Spajanje porodice u Nemackoj

@kanarinka hvala na svakoj informaciji. Iz ambasade dobili odgovor- sve pise na internetu ????????, a meni nema logike da osobe u braku s drzavljanima EU zavrsavaju odmah vize, dok mi moramo cekati 7meseci. Imam polozeni b2 (koji je verovatno istekao, ako se stvarno gleda datum polaganja) i sve papire spremne.

I ja sam im pisala, i dobila cirkularno pismo. Oni i ne citaju nista. Pitah muza i kaze da najverovatnije moze u Nemackoj. Neka pita muz.

Joj sto bi to bilo dobro, cekamo "samo" tri meseca i uhvatila me je panika jer treba cekati jos toliko samo za termin, pa onda na odobrenje, a vec smo pet godina u vezi na daljinu, zato sam se resila da pitam ovde posto nigde bas ne naidjoh na informaciju.
Hahaha oni su show. U konzulatu tamo su nas poslalo direktno u opstinu, a tamo se zakazivanje braka s strancem ceka termin pola godine, a sad ambasada i njihove bubice :D hvala Vam mnogo!

Pozdrav svima!

Da li neko ko vec duze prati ovu temu moze da mi kaze kojom brzinom oni "ciste" prijave za spajanje porodice? Da li se moze ocekivati da ce sada ubrzati posto su prosli godisnji odmori? Da li ce sada mozda mart-april-maj uspeti da se naguraju do kraja ove godine? Ima li neko iskustva da vec duze prati dinamiku rada ambasade u Beogradu?

Pozdrav svima, ja sam nova, ali sam vas čitala i mislim da sigurno postoji neko ko bi mogao da mi pomogne :)
Muž ima hrvatski pasoš i u Nemačkoj je skoro dve godine.. sredili smo sve što je bilo potrebno i išla sam sa jednom ženom odavde u biro za strance, ali je bila nenormalna gužva i ona nije mogla da čeka pa je nazvala da pita šta meni treba za vizu za spajanje porodice gde su joj rekli da moram da idem kod nas preko ambasade.. malo je reći da sam bila u neverovatnom šoku jer su svi oko nas tako radili i bez problema dobili sve.. moja jetrva je sve sredila u roku od 20 dana.. niti su joj A1 tražili niti bilo šta.. a da, ja imam srpski pasoš.. ali i ona isto.. e sad, palo mi je možda na pamet da ta žena za mene možda nije trebala da traži vizu nego samo boravišnu dozvolu (ako to nije isto, ali koliko sam shvatila nije), jer sam ja trudna i ulazim u peti mesec pa svakako ne bih još radila, a i sada mi je sve to duplo teže palo.. već se i brinem da ne budemo razdvojeni kad se budem porodila jer se u ambasadi dugo čeka, a i osigurana sam ovde preko AOK, u Srbiji nemam više zdravstveno.. Stvarno mi nije jasno kako neko može ovako, neko onako.. Baš sam nepismena što se tiče zakona i našeg, a kamoli njihovog ???? , ali mi stvarno nije jasno kako su svi uspeli tako, u Nemačkoj preko biroa za strance, a mi moramo preko ambasade u Srbiji.. planirali smo da uzmemo advokata jer smo čuli po gradu da je sredio nekoj devojci koja ima srpski pasoš, a on hrvatski i rekli su joj da mora za Srbiju, ali je advokat to rešio i sredili su sve ovde. . stvarno mi nisu jasni ????

Pozdrav,

Ja imam par pitanja u vezi sa spajanjem porodice.

Prijavila sam se za termin u septembru, tada je pisalo ceka se 6 meseci. Danas pise 7? Dakle, jel ja za termin sada cekam 7 meseci?? Ako produze i pise 9 recimo za mesec dana, ja onda cekam 9 jer u medjuvremenu nisam dobila termin? Zaista mi nije jasna logika, jer ocigledno logike nema. Nikada nisam cula da se prijavis na neku listu koju ne mozes cak ni da vidis i da cekas termin za koji ne dobijes datum i vreme. Van svake pameti.

Posle intervjua, da li je meni dozvoljeno da putujem u Nemacku, recimo turisticki na par nedelja? Koliko ranije jave za viziranje pasosa?

Koliko pre intervjua javljaju za intervju uopste? Da li neko moze da napise okvirno?

Ne znam da li neko ima iskustva sa spajanjem porodice preko blue carda, muz mi nije Srbin ali nije ni EU i interesuje me zasto ambasada trazi A1 nivo nemackog, kada na oficijalnom sajtu blue carda pise da u tom slucaju za pridruzivanje supruznika ne treba uopste nemacki (jer nije stalan nego privremen boravak).

Naravno sve sam ovo pokusala da pitam ambasadu i telefon su mi spustili nekoliko puta, a na mail odgovaraju tako sto prekopiraju ono sto pise na sajtu.

Videla sam da na forumu pise da morate biti u braku najmanje godinu dana da biste mogli da se prijavite a spajanje porodice, ali u njihovoj prijavi na sajtu to uopste ne pise, naime pise samo internacionalni vencani list i to je sve. Takodje, ne pise ni na koliko godina muz treba da ima ugovor (posto je neko napisao da je odbijen jer muz ima ugovor na godinu dana) osim te potvrde o poslednje 3 plate, tako da mi je neverovatno da neko moze zbog toga da bude odbijen.

Unapred se zahvaljujem svima koji mi odgovore.

Pozdrav,

Ja imam par pitanja u vezi sa spajanjem porodice.

Prijavila sam se za termin u septembru, tada je pisalo ceka se 6 meseci. Danas pise 7? Dakle, jel ja za termin sada cekam 7 meseci?? Ako produze i pise 9 recimo za mesec dana, ja onda cekam 9 jer u medjuvremenu nisam dobila termin? Zaista mi nije jasna logika, jer ocigledno logike nema. Nikada nisam cula da se prijavis na neku listu koju ne mozes cak ni da vidis i da cekas termin za koji ne dobijes datum i vreme. Van svake pameti.

Posle intervjua, da li je meni dozvoljeno da putujem u Nemacku, recimo turisticki na par nedelja? Koliko ranije jave za viziranje pasosa?

Koliko pre intervjua javljaju za intervju uopste? Da li neko moze da napise okvirno?

Ne znam da li neko ima iskustva sa spajanjem porodice preko blue carda, muz mi nije Srbin ali nije ni EU i interesuje me zasto ambasada trazi A1 nivo nemackog, kada na oficijalnom sajtu blue carda pise da u tom slucaju za pridruzivanje supruznika ne treba uopste nemacki (jer nije stalan nego privremen boravak).

Naravno sve sam ovo pokusala da pitam ambasadu i telefon su mi spustili nekoliko puta, a na mail odgovaraju tako sto prekopiraju ono sto pise na sajtu.

Videla sam da na forumu pise da morate biti u braku najmanje godinu dana da biste mogli da se prijavite a spajanje porodice, ali u njihovoj prijavi na sajtu to uopste ne pise, naime pise samo internacionalni vencani list i to je sve. Takodje, ne pise ni na koliko godina muz treba da ima ugovor (posto je neko napisao da je odbijen jer muz ima ugovor na godinu dana) osim te potvrde o poslednje 3 plate, tako da mi je neverovatno da neko moze zbog toga da bude odbijen.

Unapred se zahvaljujem svima koji mi odgovore.

Da, cekas od datuma kad si aplicirala, tako i ja od 6 nedelja, stigoh na 7 meseci...Jave dve nedelje unapred a moze i vise, kako im se navrne. Muz mora biti minimum godinu dana u Nemackoj i da ima produzenje na dve godine. U prvih godinu nemas prava na spajanje, a i sobzirom koliko se ceka na termin ne mozes pre ni stici. Z a plavu kartu ne znam kako ide. Ovo su info koje je moj muz dobio u birou za strance, zato smo mi cekali da dobije produzenje vize da bi predali zahtev za spajanje porodice, dete mi sad puni 18 god i u velikom sam problemu zbog njihovog produzavanja vremena cekanja za termin.

Hvala ti kanarinka puno na pomoci. Zao mi je tvoje situacije i prosto mi je neverovatno da to sve ovako funkcionise. Moj prijatelj, non EU, prijavio se za plavu kartu, dobio termin za nedelju dana i poveo porodicu, i za 3 nedelje svi su dobili vize, cela porodica.

Da li neko ko se prijavljivao za spajanje porodice preko supruznika koji ima plavu kartu moze da podeli svoje iskustvo sa mnom?

Jednostavno mi je nejasno kako nasa ambasada moze da odluci da se ne pridrzava pravila koja vaze za plavu kartu svuda ? Zaista ne znam da li sada treba da polazem nemacki ili ne koji pritom nikad nisam ucila?

Hvala ti kanarinka puno na pomoci. Zao mi je tvoje situacije i prosto mi je neverovatno da to sve ovako funkcionise. Moj prijatelj, non EU, prijavio se za plavu kartu, dobio termin za nedelju dana i poveo porodicu, i za 3 nedelje svi su dobili vize, cela porodica.

Da li neko ko se prijavljivao za spajanje porodice preko supruznika koji ima plavu kartu moze da podeli svoje iskustvo sa mnom?

Jednostavno mi je nejasno kako nasa ambasada moze da odluci da se ne pridrzava pravila koja vaze za plavu kartu svuda ? Zaista ne znam da li sada treba da polazem nemacki ili ne koji pritom nikad nisam ucila?

Za plavu kartu ti ne treba certifikat nemackog. Ni meni nije trebao, a ni zeni koja se prijavljuje za spajanje porodice preko moje plave karte. To je jedna od benefita plave karte da ne mora supruznik da ima certifikat za jezik.

Pozdrav svima! Ja imam plavu kartu i radim u Nemackoj. Mom muzu ne treba certifikat za znanje jezika. Ceka na termin od 25.3 ove godine. STalno produzuju. Prvo je bilo 3-4 meseca, onda 6 meseci a sada 7. Nazalost mislim da ce opet da produze. Javicu vam svima cim nesto cujemo iz ambasade jer ocekujemo mail u narednih mesec dana. Srecno svima!

Pozdrav svima! Ja imam plavu kartu i radim u Nemackoj. Mom muzu ne treba certifikat za znanje jezika. Ceka na termin od 25.3 ove godine. STalno produzuju. Prvo je bilo 3-4 meseca, onda 6 meseci a sada 7. Nazalost mislim da ce opet da produze. Javicu vam svima cim nesto cujemo iz ambasade jer ocekujemo mail u narednih mesec dana. Srecno svima!

Pozdrav i hvala na odgovoru.

Ja kada san zvala ambasadu rekli su mi da uvek treba A1 za bilo koje spajanje porodice. Onda sam na sajtu plave karte procitala da ne treba. Medjutim, pisala je jedna zena sto se prijavila preko muza da joj nisu trazili A1 medjutim dali su joj test na razgovoru sa osnovnim pitanjima na nemackom. Sta da radim ako mi daju test? Ja nemacki u zivotu nisam ucila i ovo bi bila 4. Zemlja u koju se selim i zaista bih zelela da izbegnem ponovo ucenje jezika ako je moguce jer nije jeftino uopste. Ja razumem ljude kojima je Nemacka prva zemlja u koju se sele ali meni nije i ne mogu sada kad god mi muz dobije posao da trcim da ucim novi jezik. Jer ne nameravamo u Nemackoj da ostajemo nego samo 2.5 godine dok mu se ne zavrsi ugovor.
Zato sam pitala da li ima neko ko je vec bio na razgovoru za spajanje porodice preko plave karte da vidim da li je radio test?

- - - - - - - - - -

Za plavu kartu ti ne treba certifikat nemackog. Ni meni nije trebao, a ni zeni koja se prijavljuje za spajanje porodice preko moje plave karte. To je jedna od benefita plave karte da ne mora supruznik da ima certifikat za jezik.

Pozdrav JoLoLo,
Hvala ti na odgovoru.

Da li su joj trazili da radi test na nemackom u ambasadi ? Koliko je cekala nakon razgovora u ambasadi da dobije vizu? Cula sam da za plavu kartu ide brze (osim sto se ceka 7 meseci na razgovor) pa zato pitam.

Srdacan pozdrav!!

- - - - - - - - - -

Da li neko zna dokle se stiglo sa datumima ? Jel zavrsena podela za ove sto su se prijavili u martu za spajanje porodice?

U vasem slucaju samo preko vase ambasade. Ukoliko ste u braku sa njeamckim drzavljanom i trazite u njemackoj boravak, ide teze mnogo nego da ste sa biko kojim drzavljanom EU osim njemacke. nigdje logike ali eto. Bolje bi vam bilo da je muz iz slovenije, hrvatske, spanije...i td. Ima neato zbig cega je tako ali nisam upucen detaljno

Pozdrav svima, ja sam nova, ali sam vas čitala i mislim da sigurno postoji neko ko bi mogao da mi pomogne :)
Muž ima hrvatski pasoš i u Nemačkoj je skoro dve godine.. sredili smo sve što je bilo potrebno i išla sam sa jednom ženom odavde u biro za strance, ali je bila nenormalna gužva i ona nije mogla da čeka pa je nazvala da pita šta meni treba za vizu za spajanje porodice gde su joj rekli da moram da idem kod nas preko ambasade.. malo je reći da sam bila u neverovatnom šoku jer su svi oko nas tako radili i bez problema dobili sve.. moja jetrva je sve sredila u roku od 20 dana.. niti su joj A1 tražili niti bilo šta.. a da, ja imam srpski pasoš.. ali i ona isto.. e sad, palo mi je možda na pamet da ta žena za mene možda nije trebala da traži vizu nego samo boravišnu dozvolu (ako to nije isto, ali koliko sam shvatila nije), jer sam ja trudna i ulazim u peti mesec pa svakako ne bih još radila, a i sada mi je sve to duplo teže palo.. već se i brinem da ne budemo razdvojeni kad se budem porodila jer se u ambasadi dugo čeka, a i osigurana sam ovde preko AOK, u Srbiji nemam više zdravstveno.. Stvarno mi nije jasno kako neko može ovako, neko onako.. Baš sam nepismena što se tiče zakona i našeg, a kamoli njihovog ???? , ali mi stvarno nije jasno kako su svi uspeli tako, u Nemačkoj preko biroa za strance, a mi moramo preko ambasade u Srbiji.. planirali smo da uzmemo advokata jer smo čuli po gradu da je sredio nekoj devojci koja ima srpski pasoš, a on hrvatski i rekli su joj da mora za Srbiju, ali je advokat to rešio i sredili su sve ovde. . stvarno mi nisu jasni ????

Nemas brige. Dobre vijesti. Sve mozes obaviti u opstini rathaus u tom gradu. Ja cekam vec 2 i po mjeseca i nista jos ali je sve predato. Sa muzen mozes biti cijelo to vrijeme dok ne dobijes odgovor. Produzice ti vizu za jos 90 dana. Ta zena nije znala pitati iki ni ona nije shvatila,pa je hjela da te se rijesi. Dakle, rathaus ,a ako ne docekas onaj svoj broj, oni samo sutra nastavljaju od tog broja gdje su stali jucer.

E ovako....ja mucim istu muku sa svojom suprugom posto ona ima samo srpski pasos...postoje vise verzija po nemackoj i generalno zavisi od opstine do opstine koliko ce ti izaci u susret...mene licno su na finjaka poslali za Beograd da resavam sve tamo ali ne pada mi na pamet da tako nesto radim jer postoji velika sansa da te odbiju za spajanje porodice tim putem jer gledaju i visnu plate i koliko stan ima kvadrata i koliko placas stan toplu tarifu mesecno....ja se nalazim izmedju Bremena i Hmburga i imam taj problem spajanja....dok sam juce razgovara sa jednim poznanikom i on je uspesno uradio spajanje porodice u Bremenu dok sam ja nekih 60km od Bremena i ovde ne mogu...ali sve se izgleda svodi na to da moras uzeti advokata ovde iskusnog sa informacijama ili da povedes sa sobom nemca koji ce da prica u vase ime...bilo bi najbolje tipa sef ili poslodavac i da insistira na zakonu da se moze uraditi spajanje u nemackoj...treba malo da bude ostar prema njima....

Evo nasao sam nacin da vam prikazem ovdje sve oko spajanja porodice u slucaju (EU i non EU ) i da rijesimo sve dileme oko nagadjanja. Ovo je zakon EU preveden i koji sam ja iskopao negdje kada sam gledao za sebe.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=CELEX:02004L0038-20110616

Kliknite na ovaj link i procitajte od clana 1 do 31 bar. To vam je sustina.
Vjerujem da sam van pomogao dovoljno.

Hvala Vam :) registrovala sam se na sajtu nemacke ambasade u beogradu za vizu za spajanje porodice 13.6.s nemackim drzavljaninom. Koliko vidim, time je samo olaksano da se ne placa taksa u iznosu od 75e. B2 sam polozila pre vise od godinu dana i ne znam treba li polagati opet neki nivo, ako racunaju samo sertifikat mladji od godinu dana.

Back