Специјална војна операција ће се завршити ракетним ултиматумом. А онда - ко ће први да се повуче. Ако знате Путина, такво се питање не поставља

Vladari Rusije zive kao faraoni.

Vladari zapada ne zive kao faraoni.

Zasto bi faraoni pravili svet u kome ne zive faraoni, jesu li oni toliko glupi?

Mislim, znam da jesu jako glupi, ali bas da su toliko glupi, ipak ne.
Владари запада и те како жие као фатраони, и наслеђују се породично. А имају своје извођаче радова, ( прецеднике, сенаторе и државне секретаре), Амриком владају власници федералних резерви, још од 1912. године.

Ако укупно изгине милион Украјинаца и Руса у овом рату, а сви говоре о великим цифрама ја очекујем да ће неко то морати да плати.
И да Путина неће бити брига и да ће лансирати нуклеарну ракету на Варшаву, Минхен или Букурешт.
Еј човече, не можеш ти Русима да направиш тако нешто.
Да окренеш братски народ против њих и изведеш им братоубилачки рат, а да прођеш некажњено.

Русија више није слаба. Није СССР са унакажњеном економијом када су такве ствари пролазиле.
Видећеш временом да ће позиција Русије само јачати свуда у свету.
Svoje narative o bratoubilackom ratu ostavi za nekog drugog.

KGB okupacija nasilnika i ubica je okoncana u Ukrajini, i naravno da im to Putin nikada nece oprostiti.

Da, naravno da svi znaju ko je i sta je Putin, naravno, i da je spreman da pobije i 7 milijarde ljudi, ali samo ako vidi da mu je dosao potpuni kraj.

A ovako ipak lepo zive kao faraoni unutar te svoje ograde, ne gube im se te privilegije.

Pozicija Rusije ce samo slabiti, jer ima takvu vlast i jako bolesno drustvo.

Владари запада и те како жие као фатраони, и наслеђују се породично. А имају своје извођаче радова, ( прецеднике, сенаторе и државне секретаре), Амриком владају власници федералних резерви, још од 1912. године.
Aha.

Посебно ме занима шта мисли @Muad'Dib јер он је веровао да до ракетног конфликта неће доћи?
А мени је све говорило по мом разуму да до тога мора доћи.
Али ја и нисам неки стручњак и познавалац ствари.
Ovo je rezultat očaja Bajdenove administracije, žele da pokrenu ww3 pre nego što odu sa vlasti. Ukrajina je u kolapsu i poraz je neizbežan, oni su poput forumaskih ustašoida rešili da to ne mogu da progutaju i polušavaju da izazovu ww3.

Ovo je bilo igranje kukavice i izgubili su, opet ih je Putin nadigrao.

Нису Руси алави. Непристајање на Украјину у НАТО није алаваост.

Ok, ali onda neka vrate teritorije.

Ne znam da li kapiraš, ne mogu sve dobiti, i teritorije i ne-NATO.

Rešenje mora biti neki kompromis, pa tako na primer:

Varijanta 1: Rusima teritorije, Ukrajini Nato.
Varijanta 2: Da Rusi vrate teritorije, da se ponovo uspostavi suverenitet na celom Ukrajinom koja ne bi išla u Nato.

Bice.

Samo sto se FSB zajebao da ce na tim pregovorima da im prolaze njihove klasicne fore.

Rusiju ceka jako, jako gadna buducnost, u bilo kom scenariju.
Русију чека светла будућност у сваком случају. НАТО-у окренута Украјина је разлупана и биће потпуно разваљена ако се ускоро не уразуми. ;)

KGB okupacija nasilnika i ubica je okoncana u Ukrajini, i naravno da im to Putin nikada nece oprostiti.
Да ли си ти реалан лик? Зар не видиш да је Украјина бивша држава? Како може некаква ,,ФСБ окупација", бити окончана у држави која више не постоји?

Kapiram ruske stavove ali prosto se zapad neće povući. Ne vidim to kao realnu opciju. Ukrajina je koliko Ruska, toliko i zapadna. Jedino razumljivo rešenje je podela a spremnost da se ide ka tom rešenju sam video pre svega na zapadu. Dakle zapad je Rusiji ponudio vrlo korektno rešenje, nego su Rusi previše alavi pa očekuju da im se ponudi sve. Pa jbg, ne može. Moraće i oni malo da smanje apetite. Ove pretnje nekakvim raketama mogu da zaplaše samo naivne ljude, svi znaju da to sve ima i zapad.
Русија је та која неће одступити, јер украјински режим, наметнут од стране помахниталог Запада, представља егзистенцијалну претњу за Русију, па самим тим и легитимну мету.

Poslednja izmena:

Varijanta 2: Da Rusi vrate teritorije, da se ponovo uspostavi suverenitet na celom Ukrajinom koja ne bi išla u Nato.

Кад се дешава овакав суров рат са стотинама хиљада погинулих војника ту има врло мало места за компромис.

Ukrajina je koliko Ruska, toliko i zapadna. Jedino razumljivo rešenje je podela a spremnost da se ide ka tom rešenju sam video pre svega na zapadu. Dakle zapad je Rusiji ponudio vrlo korektno rešenje,
Aha, sigurno.
Zato je glavni pregovarač Ukrajine popio metak u čelo, jer se složio
sa ruskim predlozima o okončanju sukoba?
Kome bre ti pokušavaš da prodaješ mooda za bubrege?

SVO se zavrsava porazom RF. 1003 puna dana svedocimo tome.
А победили сте Русију?
Јел ко Милошевић што је победио НАТО?
Ја пораз Русије не видим нигде.

Да ли си ти реалан лик? Зар не видиш да је Украјина бивша држава? Како може некаква ,,ФСБ окупација", бити окончана у држави која више не постоји?
Hoce Rusi da je okupiraju ponovo sa logistikom koja im ne dotura redovno gace i carape?

Kako ste zamislili da buduca ruska okupacija Ukrajine izgleda?

Hoce li opet neki bivsi kuvar da vrsi mars na Moskvu, kada mu ovi ne posalju redovno sledovanje gaca i carapa za okupaciju Ukrajine?

Русија је та која неће одступити, јер украјински режим, наметнутнод стране помахниталог Запада, представља егзистенцијалну претњу за Русију, па самим тим и легитимну мету.

Istom logikom i Rusija predstavlja pretnju za zapad. Pretnja je obostrana, tako da to nije argument.

Kao što rekoh, najbolja opcija je podela pa svako na svoju stranu.

Hoce Rusi da je okupiraju ponovo sa logistikom koja im ne dotura redovno gace i carape?

Kako ste zamislili da buduca ruska okupacija Ukrajine izgleda?

Hoce li opet neki bivsi kuvar da vrsi mars na Moskvu, kada mu ovi ne posalju redovno sledovanje gaca i carapa za okupaciju Ukrajine?
Украјина више не постоји. Помири се с тим.

Једино решење је шупаљ нос до очију за украјински режим. Нека се жале Викторији Нуланд која их је насанкала и гурнула у рат против Руса. Изгубили су територију, изгубили су становништво и неће добити НАТО. Пример Украјине јасно показује зашто се с правом каже да атлантизам, као истинска идеологија зла, само будалама није тежак! :rtfm:

Istom logikom i Rusija predstavlja pretnju za zapad. Pretnja je obostrana, tako da to nije argument.

Kao što rekoh, najbolja opcija je podela pa svako na svoju stranu.
Подела, али на границе НАТО-а из 1997, па свако на своју страну. Пре тога не. ;)

Aha, sigurno.
Zato je glavni pregovarač Ukrajine popio metak u čelo, jer se složio
sa ruskim predlozima o okončanju sukoba?
Kome bre ti pokušavaš da prodaješ mooda za bubrege?

Ne znam o kome pričaš niti se bavim pojedinačnim slučajevima, govorim o rešenju kakvo bi trebalo da bude po logici zdravog razuma. Ukrajina je država gde je deo stanovništva zapadno orjentisan i neće da živi pod ruskom čizmom, a drugi deo su rusi koje "navodno" zapad ugnjetava i hoće sa rusijom. Tu nemaš nešto mnogo izbora nego da se lepo uradi podela i svako na svoju stranu.

Da, naravno da svi znaju ko je i sta je Putin, naravno, i da je spreman da pobije i 7 milijarde ljudi, ali samo ako vidi da mu je dosao potpuni kraj.

A ovako ipak lepo zive kao faraoni unutar te svoje ograde, ne gube im se te privilegije.

"До последње капи украјинске крви за Европску унију и НАТО."
Тако читам твој пост.
Да ли је то вредно?
Можда теби, али већини људи у Србији и верујем и надам се и у Украјини није.

Русија свакодневно граби нове територије бивше Украјине. Чак и BBC мора да призна да је украјински фронт колабирао. Рат може бити окончан искључиво под руским условима и никако другачије.

Подела, али на границе НАТО-а из 1997, па свако на своју страну. Пре тога не. ;)

To nažalost nije moguće jer se Rusija ponaša agresivno prema svojim susedima. To možeš da vidiš i na primeru Gruzije. Prosto svaka država koja odluči da ide svojim putem će biti zlostavljana. Tako da je potpuno razumljiva njihova težnja ulasku u Nato. Oni to ne rade da bi napali Rusiju, već upravo suprotno, da bi se odbranili od njenog uticaja.

Само су Срби довољно детињасти да верују у интерну руску пропаганду.
Ово мени не делује као реалан поглед на ствари.
Јер ако ништа друго Путин свом бирачком телу може продати скоро све.
Све што Русија каже је намењено НАТО државама.
Овај опасни рат се не води због руске бахатости како то мисли @38imak већ искључиво због бахатости самог НАТО.
Бајден је крајем 2021.год отворено Путину рекао да га не занимају руске црвене линије.
Након тога су руски тенкови прешли украјинску границу. Остало је историја.

Лако је све свалити на Путина. Одговорност пак по мом мишљењу лежи негде другде.

По неким теоријама завере то је била медвеђа замка у Русији.
Ја лично нисам фан тога, али опет је тај војни пуч био смехотресан.
Снимао се све време и 3 дана путовао до Москве.
Пучеви се организују у глуво доба ноћи у року од 1-2 сата.
Оно је била чиста патетика.
Много тога ту није јасно.

SVO se zavrsava porazom RF. 1003 puna dana svedocimo tome.
20 година смо сведочили америчком поразу у Авганистану и 400 дана сведочимо израелском поразу у Гази. Газа има површину која одговара половини омање општине у Србији. :mrgreen:

где се ратује на (и иза) руске границе.
Па управо зато што се ратује и иза руске границе и зато што је НАТО напао Русију далекометним ракетама како паметно рече @Muad'Dib
Е због тога и постоји опасност од руског нуклеарног одговора.

Back