Sociologija i zivot posle nje..

Demister

Domaćin
Poruka
3.290
Dragi moji, odlucio sam se vec sta cu studirati. Obozavam sociologiju, ne upisujem je iz interesa vec iz ljubavi (ovo je zvucalo pateticno :mrgreen: )

Jedino sto me brine je nalazenje posla. Sta sve zapravo mogu da radim kada zavrsim sociologiju? Da li imate nekog dipl. sociologa u svojoj okolini?

Hvala unapred na odgovorima. ;)

Dragi moji, odlucio sam se vec sta cu studirati. Obozavam sociologiju, ne upisujem je iz interesa vec iz ljubavi (ovo je zvucalo pateticno :mrgreen: )

Jedino sto me brine je nalazenje posla. Sta sve zapravo mogu da radim kada zavrsim sociologiju? Da li imate nekog dipl. sociologa u svojoj okolini?

Hvala unapred na odgovorima. ;)

Ako valja da se upise ono sto se voli . Ja sam uvek isao na tu kartu , upisi najpre ono sto volis pa makar to i nemalo pojma u nasoj dragoj srbiji, mada da budemo iskreni ovde malo sta i ima pojma . :aha:

Blah,studiraj bolje psihologiju ili astrologiju ako to uopste ima,od toga ces imati neke koristi.
astrologija ? :hahaha: :dash:

To se samo kurs polaze :)

A psihologija nije losa samo .... blaah vec ih ima :think:
Tako i ja razmisljam... :) I moj cale, kome je krivo jer je upisao (i normalno nije zavrsio) ono sto su njegovi hteli... Tako da... ;) :ok:

Eto ti ... Ja znam da ce slabe vajde da ima od mog buduceg zanimanja al' sta da mu radim :neutral:

A, to mislis. Ne znam da l ima zvanje fakulteta, ali je skola u rangu recimo, skole za stjuardese visegodisnji kurs ili kako vec to ide.
Ovo je puko pretpostavljanje, nemam te informacije, mozda je cak i fakultet. U svakom slucaju se u takvoj skoli/faksu izucava matematika astronomija itd.

Deco, razmisljajte na vreme o zaposljavanju jer ce ljubav prema profesiji nestati istog trenutka kada ne budete mogli da platite racune.

Jos ste mladi i sada ne razmisljate o tome, ali to da li ste zaposleni ili niste i te kako moze da bude odlucujuce i u vezi sa drugim zivotnim sferama kao sto je napr. zasnivanje porodice, jer deca moraju da se nahrane i obuku i ne zanima ih da li vam se ispunio profesionalni san iz detinjstva.

To ne znaci izabrati nesto sto mrzite, vec da se izbor suzi na nekoliko profesija od kojih moze da se zivi a onda izabrati nesto od toga. Sve ostalo mozete izucavati do mile volje, ali kockanje sa svojim zivotom ne preporucujem.

Nazalost, sigurna sam da cete me pravilno shvatiti sa nesto vise godina, ali bar razmislite :)

U medjuvremnu mozete da pogledate i ovo:
http://poslovi.infostud.com/info/trazena-zanimanja/

Pozdrav! :cao:

Deco, razmisljajte na vreme o zaposljavanju jer ce ljubav prema profesiji nestati istog trenutka kada ne budete mogli da platite racune.

Jos ste mladi i sada ne razmisljate o tome, ali to da li ste zaposleni ili niste i te kako moze da bude odlucujuce i u vezi sa drugim zivotnim sferama kao sto je napr. zasnivanje porodice, jer deca moraju da se nahrane i obuku i ne zanima ih da li vam se ispunio profesionalni san iz detinjstva.

To ne znaci izabrati nesto sto mrzite, vec da se izbor suzi na nekoliko profesija od kojih moze da se zivi a onda izabrati nesto od toga. Sve ostalo mozete izucavati do mile volje, ali kockanje sa svojim zivotom ne preporucujem.

Nazalost, sigurna sam da cete me pravilno shvatiti sa nesto vise godina, ali bar razmislite :)

E znam ja sve to ali izgleda da jos ne kapiram :neutral:
To je istina, jer ces uvek kvalitetnije da obavljas posao koji volis.

... ako ga imas :lol:

Ne mora da znaci... drugarica mi upisala faks, sa kojim ce moci da radi ono sto je placeno. Prvo se izvlacila na foru da voli posao koji ce sa njim obavljati, a da ne voli stvari koje se uce na faksu. Napustila je faks.

Back