Специјална војна операција ће се завршити ракетним ултиматумом. А онда - ко ће први да се повуче. Ако знате Путина, такво се питање не поставља

Mačevalac

Zainteresovan član
Poruka
437

Маргарита Симоњан: Специјална војна операција ће се завршити ракетним ултиматумом. А онда - ко ће први да се повуче. Ако знате Путина, такво се питање не поставља

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" и РТ Маргарита Симоњан је након што је председник Русије Владимир Путин саопштио да је Москва тестирала нову ракету средњег домета "орешник" у нападу на Украјину оценила да ће се Специјалне војне операције завршити "ракетним ултиматумом".

simonjan1.jpg

"Две године ме питају када и како ће се ово завршити. Две године одговарам: не знам када, али завршиће се ракетним ултиматумом", објавила је Симоњан на платформи Телеграм.

Она је објавила и Путинову изјаву да Русија сматра да има право да користи оружје против војних објеката земаља које дозвољавају да се њихово оружје користи против Русије.

"А онда - ко ће први да се повуче. Ако знате 'шефа', такво се питање не поставља", додала је Симоњан поручивши да у то нико не би требало да сумња.

Руски председник је рекао да најновије руске ракете нападају циљеве брзином од 2-3 километра у секунди, и да их постојећи ПВО системи не могу пресрести.

"Питање даљег руског распоређивања ракета средњег и краћег домета решаваће се у зависности од деловања САД и њихових сателита", рекао је Путин.

https://rt.rs/rusija/118767-simonjan-rusija-ukrajina-rakete-kraj-sukob-putin/

(РТ)

Посебно ме занима шта мисли @Muad'Dib јер он је веровао да до ракетног конфликта неће доћи?
А мени је све говорило по мом разуму да до тога мора доћи.
Али ја и нисам неки стручњак и познавалац ствари.

субота, 23. новембар 2024.
Генерал-потпуковник Оружаних снага Русије Игор Кирилов изјавио је да је Кијев способан да спроведе провокацију "прљавом бомбом" против Русије и њених циљева у СВО. Европски и амерички званичници предлажу враћање Украјини нуклеарног наоружања које је од ње одузето након распада Совјетског Савеза.
arma.jpg

Бројни званичници из Сједињених Држава и Европе предложили су опцију да Вашингтон врати нуклеарно оружје Украјини, пише "Њујорк тајмс".
Како се наводи, амерички и европски званичници разматрају одвраћање као могућу безбедносну гаранцију за Украјину. То би могло се могло реализовати у виду присуства залиха конвенционалног наоружања на територији Украјине.
"Неки званичници су чак изнели предлог да Џо Бајден врати Украјини нуклеарно оружје које је од ње одузето након распада Совјетског Савеза", наводи се у издању.
Међутим, пише лист, то би био компликован потез са озбиљним последицама.
Руски председник Владимир Путин рекао је како производња нуклеарног оружја у савременом свету није недостижна ствар, али да још увек није јасно да ли је Украјина способна за то.
Председник Путин је још додао да су изјаве о томе како би Украјина могла имати нуклеарно оружје још једна у низу провокација. Према његовим речима, сваки корак ка стварању нуклеарног оружја од стране Украјине наићи ће на одговарајућу реакцију Русије, која то неће дозволити ни под којим условима.
Осим тога, уверава Путин, Русија ће пажљиво пратити да ли ће нека западна земља пребацити нуклеарно наоружање у Украјину.
Почетком новембра, шеф јединица за радијациону, хемијску и биолошку одбрану Оружаних снага Русије, генерал-потпуковник Игор Кирилов, изјавио је да је Кијев способан да спроведе провокацију "прљавом бомбом" против Русије и њених циљева у СВО.
Став Русије је да снабдевање Украјине наоружањем омета разрешавање конфликта и директно увлачи земље НАТО-а у сукоб, и да то јесте "играње са ватром".
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки "терет" који се увози у Украјину, а који садржи наоружање за Украјину, постати легитимна мета за Русију.
Према његовим речима, САД и НАТО су директно укључени у сукоб, укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку војиних кадрова у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама.
Кремљ је навео да "пумпање" Украјине оружјем са Запада не доприноси преговорима и да ће имати негативан ефекат.
(РТ)

Meni ovi Rusi uopšte nisu jasni. Umesto da idu putem smirivanja situacije i traženja mirnog kompromisnog rešenja, oni nastavljaju da prete. Da li se to od previše vodke gubi razum, ne mogu da provalim. Daj da neko objasni ljudima da ako počnu da bacaju nuklearne bombe, takve iste će dobiti i po svojim gradovima. Praktično kao da su bacili po sebi. Što bi neko pri zdravoj pameti to uradio? :dash:

To su te klasicne FSB pretnje.

Oni misle da je zapad nesto poput njihovih gradjana, podanicki i preplasen tip, koji se plasi i kada mu se FSB agent cak i javi u gradu.

Ti tipovi zaista ne shvataju kako diktature radjaju potpuno slabe lidere i slabe ljude.

Ne shvataju koliko bi ih rodjeni narod bukvalno zaklao, samo da ima tu priliku, i da ovi nisu na pozicijama faraonske moci u drustvu.

Klasicni FSB pajseri.

Meni ovi Rusi uopšte nisu jasni. Umesto da idu putem smirivanja situacije i traženja mirnog kompromisnog rešenja, oni nastavljaju da prete. Da li se to od previše vodke gubi razum, ne mogu da provalim. Daj da neko objasni ljudima da ako počnu da bacaju nuklearne bombe, takve iste će dobiti i po svojim gradovima. Praktično kao da su bacili po sebi. Što bi neko pri zdravoj pameti to uradio? :dash:
Руси не прете, Руси упозоравају. Америка и запад су ти који иду на ескалацију сукоба.

Ovo je politicki potez FSB-a, da se bolje pozicioniraju u buducim pregovorima za resenje sukoba.

Oni i dalje ne shvataju koliko ih je zapad odavno provalio, i da te pretnje koje koriste prem svojim gradjanama, ne pomazu vise kada se prica sa zapadom.

Хе хе., компромисно решење након манитог ширења НАТО, Мајдан пуча, пропалих Минск споразума, прелазака свих могућих црвених линија које сте славили као руски кукавичлук и "великих људских жртава са обе стране" у овом братоубилачком рату и сада кад је догорело до ноката ви говорите о компромисном решењу?

Нема компромисног решења. Нема мировног договора. Неко ће морати да се повуче. Главна уредница РТ и Русија Севедња то говори.
Ја сам вам говорио да се Русија неће повући и да је више него очигледно да све брзо може ескалирати до ограниченог нуклеарног конфликта.
И не морам ни да навијам за то. Могу да пробам да ствари посматрам максимално непристрасно.
Руси су опет прибијени у ћошак ринга и бране се.

Ovo je politicki potez FSB-a, da se bolje pozicioniraju u buducim pregovorima za resenje sukoba.

Oni i dalje ne shvataju koliko ih je zapad odavno provalio, i da te pretnje koje koriste prem svojim gradjanama, ne pomazu vise kada se prica sa zapadom.

Нови Минск споразум? То не може одмах да ти кажем.
Нико у Русији НАТО више не верује.
Мировних договора неће бити.

Руска ракета главна тема на колективном Западу:

Знаш како су се наши натовци смејали Орешнику док сами у западним медијима нису видели колико је та порука озбиљно схваћена.
Смешни су мало како не умеју да укапирају шта је поручено Орешником.

Та ракета је намењена за УК, Немачку, Француску, Италију.

Bice.

Samo sto se FSB zajebao da ce na tim pregovorima da im prolaze njihove klasicne fore.

Rusiju ceka jako, jako gadna buducnost, u bilo kom scenariju.

Ја просто не могу да верујем да би руси били тако тупави. Једини начин да Русија ово изгуби, (што аутоматски значи и нестанак и распачавање Русије), је тај да пристану на некакав замрзнути сукоб, или на било какво примирје. И не разумем, како нису крајње увређени Трамовом тврдњом, да ће он да доеде Путина и Зеленског за преговарачки сто?????

Нема компромисног решења. Нема мировног договора. Неко ће морати да се повуче. Главна уредница РТ и Русија Севедња то говори.
Ја сам вам говорио да се Русија неће повући и да је више него очигледно да све брзо може ескалирати до ограниченог нуклеарног конфликта.
И не морам ни да навијам за то. Могу да пробам да ствари посматрам максимално непристрасно.
Руси су опет прибијени у ћошак ринга и бране се.

Kapiram ruske stavove ali prosto se zapad neće povući. Ne vidim to kao realnu opciju. Ukrajina je koliko Ruska, toliko i zapadna. Jedino razumljivo rešenje je podela a spremnost da se ide ka tom rešenju sam video pre svega na zapadu. Dakle zapad je Rusiji ponudio vrlo korektno rešenje, nego su Rusi previše alavi pa očekuju da im se ponudi sve. Pa jbg, ne može. Moraće i oni malo da smanje apetite. Ove pretnje nekakvim raketama mogu da zaplaše samo naivne ljude, svi znaju da to sve ima i zapad.

Ја просто не могу да верујем да би руси били тако тупави. Једини начин да Русија ово изгуби, (што аутоматски значи и нестанак и распачавање Русије), је тај да пристану на некакав замрзнути сукоб, или на било какво примирје. И не разумем, како нису крајње увређени Трамовом тврдњом, да ће он да доеде Путина и Зеленског за преговарачки сто?????
То је Трампова демагогија за унутрашњу употребу и није реално стање нити је битно за Русе.

Kapiram ruske stavove ali prosto se zapad neće povući. Ne vidim to kao realnu opciju. Ukrajina je koliko Ruska, toliko i zapadna. Jedino razumljivo rešenje je podela a spremnost da se ide ka tom rešenju sam video pre svega na zapadu. Dakle zapad je Rusiji ponudio vrlo korektno rešenje, nego su Rusi previše alavi pa očekuju da im se ponudi sve. Pa jbg, ne može. Moraće i oni malo da smanje apetite. Ove pretnje nekakvim raketama mogu da zaplaše samo naivne ljude, svi znaju da to sve ima i zapad.
Нису Руси алави. Непристајање на Украјину у НАТО није алаваост.

То је Трампова демагогија за унутрашњу употребу и није реално стање нити је битно за Русе.
Замишљам Маријана Руситичевића, како уређује односе између Тексаса и федералних власти у САД. Ароганција америчких лидера је просто смешна.

Печуркетина НАТO бомбичина су далеко веће... Печуркице бомбица Русије су смешне

@38imak
Vladari Rusije zive kao faraoni.

Vladari zapada ne zive kao faraoni.

Zasto bi faraoni pravili svet u kome ne zive faraoni, jesu li oni toliko glupi?

Mislim, znam da jesu jako glupi, ali bas da su toliko glupi, ipak ne.

Tupsone, nije Rusija napala teritoriju EU ili SAD, već su oni napali Rusiju.

Ne Ukrajinci, SAD i UK su napali rusku suverenu teritoriju, šta lupaš ti majmune jedan?

Bice.

Samo sto se FSB zajebao da ce na tim pregovorima da im prolaze njihove klasicne fore.

Rusiju ceka jako, jako gadna buducnost, u bilo kom scenariju.
Ако укупно изгине милион Украјинаца и Руса у овом рату, а сви говоре о великим цифрама ја очекујем да ће неко то морати да плати.
И да Путина неће бити брига и да ће лансирати нуклеарну ракету на Варшаву, Минхен или Букурешт.
Еј човече, не можеш ти Русима да направиш тако нешто.
Да окренеш братски народ против њих и изведеш им братоубилачки рат, а да прођеш некажњено.

Русија више није слаба. Није СССР са унакажњеном економијом када су такве ствари пролазиле.
Видећеш временом да ће позиција Русије само јачати свуда у свету.

Знаш како су се наши натовци смејали Орешнику док сами у западним медијима нису видели колико је та порука озбиљно схваћена.
Смешни су мало како не умеју да укапирају шта је поручено Орешником.

Та ракета је намењена за УК, Немачку, Француску, Италију.
Наше домаће НАТО паљевине су посебна прича. Али, западњаци итекако схватају оно што несрећни @Mstislav не види, а то је да против Орешника нема лека.

Rusija napala teritoriju EU ili SAD, već su oni napali Rusiju.

Ne Ukrajinci, SAD i UK su napali rusku suverenu teritoriju,
Заобилазим увреде овом форумашу, не мешам се ту, али ово је врло добро речено.
НАТО је напао руску територију. То је врло битно да се каже.
А смејали су се натовци и извештају да Кијев у сарадњи са НАТО намерава да употреби нуклеарну прљаву бомбу против Русије.

"завршиће се ракетним ултиматумом"

Совјети имају интерконтинентално нуклеарно оружје од педесетих година прошлог века. Хиљаде ракета, хиљаде бојевих глава. Вероватно зато нико није смео нигде да им се супротстави, добили су хладни рат, и сад се воде борбе у Оклахоми.

Шалим се мало, Запад им је узео Источну Немачку, Чешку, Словачку, Мађарску, Бугарску, Пољску, Румунију, Естонију, Летонију, Литванију, разбио Варшавски Пакт, разбио СССР, и тренутно је догурао до оне стране Дњепра, где се ратује на (и иза) руске границе.

Само су Срби довољно детињасти да верују у интерну руску пропаганду.

Back