SOLARNI POVRATAK

Halo vr4g,

Ti imas nesto slicno u Solaru ove godine kao i ja. U 8.kuci mi je Uran u konjukciji sa Marsom, sa losim aspektima). Ja imam knjigu: Solarni Povratak od Mary Shea, gde pise da Uran u 8.kuci znaci, da cu se resiti dugova. Posto je samo jos 2 meseca do kraja mojeg Solara, ne verujem da cu se resiti toga.
Drugo: ascendent je u Lavu, u 10.kuci (Natal) a Sunce u 10.kuci (u Solaru). To bi kao morao biti novi posao. Nije ni to.
Sto se tice Marsa u 4.k. u Solaru (netko je spomenuo kao preselenje), kod mene je Mars u toj kuci uvek znacio, da sam srela nekog novog muskarca. Isto se to desilo, kad sam imala Sunce u 7.kuci, u Solaru. Mozda je kod mene tako, jer Mars je vladar moje 7.natalne kuce a Sunce je u 7.natalnoj kuci?
Preselenje se kod mene desavalo, kad je Merkur (vladar prirodne 3.kuce), Mesec (vladar prirodne 4.kuce) i Uran bio na samom IC (dom, kuca).
Vazno je i kada je u Solaru isti Ascendent kao i kod Natala: kod mene je to Vaga. Tada se sigurno desi nesto vazno.

Pozdrav, venus8

hvala venus sto si mi odgovorila srce si znam moram rijesit dugove al ja se nadam da cu se rijesit bar ove godine :rolleyes: a sto se tice poso ja radim u mojoj firmi 10 godina tak da ne mjenjam ni za poso :) dobar mi je poso i jako sam zadovoljna
i to se preseljenje jeste dobila sam drugi stan i u maju se selim :lol:
a znas ti mozda sta bi onda znacilo 11/5 imam mi pravi aspekte kao u natalnoj a mars i mjesec mi je u 11.kucu a venera,pluto i jupiter u 5.kucu :confused:

Imam i ja jedno pitanje, tj. kad cete moci molim da mi odgovorite.
Da li mi mozete reci hocu li tokom ove godine
konačno otici na vec dugo planirano putovanje u inozemstvo?
Evo ostavljam kartu:
astro32gw10ja2007817559ni7.gif

Sta se desava kad solarni ASC padne u 8 natalnu kuci,a u solarnoj mi je prva kuca naglasena,posto ne umem da postavim svoju natalnu mozda je najbolje da ostavim svoje podatke da mi neko postavi?
Uputstvo za postavljanje karti imaš na temi KAKO POSTAVITI KARTU NA FORUM (klikni na link).
Trebalo bi da postaviš sliku i natala i solara, za sve to imaš opcije na astro.com-u.

Imam i ja jedno pitanje, tj. kad cete moci molim da mi odgovorite.
Da li mi mozete reci hocu li tokom ove godine
konačno otici na vec dugo planirano putovanje u inozemstvo?
Isto važi i za tebe, s tim da treba da postaviš i sliku natalne karte, ne samo solar.

Kad se konjukcija Sunce-Uran u solaru nadje na natalnom Suncu u drugom polju.A Neptun na natalnoj Veneri iz prve?Sta moze da donese?
Ne može tako da se gleda, ništa pojedinačno već mora celina, natal + solar. Gledaj čime Uran i Neptun vladaju u natalu, pa u solaru, Venera takođe ... i sl. To je princip. ;)

Imam pitanje, mozda zvuci glupo, ali sam nesto razmislajla o solarnim horoskopima i tranzitima. Solarni je zapravo mini natalna karta za jednu godinu i da bi se uradila zaustavljaju s etranziti, koji zatim nastavljaju svoje kretanje. E sad citala sam otoji snazi aspekta aplikacioni, separacioni i egzaktni, ono sto me zanima je to sto su aplikacioni aspekti u solaru, zapravo separacioni tranzitni aspekti. Kako da ih posmatram u solaru? Do sad su tranziti kod mene se pokazali neverovatno tacnim, a solarni sam tu i tamo gledala. Trenutno radim svoji za 2008/2009 godinu i nesto za 2007/2008 da vidim da li ce se nesto od vidjenog i desiti :-)

Poslednja izmena:
zaustavis fakticki planete na istom stepenu sunca kada je bilo u natalu -to je solarna slika- i daje obris dogadjaja u poljima koja se oslikavaju za tu godinu..kao mali natal, u pravu si, sa svojim vladarima i poljima..u odnosu na natal planete nastavljaju da se krecu ali prvenstveno polja gledas u solaru i tranzite na njega s tim da se kombinuju ti tranziti sa globalnom natalnom slikom i posebno jakim aspektima koje na primer imas u natalu...Ne moze sve odjednom da se savlada, kao i u natalu postoje bitne stvari, pokusaj da sagledas sliku za proslu godinu, osnovna polja dogadjanja u tom solaru sto su bila bitna i periode kada su u solaru, planete daljim tranzitom radile neke bitne aspekte i u kojim solarnim poljima...moras da znas da je solar slika "godine" ali kako se planete krecu da vec negde oko pola godine krecuci se ka novom solaru , da bi videla sta se dalje desava, po poljima, neophodna je cesto izrada polugodisnjeg horoskopa koji preuzima polja delovanja, bar sto sam ja godinama pratila...neki to ovde kazu - da malo uprostim - solar radi jedno vreme pa onda prestane..nije to u pitanju nego se mora znati tacno-tacno vreme rodjenja bas, povezati planete sa dogadjajima koji postoje i pratiti bitna kretanja dalje...npr ljudi godinama prate sudske procese, prodaju imovine, preseljenja i sl..pa povezu natalne sa trenutnim solarnim vladarima tih stvari, pa prate kroz solar njihove tranzite i tako malo vise precizno znaju kad se sta desava..Ako je vreme rodjenja tacno, bas dosta stvari moze da se vidi, imala sam slucajeve da se bas bas gomila stvari vidi, ali je nezahvalno to raditi, zahteva mnogo truda, napora, kombinacija, odvajanje bitnog od nebitnog, pracenje i potvrdjivanje i tako redom..ne moze samo "pljas solar na sto" i "sta ce mi se desavati u ovoj godini" - onako s neba pa u rebra kako se radi sa natalima, solar je prefinjeniji, kraci i precizniji samo ako se dobro poveze i ako je vreme rodjenja tacno..:)

zaustavis fakticki planete na istom stepenu sunca kada je bilo u natalu -to je solarna slika- i daje obris dogadjaja u poljima koja se oslikavaju za tu godinu..kao mali natal, u pravu si, sa svojim vladarima i poljima..u odnosu na natal planete nastavljaju da se krecu ali prvenstveno polja gledas u solaru i tranzite na njega s tim da se kombinuju ti tranziti sa globalnom natalnom slikom i posebno jakim aspektima koje na primer imas u natalu...Ne moze sve odjednom da se savlada, kao i u natalu postoje bitne stvari, pokusaj da sagledas sliku za proslu godinu, osnovna polja dogadjanja u tom solaru sto su bila bitna i periode kada su u solaru, planete daljim tranzitom radile neke bitne aspekte i u kojim solarnim poljima...moras da znas da je solar slika "godine" ali kako se planete krecu da vec negde oko pola godine krecuci se ka novom solaru , da bi videla sta se dalje desava, po poljima, neophodna je cesto izrada polugodisnjeg horoskopa koji preuzima polja delovanja, bar sto sam ja godinama pratila...neki to ovde kazu - da malo uprostim - solar radi jedno vreme pa onda prestane..nije to u pitanju nego se mora znati tacno-tacno vreme rodjenja bas, povezati planete sa dogadjajima koji postoje i pratiti bitna kretanja dalje...npr ljudi godinama prate sudske procese, prodaju imovine, preseljenja i sl..pa povezu natalne sa trenutnim solarnim vladarima tih stvari, pa prate kroz solar njihove tranzite i tako malo vise precizno znaju kad se sta desava..Ako je vreme rodjenja tacno, bas dosta stvari moze da se vidi, imala sam slucajeve da se bas bas gomila stvari vidi, ali je nezahvalno to raditi, zahteva mnogo truda, napora, kombinacija, odvajanje bitnog od nebitnog, pracenje i potvrdjivanje i tako redom..ne moze samo "pljas solar na sto" i "sta ce mi se desavati u ovoj godini" - onako s neba pa u rebra kako se radi sa natalima, solar je prefinjeniji, kraci i precizniji samo ako se dobro poveze i ako je vreme rodjenja tacno..:)

Hvala. hvala, hvala:worth::worth::worth:. Sad si mi razjasnila, sad mogu da pratim tu 08/09 godinu (hm bitna mi je). Sto puta kazem da ne zelim da znam, ali moram da pogledam, malko, malcice:).
Neka ds ei sama zacudim kako moze kretanje planeta da pokaze dogadjaje..... to je ono sto me je uvek cudilo:).

Kad se konjukcija Sunce-Uran u solaru nadje na natalnom Suncu u drugom polju.A Neptun na natalnoj Veneri iz prve?Sta moze da donese?

Pa solarno Sunce je uvek nad Natalnim Suncem, ali je u drugoj kuci nego u natalu a to je bitno posmatrati jer ono (Sunce, i nov ASC svake god. gde je otisao vladar itd.) najavljuje bitne dogadjaje. Ako ti je u II polju znaci da ti dozvoljava finansijski napredak, ako vec ne zaradjujes za sebe ona pocetak finansijske nezavisnosti, ako radis a to sunce u II polju i vl. tog II polja nisu u jako losim sapektima ( malo kvadrata daje pojacanu energetsku usmerenost na goruce pitanje finansija ) daje poboljsanje zarada itd, mozda deni drugi dobitak novca itd. odakle navac dolazi treba istraziti, poklon, nasledstvo, nagradna igra mozda ili tvoja licna zarada.
Mozes se posvetiti vise ishrani koju konzumiras, manjati nacin iste ili tako nesto.

Poslednja izmena:
Pocela sam da radim posao...san snova za mene. Posto mi je jezik mala prepreka, vise u glavi nego inace, pod velikim sam pritiskom. Imam izvucene neke pojedinosti iz mog solarnog horoskopa, za jedan vremenski period, ali ih bas ne razumem jer mnogo toga je u tom periodu za mene nespojivog, pa bi molila za pomoc...
Kaze
Transcedentni saturn u devetoj kuci (to je od 01.08.08 do 09.10.2008), a i stoji Transcedentni saturn u kvadratu sa marsom ( 14.8 - 30.08), a povrh svega
Transcedentni Uran u cetvrtoj kuci (01.08.08-01.08.09) i za isti period
Transcedentni neptun u trecoj kuci.
Sta ovaj mix znaci ukratko. Punoooo hvala

moze li neko da mi odgonetne, sta znaci puna osma kuca u solaru! meni uopste nije jasno?:):???: pliz pomozite mi, stvarno mi to mnogo znaci!

inace asc sol. mi je u jarcu u petom polju natala i jupiter je na asc.
sunce mars venera saturn i merkur su u osmom i u devici u prvom natalnom
mesec je u cetvrtom solarnom polju a u devetom natalnom i sve ovo je u zemljanom velikom trigonu, stim sto je uran u ribama iz drugog polja u opoziciji planetama iz osmog?

:worth:

Za Solar je jos nesto vazno: dobar aspekt Meseca i Plutona (to sam negde procitala a neznam, gde).
Isla sam proveriti moje Solare za nazad i stvarno je istina: kada sam imala Mesec sekstil ili trigon Pluton, bile su posebne godine (pozitivne) a lose kada sam imala kvadrat ili opoziciju.

Ne secam se zasto je tako. Ja inace imam u Natalu: Mesec kvintil Pluto (i nije neki aspekt). To svatko moze proveriti kod sebe.

LP

Dobar dan! Mene zanima moj solarni horoskop i sta mi sve predstoji u ovoj godini! Udata sam 7 meseci, cekamo bebu, muz i ja zivimo u Kini da zaradimo neke pare, ali se ja vracam u Srbiju bebe radi i da bismo sacuvali nesto para. Kako ce se to odraziti na nas brak?! Dal ce sa bebom biti sve u redu?! Dal cu i dalje ostati u svadji sa roditeljima?!

Inace rodjena sam 27.3.1985 u 07:25 u Beogradu! Evo moje natalne i solarne karte Hvala vam puno unapred na odgovorima! :heart:

Ja ti mogu reci kako je kada je Mars u 4.kuci u Solaru (blizu IC): u to vreme sam srela muskarce koji su hteli ozbiljnu vezu samnom. Mars je inace vladar moje 7.kuce. Mozda zato posto je 4.kuca, kuca porodice?

To je stvarno istina, u vezi sam u kojoj decko stvarno planira krupne stvari za nas dvoje .... a ja bas ne ... Nikako sa njim iako ga volim, ne vidim nas zajedno za ceo zivot ... a sreli smo se malo pre mog rodjendana:) Meni Mars vlada 9 kucom, a u natalu je u 4 ...

U solaru za 2009. solarni ASC mi se skoro poklapa sa natalnim MC (fali koji stepen...). E sad ja, onako laicki, shvatih to kao znacajnu stvar koju moram iskoristiti (narocito zato sto planiram nastavak skolovanja). Medjutim, oko sol ASC, pored Hirona, mota se i Neptun, i bojim se da pokazuje prevelike iluzije, idealizam koji me mogu zavarati.... :confused:
Sta mislite?

U solaru za sledecu godinu imam punu 12 kucu i bas me plasi, jer manje - vise ne znam sta ona znaci, osim neke hospitalizacije i tajnih neprijatelja... znam da se to gleda zajedno sa natalnom, ali sve te iste planete su u 6 u natalu .... Ova godina mi je bila extra u svakom pogledu, pa se plasim da tolika sreca nije ...
Inace, Krinka hvala sto si mi prosli put pomogla, stvarno se selim ove godine :-)

Back