Specialni status za Kosovo

A ako se nekom ademiju ili štatijaznamkakosezove ne sviđa što je kosovo u Srbiji neka se sele u Ameriku je ovi će ih i onako primiti jedva čekaju kojih 100 000 albanaca! :D

meni se kosovo dopada, i ja zivim u njemu [ti [i tebi slicni] mozda nikad nisi bio u njemu a pricas da ga volis vise od mene], e sad da li je ono u srbiji ili ne, sacekacemo malo, pa ako kazu da jeste onda.... a ako kazu da nije onda.... mislim mi dajemo prognoze, a one znaju da iznevere, ili da se ostvare. da bi se videlo ko je u pravu treba sacekati jos, malo

Sedam leta mrsomudite, sastančite, razglabate, pezite pred svetskim činovnicima kao *****. Cupkate po trgovima umesto da se sakrijete pod suknje, ako vas nesrećnice koje moraju da dele postelju sa vama nisu već škartirale...

Danas dopuštate da vam sajber narkoman, drekavac sa kolutovima oko izgubljenih očiju, drži verbalnu vekelu,
umesto da vežete manijaka ili ga bar suočite sa njegovim ortacima u zločinu.
Ne znate ko je ubio Zorana Đinđića?
Spremate taksiste iz Čikaga za ambasadora u Prištini.
Narodu uvijate lajne u celofan, da se navikne, liferujete sluškinje u pantalonama.

Učite decu da i njih (pantalone) treba skinuti i pružiti oba obraza novim prijateljima.
Vama je obraz tek obris na lopovskom dupetu.

Ti, DOBROSTOJECI, ako si vec dobrostojeci zaista, logicno je sto tako razmisljas, mozda bi prodao i d... za pare.Ali ima onih koji ne prodaju zemlju, prijatelje ni d... ni za kakve pare.Osim toga, ne treba da brines, imam ja mozak, a, vidis, zensko sam ali imam i "mooda", za razliku od nekih muskih, izgleda...

NJEMAČKA obavještajna služba BND otkrila je da je na privatni račun specijalnog izaslanika UN-a za Kosovo Marttija Ahtisaarija prebačen iznos od dva milijuna eura, te da su mu u nekoliko navrata isplaćeni višemilijunski gotovinski iznosi, za koje se pretpostavlja da se kreću i do 40 milijuna eura, piše RTRS.

RTRS se u svojim navodima poziva na banjalučki tjednik Fokus, koji je prenio kako je BND svoj izvještaj o gore navedenim isplatama dostavila glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu. Njemačka Vlada je navodno direktno zadužila brigadira tajne službe BND-a Lukea Nymana, da "ubaci" dio obavještajaca u službu UN-a, po nalogu i molbi glavnog tajnika organizacije, koji je dobio informacije o korumpiranosti UN-ovog izaslanika za Kosovo Marttija Arthisaarija, tvrdi Fokusov izvor.

"Nakon što su upućeni na Kosovo, agenti BND-a su otkrili jasnu i učestalu vezu i komunikaciju između vodećih ljudi albanske mafije, njihovih posrednika i Ahtisaarija", navodi Fokus, dodajući kako su u izvješću dostavljenom Ban Ki-moonu "potvrđene sumnje da je albansko rukovodstvo na Kosovu kupilo konačni plan Marttija Ahtisarija, koji definitivno ide u korist nezavisnosti i otcjepljenja Kosova od Srbije".

Prema nalazima agenata BND-a, nekoliko poziva prema zgradi specijalnog izaslanika za Kosovo upućeno je i sa brojeva koji pripadaju albanskom milijarderu Beghijetu Pacolliju. Agenti BND-a, kako navodi Fokus, zapazili su i da je 12. veljače rano ujutro pred Ahtisaarijevu zgradu stigao džip koji pripada albanskoj Vladi, nakon čega su iz automobila izašla dva čovjeka sa koferima za koje je kasnije, iz izvora u zgradi, utvrđeno da su bili puni novca i da su predati Ahtisaariju.

Sličan slučaj dogodio se navodno i dvanaest dana kasnije, kada je primijećen dolazak crnog mercedesa bez tablica iz kojeg je izašao Ekshet Bori, desna ruka vođe albanske mafije, koji je u pratnji dvojice tjelohranitelja, koji su nosili dva kofera, donio drugu višemilijunsku isplatu Ahtisaariju "na ruke", piše Fokus.

RTRS prenosi kako su agenti otkrili da su sva četiri kofera, naknadno zaštićena diplomatskim markicama, bez provjere otputovala u Finsku, na Ahtisaarijevu kućnu adresu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/albanska-mafija-kupila-ahtisaarijev-plan-za-kosovo/351638.aspx

Čeku: Nezavisnost jasna i neizbežna
14. oktobar 2007. | 11:39 | Izvor: Beta
Priština, Tetovo -- Predsednik kosovske vlade Agim Čeku kaže da je rešenje kosovskog pitanja sasvim izvesno i da je nezavisnost Kosova neizbežna.

"Konačno rešenje kosovskog pitanja ne visi u vazduhu. Konačno rešenje je jasna i neizbežna nezavisnost", rekao je Čeku u razgovoru za nedeljni prilog slovenačkog dnevnika "Delo".

"Mislim da će Ujedinjene nacije i Evropska unija nakon što istekne moratorijum spoznati da je Ahtisarijev plan dobra osnova za nezavisnost, koja obezbeđuje multietničnost i pozitivnu budućnost za region", rekao je Čeku.

"Iz različitih motiva, nekih dobrih i nekih loših, neke države su želele da uspore proces kosovskog osamostaljena, ali mi želimo da svi naši međunarodni partneri spoznaju prednosti, koje bi za čitav region i EU imala nezavisnost Kosova", rekao je premijer Kosova.

"Svi želimo mir, stabilnost, lepšu budućnost za našu decu. To nije neobično, agresivno ili isključujuće, to je osnovno ljudsko pravo", rekao je Čeku.

Kosovski premijer je rekao da želi da se pregovori sa Beogradom pokrenu sa mrtve tačke: "Želimo da Beograd spozna da je radni odnos, koji ima smisla obostransko koristan, od njih ne očekujemo da budu odmah zadovoljni nezavisnošću Kosova, to je za njih veliki izazov. Na žalost, Kosovo je nesretna realnost beogradske politike".

On smatra da bi građani Srbije sa kosovskom nezavisnošću dobili mnogo: "Kada bi se srpska vlada odrekla svoje bizarne strasti za vešanje ostataka trupla stare Jugoslavije, ubrzala bi srpski ekonomski razvoj, poboljšale bi se regionalne veze, ojačala pozicija Srba na Kosovu i srpska budućnost u evropskim integracijama".
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=10&dd=14&nav_category=11&nav_id=267730

ja zaista ne vidim mrznju u ovome tekstu prema bilo kome, i nadam se da je iskren u svomgovoru, licno ne sumnjam, ipak je ziveo po ex jugi znaci zna vrednost mesovitosti, tj. nedostatak multietniteta

da,nema mržnje , taman toliko koliko nije bilo mržnje kada je Čeku ubijao Srbe na najbrutalniji način , iz prevelike ljubavi .
a ovaj vaš premijer je tipičan vaš predstavnik , cinično šiptarsko pseto!
hej , "bizarna strast" ?!

Ма какав "специјалан" ? Нема ништа од тога. Косово и Метохија је део државе Србије и ингеренције Србије има да се тамо успоставе. А то значи, наша војска на границама, порези у касу буџета Србије као све контроле : полиције, судства, школства ...

aha, mozda u "pustim" snovima!

@adem

Svako resenje, makar bilo i prelazno, makar se cekalo godinama za konacan status, bolje je od destabilizacije regiona. Iskreno, veoma sam skeptican po pitanju integrisanja Albanaca u EU superdrzavu. Za tako nesto potrebno je jako dugo vremena, ako do toga uopste ikad dodje. Albanci moraju da shvate da ne mogu da imaju orijentalni mentalitet i navike a da istovremeno budu deo evropske civilizacije. Mnogo toga morate da promenite u mentalitetu, vise nema Slobe da vam sluzi kao izgovor za lose zivotne uslove, morate da se suocite sa cinjenicama, a one su jasno izrazene kroz statisticke podatke koje je @porin delimicno izneo.

ti ocigledno nisi dugo bio na kosovu! kosovo danas nema veze sa kosovom za vreme manijka milosevica! ljudi tamo ZIVE i RADE i GRADE!!!! kosovo danas nema nikakve veze sa srbijom, a ovo sti si gore napisao,vazi 100% ali za srbiju i za srbe!

ti ocigledno nisi dugo bio na kosovu! kosovo danas nema veze sa kosovom za vreme manijka milosevica! ljudi tamo ZIVE i RADE i GRADE!!!! kosovo danas nema nikakve veze sa srbijom, a ovo sti si gore napisao,vazi 100% ali za srbiju i za srbe!

mozda nije bio, ali mu namere nisu lose, dao je njegovo vidjenje koje se zasniva na rekla-kazala, ali je ipak fer u svom postu.

Ti, DOBROSTOJECI, ako si vec dobrostojeci zaista, logicno je sto tako razmisljas, mozda bi prodao i d... za pare.Ali ima onih koji ne prodaju zemlju, prijatelje ni d... ni za kakve pare.Osim toga, ne treba da brines, imam ja mozak, a, vidis, zensko sam ali imam i "mooda", za razliku od nekih muskih, izgleda...

Zato što sam odavno DOBROSTOJEĆI , nemam potrebu ništa da prodajem, guzu pogotovo !
A ti zato ima šta da ponudiš. Kažeš da si žensko - znači imaš macu, kažeš imaš i mooda (neko i to kupuje), guza je tu...
A što imaš mozak, to ima slabu tražnju pa i cenu !
Vi sa moodima bi najradije naterali one bez mooda da izgube glave, a vi bi svoja mooda i dalje češkali - patriotski !:roll::roll::roll:

Sta, hoces da kazes da stopa nezaposlenosti na Kosovu nije najvisa u Evropi? Ona, ne samo da je najvisa nego je katastrofalno velika. Hoces da kazes da prirodni prirastaj stanovnistva nije najvisi u Evropi? On je, takodje katastrofalno velik. Tacno je da nisam bio na Kosovu, ali, nisam bio ni na mesecu pa znam da mesec postoji.Ko to gradi na Kosovu i koliki je procenat onih koji pristojno zive? Zasto je vlada Kosova morala da donese uredbu po kojoj se ne moze registrovati vozilo ako nisu izmireni racuni za elektricnu energiju? Koliki je procenat onih koji ne placaju struju? Koliko dnevno traju restrikcije struje? Koliko mislis da ce vremena proci dok se na Kosovu ne obrazuje neki novi mentalitet kod ljudi, da ono pocne liciti na ostatak Evrope sa svim zakonima i pravilima igre, (ako ne bas po standardu stanovnistva) koji tamo vladaju, narocito na EU region? Iskreno, da se ne bi lagali? Po mom misljenju, jako jako puno vremena, a ti me demantuj.

mozda nije bio, ali mu namere nisu lose, dao je njegovo vidjenje koje se zasniva na rekla-kazala, ali je ipak fer u svom postu.

Tacno je da mi namere nisu bile lose. Hajde ademe, ti si pristojan sagovornik i dosta objektivan, reci, da li Kosovo ima evroperspektivu pri sadasnjem stanju stvari? Reci nesto vise o pravom stanju stvari ako zelis, uz nadu da ces biti sto je moguce vise objektivan.

Back