U Ambasada vam nista posebno ne komentarisu dokumenta, uzimaju prema informatoru. Jedino na sta obracaju paznju je redosled dokumenata, treba jedan deo originali, drugi obrazac, informator i kopije i jos jedan deo obrazac, informator i kopije, tako im predajete. Originale vracaju, jedino sertifikat A1 zadrze radi provere i vrate vam kada dodjete po vizu. Cak pise da mora i izjava sa sajta ali oni je ne uzimaju. Tako da izgleda pravila nema, bolje vise predajte i svezijeg datuma. Nemci posle sve proveravaju, zovu da se donosu dopune i odlucuju. A oni vole sto sveziju dokumentaciju, tako da nabavite sve mladje od 6 meseci. I prilozite sto vise, cak i sta ne pise, Nemci su veoma spori, ako predate vise nece vas zvati za dopunu i odobrice vam brze. Iako ne pise, prilozite odmah i kopiju ugovora o stanu sa obavezno unetom kvadraturom jer su vracali ljude da donose nove, nama su isto dodatno trazili ovaj ugovor a koliko znam i svima ostalima. Mom suprugu su pored platnih listica dodatno trazili i potvrdu o zaposlenju. Predajte i zdravstveno jer supruznici mogu da vas prijave i ranije, traze i to u 90 posto slucajeva od skoro, mi smo predali unapred prema savetu poznanika. U Ambasadi prihvataju i vise dokumenata nego sto pise, a vama ce skratiti vreme cekanja na odobrenje vize. I obavezno na trecoj strani obrasca za vizu gde stoji davaoci preporuke napisite suprugove podatke i obavezno nemacki broj, meni je zena na salteru rekla da to ne mora ali je pozeljno jer ce ga brze naci ako treba nesto na mobilni nego da salju postu. I srecno