SOTONA I DEMONI - kako zavode ljude

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Objavi celu pricu kad vec znas celu bibliju a zatim mi reci da li bog zabranjuje komunicaranje sa mrtvima?

Prema bibliji bog ne dopušta da se duse umrlih vracaju na Zemlju. Ovo nam pokazuje prica o bogatasu i Lazaru iz Luka 16,19.31.

Zasto je bog u prici sa Saulom dopustio da se komunicira sa mrtvima?

Saul nije sa bilo kim komunicirao, bio je to prorok Samuilo...

Za tvoju informaciju, nije mrtav Saul vec je to prorok Samuilo. Prvi Jevrejski car (Saul) je od prorocice trazio da ona prizove mrtvog proroka Samuila.

Ni u ovom slucaju se ne spominje da je taj duh (neki smatraju da je to bio demon) bio materijalizovan. Opet si pomislio da znas.

Saul je isao kod prorocice koje je prizivala duhove ili mrtve kako neki veruju a to su u stvari duhovi ili demoni i

poenta price je u sledecim stihovima samo da nadjem

1 Samuilova 28

3 У то време Самуило је већ био умро и цео Израел га је оплакао и сахранио у његовом граду Рами.

Саул је истребио из земље оне који су призивали духове и прорицали будућност.

6 Иако је Саул питао Јехову за савет, Јехова му није одговарао — ни у сновима, ни преко Урима, ни преко пророка̂.
7 На крају је Саул рекао својим слугама: „Потражите ми жену која зна да призива духове да одем код ње и да је питам за савет.“
А слуге су му рекле: „У Ен-Дору има једна жена која зна да призива духове.“

(Левитска 19:31).31 „’Не обраћајте се онима који призивају духове и не питајте оне који проричу будућност да због њих не постанете нечисти. Ја сам Јехова, ваш Бог.

Dakle prizivanje mrtvih je u stvari prizivanje duhova ili demona

Poslednja izmena:
Da prorok Samuilo je isao kod prprpcoce koje je prizivala duhove ili mrtve kako neki veruju a to su u stvari duhovi ili demoni i

poenta price je u sledecim stihovima samo da nadjem

Nije prorok Samuilo isao kod prorocice vec prvi Jevrejski car Saul.

Saul je zamolio prorocicu da prizove mrtvog proroka Samuila.

Proucavaj jos bibliju, covek kad misli da zna, ne zna onoliko koliko bi trebalo da zna.

pa ne ti si preponosan pa ti je to prepreka ka Bogu...

ja sam ti lepo rekla da sam permutovala...

a ti tvrdi koliko hoces bez osnova

A Andjelko je pogresno napisao a znam da zna :lol:

Secas se sta je Isus rekao za ljude koji love druge u greskama?

Koji im traze trun?

Poslednja izmena:
Ne secam se, nisam bio tamo kad je to govorio (ako je uopste i postojao).

Ali, znam da pise kako ne vide trn u svom oku a vide u drugima.

Ono sto cu ti ja reci, to je da sam ja svestan svih svojih grehova. Vidim trn u oku svom, jel ce mi onda neko zabraniti da se hvalim i da vidim tudje greske?

Na greskama se najbolje uci, i najbolje je na tudjim.

U bibliji pise da je dozvoljeno hvaliti se jedino u GOSPODU. Ako se hvalim znanjem iz biblije, pa zar ja onda ne proslavljam GOSPODA?

191.gif

Procitao istu, video o cemu se radi i bacio u kontejner.
Zar takav sadrzaj da drzim u stanu, sadrzaj u kome pise o klanjima beba ljudske rase?

Ne treba mi to, knjige o poeziji i prozi mogu da budu na polici.
Nasilje sam prevazisao kada sam izasao iz puberteta i pozdravio od stripova Te Neja.

Demoni nakon potopa nemaju moc materijalizacije...

Bog im je to oduzeo a pre potopa su mogli...

Demoni se ne mogu videti... Oni su duhovna bica...

Ali demoni imaju moc da se prikazu...

Vidi se njihovo delovanje citamo u novom zavetu kako je Isus isterivao demone
i sta oni mogu da prouzrokuju kod coveka...

Od bolesti do ludila...

Evo jedan primer coveka koji je bio opsednut demonima

Demoni su isto sto i zli duhovi...

Isus ih je isterao iz coveka i poslao u krdo svinja

Marko 5

1 Stigoše na drugu obalu u zemlju Gadarinsku.
2 Kako Isus iziđe iz lađe, priđe mu s grobova čovek obuzet nečistim duhom.
3 Taj čovek življaše u grobovima, i niko ga ne mogaše ni verigama svezati,
4 jer je mnogo puta bio metnut u okove i u velige, pa je iskidao verige i okove lomio, i niko nije imao snage da ga ukroti.
5 I on jednako, dan i noć, bavljaše se u grobovima i u gorama, vičući i bijući se kamenjem.
6 Ugledavši Isusa izdaleka, dotrča, pokloni mu se
7 i povika jakim glasom: Šta ima između tebe i mene, Isuse, Sine Boga Svevišnjega? Zaklinjem te Bogom, ne muči me!
8 Jer mu Isus govoraše: Iziđi, duše nečisti, iz toga čoveka!

9 I upita ga: Koje ti je ime? On mu odgovori: Legija mi je ime, jer nas ima mnogo.
10 I moli ga mnogo da ih ne istera iz one okoline.

11 Onde po bregu pasijaše veliki krd svinja.
12 I zli duhovi ga moliše govoreći: Pošalji nas u te svinje, da u njih uđemo.
13 On im to dopusti, i duhovi nečisti iziđoše i uđoše u svinje, i navali krd s brega u more. Bilo ih je oko dve hiljade, i potopiše se u moru.

14 Svinjari pobegoše i javiše sve u gradu i po selima. Iziđoše ljudi da vide sve što je bilo,
15 i dođoše k Isusu i videše besnoga u kome je bila legija gde sedi obučen i pri svesti, i zgranuše se.
16 A oni koji behu videli što se zbilo, kazaše im što bi od besnoga i od svinja. 17 I oni stadoše tad moliti Isusa da ide iz njihovih krajeva.

18 Kad je Isus ulazio u lađu, moli ga onaj koji je bio besan, da mu dopusti da ostane s njim. 19 Isus mu ne dade, već mu reče: Idi kući k svojima, i kaži im šta ti Gospodin učini, i kako se smilova na te. 20 I on otide i poče propovedati u Dekapolju šta mu učini Isus. I svi se čuđahu.
..........................................

demoni ili zli duhovi mogu prouzrokovati bolesti kako psihicke tako i fizicke

jer iz mnogih iziđoše zli duhovi s velikom vikom, i mnogi uzeti i hromi ozdraviše.
(Dela 8:7)
tako da su i rublje i ubruse koji behu dodirnuli telo njegovo nosili na bolesnike, i oni se isceljivahu od bolesti, i duhovi zli izlažahu iz njih. (Dela 19:12)

............................

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back