prvepruge
Domaćin
- Poruka
- 4.777
U Spaniji sam bio samo turisticki dvared (jednom Barcelona i Loret de Mar jos u vreme pokojne SFRJ i drugi put u Madridu/Salamanci pre 3 godine) i imam povrsna saznanja iz te drzave. Evidentno je da je njima za tih 30+ godina stvarno ekstremno skocio standard ali isto tako obojenih stanovnika na ulici je drasticno vise. Takodje je prisustvo engleskog jezika drasticno skocilo, prvi put sam pri boravku tamo u restoranu ili na ulici cesto se sporazumevao uz pomoc par reci engleskog koje su govorili a vise rukama i njihovim nasumicnim postupcima (u stilu narucis jedno a donesu ti nesto drugo, pitas za ulicu a oni se nasmese i masu rukama levo desno..), pre 3 godine apsolutno svi su govorili engleski, cak i konobari koji su bili iz Ekvadora ili Mauritanije.
Meni je ta drzava samo za neki turisticki odlazak, ima se sta videti, sta pojesti, naodmarati na suncu i plazi, imaju sjajne muzeje i galerije, arhitekturu.. ali nekako mi njihov mentalitet i ta gomila, bas gomila imigranata od kojih pomalo zazires ne deluju kao idealno mesto za zivot. Sto nam kolega @Leptir_NL rece ocekujes da te neko izdzepari ili orobi dok kazes keks. U bas nijednoj zapadnoj zemlji se nisam osecao tako nesigurno, mozda jedino u Rimu u kraju oko Termini stanice gde nocu nije preporucljivo provoditi vreme. Plus sto su vrucine u toj zemlji meni nepodnosljive, ja sam nekako covek vise severnijih krajeva, dovoljno mi 2 nedelje zarkog mediteranskog sunca pa da pobegnem odatle, 30C za mene je granica za normalan zivot.
Meni je ta drzava samo za neki turisticki odlazak, ima se sta videti, sta pojesti, naodmarati na suncu i plazi, imaju sjajne muzeje i galerije, arhitekturu.. ali nekako mi njihov mentalitet i ta gomila, bas gomila imigranata od kojih pomalo zazires ne deluju kao idealno mesto za zivot. Sto nam kolega @Leptir_NL rece ocekujes da te neko izdzepari ili orobi dok kazes keks. U bas nijednoj zapadnoj zemlji se nisam osecao tako nesigurno, mozda jedino u Rimu u kraju oko Termini stanice gde nocu nije preporucljivo provoditi vreme. Plus sto su vrucine u toj zemlji meni nepodnosljive, ja sam nekako covek vise severnijih krajeva, dovoljno mi 2 nedelje zarkog mediteranskog sunca pa da pobegnem odatle, 30C za mene je granica za normalan zivot.