Spas od Jevreja

Сале

dekapitare
VIP
Poruka
76.490
22. Ви не знате чему се молите; а ми знамо чему се молимо: јер је спасење од Јевреја.

Isus tu govori samarijanki kad je došla da zahvati vodu iz bunara.

da li nam spas zavisi od jevreja ili ovo ima sasvim drugo značenje?

22. Ви не знате чему се молите; а ми знамо чему се молимо: јер је спасење од Јевреја.

govori joj da treba da veruje u Jahvea kao što to čineJevreji......toliko o plemenitoj ideji da Otac o kome priča nije Jahve...

Pravo pitanje ko je pravi jevrejin po isysu.Od tih pravih dolazi spas.
Znam tvoja dela, nevolje i siromastvo ali si bogat znam bogohuljenje onih koji kaxu da su Jevreji, a nisu, ali da su Sotonina sinagoga. Otkrivenje 2:9
Osudjuujuci lazne Jevreje, Isus priznaje praveJevreje. Za koga bi Isus mogao reci da je lazni Jevrej a za koga da je pravi Jevrej?

otkud ti to, on se nikada nije krio iza narodne pripadnosti. "JA SAM put istina i život"...
То не значи да тијелом није био Јеврејин. Ставићу сутра од Светих Отаца на ову тему.

Pravo pitanje ko je pravi jevrejin po isysu.Od tih pravih dolazi spas.
Znam tvoja dela, nevolje i siromastvo ali si bogat znam bogohuljenje onih koji kaxu da su Jevreji, a nisu, ali da su Sotonina sinagoga. Otkrivenje 2:9
Osudjuujuci lazne Jevreje, Isus priznaje praveJevreje. Za koga bi Isus mogao reci da je lazni Jevrej
За оне који се издају да слиједе Бога а то не чине.

a za koga da je pravi Jevrej?
За православне хришћане.

govori joj da treba da veruje u Jahvea kao što to čineJevreji......toliko o plemenitoj ideji da Otac o kome priča nije Jahve...
Шта је племенито у маркионитској папазјанији? Кме кме зли Јахве је наређивао ратове против Хананаца који су рођену дјецу палили демонима на жртву.

Ali zar Pavle negde ne piše da je Bog njega izabrao da se neznabošcima prenese vera? Dakle mi smo neznabošci, mi nismo Jevreji.

A mislim da tu Isus kaže da od Izrailja dolazi spasenje, ne od vere koju je imala Samarjanka. To mi deluje najjednostavnije.

Шта је племенито у маркионитској папазјанији? Кме кме зли Јахве је наређивао ратове против Хананаца који су рођену дјецу палили демонима на жртву.
razdvaja judaizam od hrišćanstva a vi judeohrišćani kmečite jer bi hteli da se zveknete a da vam ne uđe.

rekao joj je bukvalno...Naš jevrejski Bog je veći od vašeg samarjanskog
uostalom, hrišćanstvo se samo može sagledavati kao judeo-hrišćanska vera.

Inače, kupila sam pre nekog vremena Sveto pismo sa Novim zavetom koji su objavili hrišćanski Jevreji, mislim prevod na engleski sa puno komentara. baš žive u Izraelu, a primili su hrišćanstvo. nisu deo nekog hrišćanskog meinstrima.

Sale pises sto god nauci da citiras Bibliju
Jovan 4:22
evo ovako je ispravno

Dimitrije Stefanović (DS):

22 Vi ne znate čemu se molite, a mi znamo čemu se molimo; jer je spasenje od Judeja.

Lujo Bakotić (LB):

22 Vi se molite onome što ne poznajete, a mi se molimo onome što poznajemo, jer je spasenje od Judeja;

Aleksandar Birviš (AB):

22 Vi, Samarjani, ne znate kome se klanjate, a mi, Judeji, znamo kome se klanjamo, jer je spasenje došlo od Judeja.

Isus je taj koji je dosao iz Judine loze.

Otkrivenje 5:5
Ali jedan od starešina mi je rekao: „Nemoj da plačeš. Evo, pobedio je Lav iz Judinog plemena, Davidov koren. On je dostojan da otvori svitak i njegovih sedam pečata.“

jevreji 1:14 Naime, jasno je da je naš Gospod potekao iz Judinog plemena

Poslednja izmena:
Pa i Pavle koji je raširio reč među Grcima i Rimljanima je isto Jevrejin. i u tom smislu je spasenje došlo od njih. crtica.
ja ne vidim puno spašenih među hrišćanima....najveći deo je formalno vernik, a preostali deo se samo obukao u ljubav slušajući Pavla umesto da bude ljubav kako bi trebalo i kako je učio Isus....hrišćanstvo kako ga propovedaju crkve je ideologija i kult obožavanja Isusa i bogorodice i svetaca a trebalo je da bude etika š pre svega ali je upropašteno uvođenjem priče o kazni i nagradi i priče o tome da je isus žrtvovan za oprost naših grehova

Back