@Banshee
Ne,ja samo ukazujem na tvoje greske.To sto sam napisao da je u celoj prici sporedan pravopis,ja i dalje stojim iza toga.Ali izgleda da si se ti prvo za to uhvatila,pa kada si videla da nisi u pravu i da te pravopis(odnosno prevod) ne sluzi bas najbolje,svaljujes krivicu na mene. Epilog svega je da ja to “poteciram” sto je krajnje smesno,a da bi to dokazao odbijam vise da diskutujem o tome.
Komunisticko nasledje ne postoji.Komunizma ovde vise nema,jer je sve rasprodato,unisteno,uruseno i izmrcvareno.Komunisticka svest se promenila kod ljudi,i preslo se na kapitalisticku.Iz te kapitalisticke svesti(koja ovde ocigledno ne moze da zazivi,jer je narod odbacuje kao strano telo),javljaju se neke mutacije,ali opet bazirane na antikomunizmu.Narod je dezorjentisan,ali i suvise trovan godinama o “zloj” crvenoj ideologiji.U takvoj situaciji svi gube zivce, i EU i narod Srbije.
-Evropska Unija - zbog toga sto ne moze da nas nauci da budemo poslusni,
-Narod Srbije-jer silno zeli u EU,ali zbog ostatka te komunisticke podsvesti(koja je pozitivna),ne pristaje da udje u igru, iz koje vise nema povratka.
Tekovine komunizma su najsvetlije,jer je svaka fabrika radila,bilo je socijalne i zdravstvene zastite od strane drzave,besplatnog skolstva,crvenog pasosa.Za vreme komunizma izgradjena je cela republika.Sve sto mozes da vidis u Beogradu i ostatku Srbije, komunisti su napravili.Ti i tvoji istomisljenici jednostavno niste sposobni da makar odrzavate ono sto je ostalo iza “bande crvene”, kako je onomad nazvaste.Bolje da ne ispitujemo ko je sve bio u toj “bandi”, jer bi dosli do frapantnih podataka i nekih novokomponovanih evropejaca,visokih funkcionera demokratske opcije.
Komunisti ne mogu da propadnu,oni su i do sada ziveli i sve preziveli,ali se bojim da tvoj kapitalizam umire polako,sto me veoma raduje.Ti nisi pripadnica levice i nazovimo stvari pravim imenom.Stavovi ti nisu levicarski i nemas osecaja za solidarnost,bratstvo i jednakost, kao postulate socijalizma.Socijal-demokratske partije jesu levicarske,ali ne ove danasnje,vec stare koje su delovale pre ll sv.rata.Kada bi Dimitrije Tucovic mogao da vidi ko mu danas postavlja cvece na spomenik i slavi njegovu borbu za prava radnika,u grobu bi se prevrnuo tri puta.Ime partije,ne cini je automatski levicarskom,vec je program najbitniji.Programski su sve partije koje ti nazivas social-demokratskim,gradjanske odnosno burzoaske.Sto se Amerike tice i njenog kapitalizma,kao sto rekoh ona je zla maceha EU,i ogledalo sa ruznom slikom.Ta ruzna slika smo nazalost mi(tj.vi EU-ropejci),koji stalno gledate u nju i kopirate ekonomsko-politicka resenja.Evropa je taoc Amerike,a samo pojedine autonomne grupe ljudi se bore da ne potpadnu pod neokolonijalizam novog svetskog poretka.Dok god bude postojala saradnja EU-USA,proleterijat i radnicka klasa ce znati da Evropa nije jos slobodna.
Eksplotisanje,eksploatisanje,eksploatsanje…100,101,102,103…ponavljacu dok god bude bilo potrebno,jer je to sama sutina tvoje politike.Rad ne postoji,vec zarada na racun drugih,a u tome su tvoji ljubimci sirom Evrope jako poznati.Ako ima jos necega,ja bi to pomenuo,ali se bojim da je ideologija kapitalizma ekonomski suplja I sprovodiva dok postoje robovi –pardon radnici.
Sa pravom te pitam zasto pominjes Sloveniju u celoj prici?Ne zato sto njima ide jako lose,vec zato sto VELIKOJ VECINI balkanskih zemalja ide jako lose.To znaci da kapitalizam nije uopste dobar.Zasto bi se na manjinske(da kazemo pozitivne iako ni oni nisu u potpunosti pozitivni) primere osvrtali?Hajde da se osvrnemo na vecinske lose primere sa naseg podneblja i trazimo uzrok loseg stanja.To bi isto bilo kao kada bi te ja pitao da mi ti navedes, zbog cega mislis da je kapitalizam u Srbiji dobar i naravno nabrojis pozitivne primere u vidu uspesnih i bogatih ljudi(kojiih ima 10%).A onda ti krenes da mi pricas o Miskovicu,Karicu,Djindjicu i svima onima koji su bivsi partijasi KPJ-a ,a zanemaris 90 % Srba koji jedva sastavljaju kraj sa krajem,a nisu se odrekli komunisticke ideje(ili mozda jesu.ali sve iz razloga jer ih je neko slagao da ce u kapitalizmu da zive bolje).Ti navodis primer slovenije,a ja Poljske i Ceske i sta cemo sada?!Ti pocni da nabrajas zemlje u EU koje imaju dobar standard i kojima standard konstatno raste,a ja cu da ti nabrojim zemlje u okviru EU,kojima standard opada.Ti bi u toj igri svakako izgubila.
Zbog svega toga zivot pod sankcijama u S.Koreji i na Kubi je jako dobar, kada se u vidu imaju svi pritisci sa kojima su oni suoceni.Pa za 50 godina sankcija koliko ih Kuba ima,jedna Francuska i Nemacka bi nestale sa lica zemlje(odnosno njihovo stanovnistvo),jer je kapitalizam takav sistem da prosperira u drustvu gde nema nikakvih smetnji i pritisaka sa strane.
Ti nisi iskrena nego jako glupa da bilo kome odgovoris argumentum,a ne uvredom.Ovo se zove retorzija sto sam ja uradio,ali to I zasluzuju ljudi poput tebe.
Kina nema veze ni sa izvornim komunizmom,a ni sa kapitalizmom.To se zove reformisani socijalizam/komunizam,sa specificnom ekonomijom- potrazi na sajtu kineske vlade, gde je to podrobnije objasnjeno.I zasto se svi odmah uhvatite za Kinu, sto ne pomenu Vijetnam i odlazak Busa u posetu toj “prijateljskoj” zemlji?Ovo je strasno koliko se izbegava da se na neke stvari odgovori.Zasto nisi prokomentarisala ekonomiju Venecuele i Ekvadora?!Mada ne moras,jer su Kuba i S.Koreja pojam prosperiteta i odrzivosti pod sankcijama,a Venecuela,Bolivija,Ekvador I Vijetnam u mirnodopskim uslovima.
Hoces da definisem tvoje probleme,pa evo:
Tvoji problemi se sastoje u bezrazloznom kukanju i upiranju prstom na sve ono sto ti smeta.Zadovoljan covek se tako ne ponasa,a pogotovo nema nikave potrebe da iskazuje mrznju i isfrustriranost na najgori moguci nacin.Ja kod tebe primecujem malicioznost,netrpeljivost u tvojim pstovima bilo prema levici,bilo prema desnici(koju nazivas konzervativnom Srbijom-SRS).Pola prethodnog posta si posvetila podsvesti ljudi u Srbiji i njihovim “porivima”.Pa sta tebe boli ona stvar,kako ljudi u Srbiji razmisljaju, ako si ti “srecna” i “zadovoljna” svojim zivotom.???!!!
Sovjeti nisu srusili sami sebe,srusili su ih ljudi koji su se predstavljali kao levicari,ali ni oni nisu mogli da ugase ideju za socijanom pravdom, koja je svakim danom sve aktuelnija.
Ti ne krivis sebe za stanje u drzavi u tome je poenta,samo sto ti nisi bas najbolje shvatila sta sam ja napisao,a sasvim je bilo jasno pribelezeno.Dakle prodjose i sedam godina,vise izbornih ciklusa i besomucno glasanje sa tvoje strane - uvek za OVAKVU Srbiju.Ovo je tvoja Srbija i tvoja vizija I zato BI SEBE TREBALO DA KRIVIS!Sta ti imas da se istresas na radikalima,socijalistima,komunistima…itd.Eto i sama si rekla da ides u inostranstvo povremeno,a znas da rezis kao besna dzukela na neke tamo krezube radikale, koji nemaju para ni protezu da naprave.
Kolektiizam cu cuvati za sebe,a takodje i solidarnost.Ti cuvaj individualizam i sebicnost, jer je to tvoja slika i prilika.Materijalna dobra prezirem i namenski sve trosim, jer sam tako ucen u socijalizmu.Svoje lose osobine i slabost prema novcu sacuvaj za sebe,jer ja nisam iz te tvoje price.Nisam ni rekao da si ti pravi buntovnik,ti si SNOB sto sam gore i napisao.Ti se bunis bez pokrica,a ja sa razlogom.Tu su razlike izmedju mene i tebe koje nikada nece biti izbrisane.
Komunizam kao sistem je dobar u teoriji,ali se tezi da bude sto savrseniji i u praksi,a tvoj kapitalizam je supalj u obe sfere.Teorija kapitalizma je losa,a praksa jos gora sto se vidi iz prilozenog.Zbog toga mi uopste nije jasno sa koje pozicije ti kritikujes neciju ideologiju?!
Ponavljam jos jednom da novac za mene nema nikavu vrednost,a uz to sam na svoje znanje veoma ponosan.Nemam nameru da svoju inteligenciju prodajem ili kupujem.Medjutim posto vidim da ti svoje znanje kupujes,moram da te razocaram i ukazem ti na losu stranu tvoje novcane transakcije –mozak ti je u ovoj raspravi potpuno zakazao.
p.s. zeznuli su te kapitalisti i prodali ti maglu.