Sprema se prava bomba! Uskoro vojni savez Srbije i Mađarske! Vučić i Orban u pregovorima!!!

To reci ovima sto poklanjaju i kroje mapu ;)
Mi ostali samo ložimo pojedince sa VES-om agregatista :malav:
Ok, ja nisam za to da mi Bugari podpišemo s Kosovo vojni savez. Ali sa Hrvatskom, Albanijom i Severnom Makedonijom treba da podpišemo i ako ih napadnete mi moramo da stupimo vojno u rat da branimo svoje saveznike.

Ok, ja nisam za to da mi Bugari podpišemo s Kosovo vojni savez. Ali sa Hrvatskom, Albanijom i Severnom Makedonijom treba da podpišemo i ako ih napadnete mi moramo da stupimo vojno u rat da branimo svoje saveznike.
Za agregatistu i ove koje ne znaju....zbog čega je bio savez Mala Atlanta.
Mala Antanta (češki: Malá dohoda, slovački: Malá dohoda, rumunski: Mica Antantă; francuski: Petite Entente) je naziv za regionalni vojni savez koji su 1922. godine sklopile Čehoslovačka, Rumunjska i Kraljevina SHS; predstavljao je prvi formalni vojni savez sklopljen u Evropi nakon prvog svjetskog rata. Svrha mu je bila zajednička obrana od eventualnih pokušaja Mađarske da pokuša vojnim putem povratiti u ratu izgubljene teritorije, odnosno pokušaje da se preko povratka Habsburgovaca pokuša obnoviti Austro-Ugarska. Jedan od glavnih pokrovitelja saveza je bila Francuska, koja je sklopila zasebne sporazume o vojnoj pomoći sa svakom od tri države-članice. Izraz "Antanta" se odnosio na Antantu, odnosno blok država-pobjednica u prvom svjetskom ratu čiji je Francuska bila član.

FYI:
51BF2186-FC6E-4079-B8CA-1623F159963C.jpeg

On to ko onaj Casual koji je prvo pisao pre nekoliko godina da mu je deda bio Bugarin, a zatim zaboravio šta je pisao pa prepravio priču da mu je ipak baba bila Bugarka. Nikako da se odluči 😂😂
Interesantni su odredeni likovi na forumu, dosao sam do zakljucka da je najinteresantnije samo pratiti.
Moz' misliti savez izmedu Srbije i Madarske ko je lud kao prvo da trosi pare na to?
kao drugo vojna i policijska saradnja poput antiteroristickih jedinica poput RS i Madarske je pozeljna razmenjuju se iskustva i po potrebi pripremaju zajednicki planovi u ovim nemirnim vremenima kad je terorizam u usponu, ali ostalo....

Interesantni su odredeni likovi na forumu, dosao sam do zakljucka da je najinteresantnije samo pratiti.
Moz' misliti savez izmedu Srbije i Madarske ko je lud kao prvo da trosi pare na to?
kao drugo vojna i policijska saradnja poput antiteroristickih jedinica poput RS i Madarske je pozeljna razmenjuju se iskustva i po potrebi pripremaju zajednicki planovi u ovim nemirnim vremenima kad je terorizam u usponu, ali ostalo....
Srbija je čak i jedini pravac u kojem Orbanova Mađarska može da se širi. Ne isključujem da bi u slučaju da Vučić otpočne građanski rat verovatno Orban okupirao Bačku i delove Banata.

Srbija je čak i jedini pravac u kojem Orbanova Mađarska može da se širi. Ne isključujem da bi u slučaju da Vučić otpočne građanski rat verovatno Orban okupirao Bačku i delove Banata.
Ne verujem 99-te su hteli pokrenuti kopnenu ofanzivu na ondasnju SRJ iz pravca Madarske Orban je jedva uspeo da spreci tvrdi da mu je pomogao niko drugi nego Gerhard Sreder, isti onaj koga su radikali opevali.
Kaze da je preneo nepomeniku uz odobrenje da javno objavi, pitanje je zasto taj podatak u Srbiji nije poznat.

Komandovao je Živojinu Nikoliću-Brki u čiji odred je moj deda morao da pobegne kao malo odrasliji dečak pred Bugarima 1943.
Komandovao je i mojima ....ali ga nešto nije bilo na sremskom frontu gde su gurnuli srpski i makedonski mladici...moji su samo bili ranjeni ;)

Ne verujem 99-te su hteli pokrenuti kopnenu ofanzivu na ondasnju SRJ iz pravca Madarske Orban je jedva uspeo da spreci tvrdi da mu je pomogao niko drugi nego Gerhard Sreder, isti onaj koga su radikali opevali.
Kaze da je preneo nepomeniku uz odobrenje da javno objavi, pitanje je zasto taj podatak u Srbiji nije poznat.
Ma to su sve priče. Da li su uopšte postojale neke vojne snage na severu da napadnu SRJ? U Albaniji i Makedoniji je bilo 50.000 NATO trupa spremnih za dejstvo ali mi nije poznato da je na severu bilo nekog pokreta trupa ili da su mogli da reaguju od gore kad u tom trenutku cela centralna Evropa još uvek nije bila integrisana u NATO.

Back