Španski jezik - učenje, prevodi i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme amy lee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sigurna sam ima negde prgram za download na srpskom jeziku. Tako sam skidala za nemachki- neki Hugo kurs, ili neshto slichno, ali ga nisam koristila jer je uz to ishla i knjiga koju nisammogla nigde da nadjem da skinem, a bila je skupa da se kupi. Necu da slusham pesme, hocu da uchim ozbiljno. Jezik sam prilichno upila, mada- fale mi neke rechi, ali za pesme nisam zainteresovana, hocu rechnik i gramatiku. Ako nko nema odgovor na postavljeno pitanje, t.j. molbu, neka ne pishe ovde. Ja trazim neshto konkretno, a ne savete. Hvala.

@Hriscanin- skinula sam ovaj kurs koji si mi preoruchio, ali mi se svidja zato shto n mogu da chitam to shto izgovaraju, vec samo da slusham preko winamp- a. Ja hocu da chitam i da slusham. Takav je bio kurs koji sam skinula za nemachki, ali su falaila neka poglavlja sa ezbama- nalazila su se u onoj knizi koju sam pomenula.

cini mi se da je bio neki kurs od izdavaca pons ili tako nesto, spansko-hrvatski, bas da sam ucis...cini mi se da nisu losi,ali ne znam nikad ih nisam licno koristila. za srpski ne znam da li ima. od recnika, takodje ima dobar spansko-hrvatski vinjin recnik, koji ima da se kupi po bolje opremljenim knjizarama u gradu...imala sam i neke domace recnike ali nisu mu ni za prismrdeti...odlicna je bila i vinjina spanska gramatika.

merriam-webster recnik ima spansko-engleski i englesko-spanski recnik, i dosta je dobar ako solidno znas engleski.

cini mi se da je bio neki kurs od izdavaca pons ili tako nesto, spansko-hrvatski, bas da sam ucis...cini mi se da nisu losi,ali ne znam nikad ih nisam licno koristila. za srpski ne znam da li ima. od recnika, takodje ima dobar spansko-hrvatski vinjin recnik, koji ima da se kupi po bolje opremljenim knjizarama u gradu...imala sam i neke domace recnike ali nisu mu ni za prismrdeti...odlicna je bila i vinjina spanska gramatika.

merriam-webster recnik ima spansko-engleski i englesko-spanski recnik, i dosta je dobar ako solidno znas engleski.

Ancika, jos jedan odlucan glas za Vinjinu nenadmasnu "Gramatiku spanjolskog jezika" (Skolska knjiga, Zagreb), samo trazi novija izdanja (npr. 8. iz 1998.) koja ne mozes omasiti zbog narancastih korica. Sasvim sigurno ce ti posluziti do kraja zivota, ali nabavljaj jedino kad se ozbiljno zagrijes za ucenje spanskog jezika.

jao meni je najruzniji govor u Kolumbiji i Paragvaju, nekako mi zvuci seljacki , rastegnu ga nekako gadno

najlepsi u Argentini:D....uf...
i Andaluzani su tako mrnjau:per:

I meni se mnogo sviđa argentinski akcenat. Želim da nastavim sa učenjem španskog jezika, ali bih volela da odem u Argentinu na nekoliko meseci. Ionako mrzim zimu u Beogradu. Trenutno se raspitujem o tamošnjim školama.
Ako neko ima neku preporuku, slobodno nek piše.

Po vasem misljenje da li znanje italijanskog (nivo b2) moze predstavljati olaksavajucu ili otezavajucu okolnost prilikom ucenja spanskog (od samog pocetka nivoa a1) s obzirom na slicnosti izmedju ta dva jezika.

Koliko sam uspela da skapiram do sad, gramatika je vrlo slična, a čini mi se možda čak i lakša u španskom, i to mi je prilično olakšalo stvar.
Imam u školi italijanski (sada sam između druge i treće godine), ali ga zapravo nikada nisam učila, jer me prosto nije zanimalo (kreten), a onda mi je dunula ideja da počnem sa učenjem španskog, prilikom čega mi je i to površno hvatanje gramatike i vokabulara italijanskog dosta pomoglo.
Mislim da ćeš bar duplo brže progovoriti španski zahvaljujući znanju italijanskog ;)

Back