СОВЈЕТСКA ПОБЕДА И БУДУЋНОСТ ЧОВЕЧАНСТВА

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
У Великом отаџбинском рату победио је руски народ, организован у совјетски, социјалистички, у ратном периоду стаљински, ма колико неко хтео нешто друго, државни систем. Народ без и ван државног система је – руља и ништа више од тога. У иторији не побеђују једноставно народи, него системи, то јест системски организовани народи. У рату СССР је демонстрирао силу и моћ здравог организационог система. У томе је принципијелна разлика изнеђу СССР и царске Русије из друге половине ХIХ, почетка ХХ века.
Данас се може рећи да су Велики Отаџбински рат и наша Победа у њему представљали централни догађај не само совјетске него и руске историје: током периода 1941-1945. године руски народ је, користећи у својству штита и мача совјетски строј, стаљински ситем, одбранио своје право не само на живот у историји, него на величину. Победа је фиксирала неколико момената.

Као прво, животну способност и победивост социјализма (системског антикапитализма) као новог, адекватног ХХ веку, за разлику од самодржавне форме организације историјске Русије. Као друго, резултат рата постала је коначна победа Словена над Германима, или тачније – Руса над Немцима. На тај начин, мај 1945. године представља победу не само у четверогодишњем рату Савеза против Рајха него и победу у вишевековној борби Руса и Немаца.
http://www.standard.rs/istorija/34592-%D1%81%D0%BE%D0%B2%D1%98%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BAa-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D1%83%D1%9B%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-1
pojedini ovde tvrde da je ruski narod van sistema pobedio hitlera
tesko...:lol:

Komunizam je druga strana medalje fašizma,Staljin je bolesnik ništa manji od Hitlera,Crvena Armija se ponela neviđeno sramno i nečasno na teritorijama koje je osvajala,masovna silovanja,pljačke i zločini su ih pratili.Neko će reći to je zato što su bezbožnička voska i sl. ja mislim da je to zato što su izašli iz totalitarne vukoyebine gde im se decenijama sejala mržnja i strah pa su se kao takvi malo razlikovali od varvarskih plemena,pogotovu kada se napiju.

ne znam,meni baba pricala da su crvenoarmejci bili dobrovladajuci i dorasli ulozi oslobodioca

http://www.telegraf.rs/vesti/135526...na-o-oslobodjenju-beograda-i-srbije-1944-foto

Radi se o ponašanju ruskih vojnika, o kome je kasnije pisao i komunistički disident Milovan Đilas u svojim memoarima.

Naime, čim su Nemci nestali iz kadra, krenula su zverska masovna silovanja Srpkinja, bez obzira na godište, mada su se ponajviše otimali oko mladih devojaka. U slučaju Kragujevca, recimo, prvo su pobili sve zarobljene pripadnike Vermahta, mahom maloletne, da bi potom prešli na pljačku i napastvovanja.

Po selima nije bilo ništa drugačije. Ispovesti svedoka tog perioda govore o ubijanju ljudi zbog satova koje su nosili na rukama, pod parolom “ja sam tebe oslobodio, moraš da mi daš sat”, a postoji i slučaj žene kojoj su ubili svekrvu jer nije htela da oslobodi krevet za silovanje.

Stariji Beograđani dobro pamte, a oni koji su se time bavili naslušali su se svega i svačega. Od upadanja pijanih vojnika Crvene armije u stanove, otimanja oko toga ko će silovati ćerku a ko majku, do sakrivanja devojaka po podrumima i šupama, i kanalizaciji.

Tito se zbog ovoga žalio Staljinu, na šta mu je ovaj navodno odgovorio: “To su mladi momci. Neka se zabave, zaslužili su.”

Naši tadašnji podaci, koje navodi i Milovan Đilas, govore o sledećim zločinima Crvene armije na teritoriji unutrašnjosti ondašnje Srbije u poslednjim mesecima 1944. godine: 1219 silovanja, 359 pokušaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 248 silovanja i pokušaja ubistva i 1204 pljačke sa fizičkom povredom ili ubistvom. Ukupan broj je na kraju porastao na preko 5.000 silovanih žena.

Na teritoriji Beograda statistika je još gora: do 1945. godine, silovano je oko 2.000 žena i devojaka.

Staljinizam je pobedio, definitivno.

Alternativa je bio koji sistem ?
Nacizam ?
Ustaski pokret i "Radni logori bez silovanja"...?

"Demokracija i milosrdno bombardovanje u cilju disciplinovanja veceg dela naroda u Srbiji i postavljanja na njeno celo svojih pulena..."...?
Naravno , svi ti "alternativci su bili ili ce biti operisani od silovanja"...
Pogledajte statistiku silovanja u Nemackoj nakon zavrsetka II SR ...
Ali od svih strana zemalja pobednica , a ne selektivno ...

Niko i nista ne opravdava takva ponasanja , ali i jednostrano prikazivanje ne doprinosi nepristrasnosti i realnosti po tom pitanju .

Samo što su ovo zvanični podaci tadašnje KPJ, toliko o toj asocijaciji.

pa tito je odhebo staljina,sta je jo trebo da uradi:lol:

- - - - - - - - - -

Da su se Saveznici iskrcali na Balkan sistem bi bila Demokratija ovako smo dobili kurčinu.

pa evo ih sad na Balkanu,nikad nije kasno! i doneli su nam toliko dugo cekanu demokratiju!:hahaha:

pa tito je odhebo staljina,sta je jo trebo da uradi:lol:

Radi Šiptara i "Balkanske federacije" zbog koje smo na kraju izgubili Kosovo i Metohiju, iako Metohija nije ni bila sastavni deo Kosova, jer su je docrtali Đilas i Ranković. Uzgred dobro se setio da ga odjebe tek nakon masovnih silovanja, dobar tajming.

pa evo ih sad na Balkanu,nikad nije kasno! i doneli su nam toliko dugo cekanu demokratiju!:hahaha:

A doveli su ih komunisti :lol: .

http://www.telegraf.rs/vesti/135526...na-o-oslobodjenju-beograda-i-srbije-1944-foto

Radi se o ponašanju ruskih vojnika, o kome je kasnije pisao i komunistički disident Milovan Đilas u svojim memoarima.

Naime, čim su Nemci nestali iz kadra, krenula su zverska masovna silovanja Srpkinja, bez obzira na godište, mada su se ponajviše otimali oko mladih devojaka. U slučaju Kragujevca, recimo, prvo su pobili sve zarobljene pripadnike Vermahta, mahom maloletne, da bi potom prešli na pljačku i napastvovanja.

Po selima nije bilo ništa drugačije. Ispovesti svedoka tog perioda govore o ubijanju ljudi zbog satova koje su nosili na rukama, pod parolom “ja sam tebe oslobodio, moraš da mi daš sat”, a postoji i slučaj žene kojoj su ubili svekrvu jer nije htela da oslobodi krevet za silovanje.

Stariji Beograđani dobro pamte, a oni koji su se time bavili naslušali su se svega i svačega. Od upadanja pijanih vojnika Crvene armije u stanove, otimanja oko toga ko će silovati ćerku a ko majku, do sakrivanja devojaka po podrumima i šupama, i kanalizaciji.

Tito se zbog ovoga žalio Staljinu, na šta mu je ovaj navodno odgovorio: “To su mladi momci. Neka se zabave, zaslužili su.”

Naši tadašnji podaci, koje navodi i Milovan Đilas, govore o sledećim zločinima Crvene armije na teritoriji unutrašnjosti ondašnje Srbije u poslednjim mesecima 1944. godine: 1219 silovanja, 359 pokušaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 248 silovanja i pokušaja ubistva i 1204 pljačke sa fizičkom povredom ili ubistvom. Ukupan broj je na kraju porastao na preko 5.000 silovanih žena.

Na teritoriji Beograda statistika je još gora: do 1945. godine, silovano je oko 2.000 žena i devojaka.

Staljinizam je pobedio, definitivno.
Било је тога, али ово су вишеструко преувеличане цифре.

Radi Šiptara i "Balkanske federacije" zbog koje smo na kraju izgubili Kosovo i Metohiju, iako Metohija nije ni bila sastavni deo Kosova, jer su je docrtali Đilas i Ranković. Uzgred dobro se setio da ga odjebe tek nakon masovnih silovanja, dobar tajming.

A doveli su ih komunisti :lol: .

ja mislim da bi braca hrvati bili disciplinovaniji da ih zajaho staljin
inace,izgleda da svi ovde vode poreklo od komunista osim par cistokrvnih primeraka odavde koji mogu dokazati plavokrvno poreklo 3 kolena unazad!:lol:
tako ulazimo u lavirint protivrecnosti koji stvara konfuziju od koje ni ne moze da se odredi bilo kakva strategija
ali ovo ionako nije tema o srpskim paranojama i zabludama vec o sistemu koji je spasio Ruse od ekspazinistickog germanskog nacizma!

ja mislim da bi braca hrvati bili disciplinovaniji da ih zajaho staljin

Još bi bolje klali i silovali Srbe to je sigurno.

inace,izgleda da svi ovde vode poreklo od komunista osim par cistokrvnih primeraka odavde koji mogu dokazati plavokrvno poreklo 3 kolena unazad!:lol:

Sramota se teško spere.

tako ulazimo u lavirint protivrecnosti koji stvara konfuziju od koje ni ne moze da se odredi bilo kakva strategija

Nema ovde nikakve konfuzije a strategija je jasna, udri na Srbe kako god bilo da bilo.

ali ovo ionako nije tema o srpskim paranojama i zabludama vec o sistemu koji je spasio Ruse od ekspazinistickog germanskog nacizma!

O kom to sistemu govorimo? Staljinizmu? **** je kevu Nemcima samo tako a tek Rusima, Ukrajincima i Kazahstancima :lol: .

Back