Spajanje porodice u Nemackoj

Kao sto sam naveo, aplicirao sam 20.04.2018(bez agencije), juce sam bio na terminu, imam A1 sertifikat, dobio sam papir a4 formata sa 10ak pitanja na koja moras da odgovoris, pitanja su postavljena na nemackom. Tipa kako se zovu vasi roditelji, koje je boje banana, gde zivite, vasa omiljena serija ili emisija na tv, dobio sam sliku sa 4 ljudi pa da napisem koliko ih sedi ispred banke... Zena vas ta nista ne pita nego jednostavno spakuje vas test u fasciklu sa original sertifikatom i verovatno salje za nemacku sa papirima, posle oni vrate taj original, tako je bar rekla...

Hvala puno na informacijama. Znaci ja da se nadam za nekih mesec dana da ce me pozvati.

To sigurno nije tačno. Ona kao državljanin EU ima pravo da boravi i radi u Nemačkoj, a ja svoj boravak rešavam preko nje, u Nemačkoj. Mene samo zanima kakve su nam šanse da odemo zajedno i da li umesto tri platne liste ona može da garantuje za mene finansijama koje su nam na računu.

Postovani, ako vam supruga ima bilo koje EU drzavljanstvo sem nemacko onda mozete. Ako ima nemacko zavisi od dela Nemacke, negde moze negde ne. U mom slucaju (suprug Nemac) nismo mogli, angazovali smo i advokata i nista. Najbolje da supruga pita u Upravi za strance u DE. Ako moze onda idete tamo odmah i sve zavrsavate kod njih. Nadjite na ovom forumu postove Pepeljuge, ona je uspela tamo i sve objasnila. Srecno

- - - - - - - - - -

Pitanje u vezi spajanja porodice, dokle se stiglo sa temrinima? Aplicirao sa 6.6.2018 godine i jos cekam termin. Jos jedno pitanjce, kada se predaje dokumentacjia, cuo sam da se radi neki test nemackog iako imas sertifikat A1?

Radi se test, dobijete papir sa pitanjima, jednostavna su, ja sam zurils i pogresila nesto, dozvolili su mi da preskrabam i napisem ponovo :) Pitanja su tipa: kakvo je vreme, koja vam je omiljena emisija ne TV, koliko ljudi sedi na slici, koje boje su banane...

Ja sam aplicirao 20.04.2018 juce sam bio na terminu. Sto se tice originala i kopija, za svaki original ti treba 2 kopije, ne treba overavati nista kod notara sem vencanog lista koji moras i da prevedes, najbolje ako mozes uzmi srpski MEDJUNARODNI vencani list, tada ti ne treba ni prevod ni apostil!

- - - - - - - - - -

Kakve dopune su vam trazili?

Ugovor o stanu, tri platne liste, i iz AOK da ce mo biti osigurani preko muza. To je sve odneo i ona je rekla da je to to i da cekamo poziv iz ambasade, ali dok ne stigne taj poziv svi ce mo blago receno poludeti.

Ugovor o stanu, tri platne liste, i iz AOK da ce mo biti osigurani preko muza. To je sve odneo i ona je rekla da je to to i da cekamo poziv iz ambasade, ali dok ne stigne taj poziv svi ce mo blago receno poludeti.

Ja tri platne, ugovor o stanu, i ugovor o radu zene predao odmah u Ambasadu u BG i uzeli su sve papire... Nadam se da necu morati nesto veliko posle da dopunjujem. :)

Postovani, ako vam supruga ima bilo koje EU drzavljanstvo sem nemacko onda mozete. Ako ima nemacko zavisi od dela Nemacke, negde moze negde ne. U mom slucaju (suprug Nemac) nismo mogli, angazovali smo i advokata i nista. Najbolje da supruga pita u Upravi za strance u DE. Ako moze onda idete tamo odmah i sve zavrsavate kod njih. Nadjite na ovom forumu postove Pepeljuge, ona je uspela tamo i sve objasnila. Srecno
.

Pronašao sam njene postove. Malo je drugačija situacija od moje, ali mi je pomogla. Supruga ima EU pasoš, ali nije nemački.

Lakše mi je sada jer znam da možemo zajedno da odemo. To nam je plan. :)

Još par pitanja za upućene.

1. U slučaju da odemo zajedno u Nemačku i prijavimo se, kada bih najranije ja mogao da se zaposlim?

2. Da li je umesto 3 platne liste moguće priložiti neku drugu finansijsku garanciju? O dozvoli za boravak pišem.

Hvala na odgovoru i sretno svima!

U informatoru pise da samo meldebescheinigung mora biti mladji od 6 meseci. Ako imate termin uskoro,javite da li prolazi medjunarodni izvod vencanih stariji od sest meseci. Stalno nesto izmisljaju, ali verujem da bi naglasili u informatoru da treba biti mladje, isto kao i sertifikat poznavanja jezika.

U informatoru pise da samo meldebescheinigung mora biti mladji od 6 meseci. Ako imate termin uskoro,javite da li prolazi medjunarodni izvod vencanih stariji od sest meseci. Stalno nesto izmisljaju, ali verujem da bi naglasili u informatoru da treba biti mladje, isto kao i sertifikat poznavanja jezika.

Ja sam bio na terminu 23.01 i kazem u informatoru ne pise, a ja imam vencani internacionalni od 10.03.2018, niko u bg u ambasadi nista nije rekao.

Isto tako i ja mislim. Mislim da bi naglasili kada su vec napisali za prijavu da mora biti mladja. Nemam pojma više

U Ambasada vam nista posebno ne komentarisu dokumenta, uzimaju prema informatoru. Jedino na sta obracaju paznju je redosled dokumenata, treba jedan deo originali, drugi obrazac, informator i kopije i jos jedan deo obrazac, informator i kopije, tako im predajete. Originale vracaju, jedino sertifikat A1 zadrze radi provere i vrate vam kada dodjete po vizu. Cak pise da mora i izjava sa sajta ali oni je ne uzimaju. Tako da izgleda pravila nema, bolje vise predajte i svezijeg datuma. Nemci posle sve proveravaju, zovu da se donosu dopune i odlucuju. A oni vole sto sveziju dokumentaciju, tako da nabavite sve mladje od 6 meseci. I prilozite sto vise, cak i sta ne pise, Nemci su veoma spori, ako predate vise nece vas zvati za dopunu i odobrice vam brze. Iako ne pise, prilozite odmah i kopiju ugovora o stanu sa obavezno unetom kvadraturom jer su vracali ljude da donose nove, nama su isto dodatno trazili ovaj ugovor a koliko znam i svima ostalima. Mom suprugu su pored platnih listica dodatno trazili i potvrdu o zaposlenju. Predajte i zdravstveno jer supruznici mogu da vas prijave i ranije, traze i to u 90 posto slucajeva od skoro, mi smo predali unapred prema savetu poznanika. U Ambasadi prihvataju i vise dokumenata nego sto pise, a vama ce skratiti vreme cekanja na odobrenje vize. I obavezno na trecoj strani obrasca za vizu gde stoji davaoci preporuke napisite suprugove podatke i obavezno nemacki broj, meni je zena na salteru rekla da to ne mora ali je pozeljno jer ce ga brze naci ako treba nesto na mobilni nego da salju postu. I srecno :)

Pozdrav svima, da li je dovaljna stan od 30-ak kvadrata za mene i zenu , pise da je potrebno 12kv po osobi. Da li ce proci 30-35kvadrata. Hvala

Ko od vas je u DE neka ode do Uprave za strance i pita, ili ih pozovite. Ako pise dovoljno je ali iz mog iskustva sa njima se nikad ne zna, svaki deo Nemacke je prica za sebe, i svaka Uprava :( Mi smo prosli i bolje od drugih jer smo isli i pre dobijanja termina da probamo da zavrsimo sve u DE jer mi je suprug Nemac, to nismo uspeli ali smo ih zato sve drugo sta nam nije jasno pitali i radili kako su nam rekli. Sluzbenici rade prema prezimenu stranaka, nadjite osobu kod koje ce ici vas slucaj i sve je pitajte, tako smo mi radili :)

U Ambasada vam nista posebno ne komentarisu dokumenta, uzimaju prema informatoru. Jedino na sta obracaju paznju je redosled dokumenata, treba jedan deo originali, drugi obrazac, informator i kopije i jos jedan deo obrazac, informator i kopije, tako im predajete. Originale vracaju, jedino sertifikat A1 zadrze radi provere i vrate vam kada dodjete po vizu. Cak pise da mora i izjava sa sajta ali oni je ne uzimaju. Tako da izgleda pravila nema, bolje vise predajte i svezijeg datuma. Nemci posle sve proveravaju, zovu da se donosu dopune i odlucuju. A oni vole sto sveziju dokumentaciju, tako da nabavite sve mladje od 6 meseci. I prilozite sto vise, cak i sta ne pise, Nemci su veoma spori, ako predate vise nece vas zvati za dopunu i odobrice vam brze. Iako ne pise, prilozite odmah i kopiju ugovora o stanu sa obavezno unetom kvadraturom jer su vracali ljude da donose nove, nama su isto dodatno trazili ovaj ugovor a koliko znam i svima ostalima. Mom suprugu su pored platnih listica dodatno trazili i potvrdu o zaposlenju. Predajte i zdravstveno jer supruznici mogu da vas prijave i ranije, traze i to u 90 posto slucajeva od skoro, mi smo predali unapred prema savetu poznanika. U Ambasadi prihvataju i vise dokumenata nego sto pise, a vama ce skratiti vreme cekanja na odobrenje vize. I obavezno na trecoj strani obrasca za vizu gde stoji davaoci preporuke napisite suprugove podatke i obavezno nemacki broj, meni je zena na salteru rekla da to ne mora ali je pozeljno jer ce ga brze naci ako treba nesto na mobilni nego da salju postu. I srecno :)

Mislim ne znam sta bih vam rekao za taj sveziji dokumenat, mogu da vas zezaju a i ne moraju... Ja sam predao papire onako kako pise, dodao sam ugovor o radu zene i ugovor o stanu, to ne pise u informatoru, ali treba na dopuni.

dobar dan,nova sam na forumu i iscitala sam dosta postova.ali ono sto me sada zanima je da li je neko cuo za nove protokole spajanje porodice ako postoje.naime,prijatelj mog brata je drzavljanin madjarske a zena sa srpskim drz.kad je pokusao da je prijavi u nemackoj,uputili su ga na ambasadu u beogradu.

Back