ŠPANIJA

• Začetnik teme Začetnik teme visky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima!
Upravo se vratih sa putovanja po Spaniji, pa zelim da svoje iskustvo podelim i sa drugima koji se spremaju na slican put. Dakle, isli smo u svojoj varijanti, kolima iz Beograda, i ceo put je bio planiran tako da obidjemo najveci deo Andaluzije (Granadu, Rondu, Grasalemu, Sanlukar, Sevilju, Kadiz, Heres, Tarifu, Malagu), a da u povratku nekoliko dana provedemo u Barseloni. I zaista, putovanje po Andaluziji je bilo fantasticno (ako nekog nesto zanima neka pita), proteklo je bas onako kako smo i planirali. Medjutim, ono zbog cega sam se najvise prijavila na ovaj forum jeste da skrenem paznju buducim putnicima u Spaniju na opasnosti koje vrebaju na spanskim putevima. Spanijom hara prava DRUMSKA MAFIJA (a na to vas niko upozoriti nece). Zato, OPREZ, ne stajte nigde i nikome! Elem, mi smo zaustavljeni na autoputu ka Barseloni (kod Taragone), tip nam je pokazivao na navodno probusenu gumu, dok nam je drugi (koga nismo ni videli) pokrao stvari sa zadnjeg sedista automobila. I to samo ranac i dve male torbice (u kojima su nama bili svi fotoaparati, kamera, pasosi, pare, kartice,...), koje smo uvek nosili sa nama, kad god bi izlazili na pauzu u neki restoran, kafeteriju ili slicno. Sve ostale torbe i torbice sa zadnjeg sedista su ostale netaknute. Dakle, 400 km pred Barselonom smo napravili pauzu, rucali, i naravno te tri stvari poneli sa nama. Tu smo snimljeni, a onda nas je pred Barselonom docekala druga ekipa i, naravno, pokrala. Postoje ekipe na pumpama, po restoranima i parkinzima koje vas snimaju, druge koje vas prate, dojavljuju i trece koje vas zaustavljaju i pljackaju. I svi - naoruzani. Ako nasednete i stanete - spasa vam nema!

SRECNO!

tokyo:
A da se sad ne javim... naprosto mi je nevjerojatno da se nigdje ne piše o tome, a radi se o glasovitoj Barceloni... Naime, čitam i vaš članak o tom gradu, i u njemu stoji samo napomena kako starim gradom, odnosno La Ramblom operiraju džepari.
hehe u la rambli sam videla sibicare domace proizvodnje....neki bugarin ili makedonac ili tako neki je bio,makar bih ja rekla po akcentu...sa sve cebencetom kutijicom sibica i bandom koja mu pomaze i vrbuje tupave zapadnoevropske turiste koji su se bili okupili oko njega ko muve oko govneta :lol:

inace mene u berceloni niko nije dirao,maltretirao,opljackao a pritom sam sve vreme isla sama...najbitnije je biti oprezan,imati sigurne torbe,gurnuti sve duboko u torbu i glavu gore i niko nece da te smara...sada ako neko glumi tipicnog turistu glupana,i ostavlja stvari nocu tek tako na plazi onda stvarno nemam sta da kazem...to se jednostavno ne radi,a kada si turista moras da preduzmes sve mere predostroznosti i vise.

inace drugarica mi rekla kako je videla da se dvoje kresu na plazi i lik ekspresno prolazi pored njih kupi im sve stvari i trci u nepoznatom pravcu...e ti su se usrecili :lol:

inace barcelona mi uopste ne odaje utistak bezbenog grada ko recimo madrid...valjda jer je lucki grad,ima dosta turista koji se ponasaju ko ovce i gomile onih koji ih rado sisaju :D

POZDRAV SVIMA!!.

Zanima me da li neko sa ovog foruma putuje mozda u Lloret 14. septembra? Moja prijateljica i ja smo juce dobili vize, bez ikakvih problema i cimanja (ona student, ja zaposlen) i ako sve bude kako treba, putujemo 14. sa agencijom "Grand tours"....

Ako ima neko da se skoro vratio iz Spanije, bio bih jako zahvalan da mi odgovori, da li je pri ulasku u Spaniju neophodno prikazati dokument o posedovanju minimum 500 e, posto sam u ambasadi procitao da je to odnedavno uvedena praksa?

Unapred se zahvaljujem, i veliki pozdrav svima !!!

ne,sta vise nisu mi ni proveravali vizu na ulatu jer sam isla preko nemacke...dakle lupili su mi pecat u dizeldorfu i niko me nije pitao ni u ulazu u spaniju ni na izlazu iz spanije ni za pasos niti za bilo kakva dokumenta.

Zdravo svima.Posto za desetak dana putujem u Spaniju(Lido di Jesolo-Lloret de mar-Kan-Nica-Monako) sa rajom(ekskurzija) zanima me jel ko bio na ovakvoj ili slicnoj relaciji da mi kaze nesto o Llido di jesolu i malo o Lloret de maru.kakav je nocni zivot,imali dzeparosa puno,da li se smije ostavljat novac u hotelu,da li su visoke cijene -posebno odjece, i kakvo je vrijeme u spaniji u septembru. et ak neko moze odgovorit na ovo zavhvalna bih bila.:)

Ljudi interesuje me da li postoji neka low cost kompanija koja leti iz Beograda ili iz susednih zemalja za Madrid? Ako je neko putovao ovakvim prevozom do Madrida neka mi se javi potrebna mi je pomoc. Hvala puno.

s_nesko:
Ljudi interesuje me da li postoji neka low cost kompanija koja leti iz Beograda ili iz susednih zemalja za Madrid? Ako je neko putovao ovakvim prevozom do Madrida neka mi se javi potrebna mi je pomoc. Hvala puno.

Moja preporuka je www.alitalia.com, iz Beograda preko Milana do Madrida.
Low cost iz Srbije ne postoji, iz Budimpeste lete Smart Wings i Condor, ali su skuplji + 60 evra za kombi do Budimpeste + cimanje .
Kod alitalie mozes i za manje od 300 evra da kupis povratnu kartu ako to uradis na vreme. Srecno!

Nanu-Nana:
Moja preporuka je www.alitalia.com, iz Beograda preko Milana do Madrida.
Low cost iz Srbije ne postoji, iz Budimpeste lete Smart Wings i Condor, ali su skuplji + 60 evra za kombi do Budimpeste + cimanje .
Kod alitalie mozes i za manje od 300 evra da kupis povratnu kartu ako to uradis na vreme. Srecno!

NE VREDI cimanje do Budimpešte za malu razliku u ceni. I pitanje na kraju DA LI izadje jeftinije....
DOBRO kažeš !

s_nesko:
Ima li nesto iz Zagreba? Mislim opet je jednostavnije ici iz Zagreba nego iz Budimpeste.Bar se razumemo ako nista drugo

Veruj da je lakse i prijatnije iz Budimpeste a to sto se bar "razumemo" ne retko moze da bude i problem :) Elem...vidi ti ovu varijantu direkno iz BG - to ti je najbezbolnija varijanta i nema sta da mislis a 20 evrica gore dole ne menja stvar!

ja nikako ne shavtam vašu potrebu da putujete bar iz zagreba.
pa i taj put košta!
lepo vam je rečeno za al italiju...
i zaista je najbolja cena.
još bi da putuje 5 sati kolima? busom?
da bi leteo dva sata?
non capisco.

Ako si bas spreman da se cimas, najjeftinije ti je Ryanairom Budimpesta-Frankfurt Hahn-Madrid, mozes da kupis povratnu kartu u novembru sa svim taksama za 40 eur, ali bi morao u povratku da prespavas u Hahnu (ima hotel na samom aerodromu) sto ti dodje jos 40 eur i do Budimpeste jos 50 eur, znaci sve u svemu 130 eur. Mozes u povratku i Madrid-Brussel sa Ryanairom pa Brussel-Budapest sa Wizzairom da izbegnes nocenje, ali sve zavisi kako ti se potrefe datumi. Mislim ipak da usteda nije tolika da bi opravdala toliko mrcvarenje 210 eur sa Alitaliom je pristojna cena.

s_nesko:
Ima li nesto iz Zagreba? Mislim opet je jednostavnije ici iz Zagreba nego iz Budimpeste.Bar se razumemo ako nista drugo

Letela jednom Germanwings-om do Hamburga/Hanovera ne secam se. Imali su dosta destinacija, kupila sam neku super jetinu kartu, ali ... Madrid je definitivno turisticka lokacija tako da verujem da bi ti kupio samo jeftiniju kartu, a ne onu od 20eu.
Napatila sam se katastrofa, jos sam imala voznju kolima i ugodan put na relaciji Bg-Zg. Na aerodromu me pasoska kontrola drzala ko`zadnjeg klosara tako da sam na avion jedva stigla.
Glupanderska pitanja.... gde mi je izdat pasos -pise jel`te, zasto preko Zg -pa eto nekih 350eu razlike tad bilo, koje sam visine :shock: , gde mi je izdata viza za EU...ma fuj
Posto im je mali aerodrom, zamolila sam da ako ce da me zadrze da mi skinu kofer jer nisam imala rucni prtljag, tad su me pustili... nekih 15 min
Nikad vise

pajamaca:
ja nikako ne shavtam vašu potrebu da putujete bar iz zagreba.
pa i taj put košta!
lepo vam je rečeno za al italiju...
i zaista je najbolja cena.
još bi da putuje 5 sati kolima? busom?
da bi leteo dva sata?
non capisco.

Samo pitam.To ne znaci da moram da idem bas preko Zagreba. Samo pokusavam da pronadjem nesto sto zahteva najmanje cimanja i sto nije preskupo.

Ja ne razumem ljude koji kazu da im je Barselona bezveze!! Ja sam doputovao iz Barselone pre par dana, bio sam po prvi put i potpuno sam odusevljen! Tacno je da ima puno arapa, ali to mi ne smeta. Tacno je i da slabo pricaju engleski, ali dovoljno da mozes da dodjes do zeljenih informacija u vezi bilo cega. A da ima sta da se vidi, definitivno ima!!! Od magicnih fontana, preko savrsenih Gaudijevih gradjevina, parkova, trgova, spomenika, vidikovaca, voznje zicarom, akvarijuma.....itd..itd....PRELEPO!!!

Ja ne razumem ljude koji kazu da im je Barselona bezveze!! Ja sam doputovao iz Barselone pre par dana, bio sam po prvi put i potpuno sam odusevljen! Tacno je da ima puno arapa, ali to mi ne smeta. Tacno je i da slabo pricaju engleski, ali dovoljno da mozes da dodjes do zeljenih informacija u vezi bilo cega. A da ima sta da se vidi, definitivno ima!!! Od magicnih fontana, preko savrsenih Gaudijevih gradjevina, parkova, trgova, spomenika, vidikovaca, voznje zicarom, akvarijuma.....itd..itd....PRELEPO!!!

Potpuno se slazem sa tobom...
Izmedju ostalog, bez teksta ali bukvalno, su me ostavile magicne fontane i jedna od pesama koju su pustili: Zeljko Joksimovic "Lane moje"!!! Svaka cast,skidam kapu...
Da nisam cula i videla svojim ocima, ne bih verovala :-)

Zdravo svima.Posto za desetak dana putujem u Spaniju(Lido di Jesolo-Lloret de mar-Kan-Nica-Monako) sa rajom(ekskurzija) zanima me jel ko bio na ovakvoj ili slicnoj relaciji da mi kaze nesto o Llido di jesolu i malo o Lloret de maru.kakav je nocni zivot,imali dzeparosa puno,da li se smije ostavljat novac u hotelu,da li su visoke cijene -posebno odjece, i kakvo je vrijeme u spaniji u septembru. et ak neko moze odgovorit na ovo zavhvalna bih bila.:)

Lloret de Mar je najjace mesto u Spaniji za provod, izuzimajuci Ibizzu.....doduse, tamo sam bio tri puta, pre petnaestak godina, i bilo je ludo i nezaboravno.......mogu da zamislim kako je danas........

Kan , Nica i Monako su super, ali samo za razgledanje......ne ulazi u kafice, i ne narucuj nista:D:D:D

Provesces se u Lloretu kao nikada, garantujem......doduse, nisam boravio nikada u septembru, ali sam siguran da je uvek dobro......

p.s.
Ako jos postoji diskoteka "Revolution" u Lloretu , obavezno svrati.....;-)

Back