sa tim slazes od mojih izlaganja.

Ja sam rekao da je moguce da je njome manipulisano a ti tvrdis da je cela prepravljena. To je velika razlika.

A ja sve vreme ovde dokazujem da su srbi mnogobosci, uz to sam dosao do spoznaje da mi uopste nismo hriscani i nasao bezbroj dokaza za to.

Da bezbroj, a svi su na fazon hrist=hrast. :cepanje:

Pa Srbi su prihvatili hriscanstvo, zar ne? Sta ti tu nije jasno?

Znaci, kad ga popa prekrsti.... :zcool:
Srbi su prihvatili i islam, a neki i budizam, a neki su ateisti, a opet neki Srbi se nikada nisu ni odrekli svoje stare vere - slovenske religije.
Šta ti tu nije jasno?

Znači, kad mačor zapiša... :cool:

Sa svim svojim bogovima rata... Ma daj, me zezas da stvarno verujes u sve ovo?!?!
Da, mnogobošci sa svojim bogovima rata nisu pravili genocide, etnocide, pogrome i masovna nasilna prevođenja u svoju veru, za razliku od pripadnika avramskih religija, koje navodno zagovaraju mir i ljubav.
Bolje imati božanstvo rata, koje će ratnike uvek podsećati na etiku ponašanja u ratu, nego u ime tobožnje božanske ljubavi činiti gnusne zločine.

Ja ne znam o kojoj ti kulturi i tradiciji pricas a da nije hriscanska. Niti zna iko koga ja poznajem. U stvari niko ne zna. O tome tripujete samo ti i ovaj sto mu se ukazao djavo u kog ne veruje.
To što si ti neznalica i to što tako ponosno to javno iznosiš može samo da služi na sramotu tebi i tvojoj porodici, koja te bolje nije naučila.
Šta su Srbi bili pre nego što su većinom prešli u hrišćanstvo pre nešto više od 800 godina? Karanfili možda, pa da se o njima ništa ne zna?
Neće biti. Zna se podosta toga i pored stalnog branjenja da se bavimo našom prošlošću.

O cemu ti pricas? Lopovi koji kradu paganske bogove?
Upravo tako. I ne samo božanstva, nego i sveta mesta.

OTKRIVEN TRAČKI KONJANIK

Kopajući temelje manastira Maglić,arheolozi pronašli bareljef s kraja drugog ili početka trećeg veka

BARELJEF-1.jpg

Ugrađen u temelje stare crkve... Kamen s likom Herosa

Na lokalitetu Maglić, kod pirotskog sela Blato, arheolog Muzeja Ponišavlja mr Predrag Pejić pronašao vredan kameni bareljef na kojem je uklesan trački konjanik Herosa, za koga se u antičkom svetu verovalo da predstavlja posrednika između sveta živih i bogova.

Pirot bio značajno naselje

Pre nekoliko godina nedaleko od centra Pirota, u naselju ATP, prilikom izgradnje „Maksi diskonta" nađene su zidine Suburbuma, prigradskog naselja tadašnjeg Turesa.

- Iako u pisanim tragovima rimskih pisaca nema tragova o ovom kraju, ovo je još jedan dokaz da je Pirot u antičkom periodu bio značajno naselje, a ne samo usputna stanica na putu od Zapada ka Istoku - kaže arheolog Predrag Pejić.

Prema Pejićevim rečima, procenjuje se da ovaj pronalazak potiče sa kraja drugog i početka trećeg veka, kada je antički Tures, kako se Pirot onda zvao, bio na zapadnoj granici Trakije sa Gornjom Mezijom, a kult Herosa bio masovno rasprostranjen u tadašnjoj Trakiji.

- Na mestu na kom smo pronašli predstavu Herosa nalazio se manastir Maglić, koji potiče iz 15. ili 16. veka, ali je, zbog veoma lošeg stanja u kome su se nalazili temelji zdanja, Zavod za zaštitu spomenika kulture odlučio da se ti temelji sruše i na tom mestu izgradi nova crkva. Tom prilikom, na severoistočnom uglu temelja pronašli smo kamen sa antičke zgrade, u koji je bio uklesan trački konjanik Heros. Verovatno su ga graditelji stare crkve našli negde u blizini i ugradili ga ne znajući o kako vrednoj iskopini je reč i upotrebili ga kao običan kamen - kaže Pejić.

Prema njegovim rečima, u vremenu iz koga potiče, slični kameni, odnosno spolije, postavljani su kao centralna predstava nekadašnjeg hrama.

- Trački konjanik je, kako se onda verovalo, bio posrednik između smrtnika i besmrtnih bogova. To je heroj u koga su Tračani verovali, i za vreme Rimskog carstva u njegovu čast su pravljena svetilišta i njemu se molilo. Tračani su imali običaj da svetilišta prave pored izvora, a nedaleko od Maglića postoji jako vrelo, pa pretpostavljam da se u neposrednoj blizini nalazi neko svetilište, sa koga ova predstava potiče - kaže Pejić.

BARELJEF-2.jpg

Arheolog s bareljefom... Predrag Pejić

Prema njegovim rečima, u drugom i trećem veku nove ere blizu Maglića, na mestu Grovište, nalazilo se rimsko selo, pa je verovatno sa hrama iz tog sela ovaj kamen donet i iskorišćen prilikom izgradnje crkve tokom 15. ili 16. veka.

izvor:
OTKRIVEN TRAČKI KONJANIK

Skorojevici od pre 13 vekova?!
Eh, šta je 800 godina ili i manje za slovensku religiju koja postoji hiljadama godina pre hrišćanstva? Jedan prolazni tren.

Pa Milos Obilic se u grobu prevrce zbog vas dvojice.
Od nas ili od takvih izroda kao što si ti? :think:

Daj bre ljudi ne zasmejavajte me vise....
Stvarno je tužno čemu se ti smeješ - kultura i tradicija tvog sopstvenog naroda ti je predmet sprdnje i podsmeha. :(

Jer su hriscani u stvari satanisti... :zroll:

Koja paranoja....
Uopšte nije reč o paranoji nego o magijskom činu. Imaš tako popove koji kada seku kolač seku odozgo nadole, što je tek pogubno po one čiji kolač seče.
Jesam li ja igde napisao da su hrišćani satanisti? Nisam.
Zbog čega onda to pominješ? Jer nemaš argumenata. :bye:

Svima ce nam biti mnooogo bolje kad sa izmucenih nasih pleca zbacimo teret i okove hriscanstva zle, jer naravno, Hristos nam je kriv za to sto smo u govnima do guse, i tek kad ponovo vaspostavimo nase dobre stare bogove onda ce nam poceti s neba zlatnici padati i svilu cemo *****ti... :zroll:

Ma vazi....
Evo želja jednog pravoslavca, a ovamo pričaju kako ih ne interesuje materijalno bogatstvo. :hahaha:
Nije ni čudo što vam dvorove vaših crkvenih velikodostojnika nazivaju "srpskim Versajem".
Bar si iskren, ako ništa drugo. :lol:

Калибурне, немој да се љутиш, ал ти се понашаш ко керче, бацио ти коску а ти брже боље појурио за њом, па ниси имао времена да прочиташ добро шта сам написао.
ево ти поново па добро прочитај
Sale, da li si i ti počeo kao eremita da tvrdiš da čim su nešto komunisti pomenuli to po definiciji nije tačno samo zbog komunista?
Vidim dosta propagande, ali ne i argumenata u tome što si napisao.

nonk, na primer. Koji je, inace, ATEISTA. :)
'ajde nam ti lepo objasni kako ateista može biti neopagan. :ceka:

E a pogledajte ovo sad:

680px-Slavic_europe.svg.png

To je karta slovenskih jezika. Tamna je juznoslovenski, zelena je istocno slovenski i svetla je zapadno slovenski.

Sve su oni to lepo uradili sem jednog sitnog detalja. Slovenci i Cesi se vise razumeju nego mi i slovenci. Slovenci pricaju kajkavski, slicno cesima, mi svi ostali juzni sloveni pricamo stokavski.

Ako se taj detalj uzme u obzir, nije li ocigledno da je taj zapadni deo slovena razbiven u dva dela, a osvajaci dolaze sa zapada? A samim tim i cela slovenska zajednica na nas juzne i na severne slovene.

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavic_languages

Srbi su prihvatili i islam, a neki i budizam, a neki su ateisti, a opet neki Srbi se nikada nisu ni odrekli svoje stare vere - slovenske religije.

Srbin koji prihvati hriscanstvo je hriscanin. A Srbija je davno prihvatila hriscanstvo, pa taman ti skakutao ovuda sa tvojim kamencicima do sutra. Znaci, kad popa prekrsti... :zcool:

Sta ti tu nije jasno?

Da, mnogobošci sa svojim bogovima rata nisu pravili genocide, etnocide, pogrome i masovna nasilna prevođenja u svoju veru, za razliku od pripadnika avramskih religija, koje navodno zagovaraju mir i ljubav.
Bolje imati božanstvo rata, koje će ratnike uvek podsećati na etiku ponašanja u ratu, nego u ime tobožnje božanske ljubavi činiti gnusne zločine.

Eto koliko ti znas o mnogoboscima. Nemoj sad da pocnem da ti nabrajam "eticka ponasanja" u ratnim pohodima raznih mnogobozaca, nece ti biti dobro.

Genocid veze nema sa vrstom bozanstva, covek ce ga pociniti pa klanjao se jednom bogu ili gomili jer je jednostavno takav. Ali naravno ti to ne razumes jer si verovatno nekakav razocarani pekmez koga je sistem izhebao na ovaj ili onaj nacin pa sada trazis utehu i spas u Zemlji cuda jer ti niko oko tebe ne valja...

To što si ti neznalica i to što tako ponosno to javno iznosiš može samo da služi na sramotu tebi i tvojoj porodici, koja te bolje nije naučila.
Šta su Srbi bili pre nego što su većinom prešli u hrišćanstvo pre nešto više od 800 godina? Karanfili možda, pa da se o njima ništa ne zna?
Neće biti. Zna se podosta toga i pored stalnog branjenja da se bavimo našom prošlošću.

Ovim vredjanjem, (ajd i nekako mene, nema veze, ali ljudi koje ne poznajes i koji ti nista skrivili nisu) si pokazao ko si, sta si i koliko tvoja rec (ne)vredi, i neka ti to sluzi na cast.

Upravo tako. I ne samo božanstva, nego i sveta mesta.

Samo se ti ponadaj da si Tracanin. :roll:

Kradu bozanstva... Sta ti je paranoja...

Eh, šta je 800 godina ili i manje za slovensku religiju koja postoji hiljadama godina pre hrišćanstva? Jedan prolazni tren.

Hiljadama godina pre hriscanstva?! :roll:

Si cuo za Alisu? Onu iz Zemlje cuda...

Od nas ili od takvih izroda kao što si ti?

Opet pokazujes svoje ruzno lice, mukice. :zcool:

Pa zbog tebe naravno. Ja sam bar iste vere kao on. Pljunuo si na sve sveto srpsko u zadnjih 800 godina. Sram tebe bilo! Ti ces da me ucis o srpstvu, puna ti usta Tracana i njihovih kamencina! Ma setaj bre!

Stvarno je tužno čemu se ti smeješ - kultura i tradicija tvog sopstvenog naroda ti je predmet sprdnje i podsmeha. :(

Tuzno je sto su tebe pustili iz Laze neizlecenog, mukice jedna...

Poslednja izmena:
Uopšte nije reč o paranoji nego o magijskom činu. Imaš tako popove koji kada seku kolač seku odozgo nadole, što je tek pogubno po one čiji kolač seče.
Jesam li ja igde napisao da su hrišćani satanisti? Nisam.
Zbog čega onda to pominješ? Jer nemaš argumenata.

JA nemam argumenta?! JA sam argument jer sam hriscanin. I cela Srbija mi je argument jer je hriscanska! Sta je tvoj argument? Nekakva kamencina koju je ko zna ko i ko zna kada umesio?! Bravo mangas...

Evo želja jednog pravoslavca, a ovamo pričaju kako ih ne interesuje materijalno bogatstvo.
Nije ni čudo što vam dvorove vaših crkvenih velikodostojnika nazivaju "srpskim Versajem".
Bar si iskren, ako ništa drugo.

A ti si imun na susku, a vrli Tracanine? Na sta li se ti primas? Na karanfile, a?

'ajde nam ti lepo objasni kako ateista može biti neopagan.

Ee moja Alisa, znas li bar gde se nalazis... :roll:

Decko je cas ateista a cas pagan, pa ga ja tu malo cackam zbog toga. I aj ne postavljaj glupa pitanja, smeju ti se ljudi vec dovoljno i bez ovakvih ispada...

Poslednja izmena:
Ni ja ni ti ne znamo sta smo u stvari. To tek treba da otkrijemo.
Trenutno me je ovo zasto mi hriscanstvo zovemo hriscanstvo a ne krscanstvo toliko zaokupilo, da ne mogu da ti opisem.
Citam Dusanov zakonik i vidim da kaze da su katolici jeretici, evo dela o tome:

6. О јереси латинској:
И за јерес латинску, што су обратили хришћане у азимство, да се врате опет у хришћанство, ако се нађе ко пречувши и не повративши се у хришћанство, да се казни како пише у закону светих отаца.

7. О јереси латинској:
И да постави Велика црква протопопе по свима градовима и трговима, да поврате хришћане од јереси латинске, који су се обратили у веру латинску, и да им даде заповест духовну и да се врати сваки у хришћанство.

8. О латинском попу:
И поп латински, ако се нађе, обративши хришћанина у веру латинску, да се казни по закону светих отаца.

Inace, u zaglavlju Dusanovog Zakonika se kaze da je napisan 6857. godine. Znaci i on racuna vreme kao i Despot Stefan na Kosovskoj tabli. Po kom je to racunanju vremena bre?

Evo linka ko hoce da cita:
http://www.dusanov-zakonik.com/

Ne vidim delove o albancima i vlasima, a cuo sam da i toga ima u njemu.

Ovo se malo sad kosi sa vukovim H, izgleda ipak nije hrast=hrist.

Poslednja izmena:
Gle ovo, zvanicna nauka pretpostavlja da su se srbi prvi put nastanili ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Servia,_Greece

pretpostavka nadjena ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Serbs

Taj grad Servia je osnovan po procenama u drugom veku. Daleko pre nego su srbi dosli na balkan po zvanicnoj nauci, zar ne?

U stvari greska, tad su nam ga kao rimljani "dali", a ovo pise za grad Servia:

Servia was a small town during the ancient times. Alexander the Great passed from the town going to Thebes in 335 B.C.

Sta je bre ovo? Servia grad je postojao 1000 godina pre nego su srbi dosli na balkan?!

Poslednja izmena:
Ja se ljudi sam sebi cudim sad sto li sam otvarao ovu temu kad je sve ovo vec napisano i potvrdjeno. Ne mogu da verujem koliko sam malo bio upucen u celu problematiku, a mislio sam da nesto znam o srpskom paganstvu.

Sveti Sava - Dabog (Dazbog)

Nakon primanja hrišćanstva Dažbogov kult je zamenjen kultom Svetog Save. Kako je Sveti Sava najistaknutiji svetac kod Srba, nije teško zaključiti na osnovu čega je Veselin Čajkanović predpostavio da se radi o vrhovnom bogu Srba. Mnoge legende o Dažbogu su samo promenile ruho. Umesto imena Dažboga kao glavnog aktera u legendama, pojavio se Sveti Sava, koji obilazi narod i svojom mudrošću rešava probleme seljana. Takođe verovatno zbog jakog kulta Dažboga, on je bio satanizovan i pojavljuje se u mnogim pričama kao Hromi Daba, koji je pojava slična đavolu
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Дабог

Rođenje Jarovida je Đurđevdan, na proleće, svadba Jarovida i Morane na Ivanjdan, zemlja je već oplođena, počinje leto.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Јаровид

Slovenska religija:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Стара_словенска_вера

Na dnu su linkovi ka svim starim slovenskim bogovima. Grci su sve to pokrali.

Srbin koji prihvati hriscanstvo je hriscanin. A Srbija je davno prihvatila hriscanstvo, pa taman ti skakutao ovuda sa tvojim kamencicima do sutra. Znaci, kad popa prekrsti... :zcool:
Zanimljivo, jer neki su uverenju da kada Srbin prihvati hrišćanstvo, postaje Srbin hrišćanske veroispovesti, a što se tiče toga da je Srbija prihvatila hrišćanstvo, pre če biti da su srpski vladari željni vatikanskog i vizantijskog zlata i titula latinskih i romejskih prihvatili hrišćanstvo, pa potom i narod preveli u hrišćanstvo.
No, teško je objasniti i elementarne stvari nekome ko se povodi ponašanjem jednog mačora. :roll:

Sta ti tu nije jasno?
Nije mi jasno kako ćemo izvesti srpski narod iz mraka bezumlja i neznanja u koji je zapao. :(

Eto koliko ti znas o mnogoboscima. Nemoj sad da pocnem da ti nabrajam "eticka ponasanja" u ratnim pohodima raznih mnogobozaca, nece ti biti dobro.
Genocid i etnocid nije na spisku, za razliku od hrišćana. :bye:

Genocid veze nema sa vrstom bozanstva, covek ce ga pociniti pa klanjao se jednom bogu ili gomili jer je jednostavno takav.
Pa kako onda da se zalomi da genocide u ogrmonoj većini vrše baš pripadnici avramskih religija? :dontunderstand:

Ovim vredjanjem, (ajd i nekako mene, nema veze, ali ljudi koje ne poznajes i koji ti nista skrivili nisu) si pokazao ko si, sta si i koliko tvoja rec (ne)vredi, i neka ti to sluzi na cast.
Kada pominjeđš vređanje misliš na sledeće, zar ne?
Ali naravno ti to ne razumes jer si verovatno nekakav razocarani pekmez koga je sistem izhebao na ovaj ili onaj nacin pa sada trazis utehu i spas u Zemlji cuda jer ti niko oko tebe ne valja...
Tuzno je sto su tebe pustili iz Laze neizlecenog, mukice jedna...
Opet pokazujes svoje ruzno lice, mukice. :zcool:
:hahaha:

Samo se ti ponadaj da si Tracanin. :roll:
Kradu bozanstva... Sta ti je paranoja...
Nije paranoja kada postoje materijalni dokazi.
Što se Tračana tiče zapitaj se ko je sv. Đorđe.
Da ti pomognem sličicama, pošto drugačije očito nećeš shvatiti:
2492429792_af3ecbdbf7.jpg

thracian_hero_1.jpg

thracian_hero4_5.jpg

Hiljadama godina pre hriscanstva?! :roll:
Si cuo za Alisu? Onu iz Zemlje cuda...
Šta ti nije jasno?
Da, slovenska religija je postojala hilajdam godina pre hrišćanstva.

Pa zbog tebe naravno. Ja sam bar iste vere kao on. Pljunuo si na sve sveto srpsko u zadnjih 800 godina. Sram tebe bilo! Ti ces da me ucis o srpstvu, puna ti usta Tracana i njihovih kamencina! Ma setaj bre!
Stvarno si jadan. Hteo bi da pišeš, a argumenata osim mržnje nemaš. :bye:

JA nemam argumenta?! JA sam argument jer sam hriscanin. I cela Srbija mi je argument jer je hriscanska! Sta je tvoj argument? Nekakva kamencina koju je ko zna ko i ko zna kada umesio?! Bravo mangas...
Cela Srbija hrišćanska? Neće biti.
Prvo, Srba ima i ateista, i muslimana, i budista i slovenskih pagana.
Drugo, ova tema ti lepo pokazuje da i to hrišćanstvo u Srba nije hrišćanstvo, već sinkretizam hrišćanstva i slovenske religije.
Što se tiče predstave Herosa, zna se kada je napravljena i koji narod ju je napravio, no ti bi više voleo da se ništa ne zna. Hoće to kod uzurpatora.

A ti si imun na susku, a vrli Tracanine? Na sta li se ti primas? Na karanfile, a?
Ee moja Alisa, znas li bar gde se nalazis... :roll:
Decko je cas ateista a cas pagan, pa ga ja tu malo cackam zbog toga. I aj ne postavljaj glupa pitanja, smeju ti se ljudi vec dovoljno i bez ovakvih ispada...
Eh, da imaš argumente ne bi ti ovo bilo potrebno, no sem bezumlja i neznanja nemaš štta da ponudiš.
Sprdaš se sa nasleđem srpskog naroda i još uživaš u tome. Zbog takvih ko što si ti Srbima i ide ovako. :thumbdown:

Aj kazi mi sto se to opet gubis? Sad ni ti ne znas sta si.
Ljudi odlucite se sta ste. Ateisti ili pagani? Tracani ili Sloveni? Alise ili karanfili?
Kad se dogovorite onda cemo da pricamo.
Mozda. :cool:
Šta ti nije jasno? Ne razumeš ako nije slikovnica u pitanju? :think:

Zanimljivo, jer neki su uverenju da kada Srbin prihvati hrišćanstvo, postaje Srbin hrišćanske veroispovesti, a što se tiče toga da je Srbija prihvatila hrišćanstvo, pre če biti da su srpski vladari željni vatikanskog i vizantijskog zlata i titula latinskih i romejskih prihvatili hrišćanstvo, pa potom i narod preveli u hrišćanstvo.

Covece, Isus ti nije kriv ni za sta! Shvati to vise jednom. Na pogresnom si tragu, kapiras? Sta imas protiv njega? Sta iko uopste moze da ima protiv njega?! Vera ti nije niti krivac, niti ce ti druga vera biti spas, shvati to i prestani se zamlacivati glupostima i teorijama zavere. Sta je sledece sto ces da uradis? Da Egipcane vracas Ra-u i Ozirisu?

Nije mi jasno kako ćemo izvesti srpski narod iz mraka bezumlja i neznanja u koji je zapao.

Nije ni meni, ali sigurno to necemo postici time sto cemo da ga zbunjujemo i razjedinjujemo novom verom, shvati to. Samo nam jos to fali! Jos jedna vera...

Genocid i etnocid nije na spisku, za razliku od hrišćana.

Genocid, etnocid, ratni pohodi, SVE JE TO ISTO!!!!! Ljudi ginu pa ginu. Druga je stvar sto ljudi svoju potrebu za nasiljem zaviju u ukrasni papir vere pa tu traze opravdanje za svoju zversku prirodu, kao "u ime boga", u ime Marsa, u ime Jupitera, u ime Ozirisa, u ime Alaha, u ime Hrista. Malo sutra u ime boga!!!!!! Nijedan bog to ne dozvoljava!!!!! OSIM PAGANSKIH NARAVNO! Pa zamisli onda haosa sa paganskim bozanstvom rata!!!! Pa ratovali bismo svakodnevno jer bismo imali legitimno pravo zbog boga rata, a ovako nas hriscanska vera bar malo koci. E moj paganine, samo nek nas Bog sacuva paganskih bozanstava da ne bismo svi u ratu izginuli!!!!!! To bi ti mozda i voleo. Da potrcimo svi za tvojim paganskim bogom rata pa da nas zatru, a? To bi ti, je li? Eto koliko ti razmisljas!

Cela Srbija hrišćanska? Neće biti.
Prvo, Srba ima i ateista, i muslimana, i budista i slovenskih pagana.
Drugo, ova tema ti lepo pokazuje da i to hrišćanstvo u Srba nije hrišćanstvo, već sinkretizam hrišćanstva i slovenske religije.
Što se tiče predstave Herosa, zna se kada je napravljena i koji narod ju je napravio, no ti bi više voleo da se ništa ne zna. Hoće to kod uzurpatora.

Druskane, Srbija JESTE hriscanska pravoslavna zemlja, a ti skakuci koliko hoces sa svojim tracanskim kamencicima.

Pa i da je u pitanju sinkretizam, to ti je stanje stvari pa ti vidi! Da li smo pagani, hriscani ili tracani veze nema sa cinjenicom da smo u hovnima do guse i da nam tvoji kamencici ama bas nista ne pomazu. To je sve do ljudi a ne do religije.

Kada pominjeđš vređanje misliš na sledeće, zar ne?

Prvi si poceo izrodom da me nazivas. Zato sto ne verujem u ono sto ti verujes?! Nista ti nisi bolji od toga kakvi mislis da su oni protiv kojih se "boris"! Teska projekcija! Ako uopste znas sta to znaci...

U svakom slucaju, duzan povratne ti necu ostati, to budi siguran!

Šta ti nije jasno? Ne razumeš ako nije slikovnica u pitanju?

Sta bre "sta mi nije jasno"?!?! Lepo te pitam - sta ti tvrdis da si uopste? Tracanin, Sloven, prapaganin, paganin, neopaganin, Srbin paganin, paganoneoSrbin, pracovek, krapinski covek ili nesto deveto? Hoces li pojasniti iz koje si slikovnice, deklarisi se, i prestani da se gubis.

A ovo mi je omiljeno! Cuj ti ovo...

Da, slovenska religija je postojala hilajdam godina pre hrišćanstva.

A jesi li cuo da u Darvinovom "Poreklu vrsta" ima deo gde se dinosaurusi pominju kao direktni potomci Srba! Mm? :rotf:

Dakle, ne samo sto previse citas "Trece oko" nego i dalje veze nemas sta bi zeleo da budes! Slovenska religija, tracansko kamenje, Srbi od pre dinosaura, paganija, neopaganija... Ajd sto nas pokusavas da zbunis, nego sto ti ni sam ne znas kud bi...

Dobronameran savet. Imas tamo pdf Naucna fantastika, pa lepo tamo idi sa svojom papazjanijom od nebuloze.

Sprdaš se sa nasleđem srpskog naroda i još uživaš u tome.

Da, bas sam ja taj koji pljuje na veru za koju je Milos na Kosovu glavu dao! E moj paganine vajni...

Zbog takvih ko što si ti Srbima i ide ovako

A znaci JA sam ti kriv sto te sistem hebe?! :roll:

Prestani da paranoises, nesrecni covece, i prestani da razjedinjujes ovaj, ionako zbunjeni, narod.

Poslednja izmena:

Back