Pozdrav svima, ja sam nova, ali sam vas čitala i mislim da sigurno postoji neko ko bi mogao da mi pomogne
Muž ima hrvatski pasoš i u Nemačkoj je skoro dve godine.. sredili smo sve što je bilo potrebno i išla sam sa jednom ženom odavde u biro za strance, ali je bila nenormalna gužva i ona nije mogla da čeka pa je nazvala da pita šta meni treba za vizu za spajanje porodice gde su joj rekli da moram da idem kod nas preko ambasade.. malo je reći da sam bila u neverovatnom šoku jer su svi oko nas tako radili i bez problema dobili sve.. moja jetrva je sve sredila u roku od 20 dana.. niti su joj A1 tražili niti bilo šta.. a da, ja imam srpski pasoš.. ali i ona isto.. e sad, palo mi je možda na pamet da ta žena za mene možda nije trebala da traži vizu nego samo boravišnu dozvolu (ako to nije isto, ali koliko sam shvatila nije), jer sam ja trudna i ulazim u peti mesec pa svakako ne bih još radila, a i sada mi je sve to duplo teže palo.. već se i brinem da ne budemo razdvojeni kad se budem porodila jer se u ambasadi dugo čeka, a i osigurana sam ovde preko AOK, u Srbiji nemam više zdravstveno.. Stvarno mi nije jasno kako neko može ovako, neko onako.. Baš sam nepismena što se tiče zakona i našeg, a kamoli njihovog ???? , ali mi stvarno nije jasno kako su svi uspeli tako, u Nemačkoj preko biroa za strance, a mi moramo preko ambasade u Srbiji.. planirali smo da uzmemo advokata jer smo čuli po gradu da je sredio nekoj devojci koja ima srpski pasoš, a on hrvatski i rekli su joj da mora za Srbiju, ali je advokat to rešio i sredili su sve ovde. . stvarno mi nisu jasni ????