Sporazum Beograd-Pristina...zbirna tema

Slazem se ali moramo priznati da smo kao narod dotakli dno,valjamo se u blatu kao mangulice
koje je neko zapatio na nekom pustom ostrvu a hranu nam doturaju camcima kako bi preziveli.
Gde su ti intelektualci,biznismeni,sportisti,glumci,studenti,dijaspora postoji li u njima ponos i obaveza da svoj
srpski narod spasu sa tog ostrva.

Sve je to marginalizovano i svedeno na 3 minuta na RTS-u. Pa zar ne vidish da su chlanovi svetske masonerije posetili BG proshle godine?!

Pa, tako što su ovim sporazumom priznali suverenitet Šiptarima u tzv. državi Kosovo, i time su, po povelji UN i međunarodnom pravu, izvršili indirektno priznanje te teritorije kao nezavisne države, a što uopšte ne umanjuje to u odnosu na direktno priznanje. Ima istu težinu i pravnu vrednost. Je li ti sada jasnije?

Можеш ли ми цитирати дио у повељи УН гдје се дефинише индиректно признање територије? Први пут чујем да је та проблематике правно дефинисана... И како то да има исту тежину?

Даћу један примјер.

чеси су у Другом свјетском рату биле истински пич...це. Карактерно војно како год хоћеш. Предали се Нијемцима без борбе и нису страдали.

Дошла Црвена армија и ослободила их, а они искористили шансу и ПРОТЈЕРАЛИ све НИЈЕМЦЕ који су ПРИЈЕ рата живјели у Чешкој и тако ријешили национално питање.

С друге стране, Срби су одбили тројни пакт, изгинуло нас милион и по, а затим ушли у државу у којој су Македонци дефинисали национални идентитет, Шиптари добили аутономију, Црна Гора се вјештачки створила, Хрватска узела сво море, а креирана је и Војводина као и Босна у којој су Срби били мањина...

Фабрике из Србије су пресељене у Босну, а четници изједначени са усташама..

Реците ми, ко је испао паметнији?

odusevljava ovo dvodimenzionalno posmatranje kroz vreme i dogadjaje

Poslednja izmena:
Чешка има 10.5 милиона становника, а површина јој је као Србија без Космета... Србија има 7.1 милион становника...

Па да су Чеси дигли устанак и убијали Нијемце гдје год би стигли и њих би таманили као и Србе...

И није ово шта би било кад би било, већ поређење како кукавица прође боље од јунака...

Да ли?

П.С. Три милиона смо изгубили од 2000-те наовамо, дакле, у миру и демокраЦији... податак за размишљање.

Pa, tako što su ovim sporazumom priznali suverenitet Šiptarima u tzv. državi Kosovo, i time su, po povelji UN i međunarodnom pravu, izvršili indirektno priznanje te teritorije kao nezavisne države, a što uopšte ne umanjuje to u odnosu na direktno priznanje. Ima istu težinu i pravnu vrednost. Je li ti sada jasnije?

Meni nije jasno. Možeš li malo da elaboriraš? Vidim da se razumeš u međunarodno pravo.

Шта би ти урадила

Po pitanju nacionalne strategije?
Sve ono što su uradile ozbiljne države, definisale su nacionalne interese, odredili prioritete, postigli konsenzus oko najvažnijih pitanja. Niko to do sada nije uradio u ovoj državi i zato nam i postavljaju ove propalitete da vladaju. Zato ovaj debil može da proglašava tajnom nešto što ne postoji.

Razlika između tebe i njih je upravo u tome da njima novac nije vodilja. Oni znaju za nešto vrednije odnovca. Ali, džabe bih ti objašnjavao. Tvoj mentalni sklop autošoviniste i interesdžije slugeranske nije u stanju da razume kakvim motivima se ti ljudi vode kada se bore za ostanak i opstanak.

E, ajde Done ne *****, života ti... Ti mi sad pričaj kako šiptarima nije do love... Tvoja ebena Subotica je puna šiptara, a ne Niš... Vaše firme su pune šiptara, a ne naše... Ti mi sad kaži šta je njima bitno, pošto ja nisam išo nikad na Kosovo I pošto ja ne poznajem ni jednog šiptara...

Pa ne zovu ih džabe ljudi u Nišu, Kruševcu, Kraljevu, Leskovcu, Prokuplju "šiptari"....

Да да, ово пузање, ово лагање и пренемагање ће баш да нам ојача дух...

Мислим да баш може ојачати, кад пузиш, а марљиво радиш за дан кад ћеш се усправити...

Има ту и хришћанске компоненте ако боље размислиш...

- - - - - - - - - -

Sve ono što su uradile ozbiljne države, definisale su nacionalne interese, odredili prioritete, postigli konsenzus oko najvažnijih pitanja. Niko to do sada nije uradio u ovoj državi i zato nam i postavljaju ove propalitete da vladaju. Zato ovaj debil može da proglašava tajnom nešto što ne postoji.

Ево, можеш ти грубо формулисати националну стратегију и шта би урадила да си на Вучићевом и дачићевом мјесту

Ми смо од 2000-те банана република, тако да прво треба да се повратимо у озбиљну државу.

Можеш ли ми цитирати дио у повељи УН гдје се дефинише индиректно признање територије? Први пут чујем да је та проблематике правно дефинисана... И како то да има исту тежину?

E, ne prekopavao ti ja sada povelju UN. Traži sam! To je definisano i ugrađeno u povelju 70 i neke. Pre izvesnog vremena sam čitao.

- - - - - - - - - -

Meni nije jasno. Možeš li malo da elaboriraš? Vidim da se razumeš u međunarodno pravo.

I za tebe isti odgovor. Povelju imaš na netu, pa listaj i čitaj. Siguran sam da ćeš naći.

Ми кад ког смо се везали за неког другог жестоко смо наjебали...Прво са Краљевином Југославијом па онда са другом Југославијом и братсвом и јединством па сад ЕУ и еуропске вредности...Усе и у своје кљусе...

I za tebe isti odgovor. Povelju imaš na netu, pa listaj i čitaj. Siguran sam da ćeš naći.

Da razjasnim. Mnoge države priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, ali mi je ne priznajemo kao takvu, jer nije član UN.

E sad, ove države koje priznaju veruju da je neki entitet država i bez članstva u UN.

Dakle, naš princip shvatanja državnosti nije promenjen.

Link koji si postavio, uracunava i da Albanaca ima 16 procenata, to je oko 1.750.000 ljudi i dodaj jos Crnu Goru i njenih 650.000 dolazis do broja od 2.4 miliona ljudi koji su ti usli u statistiku... A onda uracunaj i drugaciju popisnu metodologiju...

Dakle, u tom periodu je izgubljeno oko 600.000 ljudi, a ne tri miliona. I 600.000 je ogromno za ovakav narod, ali kao sto rekoh, nemoj da falsifikujemo statistiku...

Link koji si postavio, uracunava i da Albanaca ima 16 procenata, to je oko 1.750.000 ljudi i dodaj jos Crnu Goru i njenih 650.000 dolazis do broja od 2.4 miliona ljudi koji su ti usli u statistiku... A onda uracunaj i drugaciju popisnu metodologiju...

Dakle, u tom periodu je izgubljeno oko 600.000 ljudi, a ne tri miliona. I 600.000 je ogromno za ovakav narod, ali kao sto rekoh, nemoj da falsifikujemo statistiku...

Боље да фалсификујемо историју. :mrgreen:

Искрено, и не верујем у данашњу статистику... но, то није тема.

Back