ŠOKANTNO: “Pop sa lopatom” iz Crne Reke šipkom ubio štićenika zbog droge!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ovog čoveka upoznala 2006. godine. Još tada, pre nego što je izašlo sve u javnost, znala sam za metode koje primenjuje. Otvoreno je o tome pričao. I nisam poverovala da je to baš tako, sve dok dosta posle nisam videla onaj snimak...
Obišla sam taj kamp u Crnoj Reci tada... utisci su mi bili podeljeni. Sa jedne strane, znala sam da naplaćuje 300 evra mesečno po štićeniku, ali isto tako je bilo i štićenika, i to ne mali broj, koji nisu plaćali ništa. Smešteni u barakama koje su sami pravili, od drveta koje su sami isekli. Sedela sam na klupi koju su oni pravili, ručala šta su oni skuvali... bilo je radne terapije, nije da nije. Sa druge strane, zapitala sam se, još tada i tamo, šta tu košta 300 evra mesečno po štićeniku :think:

Slušajući tog čoveka tada, čula sam mnoge pametne reči...

ALI...

Videla sam i njegovu decu, sve jedno drugom do uveta, koja žive tamo i provode svoje dane sa narkomanima u apstinenciji. Bez dana provedenog u školi!!! Otac Branislav je pričao i o svom mišljenju o školi i školovanju.... On, sa 3 fakulteta, branio je školovanje sopstvenoj deci...

Čula sam tada jako pametne i korisne savete, ali i neka njegova mišljenja, koja su me otavila otprilike u ovom stanju :eek:
Jedan dan posete manatiru Crna Reka i par sati provedenih u tom kampu, nisu, naravno, dovoljni da se kaže - ja tog čoveka poznajem. Upoznala ga jesam, i popadiju mu Milanku, i oca Dejana, suštu suprotnost Branislavu...
Takodje sam videla i sve one momke tamo, i ... šta reći... nisu svi dobijali batine, ima ogroman broj tih momaka koji nikada nisu dobili ni čvrgu... sami su to pričali.... a i onih koji su u toj trpezariji bili redovni na porciji lopate i ašova... Sve je to javno pričano...

Ne znam... koliko me je ovo iznenadilo, toliko i nije... Znam da taj čovek nije imao loše namere, naprotiv. Čula sam ga šta je pričao, videla koliko mu je stalo do tih momaka...
I popovi su ljudi. Da li Branislav ima neke sklonosti ka nasilju od ranije, ili je pored svih tih momaka, narkomana, i ovakvih i onakvih, promenio stavove, mišljenja, svest, podsvest...? Ne znam...
... moglo se ovo očekivati, moglo je, na žalost...

..................... Šta bi ti uradio da se mučiš sa gomilom takvih ljudi i nađe se jedan pametnjaković koji hoće da unese drogu i napravi pometnju među već pometenim?
Možda nešto i nije u redu sa mnom ali ja mogu da tvrdim da si ti licemer.

da...ubistvo sipkom je resenje.:dash::dash::dash::dash:

definitivno nesto nije u redu sa tobom...

Ajmo ovako...taj kreten je primao olupine od ljudi koje nisu uspeli da izleče doktori ni ovde ni u inostranstvu. Metode jesu nekonvencionalne ali su davale rezultat.
Ta živa bića je društvo izopštilo jer nisu sposobni da funkcionišu i taj kreten im je poslednja slamka spasa. Šta bi ti uradio da se mučiš sa gomilom takvih ljudi i nađe se jedan pametnjaković koji hoće da unese drogu i napravi pometnju među već pometenim?
Možda nešto i nije u redu sa mnom ali ja mogu da tvrdim da si ti licemer.
Ti stvarno pokusavas da opravdas UBISTVO??? Ovakve metode se ne primenjuju jer su brutalne. Cak i ako izleci narkomaniju, covek moze biti invalid ili imati druge psihicke poremecaje od stalnog zlostavljanja.

Ti stvarno pokusavas da opravdas UBISTVO??? Ovakve metode se ne primenjuju jer su brutalne. Cak i ako izleci narkomaniju, covek moze biti invalid ili imati druge psihicke poremecaje od stalnog zlostavljanja.

Od droge i odbačenosti od strane društva neće imati posledice?
Niko ne pravda ovo ubistvo, ali ne treba čo vek nazivati monstrumom, naročito ako se zna koliko je ljudi kod njega dobilo drugo šansu, koju nikad nisu imali u zvaničnim institucijama i društvu.

Kako površno kapirate. Ne opravdavam ubistvo, samo gledam događaj malo šire. Narkomanija je društveni problem i veoma je pogubna jer udara na populaciju mladih. Nisam čuo da neko kritikuje policiju čiji zaposleni prodaju drogu omladini, za koliko smrti su oni odgovorni? Šta je država uradila po tom pitanju?

Ko ga pravda? Hajde se sad malo uozbilji i bez mržnje probaj da učestvuješ u raspravi. To se zove objektivnost.

procitaj novicine postoje i vise je nego jasno da opravdava i metode i da nalazi opravdanje za ubistvo.

nije u pitanju mrznja nego iziritiranost sistemom koji je ovog monstruma pustio da se brani sa slobode.

moju objektivnost dovodis u pitanje kada kazem da nema izgovora niti opravdanja za ovog ubicu kao i za one koji ga nisu jos odavno strpali u kavez?
da je bilo pitanje vremena kada ce se njegovo divljanje zavrsiti ubistvom?

Niko ne pravda ovo ubistvo, ali ne treba čo vek nazivati monstrumom, naročito ako se zna koliko je ljudi kod njega dobilo drugo šansu, koju nikad nisu imali u zvaničnim institucijama i društvu.
Naravno da ce imati posledice od droge i izolacije, ali ovo ce samo da zameni jedan problem sa drugim. Ljudi koji se drogiraju su cesto psihicki labilni. Sta ako neki od njih postanu ubice, kao posledica zlostavljanja. sto se pokazalo u praksi u predratnoj Americi? Ovakve metode se ne smeju koristiti. Upravo jer ce u jednom trenutku dovesti do ovoga. Udaris gde ne treba, i covek umre u trenutku.

Kako površno kapirate. Ne opravdavam ubistvo, samo gledam događaj malo šire. Narkomanija je društveni problem i veoma je pogubna jer udara na populaciju mladih. Nisam čuo da neko kritikuje policiju čiji zaposleni prodaju drogu omladini, za koliko smrti su oni odgovorni? Šta je država uradila po tom pitanju?
Kako niko ne kritikuje policiju? Svako zivi pljuje po policiji.

Dalje, ti si rekao

Šta bi ti uradio da se mučiš sa gomilom takvih ljudi i nađe se jedan pametnjaković koji hoće da unese drogu i napravi pometnju među već pometenim?
Ovo ti je recenica koja moze da se shvati da pravdas to sto je ubio coveka. Mozda si se lose izrazio, ali je ocigledno da nisam samo ja tako to shvatio.

Poslednja izmena:
Ne želim da me neko pogrešno shvati, ni na tren ne pokušavam da opravdam ovo ubistvo. Samo da kažem neke stvari, nešto što sam lično videla i čula.
U taj kamp, konkretno o Crnoj Reci pričam, ne znam kako je bilo u Loznici, su dolazili momci koji bi, da nisu tu došli, svakako umrli za neko vreme. Kratko vreme. Svi su bili, da tako kažem, u nekoj zadnjoj fazi drogiranja, neki sa hepatitisom C, neki sa HIV-om... To su ljudi sa jako malo obzira, neki i potpuno bez ikakvih obzira, oni na kojima se, i posle godinu dana od početka apstinencije, vide trajne posledice... Heroin ih je pojeo cele, oštetio organizam trajno, nervni sistem, mozak... ponašanje skroz izmenjeno, "ulični kodeks" i heroin su ceo njihov život...
I potrebne su godine da bi se ti momci rehabilitovali, ako je to uopšte moguće. Oni su bili u takvoj fazi, da im je taj pop bio jedini čovek koji je još u njima video ljude....
Shvatam da je morao da nametne autoritet silom. Njemu i njegovoj porodici je bukvalno bila glava u torbi - planinčuga, prva crkva na pola kilometra, manastir Crna Reka još dalje, prvo naseljeno mesto 15 km daleko. Shvatam i da je bilo batina...
Ali onakvih - NE!
Mislim da se tu nasilje poprilično otelo kontroli, na žalost. Lopate, ašovi i metalne štangle... Opet kažem - shvatam i da je morao da upotrebi silu, na kraju, videla sam te ljude tamo, ma ne bih provela noć tamo za milion evra. Ali onakvo nasilje... Bože mi oprosti, kao da je počelo da prerasta u nešto drugo, kao da je postalo svrha samo po sebi i ... teško mi i da kažem - potreba... ne čudi me ovo što se desilo, nasilje nikada ništa dobro nije proizvelo... čudi me da niko nije mogao da ga obuzda. Da li je taj otac Branislav bio iznad svih u SPC???

i dalje ocajnicki trazis opravdanje za metode ovog mengelea koje su opasne i retarditrane a koje su se zavrsile ubistvom.

da...jeste monstrum. ocigledno je imao trip da je 'bogomdan' da asovima lomi narkomane a niko mu nije stao na put na vreme...
ovakih poput njega ima mnogo. problem je u sistemu koji ih ne kaznjava. spc-u i njenim bivsim 'kadrovima' se sve tolerise.

procitaj novicine postoje i vise je nego jasno da opravdava i metode i da nalazi opravdanje za ubistvo.

nije u pitanju mrznja nego iziritiranost sistemom koji je ovog monstruma pustio da se brani sa slobode.

moju objektivnost dovodis u pitanje kada kazem da nema izgovora niti opravdanja za ovog ubicu kao i za one koji ga nisu jos odavno strpali u kavez?

Tebi smeta jedino što on ima veze sa spc. I to je tvoja poenta.

Tvoja objektivnost je porestala da postoji onog trenutka kad si čoveka )koji još nije ni saslušan, a kamoli osuđen) nazvao monstrumom. Da ponovim, mnogima je pomogao.
Nigde nisam video da Novica opravdava ubistvo, a metode su se pokazale kao jedine koje su nekima od narkomana pomogle. Neka oni sami (i njihove familije) kažu da li te metode valjaju ili ne.

i dalje ocajnicki trazis opravdanje za metode ovog mengelea koje su opasne i retarditrane a koje su se zavrsile ubistvom.

da...jeste monstrum. ocigledno je imao trip da je 'bogomdan' da asovima lomi narkomane a niko mu nije stao na put na vreme...
ovakih poput njega ima mnogo. problem je u sistemu koji ih ne kaznjava. spc-u i njenim bivsim 'kadrovima' se sve tolerise.

Mengela? Šta te je odvuklo u toliku mržnju? Da li shvataš da se svakim postom sve više udaljavaš od realnosti i da si prestao da budeš realan u raspravi?
Inače, vladika Artemije je smenio i razrešio oca Branislava. Toliko o tvojoj objektivnosti. Prestani da se sramotiš dok je još vreme.

Tvoja objektivnost je porestala da postoji onog trenutka kad si čoveka )koji još nije ni saslušan, a kamoli osuđen) nazvao monstrumom. Da ponovim, mnogima je pomogao.
Nigde nisam video da Novica opravdava ubistvo, a metode su se pokazale kao jedine koje su nekima od narkomana pomogle. Neka oni sami (i njihove familije) kažu da li te metode valjaju ili ne.

on je monstrum ne zbog ovog ubistva vec zbog fizickog zlostavljanja bolesnih ljudi.
ovo je nazalost samo potvrdilo cinjenicu da on nije normalan, da je monstrum.

'izleceni' narkomani i njihove ocajne porodice nisu objektivni da daju komentar na 'ispravnost' umlacivanja. dobijanje dnevne doze batina i serviranje religije nije metoda koja moze da pomogne. mozda trenutno kao i svaki drugi placebo. sta se desava kada placebo prodje?

Mengela? Šta te je odvuklo u toliku mržnju? Da li shvataš da se svakim postom sve više udaljavaš od realnosti i da si prestao da budeš realan u raspravi?
Inače, vladika Artemije je smenio i razrešio oca Branislava. Toliko o tvojoj objektivnosti. Prestani da se sramotiš dok je još vreme.

ja i jesam napisao 'bivsih' kadrova ali bez obzira da li su bivsi il isadasnji spc-ovi imaje preveliki protektorat i kao da su van zakona.
tvoje spinovanje napadom na mene pocinje da smara.
tvoje razumevanje za nasilnistvo i ubistvo je neverovatno.

on je monstrum ne zbog ovog ubistva vec zbog fizickog zlostavljanja bolesnih ljudi.
ovo je nazalost samo potvrdilo cinjenicu da on nije normalan, da je monstrum.

'izleceni' narkomani i njihove ocajne porodice nisu objektivni da daju komentar na 'ispravnost' umlacivanja. dobijanje dnevne doze batina i serviranje religije nije metoda koja moze da pomogne. mozda trenutno kao i svaki drugi placebo. sta se desava kada placebo prodje?

Ne znam da li si nesrećan ili smešan? Kao prvo, "otac" Branislav nije sveštenik SPC, tako da ti taj deo mržnje ostaje bez argumenata.
Drugo, monstrum ne leči, koliko god nekome te metode izgledale strašno. Ne tako davno se ljudima sa određenim problemima bušila glava i niko te lekare nije nazivao monstrumima. Ni ti ni ja nismo merodavni da pišemo o načini koji se tamo primenjivao, odsim ako ti nisi bio korsinik njihovih usluga, ja nisam? Ponavljam, ti ljudi nisu ništa dobilo od našeg druištva, nikakvu pomoć od zvanične medicine, odbačeni su došli po pomoć i dobili je. Ovo je nesrećan slučaj i ako se utvrdi odgovornost Branislava, odgovaraće zakonski. Tu je kraj, osim za one koji ovaj slučaj pokušavaju da povežu sa SPC.

ja i jesam napisao 'bivsih' kadrova ali bez obzira da li su bivsi il isadasnji spc-ovi imaje preveliki protektorat i kao da su van zakona.
tvoje spinovanje napadom na mene pocinje da smara.
tvoje razumevanje za nasilnistvo i ubistvo je neverovatno.

Sad malo menjaš priču? Ako nastavimo još malo, bojim se da ćeš prestati da ga nauzivaš monstrumom... šta učiniše prokleti argumenti, a tako ti je lepo išlo bez njih.
Ubistvo snosi odgovornost, nadam se da toliko možeš da razumeš?

Ne znam da li si nesrećan ili smešan? Kao prvo, "otac" Branislav nije sveštenik SPC, tako da ti taj deo mržnje ostaje bez argumenata.
Drugo, monstrum ne leči, koliko god nekome te metode izgledale strašno. Ne tako davno se ljudima sa određenim problemima bušila glava i niko te lekare nije nazivao monstrumima. Ni ti ni ja nismo merodavni da pišemo o načini koji se tamo primenjivao, odsim ako ti nisi bio korsinik njihovih usluga, ja nisam? Ponavljam, ti ljudi nisu ništa dobilo od našeg druištva, nikakvu pomoć od zvanične medicine, odbačeni su došli po pomoć i dobili je. Ovo je nesrećan slučaj i ako se utvrdi odgovornost Branislava, odgovaraće zakonski. Tu je kraj, osim za one koji ovaj slučaj pokušavaju da povežu sa SPC.

Nesrećan slučaj je kada kolima ubiješ čoveka pijan ,ili kad nekoga gurneš iz zajebancije i onda on nezgodno padne i razbije glavu na bankinu ,eksplozija neekspolodirane granate i sl . ... a kada je neko dokazani nasilnik , čije je brutalno nasilje i snimcima dokumentovano, kada je isti zbog te skolonosti ka nasilju izbačen iz crkve i kada upravo čeka sudsku presudu za nasilničko ponašanje i maltretiranje ,to nikako ne može biti nesrećan slučaj jer je iz aviona jasno da je ta osoba socijalno neprilagodjena i sklona nasilju i da mu je to obrazac ponaanja ,kao što se to kaže i u pravnoj terminologiji .
Takodje i to pozivanje na lobotomiju ne stoji jer u to vreme to nije bilo protivzakonito i društveno sankcionisano , dok u današnje vreme jeste ,isto kao i brutalno prebijanje u bilo koju svrhu ,pa i navodno medinsku , jednostavno to je zabranjeno i protivzakonito i tu prestaje svaka priča .Još veća je krivica na pravosudnim i policijskim organima ove zemlje, pošto su znali kakva je devijantna ličnost u pitanju ,a proces se odugovlačio , nije mu odredjen pritvor ,pa je isti nastavio sa svojom kriminalnom delatnošću što je na kraju rezultiralo tragedijom . Čak bi i za tog Branislava bolje bilo da je odležao godinu-dve za nasilničko ponašanje i da mu dodje iz dupeta u glavu , nego da ga država pusti da nastavi sa protivpravnim ponašanjem i da počini najteže krivično delo zbog ćega će ležati 10 godina .

Poslednja izmena:

ja ti rekoh da postajes naporan. iskuliraj sa provociranjem i spinovanjima na temu mrznje ili cu prestati da ti odgovaram na postove.

sta cemo sa ovim?

http://www.politika.rs/rubrike/Hron...zi-poseban-status-za-uhapsenog-monaha.sr.html

Drugo, monstrum ne leči, koliko god nekome te metode izgledale strašno. Ne tako davno se ljudima sa određenim problemima bušila glava i niko te lekare nije nazivao monstrumima.

monstrum o kom pricamo i dalje zivi u 'ne tako davnim vremenima'.

Ni ti ni ja nismo merodavni da pišemo o načini koji se tamo primenjivao, odsim ako ti nisi bio korsinik njihovih usluga, ja nisam?

za osudu za ubijanje od batina nije potrebna diploma.

Ponavljam, ti ljudi nisu ništa dobilo od našeg druištva, nikakvu pomoć od zvanične medicine, odbačeni su došli po pomoć i dobili je. Ovo je nesrećan slučaj

ovo nije nesrecan slucaj. ovo je bilo ubistvo u najavi. kada stalno nekog zlostavljas i mlatis stanglama - jednom ces i ubiti.

i ako se utvrdi odgovornost Branislava, odgovaraće zakonski. Tu je kraj, osim za one koji ovaj slučaj pokušavaju da povežu sa SPC.

kao sto su i svi ostali bivsi i sadsasnji popovi odgovarali...
nadam se da ovaj divljak nece dobiti protekciju poput ostalih...

Poslednja izmena:
Nesrećan slučaj je kada kolima ubiješ čoveka pijan ,ili kad nekoga gurneš iz zajebancije i onda on nezgodno padne i razbije glavu na bankinu ,eksplozija neekspolodirane granate i sl . ... a kada je neko dokazani nasilnik , čije je brutalno nasilje i snimcima dokumentovano, kada je isti zbog te skolonosti ka nasilju izbačen iz crkve i kada upravo čeka sudsku presudu za nasilničko ponašanje i maltretiranje ,to nikako ne može biti nesrećan slučaj jer je iz aviona jasno da je ta osoba socijalno neprilagodjena i sklona nasilju i da mu je to obrazac ponaanja ,kao što se to kaže i u pravnoj terminologiji .

Siguran si da će mu se suditi za namerno ubistvo?

Glava se busi i dan danas, i ne samo glava, ali to sa ovim ubistvom (bez predumisljaja, sto ce reci u afektu) nema nikakve veze.

Nazivati ovakvo ubistvo nekakvim " nesrecnim slucajem" stvarno je drskost.

I ko je merodavan ( ako nismo ti ili ja) da se izjasvanja o ovom slucaju i ovim metodama iz srednjeg veka?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back