spava mala u dve postelje...

e, ovako, danas me ortak zove i kaze da je saznao da ga je riba 4 meseca varala sa kolegom, decko hoce da je ostavi, al' je se bas zaljubio u nju, u totalnom je problemu... i to nije nista cudno, prevara, al' za tu ribu nikad ne bi niko ni pomislio da radi takvo nesto... eeej, pa ona je uvek bila, jao slatka, mirna, kulturna, vaspitana, povucena, itd, kad ono... e sad, je l' ste vi imali te situacije gde neko uradi za njega nesto potpuno neocekivano, i da su te mirne, povucene, zapravo najgore, jer relno, sto manje znas, to manje mozes i da ocekujes, a ko zna sta je njoj po glavi... i saveti za ovu budalu sto se lomi da l' da je ostavi ili predje preko svega... :think:

Vise ne savetujem, jer znam da se savet daje samo kada ga neko trazi, ili kada je nesto odvec pitanje zivota ili smrti. U protivnom cete Vi biti smao popljuvani, na kraju grbavi i izvredjani. To kao prvo, kao drugo, ne oprastam laži i prevare, znaci sve mozes kako hoces i dokle hoces, ja nisam inspektor, da proveravam icije mejlove, telefone, kretanja, jer ako ja ne krijem nista i sve ti je dato na uvid, zbog cega to raditi, ako iam poverenja i ljubavi? Trece, najvise su me u životu upravi s*ebali ćutljivi i finjaci. Sa kretenima sam odmah znala na cemu sam. A ćutljivi su me uništavali. Uništili. TakoC, da, ne bih ja tu ništa dirala...:) A, što se tiče, da li da je ostavi, to je kao četvrto...Ako mu treba u životu neko da ga maltretira i te veze tipa- sado mazo boleCnicka, ti je vise volisš, to te ona veĆma maltretira a posštene i odane ti ne trebaju, ok, brate mili, samo izvolite, pa neka taj tvoj drug ostane sa takvom, koja ga ne poštuje i ne ceni. Ne vredi slepcu objasnjavati. A kada corav progleda, on daleko vidi. ♥

Moja spava u pet postelja :heart: cemu frka ? :manikir:

Ako je to nešto što je unapred poznato i što se ne krije, onda ‘’nema frke’’. Svi mi imamo pravo na različita mišljenja i ponašanja. Problem je ako je to deo jednog opšteg laganja i manipulacije ... Prvo je konstruktivno i OK, drugo je krajnje destruktivno ...

Kako objasniti to što one sede na dve stolice, tj. spavaju istovremeno u dva ili više kreveta. ... Koji sve to mogu da budu razlozi što su takve? Od odgovora na ovo pitanje zavisi i kako se ponašati prema njima u datoj situaciji ....

Ako uzmemo da se to radi tajno, razlozi bi mogli da budu: da zbog raznih razloga ne želi da prekine vezu u kojoj je, ali pošto se u njoj oseća prikraćeno, onda to što joj/mu nedostaje traži na drugoj stolici i/ili u drugom krevetu. To isto može da bude OK sve dok se time drugi ne povređuju, a to može da bude. Sve zavisi od karaktera ljudi. (Ako neko u drugom krevetu, ili na drugoj stolici, nađe rešenje za svoj problem, osećaće se bolje i te svoje pozitivne esećaje će da unosi u vezu koja je klimava čineći je boljom). Problem je ako to neko radi da bi nekog namerno povredio/la, ili ako je bezosećajna/an za sve ono što drugi trpi i pati, a što je sa malo dobre volje i empatije moglo da se izbegne.

qq :zcepanje: al' ne stvarno, imam u glavi sliku jedne koja je tako sva fina i mirna, a varala tipa samo tako, bili godinama u vezi i posle tu svasta bilo.

Ako uzmemo da se to radi tajno, razlozi bi mogli da budu: da zbog raznih razloga ne želi da prekine vezu u kojoj je, ali pošto se u njoj oseća prikraćeno, onda to što joj/mu nedostaje traži na drugoj stolici i/ili u drugom krevetu. To isto može da bude OK sve dok se time drugi ne povređuju, a to može da bude. Sve zavisi od karaktera ljudi. (Ako neko u drugom krevetu, ili na drugoj stolici, nađe rešenje za svoj problem, osećaće se bolje i te svoje pozitivne esećaje će da unosi u vezu koja je klimava čineći je boljom). Problem je ako to neko radi da bi nekog namerno povredio/la, ili ako je bezosećajna/an za sve ono što drugi trpi i pati, a što je sa malo dobre volje i empatije moglo da se izbegne.

Ma jok, ne treba da je batali uopste. :roll:

Kitom u celo, pa maljem u glavu i dovidjenja. :mrgreen:

p.s.: ima nekih, dele i po cetiri-pet postelja u isto vreme. Sposobne valjda, kapaciteti, sta znam u cemu je fora... :lol:

Kako reagovati u gore navedenim slučajevima? Ako je ona OK, onda i prema njoj treba biti OK, i odnositi se prema svemu sa razumevanjem. Ali ako je ona bezosećajna, pokvarena, ako laže, zavlači, ponaša se (makar i prikriveno) sadistički i ako namerno povređuje - onda joj treba vratiti desetostruko ... Da joj ni jednom više u životu ne padne na pamet da tako nešto i pomisli....

Kako reagovati u gore navedenim slučajevima? Ako je ona OK, onda i prema njoj treba biti OK, i odnositi se prema svemu sa razumevanjem. Ali ako je ona bezosećajna, pokvarena, ako laže, zavlači, ponaša se (makar i prikriveno) sadistički i ako namerno povređuje - onda joj treba vratiti desetostruko ... Da joj ni jednom više u životu ne padne na pamet da tako nešto i pomisli....

i šta onda, dobiješ krivičnu, zabranu prilaska, svi te gledaju kao pobesnelo pseto, čemu to... :mrgreen:
crpi resurse dok ima šta da se eksploatiše, da se stručno izrazim... :mrgreen:

Vise ne savetujem, jer znam da se savet daje samo kada ga neko trazi, ili kada je nesto odvec pitanje zivota ili smrti. U protivnom cete Vi biti smao popljuvani, na kraju grbavi i izvredjani. To kao prvo, kao drugo, ne oprastam laži i prevare, znaci sve mozes kako hoces i dokle hoces, ja nisam inspektor, da proveravam icije mejlove, telefone, kretanja, jer ako ja ne krijem nista i sve ti je dato na uvid, zbog cega to raditi, ako iam poverenja i ljubavi? Trece, najvise su me u životu upravi s*ebali ćutljivi i finjaci. Sa kretenima sam odmah znala na cemu sam. A ćutljivi su me uništavali. Uništili. TakoC, da, ne bih ja tu ništa dirala...:) A, što se tiče, da li da je ostavi, to je kao četvrto...Ako mu treba u životu neko da ga maltretira i te veze tipa- sado mazo boleCnicka, ti je vise volisš, to te ona veĆma maltretira a posštene i odane ti ne trebaju, ok, brate mili, samo izvolite, pa neka taj tvoj drug ostane sa takvom, koja ga ne poštuje i ne ceni. Ne vredi slepcu objasnjavati. A kada corav progleda, on daleko vidi. ♥

previše isfrustriran stav... jedno loše iskustvo ne povlači nužno za sobom ponavljanje istog, kod pametne osobe... ako neko ima problema sa samim sobom i sklon je mazohizmu, džaba mu sve, on će se nameštati da bude povređivan i ne shvatajući to, jer će početi da uživa u tome...

i šta onda, dobiješ krivičnu, zabranu prilaska, svi te gledaju kao pobesnelo pseto, čemu to... :mrgreen:
crpi resurse dok ima šta da se eksploatiše, da se stručno izrazim... :mrgreen:

Ako time nanosiš štetu sebi, onda je takvo ponašanje neprimereno i kontraproduktivno. Naravno da bi svi mi trebali da pazimo da se ne pređe neka granica. A ona zavisi od jako mnogo faktora ... U svakom slučaju, sve je bolje nego da uopšte ne reaguješ ...

Mislim da ni on malu Miru ispod koje djavoli viru, ne voli, vec je samo vezan za nju. Dobio je previse sigurnosti. Moj je savet da izleti napolje i istartuje jedno njih 10-tak devojaka, pa tako narednih nekoliko nedelja ucestalo, pa ce sam shvatiti koliko zaista voli malu Miru. Ovo kazem, samo da bi mu sampouzdanje poraslo i da shvati da ima mnogo vise opcija u zivotu. Tada ce i sam shvatiti bez icijeg saveta. Pozdrav

Kada sam u jednoj knjizi pročitao da je zbunjenost, zabrinutost, smušenost i nesigurnost (obično kod ženskih osoba) često odraz pokvarenosti - nisam u to verovao. Mislio sam čak da je baš suprotno. Međutim, kasnije sam sreo takvu osobu i kod nje je to bio sistem ponašanja koji je bio toliko pokvaren i perfidan da u to isprva nisam mogao da poverujem. Ali sada naravno verujem, pošto sam sve to i previše dobro iskusio na sopstvenoj koži (vidi postove #125, #126, #174 i druge na http://forum.krstarica.com/showthread.php/548658-spava-mala-u-dve-postelje/page5).

U okviru teme ENERGETSKI VAMPIRIZAM u oblasti Psihologija na: http://forum.krstarica.com/showthread.php/505358-ENERGETSKI-VAMPIRIZAM?highlight=vampirizam se detaljno opisuju razlicite vrste ’’vampirizma’’. Za ovu temu (koja je u LjiS-u) najvaznija vrsta su ’’ЉУБАВНИ ВАМПИРИ - Навлакушe’’ koje su uglavnom zene. Tamo pise: ’’Навлакуша обично глуми неку врсту беспомоћног и лаког плена, коме је неопходна помоћ и заштита. Овај сценарио је врло ефектан јер покреће мушкарчеве урођење инстикте освајача и заштитиника, на шта она и рачуна. Навлакуша жртви шаље групу немих сигнала који говоре; "ох, зар не видиш како сам крхка и уплашена, молим те помогни ми", "молим те, немој да журиш, нека се наша веза постепено развија" и сличне.

Izgleda da je baš korisno da se uzme u obzir post od MS 321-456 na http://forum.krstarica.com/showthread.php/558191-emotivni-vampir/page2. ... Sada kada se sve to pogleda i ’’sa tačke gledišta vampirizma’’ sve je mnogo jasnije. A nije isključeno i da smo čak možda imali posla i sa istom osobom. ....

Poslednja izmena:
e, ovako, danas me ortak zove i kaze da je saznao da ga je riba 4 meseca varala sa kolegom, decko hoce da je ostavi, al' je se bas zaljubio u nju, u totalnom je problemu... i to nije nista cudno, prevara, al' za tu ribu nikad ne bi niko ni pomislio da radi takvo nesto... eeej, pa ona je uvek bila, jao slatka, mirna, kulturna, vaspitana, povucena, itd, kad ono... e sad, je l' ste vi imali te situacije gde neko uradi za njega nesto potpuno neocekivano, i da su te mirne, povucene, zapravo najgore, jer relno, sto manje znas, to manje mozes i da ocekujes, a ko zna sta je njoj po glavi... i saveti za ovu budalu sto se lomi da l' da je ostavi ili predje preko svega... :think:

Ja bi joj oprostio, al ne bi kolegi.

dobiješ kad mi dozvole ;)

hehe ...ja bih to njemu ostavila da odluci ..mada mislim da je nece ostaviti :mrgreen:

nema tu sta da se oprasta osim ako ga pali da mu drugi devojku **** ... pa kao zaljubio se dvoumi se ...znam jednog i kraja uvatio zenu par puta u svaleraciju i dan danas su zajedno

nema tu sta da se oprasta osim ako ga pali da mu drugi devojku **** ... pa kao zaljubio se dvoumi se ...znam jednog i kraja uvatio zenu par puta u svaleraciju i dan danas su zajedno

na kraju ce da zamoli zenu da dovodi svalere dok se on krije u ormanu i posmatra kako mu ovaj razbija zenu, pa ce posle ona da ga tera da joj lize ribicu posle sexa sa svalerom, jer je lozi ta dominacija, pa ce preci na jos teze oblike ponizavanja muza, dok mu sve ne uzme... :aha:

....p.s.: ima nekih, dele i po cetiri-pet postelja u isto vreme. Sposobne valjda, kapaciteti, sta znam u cemu je fora... :lol:

Ima ih. Možda su neke za to i ’’prirodni kapaciteti’’ ali su mnoge od njih (navodno mirne i povucene) ustvari bile (ili su i sada) profesionalke na chat servisima koje su tamo naučene i uvežbane, da te 1000 puta ’’žednog prevedu preko vode’’, i da te pritom (svi oni zajedno) efikasno ’’čerupaju’’. ...

U okviru teme ENERGETSKI VAMPIRIZAM u oblasti Psihologija na: http://forum.krstarica.com/showthread.php/505358-ENERGETSKI-VAMPIRIZAM?highlight=vampirizam se detaljno opisuju razlicite vrste ’’vampirizma’’. Za ovu temu (koja je u LjiS-u) najvaznija vrsta su ’’ЉУБАВНИ ВАМПИРИ - Навлакушe’’ koje su uglavnom zene. Tamo pise: ’’Навлакуша обично глуми неку врсту беспомоћног и лаког плена, коме је неопходна помоћ и заштита. Овај сценарио је врло ефектан јер покреће мушкарчеве урођење инстикте освајача и заштитиника, на шта она и рачуна. ....

e vi što se tobože pronalazite u ulozi emotivnog vampira oladite, da jeste, ne biste bili svesni toga, nisu ni oni, zato i jesu poremećeni. Obožavam da čitam te komentare tipa: pa ja sam možda agresor, bojim se da povređujem druge? Oni tako ne razmišljaju, nemaju osećaja ni svest o drugima, ni trunke empatije. Zato i jesu psihotici.
Mene interesuje sledeće: da li se oni mogu iznova i iznova vraćati istoj žrtvi? ...

...da, uvek volimo staru zrtvu dok god dozvoljava i ne koristi bash jaku silu, toliko smo jos uvek razumni

Iz navedenih citata se može zaključiti da su ‘’profesionalke sa chat servisa’’ (tj. one koje se i u privatnom životu tako ponašaju) i Navlakuše ustvari najopasnije. A obično se i radi o istoj vrsti osoba. I u stvarnostu su Navlakuše najuspešnije profesionalke na chat servisima. Kao što kaže Prasling ‘’one nemaju osećaja ni svest o drugima, ni trunke empatije’’, ne muči ih savest zbog tih prevara (vidi http://www.prevara.info/index.php?op...d=204&Itemid=7 i http://www.prevara.info/index.php?op...d=448&Itemid=7 ) i možda i uživaju u tome.

Poslednja izmena:

Back