SOLARNI POVRATAK

Ovo je jedna jako zahtjevna stvar. Naime, dramatične i teške promjene u životu uvijek moraju navijestiti sekundarne progresije, ti si navela mogući gubitak djetata itd. no pretpostavljam da si to kombinirala sa natalnim pozicijama tih malefika. Solarni horoskop je zaista neizostavan.

Evo reći ću za sebe.

Prvu pravu veliku ljubav sam imao kada mi je u solarnom horoskopu AC pao na natalni DC. Sunce je bilo egzaktno na vrhu 5 polja u konjukciji sa Merkurom i Jupiterom.

Tako da vjerujem da ima smisla. No solarnu kartu se NIKADA ne smije promatrati sam za sebe.

Recimo ako vidiš da u sekundarnim progresijama ni primarnim direkcijama nema opasnosti nivo opasnosti će biti bitno manji izražen kroz solarni horoskop.

htio bih pitati.

na koji način se rade mjesečni i tromjesečni horoskop ? čuo sam negdje da postoje tzv eneide da se solarno sunce pomiče za 40 stupnjeva, tako nešto ?

da li to ima veze sa tercijarnim progresijama ? evo bolio bih da mi netko napiše nešto malo o tome.

Tromesecni horoskop se radi kao solar i posmatra tako u odnosu na natal ali na kraci period i bas kad u to vreme pada nesto bitno sto pratis a ne vidi se dovoljno u solaru. Samo da vidim gde sam pisala o izradi solara i tromesecnih-cetvrtsolara... vidi ovde na temi, ako ne nadjes napisacu ti ponovo..

Prvu pravu veliku ljubav sam imao kada mi je u solarnom horoskopu AC pao na natalni DC. Sunce je bilo egzaktno na vrhu 5 polja u konjukciji sa Merkurom i Jupiterom.
A da li si pratio da li je bilo i drugih pokazatelja za to kroz direkcije, progresije ... ?

na koji način se rade mjesečni i tromjesečni horoskop ? čuo sam negdje da postoje tzv eneide da se solarno sunce pomiče za 40 stupnjeva, tako nešto ?

da li to ima veze sa tercijarnim progresijama ? evo bolio bih da mi netko napiše nešto malo o tome.
Ja pratim lunare uz solare i kod mene dosta dobro rade.
Za tercijarne progresije sam već rekla negde da ih nisam pratila pojedinačno već samo kod sinastrije, uz naravno i druge stvari u tu svrhu (i to nije baš da sam se pretrgla od korišćenja, barem do sad mada su dosadašnji rezultati Ok). :wink:

Elle ja to pokušavam i reći.

Prvo treba gledati sekundarne progresije. One će ograničiti doseg eventualnih solara ili pak proširiti doseg.

ONda iza toga gledam solar.

Pa iza toga gledam tranzite.

I čekam da Mjesec kao okidač napravi stvar.

Neophodno je i ovo, sto mague pise, ne moze svako doci do knjiga i ako je na tom stupnju da to jos koristi, onda bar, po meni pravi i jednu korisnu stvar, daje ljudima na uvid ono sto ima, da procita onaj ko nema knjige Marc i Mekvers ili ne moze do njih da dodje i kad bi hteo. Pametnije je i to sto radi nego da pise svakojake komentare praveci se da je astrolog kao tamo neki koji se trude da bolje znaju licnost o kojoj pisu nego ona samu sebe....

Vip, saglasan sam sa tobom..ovo su vrlo korisne upute..
Mague nastavite dalje..

Ma ja sam to pokusavala i ne pali mi bas nesto. Odustlaa sam od toga, i ovako je delovalo previse jednostavno. Vise mi funkcionise tranzit na solar nego to.

Kad je bas neophodno da se trazi period nekog dogadjaja koji ne moze po tranzitima da se nadje u natalu, nacrta se solar za tu godinu i gledaju tranziti po njemu, a ako ni tu nemate jasnu sliku, moze i polusolar i onda tranziti na njega..funkcionise, kako kaze Neptunijanka..

SOLARNI HOROSKOP za dolazeću godinu mi je skoro isti kao i natalni.

Negdje sam pročitala da je takva godina jako bitna.

Zna li neko nešto više o tome ?

to se relativno cesto desava, oznacava da osoba moze da oseti kako "konce drzi u svojim rukama" i da neke stvari zavise od nje same dok je oprecno tome kad je 7 na asc, da zavisi od drugih i da ga drugi primoravaju na neke akcije koje on i ne bi hteo mozda..
Odluke ce biti u tvojim "rukama", polozaj kuca i odnos prema svetu kao prirodan i licno ti je zbog toga bitna godina, sem Sunca koje ima isti polozaj, posmatraj vladare asc, polja, odnose i aspekte medjusobno, solar ti pokazuje gde su polja zbivanja ove godine u globalu, a odnos sa natalnim planetama ne zaboravi (posebno ako neka solarna pravi neku znacajniju konfiguraciju ili aktivira natalne planete)...

Kad kažeš "relativno često", na koliko često misliš ?
Ja za sebe znam da mi se desilo jednom, ali ću proveriti sve solare unazad.
Naravno, nije ništa čudno ako je solarni Asc isti kao i natalni. :wink: Ali konkretnije šta i kako se vidi kroz sam solar i naravno natal, unapred sem ovog "bitno je" ti se ništa više @kalimero10 ne može reći - zašto, po čemu, koliko bitno.

pa et prosli godine su mi rekli kao da cu bit u drugom stanju a sve tranziti,progresiji,lunar i solar su isti aspketovli i nista se nije desilo ;)

i sad novi solar mi kazu kao da ce mozda meni vratiti neki proslost i krajem 2008g cu ostat u drugom stanju :roll: znaci nemora da se desi....

Pa i to je relativno, mora li ili ne mora da se desi ... Mora se gledati sve i proceniti koliko je neki događaj verovatan, ali to u svakom slučaju nije za ovu temu (nego mnogo šire od nje :wink: ) jer ovde pričamo samo o solarima.

Kad kažeš "relativno često", na koliko često misliš ?
Ja za sebe znam da mi se desilo jednom, ali ću proveriti sve solare unazad.
Naravno, nije ništa čudno ako je solarni Asc isti kao i natalni. :wink: Ali konkretnije šta i kako se vidi kroz sam solar i naravno natal, unapred sem ovog "bitno je" ti se ništa više @kalimero10 ne može reći - zašto, po čemu, koliko bitno.

Mozda zavisi i od raspona kuca u natalnom horoskopu i kako su kod mene relativno pravilne, desavalo mi se da na svake 4 godine bude blizu ili skoro isto, no da ne lazem, morala bih da crtam periode unazad i da brojim jer kako koji prodje, ja to zavrljacim..ko da cuva silu bozju karata...

zar ovde niko nece da odgovori :?: :-(

cini mi se da ove godine mi nije bas nesta :shock:
voljela bi da zajedno ucimo sta bi znacilo jer vec se mucim nikako mi nije jasno
ja cu probat pa mi neko ispravi...ja kao sto videh

Solarni Asc' mi je u Lavu = 11.kuca. sto naglasava vaznost 11. natalne kuce, ispunjenje nekih zelja kroz podrsku ili pomoc prijatelja, dok se sunce nalazi u solarnoj 6. kuci!?
Natalni Asc je solarna 3 kuca komunakcija,moguca su kraca putovanja
a natalno 5 kuca - solarno 7.kuca rijesavanje na ljubavnom planu!?
8 solarna u 5.natalnoj kraj neke ljubavne ovo sto sve vidim izgleda kao da je neki iz proslosti pa opet raskida..:roll:

Sta da ti kazem, tumacenje solara zahteva i tranzite na natal, pa solarnu kartu, pa tranzite na nju, pa polusolar ako je bitan drugi deo godine..a to nema na astrokomu cini mi se, ta opcija..jedino da se uzima ona karta gde je natal unutra a solar okolo njega, onako odjednom naslikano, pa da se samo kaze ponesto sto upada u oci, ono bitno osnovno, gde se sta aktivira i koja su polja naglasena, inace analiza solara ovde ne moze i nezahvalno je raditi ga pre nego dodje period rodjendana, da covek zna vec sta mu se prema, unapred mnogo raditi nije bas merodavno, moze da pokaze nesto sto covek ne moze tog trena da prepozna kod sebe i veze se za ono sta misli a ne sta jeste, pa se sa mogucnostima ode u neku drugu krajnost..to koje je polje aktivno i sta to znaci, gde su planete, moze ponesto da se kaze ali sve ostalo..ja to ovde ne radim bas zbog iskustva sa solarima...

necu nista tvrditi sta je izvan teorije koju su postavili vrhunski astrolozi, ali posto je ovo diskusija, mislim da slobodno mogu iznijeti svoja i zapazanja mnogih astrologa da solar pocinje djelovati puno prije rodjendana.
+ ja i moja prijateljica smo primjetile da se prva promjena kod ljudi vezana uz solar primjeti vec 6 mjeseci prije rodjendana, a djelovati pocne i do 4 mjeseca prije, naravno prateci tr. sunce na polozaj planeta iz solara - pogotovo MO/VE

Back