SOLARNI POVRATAK

Hvala Vip puno,puno..Znaci mogu negde krajem marta kad mi planete budu tranzitirale natalni Uran opet ocikivati promene na emotivnom planu.
Inace interesantno je da sam ja dve ljubavi zapocela bas u periodu kad su mi planete tranzitirale nat.Urana.(koji je vec par godina u petoj kuci)
Doneo mi je stvarno iznenadne ljubavi,nagle preokrete,ma nestabilnost u emotivnim odnosima najkrace receno.

Ako se AC u natalu nalazi na 10,16 Vage a u solaru za odredjenu godinu na 2,24 Vage da li se moze smatrati da su u malo siroj konjukciji?
Citala sam da kada se "poklope" natalni i solarni AC ta godina se smatra bitnijom,a nisam sigurna da li je to ovde slucaj.

Ako se AC u natalu nalazi na 10,16 Vage a u solaru za odredjenu godinu na 2,24 Vage da li se moze smatrati da su u malo siroj konjukciji?
Citala sam da kada se "poklope" natalni i solarni AC ta godina se smatra bitnijom,a nisam sigurna da li je to ovde slucaj.

mozda moze konjukcija da dodje u obzir ali je 12 polje na asc pa mora i da se tako gleda, prednost je sto ce vrlo brzo da posle rodjendana toj osobi stvari dodju na svoje mesto, kako se asc dalje krece...

Bitnija je godina i ako se Asc solarnog i natalnog nađu u istom znaku, recimo. Naravno, uopšteno je to ali ima logike uglavnom.

zanima me koji su sve dosta pouzdani pokazatelji trudnoce u solaru?
MO u konj s ME? MO u V? MO 0 VE?
Sam solar nije dovoljno pouzdan da bi se samo na osnovu njega prognozirala trudnoća, mora se pratiti u kombinaciji sa ostalim tehnikama. Pokazatelji se tumače po standardnom principu (kao npr ovo što si napisala, između ostalog) ali je potvrda na drugom "mestu" (progresije, direkcije, pa i tranziti) od najvećeg značaja jer samo solar to neće doneti, ipak je simbolika i Meseca, i Merkura, i V polja preširoka. ;)

sta kazu ovaj natal i solar? pre svega za fakultet/posao? ovaj neptun me brine...a i hiron...
:(
Pošto si rođena krajem godine trebalo je da ostaviš solar za 2007/08 jer on zahvata najveći deo 2008. Ovaj u najboljem slučaju počinje da deluje od polovine 2008.god.
I, zbog čega Neptun i Hiron ? Nisu oni baš najprimarniji u analizi, pogotovo solara.

Aa, sad vidim. :D
Ne, nisu oko Asc-a nego MC-a. ;) Sam položaj u solaru npr. Neptuna nije toliko bitan jer je i inače (zbog sporog kretanja) on u tranzitu tu već duže vreme.

Da pođemo od solarnog Asc-a koji ti se nalazi u natalnom 6. polju, pa već upućuje na moguće promene na poslu, ili barem promene u dosadašnjoj životnoj rutini (navike, naročito radne i sl.). Sve zavisi šta trenutno radiš, studiraš ili šta već.
Što se studija tiče, u natalu bih situaciju tumačila kao neko "zapinjanje" u nekom periodu bez obzira što generalno lako učiš (nije da ti ne ide, u tom smislu) i mislim da voliš to, u principu. Ne znam koliko znaš iz astrologije - vladar polja studija, Saturn ti je između ostalog u kvadratu s Marsom pa to daje dosta nervoze i moguće prekide i sl. Po solaru ovo nije loše za učenje ali si ti jako nervozna i ranjiva u ovom periodu (mislim po solaru zbog jakog ali ugroženog Meseca), misli ti lete zbog toga.

da, hvala, ;) bili su oko AC-a u onoj pogresnoj karti.

jooj, zapinje vec vise od godinu dana, al' se drzim! :D
bojim se i da ne zalutam u druge vode (mislim profesionalno), pa se pitam sta znaci to sto je solarni Asc u 6om natalnom, promene... A za Saturn znam, pravi nekoliko aspekata, ali ne razumem ih bas sve... konj. sa Jupiterom bi trebalo da je dobra, zar ne?

Pa sve zavisi, oko tog 6. polja, u svakom slučaju ono ti je naglašeno u ovoj godini tako da ćeš nešto srediti u njegovoj simbolici vrlo verovatno ... kao što sam rekla, ne mora to biti bukvalno promena posla (ili njegovo nalaženje), može biti promena radnih navika tako da se više fokusiraš na učenje. U svakom slučaju tu ti je fokus u ovoj solarnoj godini, tu bi ti nešto da promeniš i uradiš, središ faktički.

Što se tiče vladara 9. polja, da, dobra je konjunkcija sa Jupiterom, kao i sekstil sa Mesecom (koji je vladar 3. polja) i sa druge strane, Suncem ... Nije situacija bezizlazna ali treba da budeš obazriva jer po pitanju studija ti vrlo lako skrećeš s pravog "kursa", imam utisak ... kao da se lako daš pokolebati jer ti sporije ide od očekivanog. Posao bi takođe mogao dosta da ti smeta u učenju ali tebi je 6. polje naglašeno, tebe suštinski vuče to jer ne voliš da se osećaš beskorisnom, najzadovoljnija si kad radiš nešto (konstruktivno, po mogućstvu ;) ) pa tu treba baš da budeš vrlo pažljiva i izbalansiraš jedno i drugo, ako se uopšte odlučiš na taj korak.

Sam solar nije dovoljno pouzdan da bi se samo na osnovu njega prognozirala trudnoća, mora se pratiti u kombinaciji sa ostalim tehnikama. Pokazatelji se tumače po standardnom principu (kao npr ovo što si napisala, između ostalog) ali je potvrda na drugom "mestu" (progresije, direkcije, pa i tranziti) od najvećeg značaja jer samo solar to neće doneti, ipak je simbolika i Meseca, i Merkura, i V polja preširoka. ;)

jasna stvar da se trudnoca nece vidjeti samo iz solara, ali ako bude trudnoce, ta stvar se medju ostalim pokazateljima mora vidjeti i u solaru.. e u tom slucaju me zanimalo koji su uobicajeni pokazatelji :)

jasna stvar da se trudnoca nece vidjeti samo iz solara, ali ako bude trudnoce, ta stvar se medju ostalim pokazateljima mora vidjeti i u solaru.. e u tom slucaju me zanimalo koji su uobicajeni pokazatelji :)

Ne stizem da se ukljucim , ali, mnogo je bitnije i direktinije i jedino merodavno da posmetras natal i vladare i 5 polje pa onda solar i vladare 5 polja solara i planete u njima, nista ne znaci uopsteno gledanje planeta, solar je licna karta za tu godinu, a mora da bude naglaseno 5 polje ili 7 ako je drugo dete u pitanju ponekad, i to tako sto po natalu izlazi asc na 5 ili mozda 11 polje, pa da se osa cvorova bilo natalnih u solaru ili solarnih u natalu ili solarnih u solaru nadje u 5 polju, pa da se vladar asc solarnog nadje u 5 polju ili da se vladar 5 polja tako nadje pozitivno prema natalu ili planetama koje pomazu odrzanje trudnoce (8,11,1)..pa sve to da se lepo uklopi sa tranzitom Jupitera preko 1,5, 7, 8 ili 11 polja..i u globalu..samo vladari asc i 5 polja i kombincije, plus Jupiter je nesto sto je glavno..ako je ikako moglo uopsteno da se sroci, evo ja sam pokusala i daj boze da me razumes kako samo nabacujem stavke...Ne azem da uopsteno Mesec i venera nemaju veze ali natal i 5 polje i solar i 5 polje, to se gleda...pa dalje..;-)

Da dodam, @ problem.. to sto postoji tendencija da neko ostane u drugom stanju nije sigurna pokazatelj trudnoce jer se onda traze pokazatelji opstanka ploda i mogucnost iznosenja trudnoce tj. treba li ili moze li da se to dete rodi..pa onda govoris o sigurnim prognozama za trudnocu.

Ne stizem da se ukljucim , ali, mnogo je bitnije i direktinije i jedino merodavno da posmetras natal i vladare i 5 polje pa onda solar i vladare 5 polja solara i planete u njima, nista ne znaci uopsteno gledanje planeta, solar je licna karta za tu godinu, a mora da bude naglaseno 5 polje ili 7 ako je drugo dete u pitanju ponekad, i to tako sto po natalu izlazi asc na 5 ili mozda 11 polje, pa da se osa cvorova bilo natalnih u solaru ili solarnih u natalu ili solarnih u solaru nadje u 5 polju, pa da se vladar asc solarnog nadje u 5 polju ili da se vladar 5 polja tako nadje pozitivno prema natalu ili planetama koje pomazu odrzanje trudnoce (8,11,1)..pa sve to da se lepo uklopi sa tranzitom Jupitera preko 1,5, 7, 8 ili 11 polja..i u globalu..samo vladari asc i 5 polja i kombincije, plus Jupiter je nesto sto je glavno..ako je ikako moglo uopsteno da se sroci, evo ja sam pokusala i daj boze da me razumes kako samo nabacujem stavke...Ne azem da uopsteno Mesec i venera nemaju veze ali natal i 5 polje i solar i 5 polje, to se gleda...pa dalje..;-)

e vips, za deset!

hvala ti puno na ovome :)

Halo vr4g,

Ti imas nesto slicno u Solaru ove godine kao i ja. U 8.kuci mi je Uran u konjukciji sa Marsom, sa losim aspektima). Ja imam knjigu: Solarni Povratak od Mary Shea, gde pise da Uran u 8.kuci znaci, da cu se resiti dugova. Posto je samo jos 2 meseca do kraja mojeg Solara, ne verujem da cu se resiti toga.
Drugo: ascendent je u Lavu, u 10.kuci (Natal) a Sunce u 10.kuci (u Solaru). To bi kao morao biti novi posao. Nije ni to.
Sto se tice Marsa u 4.k. u Solaru (netko je spomenuo kao preselenje), kod mene je Mars u toj kuci uvek znacio, da sam srela nekog novog muskarca. Isto se to desilo, kad sam imala Sunce u 7.kuci, u Solaru. Mozda je kod mene tako, jer Mars je vladar moje 7.natalne kuce a Sunce je u 7.natalnoj kuci?
Preselenje se kod mene desavalo, kad je Merkur (vladar prirodne 3.kuce), Mesec (vladar prirodne 4.kuce) i Uran bio na samom IC (dom, kuca).
Vazno je i kada je u Solaru isti Ascendent kao i kod Natala: kod mene je to Vaga. Tada se sigurno desi nesto vazno.

Pozdrav, venus8

Back