SPC ne dozvoljava nadgrobni spomenik sa petokrakom

I ne treba da dozvoli. Zašto sada kukate kada niste vernici?

- - - - - - - - - -

Не може крст и антикрст (петокрака) заједно. У праву је СПЦ.

- - - - - - - - - -

Кад ће то псето да се измести из Србије?

Ne treba. Treba da stoji kao opomena da nam se tako nešto ne ponovi.

https://www.slobodnaevropa.org/a/ima-li-groblja-za-ateiste/28734914.html

Znaci Groblje je privatni biznis SPC ?! hmmmm

Velika je razlika gradjansko i pravoslavno groblje ... mi danas nemamo gradjansko groblje ...

Kucala je Nelica i na vrata mnogih ustanova u zemlji, a nedavno se o njenom slučaju oglasila i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je donela mišljenje da je “Gradska čistoća” diskriminisala na osnovu verskog ubeđenja člana njene porodice.

“Preporučuje se JKP ‘Gradska čistoća’ da uputi pisano izvinjenje N.G. zbog diskriminatornog postupanja prema njoj i omogući joj da postavi nadgrobni spomenik u skladu sa verskim ubeđenjima njenog pokojnog oca”, navodi se u mišljenju poverenice. :rtfm:

“Ovo je prvi ovakav slučaj, jer je groblje na Šestovu prebukirano i zatvoreno, a vlasnik novog groblja je Srpska pravoslavna crkva. Sudska presuda koja bude doneta biće obavezujuća kako za crkvu, tako i za nas, koji smo potpisali ugovor. Tom presudom će sve dileme biti rešene, a u ovom slučaju spor je isključivo izmedju crkve i Nelice Grujić, a mi ne smemo da kršimo ugovorne obaveze“, rekao je Omerović.

Poslednja izmena:
Мислим да је писало да Пазар нема општинско гробље.

Па нека кука онда на градску власт што не обезбеди општинско гробље. Сигурно има по околним селима. Што мора баш на овом гробљу где је услов за давање парцеле постављен у уговору?

Мсм..замисли поштеног и крштеног човека сахране како треба и онда фамилија дође и мора пентаграм на суседном гробу да гледа кад год дође на гробље. Нема смисла.

Па нека кука онда на градску власт што не обезбеди општинско гробље. Сигурно има по околним селима. Што мора баш на овом гробљу где је услов за давање парцеле постављен у уговору?

Мсм..замисли поштеног и крштеног човека сахране како треба и онда фамилија дође и мора пентаграм на суседном гробу да гледа кад год дође на гробље. Нема смисла.

postenje i krstenje nemaju veze jedno s drugim

Pazi mozda je to bilo nekada opstinsko groblje a u medjuvremo postalo u vlasnistvu Crkve...

- - - - - - - - - -

postenje i krstenje nemaju veze jedno s drugim

:hvala:

Како општинско да постане у власништву цркве? Ја сам чуо за 1000 обрнутих примера ал' за овај нисам чуо.

Sve je moguce sada ... onaj slucaj gde se od Crkve oduzima je sasvim legalan ... iovako ne placaju porez. Zakon je jasan kao dan! Zasto je crkva zasticena po tom pitanju?

Локална самоуправа има закључен уговор са СПЦ да се покојници сахрањују на земљи која је власништво СПЦ, бар ови православни. И онда црква, пошто је земљиште њено, диктира услове.

Локална самоуправа има закључен уговор са СПЦ да се покојници сахрањују на земљи која је власништво СПЦ, бар ови православни. И онда црква, пошто је земљиште њено, диктира услове.

Пише да су ти услови назначени у уговору.

У нормалним државама уговор је светиња.

Пише да су ти услови назначени у уговору.

У нормалним државама уговор је светиња.

Све је то лепо, само што се ти услови односе, тачније ломе преко леђа људи која нити су потписивали уговор нити имају било шта с тим.

Све је то лепо, само што се ти услови односе, тачније ломе преко леђа људи која нити су потписивали уговор нити имају било шта с тим.

Негде писало, мрзи ме да тражим да је јавно истакнуто који су облици споменика дозвољени. Значи, ако купиш гробно место а видео си или имао прилику да видиш који су облици дозвољени, пристао си на то.

Опет, више сам мислио на уговор између цркве која даје земљиште и ЈКП.

'оће сотона пентаграм да увдеде на свету српску земљу.

- нема!

Негде писало, мрзи ме да тражим да је јавно истакнуто који су облици споменика дозвољени. Значи, ако купиш гробно место а видео си или имао прилику да видиш који су облици дозвољени, пристао си на то.

Опет, више сам мислио на уговор између цркве која даје земљиште и ЈКП.

'оће сотона пентаграм да увдеде на свету српску земљу.

- нема!

:rotf: ima vecis sotona i to pedofilicara u SPC , malo se usredsredi na problem...

Back