Socijalisti su pobedili na izborima u Španiji

Ti svasta dozivljavas dan danas ...

Npr poludis upravo na ovakvoj temi gde se pominje jacanje levice :)

Samo mozes da kmecis i nista drugo!

36936308_494305030997060_6115556653774405632_n.jpg

A ti mislis da smo mi sisali vesla da tako podmeces te glupave pricice ...

Ugasio jednu da bi stvorio ili kako je popularno reci "pronasao" drugu koja nastavlja pricu a zove se Falange Española Tradicionalista y de las Juntas de Ofensiva Nacional Sindicalista (FET y de las JONS) a ideologija ista ...

Ajde potrudi se da napravis neki drugi mit o Franku ,,, ili se bolje ne trudi, lose ti ide.

A o njegovoj ideologiji zaista procitaj sta sam postavio ... dakle Francoism >

Falangism, National syndicalism, Traditionalism. National Catholicism, Royalism

Dobra ti fora bila zaista ... Franco nije imao ideologiju LOL

Bravo, to je ono ime koje sam tražio, jer nisam mogao da ga se setim, a ne volim da koristim pomoć prijatelja Gugla po tim pitanjima. Ime nove partije, odnosno pokreta, je skovano od svih pokreta koji su u to ubačeni, a niti jedan takav subjekat tu nije bio dobrovoljno, već su svi ugurani u novu glomaznu organizaciju na silu. Bilo je tu i sindikata, nekih drugih regionalnih organizacija, odnosno miks svih političkih subjekata koji su u tom trenutku postojali u Španiji. I potom se, naravno, ta organizacija kasnije ugasila jer nije imala nikakvu svrhu.

Opet, toliko o njegovoj ideologiji, a što se priča tiče, sve koje sam napisao su tačne. Na primer, nisam video da je Tito tako zajednički pokopao poginule partizane, četnike, ustaše i ostale koji su učestvovali u ratu, ili da je dizao spomenike svim žrtvama. Uzgred, "frankoizam"? :hahaha::hahaha::hahaha:
Tito naravno nije , niti bi bilo kome to padalo na pamet u njegovo vreme .Mada zanimljivo je da je upravo tu ideju imao jedan njegov general ,tačnije kopiju Frankove , gospodin zračna luka - dr Tudjman , koji je ozbiljno predlagao da se zajedno pokopaju kosti iz Jasenovca , Blajburga , palih branitelja u poslednjem ratu , partizana i ustaša , a sve u cilju kako se tada govorilo "hrvatske pomirbe " .Naravno od toga je odustao jer je znao da bi mu pre svega Jevreji vadili mast ,iako je taj njegov koncept "pomirdbe " bio prilično uspešan pa su u stvaranju nezavisne Hrvatske rame uz rame učestvovali bivši udbaši ,komunisti , partizani koji su ustaše i hrvatske desničare hapsili , ubijali , proganjali ,zajedno sa istim tim preživelim ustašama , emigrantim , političkim zatvorenicima iz vremena maspoka i svim ostalim .

Poslednja izmena:
Zanimljivi i lepo poredjenje ali to nije tako cudno kad uzmemo u obzir da su brojni clanovi vlade i Tudjmana i vlade NDH kao i vlade Franka bili clanovi orgnizacije Opus Dei (koje je najmilitantniji ogranak Vatikana iako su clanovi Opus Dei uglavnom "civili" a ne svestenstvo), najblizi Tudjmanovi savetnici su bili Opus Dei isto kao i najblizi savetnici Franka , uostalom i sam Pavelic je nakon pokusaja atentata na njega pobegao kod Franka u Spaniju gde je i umro i gde je i sahranjen a gde i dan danas razni Tudjmanovi simpatizeri posecuju njegov grob.

Back