Srbi/Hrvati u Škotskoj.

Lijep pozdrav ima li tko aktivan :) . Evo odlucio sam I ja da selim za Scotland pa me zanimaju neki detalji ako ima tko voljan pomoci.

- - - - - - - - - -

Jel se mozemo nekako cuti ?
Srbi, Hrvati, Bosanci? Ima li jos nekog od nasih Skotckoj? Voljni smo sa upoznamo nase ljude koji zive ovde. Veliki pozdrav!
javite se na mail kablaraco@hotmail.com zivim u Glasgowu sa suprugom i kcerkom 4 godine

Ćao ljudi. Ja sam u Belfastu već godinu i po ali iz odredjenih razloga razmišljam o preseljenju u Škotsku tj. Edinburg ili Glazgov. Kako vam se čine Škoti? Ja sam radio preko telefona sa njima relativno dosta i od svih ljudi iz UK oni mi se nekako čine najnormalnijima i ne preteruju čak i kad se žale na nešto. Do sada sve Škote koje sam sreo su bili baš dobri likovi mada naravno ima i suprotnih. U suštini kontam da je tamo sve manje više isto kao ovde u Severnoj Irskoj osim ljudi i cena generalno.

Postovani posjetioci Krstarice,
prije skoro godinu dana doselila sam se u Skotsku,predgradje Glazgova i do sada,nazalost,nisam srela nikog sa podrucja Srbije,Hrvatske,BiH...
Mislim da su nasi ljudi nedovoljno upuceni u situaciju u Skotskoj,jednostavno im je nepoznata,(svi odlaze u London i druge gradove UK-a),zato sam
odlicila da se uclanim u forum i, nadam se,upoznam nekog naseg ko je,kao i ja daleko od svoje maticne zemlje.
Za pocetak,logicno pitanje-Ima li koga...? Pisite...

Poštovanje,
Molim Vas za info o troškovima života u Glasgowu za obitelj sa 2 male djece. 1 bi išlo u vrtić a jedno u školu.
Vidio sam statistiku i službene brojke na papiru ali me zanima realno iskustvo nekoga od naših.
Stan bi bio u ok Kvartu južnog ili sjevero-zapadnog Glasgowa.
Koliko je teško naći posao?
Molim Vas da me kontaktirate ulaskog u Facebook grupu Hrvati Glasgow.

Evo, ja zivim i radim u Edinburgu, sada vec godinu dana. Iz Beograda sam, '73 godiste, tu sam sa zenom i sinom. Znam za jednu devojku iz Mostara koja zivi u Edinburgu i to je sve. Stvarno nas ima za na prste jedne ruke.

Poštovani,
Molim Vas info o troškovima života u Edinburghu. Koliko Vas košta vrtić/škola za sina?, koliko košta stan sa režijama?
Koliko je teško naći posao? Koliko novaca je potrebno mjesećno za vašu obitelj?
Kako mogu stupiti u kontakt sa Vama?
Hvala :-)

Da,hrvatski pasos bice ravnopravan.Znaci osoba sa njim moze aplicirati za NINo,sa njim legalno raditi...
heelloo..uskoro planiram selidbu u Glasgow,nadam se da neću pogrešiti u izboru grada;)sve informacije i iskustva bi nam dobrodošla.Ja imam sr pass a nevenčani suprug Hrvatski.Ako imaš neke pouzdane tj proverene informacije u vezi života u Glazgovu,piši.Cene stanova (,predgrađe),posao,..bili bismo zahvalni.Pozz i vidimo se:heart:

Postovani posjetioci Krstarice,
prije skoro godinu dana doselila sam se u Skotsku,predgradje Glazgova i do sada,nazalost,nisam srela nikog sa podrucja Srbije,Hrvatske,BiH...
Mislim da su nasi ljudi nedovoljno upuceni u situaciju u Skotskoj,jednostavno im je nepoznata,(svi odlaze u London i druge gradove UK-a),zato sam
odlicila da se uclanim u forum i, nadam se,upoznam nekog naseg ko je,kao i ja daleko od svoje maticne zemlje.
Za pocetak,logicno pitanje-Ima li koga...? Pisite...
Imam prijatelje u Edinburgu poreklom iz Sarajeva.Više puta sam posetio Škotsku zaista je predivna.Pozdrav za sve naše ljude u Škotskoj

Back