Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Obratite paznju sad na sledece:

Kako se djavo predstavlja coveku? Sve je idealno, umiljato, fino, olicenje dobrote, a u stvari je - ZLO!
Kako se novije religije ukljucujuci i komunizam predstavljaju ljudima? Potpuno isto, prevedne su, pune ljubavi itd. To je privid, teorija, praksa pokazuje da su zlo.

Kog bre djavola ti pominjes ATEISTO, a? Oces piskis, neces piskis, odluci se. Ili ga ima ili ga nema. Ili ti to po potrebi, a?

Razlika izmedju mnogobostva i novijih religija?

Mnogobosci nikog silom nisu primoravali da veruju u njihove bogove. A to sve novije religije rade. Ognjem macem i strahom. Samo je u srbiji to drugacije odvajkada.

Ma mnogobosci su ma.... na leb da ih mazes.... :zroll:

Sa svim svojim bogovima rata... Ma daj, me zezas da stvarno verujes u sve ovo?!?!

Poslednja izmena:
Pa na to se i misli. Srbi još uvek slave božanstva svojih predaka, čuvajući svoju kulturu i tradiciju, samo što je o zamaskiranom hrišćanskom simbolikom.

Ja ne znam o kojoj ti kulturi i tradiciji pricas a da nije hriscanska. Niti zna iko koga ja poznajem. U stvari niko ne zna. O tome tripujete samo ti i ovaj sto mu se ukazao djavo u kog ne veruje.

Zapravo, upravo zbog toga što Vizantija to nije mogla da reši, božanstva naših predaka su kroz slave opstala do naših dana.
Slovenska religija je daleko od toga da je zatrvena. To su priče skorojevića i lopova koji strahuju od povratka pravog vlasnika na ono što su pokrali.

O cemu ti pricas? Lopovi koji kradu paganske bogove?

Skorojevici od pre 13 vekova?! Pa Milos Obilic se u grobu prevrce zbog vas dvojice.

Daj bre ljudi ne zasmejavajte me vise....

Poslednja izmena:
Objašnjenje da su Srbi mnogobožački narod zato što imaju svoga Sveca zaštitnika (slava ) je totalno pogrešno i nakaradno. Prema raspoloživoj literaturi, a i nepisanoj tradiciji Slava ima duboki značaj i ogromnu vrijednost kod Srba. Ako svaka porodica ima svoga Sveca zaštitnika, to ne znači da je njihova vjera prema Tvorcu neba i zemlje nešto manja ili da je oni dijele. Naprotiv, Slava je dokaz ljubavi prema Bogu preko Sveca zaštitnika (koji je za života bio čovjek , ogromne vjere i žrtve koju je podnio) . Slava je jedna originalna i istinska pojava koja je duboko ukorjenjena u duše Srba, (vezivna nit koja spaja porodicu u ljubavi prema Bogu). Slava nije gozba , kako je danas nažalost mnogi doživljavaju u potrošačkom društvu. Slava je pomen i mjesto okupljanja porodice uz molitvu,svijeću , slavski kolač i mjesto zahvalnosti Svecu koga pominju (SLAVITI ZNAČI POMINJATI I SLAVITI IME BOŽIJE)

Evo kako covek lepo rece.

Ukoliko su sve religije stvarno zamaskirani antihristi i hriscanstvo zajedno sa njim, mi nase bogove ubijamo njime. Svaki blagosiljani kolach je u tom slucaju zabijanje klina pod nokte i noz u ledja nasim pravim bogovima. Srbija je sve manja i manja zemlja, da li nas to nasi bogovi napustaju polako? Da li je vreme doslo da kazemo dosta je bilo i oteramo sve lazne vere sa nasih prostora? Da li je vreme doslo da konacno ustanemo kao ponosna nacija i branimo nase praiskonske bogove?

Secate se tarabica sta su rekli? Ako me pamcenje sluzi, doci ce vreme kad ce se svi odroditi od srba i dokazivati da nisu srbi. Srba ce biti toliko malo da ce stati pod jednu sljivu. (verovatno se misli na izgled mape bez kosova i vojvodine i ostalih kriticnih zona). A onda ce se desiti nesto gde ce opet svi dokazivati da su srbi i slaviti srpski rod. Jel ima toga u kremanskom prorocanstvu?

Jeste, Sale, komunisti su izmislili vremeplov, pa su još u XVII veku koristili panslavističke teorije, kako bi oklevetali jednu malu hrišćansku denominaciju. :lol:
Калибурне, немој да се љутиш, ал ти се понашаш ко керче, бацио ти коску а ти брже боље појурио за њом, па ниси имао времена да прочиташ добро шта сам написао.
ево ти поново па добро прочитај
комунисти су се касније послуживали панславистичке теорије о Видовдану да би оклеветавали светосавско православље, а у данашње време ово раде секташи, атеисти, којекакви неопагани итд.

комунисти су се касније послуживали панславистичке теорије о Видовдану да би оклеветавали светосавско православље, а у данашње време ово раде секташи, атеисти, којекакви неопагани итд.

Ko su neopagani?

Badnjak, slava, kolo, zapis, pobratimstvo, koledari, poklade ... sve sami hrišćanski običaji.

Naravno, koji svoju osnovu imaju u slovenskom mnogobostvu. Niko ne pokusava da te ubedi ili narushi veru, al posmatrano shire, neke pojave iz tih naucenih obrazaca imaju svoju zaledjinu i koren.

Sloveni su bili mnogo zajebani kad je u pitanju primanje hriscanstva, trebalo je zaviti i sacuvati svoje verovanje,podmiriti sve strane i podmetnuti kompromis radi ocuvanja.

Poslednja izmena:
Ukoliko su sve religije stvarno zamaskirani antihristi i hriscanstvo zajedno sa njim, mi nase bogove ubijamo njime. Svaki blagosiljani kolach je u tom slucaju zabijanje klina pod nokte i noz u ledja nasim pravim bogovima. Srbija je sve manja i manja zemlja, da li nas to nasi bogovi napustaju polako? Da li je vreme doslo da kazemo dosta je bilo i oteramo sve lazne vere sa nasih prostora? Da li je vreme doslo da konacno ustanemo kao ponosna nacija i branimo nase praiskonske bogove?

Isus ti je kriv sto ti se zemlja smanjuje?!?!

Hoces li ti vise da se odlucis jesi li ateista ili si vernik, i ako si vernik, u sta verujes, covece?

Secate se tarabica sta su rekli? Ako me pamcenje sluzi, doci ce vreme kad ce se svi odroditi od srba i dokazivati da nisu srbi. Srba ce biti toliko malo da ce stati pod jednu sljivu. (verovatno se misli na izgled mape bez kosova i vojvodine i ostalih kriticnih zona). A onda ce se desiti nesto gde ce opet svi dokazivati da su srbi i slaviti srpski rod. Jel ima toga u kremanskom prorocanstvu?

Pa kad vec verujes Tarabicima, nije li Mitar rekao da "...i cinjece ljudi svakojakih gluposti, bezati od vere, vise ce svome sokocelu vjerovati nego bliznjem svom, a znas li ti moj kume Zarija sta je ljudska pamet u odnosu na pamet dobrog Boga naseg? Ni kap vode u moru najvecemu!"

Na kog je tacno boga od toliko nasih "starih pravih" bogova mislio, a sajentoloze nas? Deder pojasni mi to?

Back