ŠOKANTNO: “Pop sa lopatom” iz Crne Reke šipkom ubio štićenika zbog droge!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hajda da napravim banalnu paralelu...
da li bi mogao da se naljutis na slepu osobu na ulici ako te zakaci stapom?
na slican nacin bi trebalo posmatrati i narkomane (ok, samo sto je narkomanija posledica loseg inicijalnnog karaktera pa nisu 'inicijalno nevini')...
narkomane ne mozemo tretirati kao razumne osobe, kao ni njihove postupke...njima je prvo potrebna pomoc pa tek onda evenutalna kazna za eventualna nedela koja su pocinili za vreme narkomanije...

Ovde si baš lupio, mešaš babe i žabe.

Ne možeš upoređivati hendikepiranu , bolesnu osobu sa raspalom narkomanskom zveri koja ne bira koga će napasti kad dospe u apstinencijalnu krizu...tada su i gori od zveri .

Prvo , odkud mladić , a punih 39 godina ...taj narkoman?

Drugo, imati narkomana u porodici je pakao za nepoželeti ni najgorem neprijatelju, stoga i ne čude izjave najbližih.

Ocajni su i roditelji hendikepirane dece, dece sklone kriminalu, ocajni su i roditelji dece koja se drogiraju,prostituisu, svako trazi+neki nacin za izlaz iz te situacije, ali
ako roditelji pozdravljaju smrt svog deteta ( a ovde je to indirektno i slucaj) treba i to malo preispitati, jer to nije normalno.

Pogledaj samo stopu najsurovijih zločina , a sve su ih napravili narkomančine .

Pa, da li baš sve zločine???

I, vidiš, dok ih ti, i još hiljade drugih, nazivate narkomančine, Branislav Peranović je u njima video - ljude! LJude kojima treba pomoć. I, da budemo iskreni, mnogima je i pomogao.
Sa batinama se ne slažem, daleko od toga, ali moramo reći istinu - mnogima je pomogao!!!

Prvo , odkud mladić , a punih 39 godina ...taj narkoman?

ok. dobro..nije mladic. povlacim to mladic. :hvala:

Drugo, imati narkomana u porodici je pakao za nepoželeti ni najgorem neprijatelju, stoga i ne čude izjave najbližih.

imao sam prilike da vidim kako heroin utice na neke moje bliske prijatelje i njihove prodice. srecom, sami su uz podrsku porodice i prijatelja uspeli da izadju iz tog ludila bez ikakvog stangliranja i lopatanja i ostalih srednjevekovnih metoda.

bez obzira na sve...to im je bio sin. ili su oni totalno prolupali ili...

Pa jednostavno si smeshna da posle 7 sati postavljas link, a koji postoji vec od jutros. Vidis naslov topika, mrzi te da pogledas uvodni post,
postavis isti link i opalis po crkvi. Nista ti ne moras da citas, ne citam ni ja teme koje me ne zanimaju, ali i ne zalazim na takve teme
da bih ljudima solila pamet.

Izgleda da ti ne citas ni postove koje citiras.

Pomenula sam uspesan rad vladike Porfiija.

Dogovori se sama sa sobom sta zaista mislis.

I pre nego što za nekoga kažete da je narkomančina, da mu treba sjuriti metak, zatvoriti u kavez ili medju 4 zida, moj je savet da prikočite i razmislite - niko nije imun na zamke današnjeg društva! Ovo posebno treba da razmisle oni koji imaju decu. Deca kreću sa drogom iz zabave, radoznalosti, da nebi ispali piččke u društvu, i/ili iz nekih drugih razloga. Niko nije želeo da mu dete postane narkoman, niko tome nije težio i - niko nije imao ni na kraj pameti da će se to njegovoj porodici desiti.
Pazite šta pričate, nikada nemate pojma šta može da vas strefi! :ok:

Pa, da li baš sve zločine???

I, vidiš, dok ih ti, i još hiljade drugih, nazivate narkomančine, Branislav Peranović je u njima video - ljude! LJude kojima treba pomoć. I, da budemo iskreni, mnogima je i pomogao.
Sa batinama se ne slažem, daleko od toga, ali moramo reći istinu - mnogima je pomogao!!!

Svejedno , dok se ti retki nisu zalečili bili su samo opasni narkomančine koji napadaju , pljačkaju , lažu i kradu , ne birajući.

Uostalom i svekrve su ljudi pa ih neke opisuju najmonstruoznijim rečima , a pri tome žive pod njihovim krovom :roll:

Ovde si baš lupio, mešaš babe i žabe.

Ne možeš upoređivati hendikepiranu , bolesnu osobu sa raspalom narkomanskom zveri koja ne bira koga će napasti kad dospe u apstinencijalnu krizu...tada su i gori od zveri .

pristrasna si...

narkoman u krizi ne vlada sobom. samim tim ga ne mozes tretirati kao razumnu osobu. napisao sam da narkoman snosi inijalnu odgovornost zbog ulaska u narkomaniju ali vremenom...
njima se i dalje moze pomoci ako prestanes da ih posmatras kao 'besne zveri'...

Pa, sad koliko je sposoban i poštovan veoma je diskutabilno. Ima ovde pored Subotice jedan crkveni centar za odvikavanje od narkomanije. Istina katolički, ali to je nebitno. Bitno je to da su metodi sasvim drugačiji. Tamo se mladi odvikavaju od tog poroka radom, kreativnošću i druženjem. Nikada nisu bez nadzora, ali i podrške, kako sveštenika, tako i drugih "štićenika". Sve je na dobrovoljnoj bazi, ali ko prekrši pravilo, i uzme drogu, biva izbačen.

U taj centar dolaze na odvikavanje i oni koji nisu katolici, pa čak ni vernici uopšte. Nema lopata, štangli i sl. rekvizita za "isterivanje đavola".

A, što se ovog popa "hells angel-a" tiče, očigledno je da je čovek mentalno poremećena osoba sa izraženom sklonošću ka nasilju, što je na kraju rezultiralo ubistvom. Ubeđen sam da se, kao i u prethodnim slučajevima nasilja koje je sprovodio nad štićenicima, on nimalo ne kaje zbog ovog ubistva, i nije mu jasno zašto se neko buni, te misli da ta jadna deca to zaslužuju.

Svejedno. Ako "sticenici" sami na to pristaju zarad efikasnosti lecenja (na sta bih verovatno i sama pristala da sam na njihovom mestu), onda nema mesta kritici metoda ovog popa.

Ocajni su i roditelji hendikepirane dece, dece sklone kriminalu, ocajni su i roditelji dece koja se drogiraju,prostituisu, svako trazi+neki nacin za izlaz iz te situacije, ali
ako roditelji pozdravljaju smrt svog deteta ( a ovde je to indirektno i slucaj) treba i to malo preispitati, jer to nije normalno.

Treba biti u koži tih ljudi koji su ko zna šta preživeli sa tim narkomanom...ako je do sada imao 39 godina , to je njima predugih 20-tak najmanje , a samo oni znaju kroz šta su prošli s tim zavisnikom.

Od njih takvih treba bežati k'o od kuge i niko normalan se i ne upušta s takvima.

:lol: Kakve sve debilizme ovde nece covek procitati. Nesrecan slucaj, pao glavom na metalnu sipku u popovoj ruci.

Pa sigurno da nije hteo namerno da ga udari da ga ubije. . Svasta.

O, my god, nisu pristali da ih mlatne metalnom šipkom po glavi, da ih ucmeka. Nekad me sramota što sam žensko.

Pristali su na njegove metode (batinanja) a ovo je nesrecan slucaj.

Svejedno , dok se ti retki nisu zalečili bili su samo opasni narkomančine koji napadaju , pljačkaju , lažu i kradu , ne birajući.

Uostalom i svekrve su ljudi pa ih neke opisuju najmonstruoznijim rečima , a pri tome žive pod njihovim krovom :roll:

Bili su, i nema garancija da neće biti opet. Ali - i dalje su ljudi, ljudi u problemu, ljudi kojima treba pomoć.
Ostatak ne bih komentarisala, nije tema.

pristrasna si...

narkoman u krizi ne vlada sobom. samim tim ga ne mozes tretirati kao razumnu osobu. napisao sam da narkoman snosi inijalnu odgovornost zbog ulaska u narkomaniju ali vremenom...
njima se i dalje moze pomoci ako prestanes da ih posmatras kao 'besne zveri'...

Kaži to onim preklanima , unakaženima i mrtvima koje napadaju te narkomančine u krizi i iz obesti jer im se može jer ih i kao takve zakon štiti.

Ne bih ja to da posmatram...videla sam šta je jedna takva zver uradila od života jedne moje poznanice koja je neobaveštena uletela u brak sa jednim takvim i pukom srećom izvukla živu glavu i iselila se preko okeana jer drugačije nije mogla da se otarasi budale.

O dotičnom popu ne znam puno ali ono što znam i vidim je to da je ovo društvo u totalnom haosu,raspadu,nemoralu,izumiranju.
Narkomanija je postala toliko uobičajena pojava pa čak i u školama da to više nije normalno.Upropastila je mnoge ljude rasturila porodice od mladih ljudi stvorila bolesne žive mrtvake.
Droga je svuda oko nas a to je prvenstveno problem društva koje neko namerno neće da reši,koje nekome namerno odgovara.Droga je profit i industrija novca.
Kako to da pre 30 godina nije bilo ovoliko narkomana ???
Za sapada smo zapljusnuti raznim stvarima i dobrim i lošim ali u ovom narodu kao da se prihvataju samo loše.
Ovo me ništa ne čudi, biće još raznih slučajeva o drogama u crnoj hronici.

prihopata je imao dugogodisnji obrazac naslilnog ponasanja prema 'sticenicima'.
tukao ih je lopatama i stanglama...ko zna koliko je neprijavljenih polomljenih kostiju bilo do sada...
kao sto smo vec konstatovali, bilo je samo pitanje vremena kada ce nekog i ubiti...

dakle...svaki udarac stanglom ovog psihopate je potencijalno ubistvo...samo retard i osoba sa kompleksom boga ili cega vec ima trip da nece pogresiti...

Nesrećan slučaj??? Ko bi normalan raspalio drugog po glavi metalnom šipkom! Nesrećan slučaj je kad nekog gurneš u samoodbrani ili drugačije, a on padne i udari glavom o ivicu i umre. Za boga miloga!

Kao sto ces i ti.

Kao što ćemo svi, ali neki su za života korisni društvu, neki nisu. Neki se trude da što duže budu takvi, drugi uništavaju i sebe i okolinu. Naravno da to nikome ne daje za pravo da bilo koga ubije, ali ako sami narkomani i porodice traže pomoć ovo centra, zašto ih neko sa strane osuđuje?

Ko bih ja nekoga udarila metalnom sipkom po glavi , onda bih (ako imam dva grama mozga u glavi) vec unapred znala da ga mogu i ubiti.
Znaci da drmnes nekoga sekirom ali ne zelis da bude i mrtav?

Lupetas bre za sve pare.

Od udaraca ( bilo cime) niko nije izlecen. Ili, ako imas dijabetis aj te bijemo?

Zavisnost od heroina ( to je i jedino sto ubija) leci se metadonom nikako lopatama u glavu.

Nesrećan slučaj. Ko bi normalan raspalio drugog po glavi metalnom šipkom! Nesrećan slučaj je kad nekog gurneš u samoodbrani ili drugačije, a on padne i udari glavom o ivicu i umre. Za boga miloga!

Nesrecan slucaj je kad je mrak, pa covek nije video gde udara. I to jejedino logicno objasnjenje u detalje ne bih.

Kaži to onim preklanima , unakaženima i mrtvima koje napadaju te narkomančine u krizi i iz obesti jer im se može jer ih i kao takve zakon štiti.

Ne bih ja to da posmatram...videla sam šta je jedna takva zver uradila od života jedne moje poznanice koja je neobaveštena uletela u brak sa jednim takvim.

Ok, razumem tvoj bes, zaista.
Ipak, smanji bes, ili bar pokušaj. Nisi objektivna. Ako se nekada u životu, ne dao Bog, sukobiš sa tim problemom, ovakav ti stav neće pomoći. Odmoći će. Daleko bilo, pupupu, ali svako može sa tim da se suoči, pogotovo u današnje vreme.

Kao što ćemo svi, ali neki su za života korisni društvu, neki nisu. Neki se trude da što duže budu takvi, drugi uništavaju i sebe i okolinu. Naravno da to nikome ne daje za pravo da bilo koga ubije, ali ako sami narkomani i porodice traže pomoć ovo centra, zašto ih neko sa strane osuđuje?

Upravo tako. :klap: I to je poenta svega.

Zato so je to suludo. Suludo je verovati u lopate ili madjije. Eto,zato.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back