ŠPANIJA

• Začetnik teme Začetnik teme visky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj brat zivi u Nemackoj pa uvek idem sa nemackom vizom. Pronjuskaj po forumu za iskustva sa spanskom vizom, citala sam negde ali ne znam sada tacno u kojoj temi.

Mislim da bi vam bilo interesantno mesto Cala Figuera jer je drugacije i ima dusu - u malom zalivu je.

Dakle, mesto je malo, ribarsko, nema plazu, ima 2 ili 3 hotela, nekoliko restorana i kafica, par prodavnica, apoteka...Mirno je i na, strateski, dobrom polozaju - od Palme na 45-50 min., blizu je i jug a i dobra mesta na istoku, plaza Mondragó, mesto Santanyi gde je 2x nedeljno pijaca...
Ovde sam jela i najbolju paelju u zivotu ;-)

Sve ovo pod uslovom da iznajmite auto.

Evo i par slicica iz ovog mesta.

Pozdrav.

Prilozi

• cala Figuera2a.jpg
    cala Figuera2a.jpg
    46,7 KB · Pregleda: 36
  • cala figuera6a.jpg
    cala figuera6a.jpg
    44,4 KB · Pregleda: 29
  • cala Figuera7a.jpg
    cala Figuera7a.jpg
    81,1 KB · Pregleda: 23
Deluje simpaticno, ali onda bismo morali imati kola ceo odmor. Ne znam vise ni sama...
Gledam paralelno i ostrvo Kos, pa cu odluciti...
Hvala puno na pomoci

krstarim:
Kako bezveze bus? Oni apsolventske rade sa ZPU i voze uvek Lastom. :confused:
Da nisam isla s njima, pa da kazem. Ovako sam se bas zbunila.
Putovala sam sa njima i u Spaniju i u Pariz. Uvek bila Lasta, vodici stvarno super.
Moji ETF-ovci su sad s njima u Spaniji i kazu i da je brod bio extra. :confused: :confused: :confused:

Zaboravila sam napomenuti da sam ja studentica iz Banjaluke, i da ovdje Halo turs ima svoje predstavnistvo u Doboju (za BiH, pretpostavljam). Zaista, napravili su budale od nas za sopstvene pare. Podigli smo prasinu oko toga, naravno, bili u svim dnevnim novinama i prije nego sto smo se vratili sa te cuvene ekskurzije, kasnije i na vijestima. Najveci problem je u tome sto su obecali sve to sto i vama obecavaju (pretpostavljam), ali onda vam serviraju shit i jos pitaju u cemu je problem. Takodje, Halo turs je dao izjavu za novine u kojima su slagali brdo stvari, peru ruke cak i od 'vodica'. U novinama je pisalo da su nas karabinjeri maltretirali u veneciji, gdje smo navodno opljackani,te da su nam zbog toga istekle vize. A rekli su i da im nije jasno zbog cega se dize tolika prasina! A mi smo opljackani u djenovi, nismo smjeli otici u policiju, a viza nam je svejedno bila istekla, pa sve i da nas je neko maltretirao, to ne bi uticalo ni na sta. a u veneciju smo u polasku zakasnili, kao i na brod, zbog neispravnog busa (koji nije bio lastin, iako su to obecali), pa su nam cijeli program ekskurzije okrenuli da bi bar negdje stigli. Takodje, nisu poslali drugi bus na vrijeme, pa smo u veroni bili 8-9 sati, cekali ne nekom parkingu.
Po povratku smo dobili taj trajekt, pa smo trebali i u veneciju. ali posto nam je bus opljackan svi smo samo htjeli kuci jer nam je bilo dosta svega. U italiji nas je napustio vodic i ostavio nas sa dva vozaca koja nemaju veze sa nama i poslao nas na slovensku granicu, gdje su naravno nastali problemi koje sam vec pomenula.
Ima jos brdo detalja sa tog putovanja koji pokazuju neozbiljnost te agencije, bar na ovim prostorima. Ne sumnjam da ste vi dobili tacno ono sto ste platili, ali mi nismo. :( I ne namjeravamo samo preci preko toga, niti cutati o tome.
Pozz :)

sinoc dam stigao...verona, venecija, kan, monako, monte karlo, ljoret de mar, barselona, krstarenje mediteranom, djenova

impresije su fantasticne...ako vas nesto detaljno interesuje rado cu odgovoriti na pitanja...

Ja gledam hotel Golden playa u El Arenalu,Flamboyan Caribe i Magalufu ili Beverly playa u Pagueri...sta mislite koje mesto je najbolje za malo mirniji odmor?Da li su Nemci i Englezi toliko napadni da me mozete ulicom da idete od njih? :confused:

Konkretno Costa Brava, mesto Lloret de Mar. Zanima me da li ste putovali u Spaniju, (mozda bas ovde), kao i vasi utisci. Kako se krecu cene, koliko je skuplje nego kod nas (cula sam da je preskupo)... :-(
Da li ste bili u Barceloni, Madridu... Uglavnom, sve sto mislite da moze koristiti... Tnks!!!

sunshine:
Konkretno Costa Brava, mesto Lloret de Mar. Zanima me da li ste putovali u Spaniju, (mozda bas ovde), kao i vasi utisci. Kako se krecu cene, koliko je skuplje nego kod nas (cula sam da je preskupo)... :-(
Da li ste bili u Barceloni, Madridu... Uglavnom, sve sto mislite da moze koristiti... Tnks!!!

Nije "preskupo"...to je mjesto za "masovni" turizam,da tako kazemo,a ne neko elitno...mada je skupoca relativna stvar...zavisi sta i gdje kupujes...:wink:

001:
Ima li kriminala,pljacki tamo u Lloretu,ima li nesta na cega treba obratiti paznju?

Ne znam za Ljoret...ali u Barseloni se treba cuvati dzeparosa...narocito ako se ide navece na "magicne fontane"...Toliko ih ima,da ih je moguce i vidjeti golim okom...:)
Bila sam svjedok kad jedan klinac za djelic sekunde,na biciklu,ukrade nekom tipu kameru...Ovaj je potrcao za njim,ali u masi i u mraku,to je propala stvar...Vidis,takodje i one koji "pretovaraju"ukradenu robu u rance,i veselo te mjerkaju nosis li sta... Mislim ,ima i kod nas dzeparosa,ali ovi su tako "otvoreni"...:)
Zato,oprez,u svakom slucaju...;-)

Nisam znala da se vec pisalo na ovu temu... a juce sam saznala da najverovatnije idem u Spaniju, pa mi trebaju utisci i iskustva. Jedini problem ostaje viza (kao i br. putnika)...
U svakom slucaju hvala!

Dosta sam citala o Majorci, tako da definitivno za mirniji odmor od tih mesta je Paguera. Inace, i meni je taj hotel beverly playa u opciji, najjeftiniji a na plazi.
El Arenal vazi sa mesto gde luduju pijani engelzi i ostale pojave
Paguera je puna Nemaca, ali je mirnije mesto

ALTEC:
sinoc dam stigao...verona, venecija, kan, monako, monte karlo, ljoret de mar, barselona, krstarenje mediteranom, djenova

impresije su fantasticne...ako vas nesto detaljno interesuje rado cu odgovoriti na pitanja...

e ovako, s obzirom na to da ti ja nemam pojma o ovom putovanju..samo citam neke komentare bezveze, ja bih rado da postavim par pitanja ovako nekom ko je raspolozen da caska! ;-) Zanima me ova tura bas, pa znas li ti mozda da li se organizuje krajem semptenbra ili u oktobru? I recimo, svi se zale na prevoz, kao vracaju se neispavani, ne stignu da vide i obidju gradove lepo, sve je nekako zgurano i preterano.. Sta ti kazes? koliko do Barselone od Lloreta i ima li mogucnosti kretanja po svojoj volji? tj. znam da ima ali koliko je to sve izvodljivo... thanks unapred ;)

boni m:
e ovako, s obzirom na to da ti ja nemam pojma o ovom putovanju..samo citam neke komentare bezveze, ja bih rado da postavim par pitanja ovako nekom ko je raspolozen da caska! ;-) Zanima me ova tura bas, pa znas li ti mozda da li se organizuje krajem semptenbra ili u oktobru? I recimo, svi se zale na prevoz, kao vracaju se neispavani, ne stignu da vide i obidju gradove lepo, sve je nekako zgurano i preterano.. Sta ti kazes? koliko do Barselone od Lloreta i ima li mogucnosti kretanja po svojoj volji? tj. znam da ima ali koliko je to sve izvodljivo... thanks unapred ;)

Могу ја? :)

Прво, знам људе који су ишли на такву туру у октобру, значи организује се и у то доба.

Друго, наравно да се вратиш неиспаван и наравно да нема времена да се обиђу градови како би ваљало. Осим Барселоне, за коју рецимо да има времена, али то и даље није довољно за оно што она пружа. Дакле, за италијанске градове добијеш у просеку 3-4 сата, од чега је једно сат времена обилазак са водичем и оно шти ти преостане, то је све време које можеш да проведеш у одређеном граду. За толико отприлике можеш да видиш 2 трга и три улице, никакво удубљивање. У најбољем случају, можда негде добијеш 3 сата слободног разгледања, али то је и даље ништа. Са француским градовима је још горе, јер ми смо рецимо за Кан имали само сат времена!

Међутим, ипак препоручујем овакву туру, јер иако се измориш и не видиш све што можеш, опет ти се за кратко време пружа прилика да видиш јако пуно тога!

И на крају, од Љорета до Барселоне има једно сат и по до два сата бусом и да, можеш и сам да одеш до Барселоне, није неизводљиво. Ми смо имали три дана у Барселони, од којих је један цео био за обиласке по свом избору, без водича. Претпостављам да је у већини тих тура исто тако.

Pa ne znam, ja cu tamo provesti samo 1 dan (eventualno 2), tako da bi mi neke najosnovnije stvari jako pomogle. Kad bolje razmislim, sta uopste i mogu da vidim i obidjem za tako kratko vreme?

Е у том случају, под условом да имаш цео дан на располагању, препоручила бих ти да обиђеш град туристичким аутобусима.

Карта кошта 19 евра, важи ти цео дан на све три линије и за неограничен број вожњи и уз њу имаш гомилу попуста на улазнице и оброк у Меку. Аутобуси стају код знаменитости, ти можеш да изађеш из буса, обиђеш, разгледаш, уђеш у објекат,...а после поново хваташ бус и настављаш обилазак. Аутобуси су на спрат и горњи спрат је без крова, тако да је супер да сликање и разгледање.

Црвена и плава линија возе по 2 сата, зелена око 45 минута, то под условом да ниси силазио нигде, зато ти треба цео дан за то.

Ја нисам имала толико времена и јако жалим што нисам обишла Барселону на тај начин, али биће ваљда некада прилике...они који су се возили, кажу да им је то најбоље потрошених 19 евра у животу.

На сваком информативном киоску можеш да купиш карту и добијеш проспект са мапом града, списком попуста и детаљним објашњењем како да што боље искористиш те вожње.

Back