SOTONA I DEMONI - kako zavode ljude

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nadovezala sam se na tvoj post...

pitao si ga jednostavnu stvar: Ikada nisi upoznao zlo u ljudima?

nema coveka koji nije osetio zlo od nekog drugog coveka ..

Iako su mnogi osetili zlo na svojoj koži, ako nisu svesni da to potiče npr. od nekog čoveka, onda i ne mogu reći da su osetili zlo od drugog čoveka.
Razmisli, jer onaj koji čini zlo, često to čini lukavo, nastojeći da se prikrije, pa tako i onaj, koji trpi zlo, nije svestan da to zlo potiče od nekog čoveka, i pripisuje ga nekoj "višoj sili", zar ne?

Iako su mnogi osetili zlo na svojoj koži, ako nisu svesni da to potiče npr. od nekog čoveka, onda i ne mogu reći da su osetili zlo od drugog čoveka.
Razmisli, jer onaj koji čini zlo, često to čini lukavo, nastojeći da se prikrije, pa tako i onaj, koji trpi zlo, nije svestan da to zlo potiče od nekog čoveka, zar ne?
cim se trpi zlo oseti se...

Razmisli, jer onaj koji čini zlo, često to čini lukavo, nastojeći da se prikrije, pa tako i onaj, koji trpi zlo, nije svestan da to zlo potiče od nekog čoveka, i pripisuje ga nekoj "višoj sili", zar ne?

za tuđe zlo se ja nesekiram bitno mi je da suzbijem svoje zlo

Sva bića žele da budu sretna i negativno se ponašaju onda kad misle da neko pokušava da im tu sreču onemoguči,po meni i taj kako se ono zove Sotona je u suštini nesrečan jer srečni nemaju potrebu da povređuju a kako ja da budem ljut na nekog ko je toliko nesrečan,to neznači da ja pravdam ili odobravam dela nesrečnog bilo kog bića negto mi saosečaj prema njemu neda da budem neprijateljski nastrojen prema njemu.Ako sam toga svestan kako mi može nauditi,logično je da bi on uspeo da mi naudi kad bi u meni izazvao bes mržnju ili bilo koje negativno osečanje.Trebali da podsečam Hrišćane da je Hrist rekao nemrzite neprijatelje svoje jer oni mrze vas ako činite isto isti ste

Sva bića žele da budu sretna i negativno se ponašaju onda kad misle da neko pokušava da im tu sreču onemoguči,po meni i taj kako se ono zove Sotona je u suštini nesrečan jer srečni nemaju potrebu da povređuju a kako ja da budem ljut na nekog ko je toliko nesrečan,to neznači da ja pravdam ili odobravam dela nesrečnog bilo kog bića negto mi saosečaj prema njemu neda da budem neprijateljski nastrojen prema njemu.Ako sam toga svestan kako mi može nauditi,logično je da bi on uspeo da mi naudi kad bi u meni izazvao bes mržnju ili bilo koje negativno osečanje.Trebali da podsečam Hrišćane da je Hrist rekao nemrzite neprijatelje svoje jer oni mrze vas ako činite isto isti ste

Hriscani to znaju, valjda :)
ali lepo si to rekao..

ali koliko njih zaprovo zna da kada se neko daje besu mrznji, kada laze da se daje Sotoni....

Da li misliš da žena, koja vara svoga muža, to čini kada je nesrećna?
Da a zbog čega bi ako je ispunjena i zadovoljna,razlog njenog nezadovoljstva nemora biti vezan za neko loše delo partnera razlozi mogu biti razni da ga nerazume,da nije to što ona od njega očekuje pa da je sve i najpažljiviji partner itd razloga može biti puno ali u svakom slučaju je nezadovoljstvo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back