Srbi iz Bosne i Hercegovine

dragon x

Legenda
Poruka
53.398
Bezbroj je slučajeva kada zluradi ljudi, koji su ostrašćeni srbomrsci generalno, za Srbe iz Bosne i Hercegovine kažu da su to Bosanci pravoslavci. Negirajući im tako identitet, istoriju i kulturu pokušavaju da razbiju korpus jednog naroda koji je podjeljen neprirodnim granicama.

E sada da postavimo logičko pitanje tim istim, kojih ima ovde na forumu, ako je to tako kako tvrde da su Srbi iz BiH Bosanci pravoslavci kako je onda moguće da u Sandžaku žive Bošnjaci koji su muslimani?

Onda bi u Sandžaku trebalo da žive Srbi muslimani. Ne po porijeklu, jer porijeklom i jesu Srbi, već po logici po kojoj se naziv naroda nameće državnom odrednicom tj. nazivom države u kojoj žive.
Šta mislite o tome?

Autorska.

И у Босни и Херцеговини, и у Санџаку, и у Рашкој, и у Републици Српској, живе наша браћа.
И увек требамо гледати ако можемо да им помогнемо.
Ма како се звали, и ма какве религиозне обреде упражњавали.
А не да тражимо трун у оку њиховом.

Ono što je isto zanimljivo ovde je recimo da ja se sećam na početku tog rata u bivšoj državi da su Srbe konkretno iz Bosne u medijima zvali bosanski Srbi i niko živi nije video problem u tome,lider bosanskih Srba Radovan Karadžić bla bla bla termin bosanski Srbi nikako nije bio sporan i problematičan a danas kod nekih jeste i sam Dodo međed je više puta rekao nismo mi nikakvi bosanski Srbi nego samo Srbi aludirajući da RS nije Bosna ne vidim drugi motiv za tako nešto

Bezbroj je slučajeva kada zluradi ljudi, koji su ostrašćeni srbomrsci generalno, za Srbe iz Bosne i Hercegovine kažu da su to Bosanci pravoslavci. Negirajući im tako identitet, istoriju i kulturu pokušavaju da razbiju korpus jednog naroda koji je podjeljen neprirodnim granicama.

E sada da postavimo logičko pitanje tim istim, kojih ima ovde na forumu, ako je to tako kako tvrde da su Srbi iz BiH Bosanci pravoslavci kako je onda moguće da u Sandžaku žive Bošnjaci koji su muslimani?

Onda bi u Sandžaku trebalo da žive Srbi muslimani. Ne po porijeklu, jer porijeklom i jesu Srbi, već po logici po kojoj se naziv naroda nameće državnom odrednicom tj. nazivom države u kojoj žive.
Šta mislite o tome?

Autorska.
Prvo mi reci, da li ti znaš razliku, između nacionalne i etničke pripadnosti?

Ono što je isto zanimljivo ovde je recimo da ja se sećam na početku tog rata u bivšoj državi da su Srbe konkretno iz Bosne u medijima zvali bosanski Srbi i niko živi nije video problem u tome,lider bosanskih Srba Radovan Karadžić bla bla bla termin bosanski Srbi nikako nije bio sporan i problematičan a danas kod nekih jeste i sam Dodo međed je više puta rekao nismo mi nikakvi bosanski Srbi nego samo Srbi aludirajući da RS nije Bosna ne vidim drugi motiv za tako nešto
Nije problem u pridjevu "bosanski" jer je Bosna staro srpsko kraljevstvo, problem je u brisanju naziva Srbin. Tvrde da Srbi postoje samo u Srbiji a u Bosni su bosanski pravoslavci.

Sve više pravoslavaca se izjašnjava kao Bošnjaci na popisima stanovništva. A Srbi muslimanske vere ne postoje ili su u najboljem slučaju samo statistička greška.
Glupost. Sve više ljudi iz muslimanskih porodica se izjašnjavaju kao ateisti u Bosni pogotovo mlađe generacije, i gube bilo kakav osećaj pripadnosti ičemu. Glume Balkance jer opet ljudi su pa im treba sa nečim da se asociraju, ali oni su bezlični narod realno sagledavajući stanje stvari. To je gomila stanovništva u kojem je ubijena bilo kakva učvršćenost pripadanja nečemu. To što se gledaju kao Balkanci je više da mogu da prave izgovor za svoje majmunisanje napolju.

Back