Srbi i poljoprivreda...

Kako da ti kažem a da te ne uvredim, ovce su za šišanje. meni niko ne bi mogao da proda tele koje je trbušasto.

Imaš oči pa gledaj a ako si glupav vodi nekog ko se razume.

Tako i te paradajze kupujete samo da su jetiniji od domaćeg a to što su ubrani pre nedelju dana u Somaliji nije bitno.

Ko što si prošo s teletinom tako ćeš i s paradajzom.

Od jetinog mesa ni čorba ne valja

Vidis, batice.......ja ti ni jednoga momenta nisam sporio da si u tim , seljackim trange frenga varijantama sigurno kvalifikovaniji od mene ......mislimmm, trbusasto tele,.......moram priznati da bi vesto oko domacina kakav si ti , provalilo prevaru, kako na teletu tako i na jajetu, ali , moj drugar je stomatolog, i ne nosi se najbolje sa vasim seljackim fazonima, koje eto , kao pravi srpski domacin pravdas sa , ovce su za sisanje.........mislimm, batice, jesi ti , verovatno seljak par ekselans , i znas sve trikove dobrog domacina, ali ........sisaj......mislim, ovcu :think:

blajbi ne lupetaj...svi u lancu se nadograde na cenu koja se isplaćuje proizvođaču. jedino kad rusi dođu i plate solarno seljaku on dobije realnu cenu

Uopste nije tacno.

Pratio sam DOBRO sta se dogadjalo sa malinom.

Srpski seljak je trazio za TRECINU vecu cenu za svoju malinu u dvoristu od one koja je bila na svetskoj pijaci (cileanska, na primer, koja je tako jeftina da im niko ne moze konkurisati)

Vidis, batice.......ja ti ni jednoga momenta nisam sporio da si u tim , seljackim trange frenga varijantama sigurno kvalifikovaniji od mene ......mislimmm, trbusasto tele,.......moram priznati da bi vesto oko domacina kakav si ti , provalilo prevaru, kako na teletu tako i na jajetu, ali , moj drugar je stomatolog, i ne nosi se najbolje sa vasim seljackim fazonima, koje eto , kao pravi srpski domacin pravdas sa , ovce su za sisanje.........mislimm, batice, jesi ti , verovatno seljak par ekselans , i znas sve trikove dobrog domacina, ali ........sisaj......mislim, ovcu :think:

E tek mi sad nije žao.

Taj obrusi par krezavaca i kupi tele koje treba čekati devet meseci da izađe iz krave pa posle još hraniti skupom detelinom i kukuruzom..

To je tek prevarant, neka ga je selja i navuko.

Ubuduće nek ide u market, tamo će vaga uvek tačno da mu pokaže.,a brazilska govedina jes jela GMO soju al to nema nikake veze za stomatologe.

- - - - - - - - - -

Kako ti mislis na svetskoj pijaci konkurisati Kanadjanima ili Francuzima sa cenom psenice ili kukuruza kada je njihova proizvodna cena DUPLO NIZA od one u Srbiji???

Ne bi prodao NI TONU nicega na berzi, ako ne bi dao znatno ISPOD CENE koja je u Srbiji.

Ne brini ti , samo me pusti.

E tek mi sad nije žao.

Taj obrusi par krezavaca i kupi tele koje treba čekati devet meseci da izađe iz krave pa posle još hraniti skupom detelinom i kukuruzom..

To je tek prevarant, neka ga je selja i navuko.

Ubuduće nek ide u market, tamo će vaga uvek tačno da mu pokaže.,a brazilska govedina jes jela GMO soju al to nema nikake veze za stomatologe.

- - - - - - - - - -

Ne brini ti , samo me pusti.

a, iz kojeg si tacno sela , buudalo ??? jasno je iz pisanja da si ljakse...mislim na zanimanje, ali i na karekternu osobinu......da dodjem da kupim neko prase , ali da mi kao kolegi sa foruma, ne uvaljas i ciglu u njemu:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

a, iz kojeg si tacno sela , buudalo ??? jasno je iz pisanja da si ljakse...mislim na zanimanje, ali i na karekternu osobinu......da dodjem da kupim neko prase , ali da mi kao kolegi sa foruma, ne uvaljas i ciglu u njemu:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Jasno je iz pisanja da si ti jedan isfolirani snob pa ti je svejednio koji ljakse će da ti uvali ..... i ciglu.............:hahaha::hahaha:

Idi bolje kod mesara nek ti uvali on sa pečatom.:lol:

Ta ko te drzi? :D

Otvori izvozno-uvoznu firmu i - napred!

Radi se već to Blajbi. Uveliko.

Kažem ti i sad se isplati i kukuruz i pšenica i suncokret, a o organic proizvodnji da i ne govorimo.

* Berza u Parizu: kukuruz - 25,28 din/kg ; pšenica - 22,14 din/kg
Produktna berza Novi Sad: kukuruz - 18,30 din/kg ; pšenica - 16,23 din/kg

* Berza u Budimpešti: kukuruz - 20,14 din/kg ; pšenica - 17,43 din/kg

* Berza u Čikagu: kukuruz - 18,43 din/kg ; pšenica - 21,24 din/kg

* Berza u Mineapolisu: kukuruz - 23,01 din/kg ; pšenica - 21,87 din/kg

Poslednja izmena:
u 3 reči: pohlepni srpski seljak
način izvršenja: pohlepni srpski seljak

Ne lupaj bre. Imaš li predstavu kolike stimulacije dobijaju u tim zemljama poljoprivrednici a tek kolike ( a toje i vaznije) stimulacije dobijaju njihovi izvoznici poljoprivrednih proizvoda.
Znaš li da naši izvoznici ne dobijaju ništa, Još pre dve godine su dobili pismo da država nema para za to.

:rotf:
Него јел још шанираш по Италији као и све велеградске њушке?

nema sta da zavisi masovost diktira cenu.Kod nas zemljoradnik sa jednog hektara skine prinos x, oni skinu duplo vise,tu ogromnu masu dobijenu industrijski treba nekome prodati.Njima se isplati da u prvim godinama idu na minimalnu zaradu jer tako unistavaju male proizvodjace,kasnije kada osvoje trziste diktiraju cene.
A to sto nema ukusa je verovatno nedostatak sunca,jedno je kada nesto raste na otvorenom polju na plus 30 i dvanest suncanih sati dnevno, a nesto opet drugo kada raste u stalenicima pod vestacki uslovima
Тачно, али ово се зове дампинг и забрањена је пракса и унутар истог тржишта, а камоли у међудржавној трговини.
Иначе је један од начина на који се код нас уништава домаћа пољопривреда, а нарочито селекционарске и семенарске куће.
Друга два начина су куповина и потом гашење производње, или преко министарства пољопривреде постављање апсурдних услова и стандарда производње.

Што да ти не ували фалш?
Овце су за шишање, кад је онај сељак успео да ти ували теле с 30 литара воде у њему(чудно неко теле:rotf:) и треба те дерати...и немој се проссеравати као неки тамо стоматолог.
Не би толико кмечао да су другог уврнули.

I za to je sasvim dovoljno dvadeset hektara.

Imaš cene imaš prosečne prinose, računaj sam.

Posebno je isplativo kad se uporedi sa prosečnom platom u Srbiji.
Ови градски сељобери не знају да рецимо индустријски парадајз из директне сетве има принос од око 250Т по хектару што би за 40 хектара како нпр Блајбингер умишља дало 10.000Т приноса !!!
Како он доспева од друге половине августа до друге половине септембра, око месец дана, то би дневни принос износио око 350Т(убира се машински, нису баш уобичајени комбајни, али колоквијално могу се и тако звати) што је 20 шлепера, на сваки сат посла по два шлепера и то ако је радни 11 сати, два пута по 5 сати и сат времена паузе за клопу и одмор!
Е то је памет и разумевање градских сељака!
:cepanje:
:tambalamba:

Што да ти не ували фалш?
Овце су за шишање, кад је онај сељак успео да ти ували теле с 30 литара воде у њему(чудно неко теле:rotf:) и треба те дерати...и немој се проссеравати као неки тамо стоматолог.
Не би толико кмечао да су другог уврнули.

S tu pamet dobro je još i prošao.

Dobro mu nisu bernardinca uvalili

S tu pamet dobro je još i prošao.

Dobro mu nisu bernardinca uvalili
А па он је шанирао целу младос' по Италији, мада су му зли италијански полицајци често пендреком уситњавали бубрежни каменац, сад је посленик туризма, таксира, свеЦка њушка, а увалили му теле од 30 кила с једнако толико воде у себи!

Ови градски сељобери не знају да рецимо индустријски парадајз из директне сетве има принос од око 250Т по хектару што би за 40 хектара како нпр Блајбингер умишља дало 10.000Т приноса !!!
Како он доспева од друге половине августа до друге половине септембра, око месец дана, то би дневни принос износио око 350Т(убира се машински, нису баш уобичајени комбајни, али колоквијално могу се и тако звати) што је 20 шлепера, на сваки сат посла по два шлепера и то ако је радни 11 сати, два пута по 5 сати и сат времена паузе за клопу и одмор!
Е то је памет и разумевање градских сељака!

Blajbinger je proizveo vise poljoprivrednih proizvoda nego sto ste ti i budala uopste videli u zivotu! :D

I jos da dodam Budali: srbobranski bogatasi Dundjerski su PROPALI jer su pokusali da se IGRAJU NA BERZI sa izvozom kukuruza i psenice..

A bili su jedni od najbogatijih ljudi na svetu!

Back