Solarijum, potmanjivanje, samopotamnjivanje...

Bila sam prosle godine par puta, i ove godine cu verotatno ici par puta, samo malo da ustekam kesha... A sto se tice koze, imam kremu koju mazem pre solarijuma, onda dodjem kuci, operem se i namazem onom drugom (za posle), hidratantnom... Jedino na sta treba obracati paznju je da ti dezinfikuju pred tobom, i da ne ides u turbo solarijume (oni su turbo stetni)...

Ja obozavam kad imam lep ten,posebno nogice ali ne idem u solarijum(probala pre par godina,par puta i to je to)Prezadovoljna sam kremama za postepeno samopotamnjivanje,koristla sam jonsonovo i lorealovo(koristim tj.)i super.Od pre par godina izbegavam i sunce(leti stavljam obavezno 40faktor na lice)jer je glavni faktor starenja koze sunce,a o stetnosti solarijuma da i ne govorim.Ovde u uk je mislim po zakonu zabranjeno osobama mladim od 18 da ih koriste,tj.kada si punoletan koristis ih na sopstvenu odgovornost(pa samp to bi mi bilo dovoljno da se zamislim).
Primetila sam doduse da neke osobe prosto postanu zavisne od toga,idu preko cele godine ,ne obaziru se na nikakva upozorenja(a ima ih bogami dosta)jednostavno kao da se redi o nekakvom poroku koga ne mogu da se otarase

apache:
Ove godine sam prvi put isla nekoliko puta, ukupno oko 20 minuta, zato sto sam toliko bela da izgorim uvek bez obzira na zastitni faktor, vreme provedeno na suncu... Prvih puta nisam smela da idem duze od 3 minuta da ne bih izgorela... I time sam samo dobila onu boju koju veliki broj ljudi ima prirodno, da bih mogla da idem na bazen npr bez bojazni da cu izgoreti. Pri tom, isla sam u salon gde redovno menjaju lampe, i u onaj dubeci, ne dopada mi se ideja da lezim u solarijumu, iako oni dezinfikuju, ali mi se nesto ne svidja.
Mislim da cu i sledece godine da ponovim, samo cu ranije da krenem, pred sezonu, posto je izgleda to jedini nacin da se spasim opekotina.
Trebalo je da ti neko kaze, da boja koju dobijes u solarijumu nije zastita nikakva. Isto ti je kao da si bela.

Ja sam u jednim novinama citala, da po nekim novim naucnim istrazivanjima solarijum stvara zavisnost, slicnu kao sto je ona od heroina(!?!) Navodno, stvara ti neki osecaj srece i euforije, pa kad preteras moze biti opasno. Kako smo krenuli, jos malo cemo imati i klinike za odvikavanje od solarijuma :) Licno, ne idem u solarijum jer mi je ta vestachka boja nekako bas vestachka, vise mi dodje zuta nego npr. bronzana. Ne znam, mozda greshim, ali mi tako deluje.

Back