СНС неће са демократама

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je večeras da je za tu stranku neprihvatljiva ideja koncentracione vlade, jer je nemoguće zamisliti bilo kakvu saradnju sa Demokratskom strankom i njenim liderom Borisom Tadićem
izvor : Press.

E sad da li neće sa Tadićem ili sa Tomom pitanje je ;) Ja sve nešto mislim da sa Tomom nema šanse, dok bi se Tadiću još i prodao ali da ON bude premijer, ovako ga ugrožava srednjoškolac iz Kragujevca.

I za kraj sličica sa mitinga :
sns.jpg

Budućnost počinje sutra :lol:

Stranke vladajuće koalicije i D S S ocenili su danas da je predlog lidera SNS za formiranjem koncentracione vlade zakasneo i neprihvatljiv, jer vlada ima parlamentarnu većinu i jasne ciljeve

Значи Дјука, Мачак, Биља и Рамштајн - ЏАБА КРЕЧИЛИ ФОРУМ ... :rotf::rotf::rotf:

Јеванђеле По Дјуки,
Тома неће са Тадићијем, а Тома уствари 'оће ... (добро. Дјука се не слаже :hahaha:)

Јеванђеле По Мачку,
Тома хоће са Тадићијем, хоће и Тадићи, ал' се "девојчи", тврди пазар ... :hahaha:

Биља и Рамштајн не знају ни сами шта би хтели,
а поготово не знају за Тому и Тадићија, али нема везе ...
Битно да се пише ... :rotf::rotf::rotf:

Било како било,
Прошао Тома као Марко Кон - Није прошао квалификације ... :hahaha::hahaha::hahaha:

Добио корпу,
без обзира на "величанствени Митинг" у Нишу (
са или без кругова) ...

:hahaha::rotf::hahaha::rotf::hahaha::rotf:

A šta bi Mlađa hteo ... ili hoće ?

Ucena

Mlađan Dinkić na silu progurao zakon koji razbija privredne komore i ultimativno zahteva da Ivana Dulić-Marković bude predsednik Privredne komore Vojvodine

"...- Dinkić je čak zapretio DS da, ukoliko ovaj zakon ne prođe, ubuduće ne računa na parlamentarnu podršku G17 plus! Tadić mu je na to odgovorio da može da dopusti da zakon o komorama prođe jedino pod uslovom da se sa njegovom primenom čeka do 1. januara 2013. godine. Iako je zakon uz ovu Tadićevu intervenciju Skupština Srbije prekjuče usvojila, Dinkić nije bio zadovoljan, pa je ispostavio još jedan zahtev - da potpredsednica G17 plus Ivana Dulić-Marković postane predsednica Privredne komore Vojvodine - priča naš insajder."

Thumb_0603_14.jpg
http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-15-05-2009/ucena

Како год и шта год, све је испало супер по нас. Иако се не слажем са Томиним предлогом, очито је да су наши противници нама дали пенал да се покажемо као државотворна странка која у тешким моментима мисли на државу, јер захтевамо да сви заједно радимо за добробит Србије... Сви они су то одбили и нама дали шлагворт да кажемо како сви остали осим нас мисле само на ускостраначке интересе. Само је Веља Илић подржао Томину уницијативу и верујем да ће сарадња са Вељом бити све јача убудуће. Хвала свима што су одбили Томин предлог, јер да су не дај Боже прихватили, признајем, ми бисмо били као странка у великом проблему.

Вујо, како је кренуло, бићемо ми једина озбиљна странка са те стране, јер објективно гледано ДСС нестаје са сцене, а СРС ако овако настави прети им гашење. Ево, најискреније, не бих волео да СРС не пређе цензус, али они као да сами раде на томе да нестану. Објективно, Веља сам када би изашао на изборе, гарантујем да би био јачи од ДСС.

Hahaha, pa imas ti zanimljivih prognoza. Tvoja lepa osobina je sto si energican, mlad i pun optimizma. Ali harizma nije jedini adut u zivotu. Ipak su rezultati najbitniji.
Moja pretpostavka je da ce u buducnosti DSS i NS vratiti se na stari rezultat od 15-20 odsto glasova, ipak je Kostunica umeren desnicar i istorijska licnost koja je srusila Slobodana Milosevica i pobedila rezim izmedju ostalog ciji je clan bio Tomislav Nikolic.
SRS ce povratkom Seselja biti tu tik negde ispod DSS-a kao predstavnik ultradesnice.
Za vas ne verujem da cete preziveti izbore, ne ove sledece nego one prevremene tamo. Ybg imate jako los pedigre, a i program vam je uzas, cista kopija DS-a.

Хајде да видимо ту будућност како ти замишљаш. Ништа ја не искључујем, али сам за оволике године у политици, а ово ми је рецимо 12.година активног бављења ипак нешто научио. Мораш увек да пратиш шта народ хоће на основу истражавања. СРС данас има тај проблем што они једноставно не желе да плате ни маркетинг, ни истраживања и још мисле да је ово период деведесетих. ДСС ради доста другачије, али мора коренито да измени свој систем опхођења према бирачима. Али, ко зна, можда се све промени, па ти будеш управу.
Ово је доста широка тема, па можемо и на ПВТ ако хоћеш, јер има милион ситница како се долази до бирача.

Pa eto ti primer par ekselans Vuka Draskovica. Nije uopste iskljucivo da Toma zavrsi kao on. Medjutim za razliku od drugog prvi je znacajna politicka licnost, uzivao je ogromno poverenje u narodu i imao veliki kredibilitet na zapadu , pa je zahvaljujuci svojim nepromisljenim potezima, saradnjom sa socijalistima na lokalu, svadje sa opozicijom zavrsio kako je zavrsio, tj. postao karikatura onoga sto je bio nekad.
Ja sam lepo rekao da osim gole vlasti nikakav motiv Nikolic nema u politici i to ce mu se obiti od glavu. Takticki potezi gde ce saradjivati na lokalu sa DS-om imace negativan odjek u javnosti i potvrditi spekulacije da se zaista radi o staci DS-a i prozapadnoj partiji.

Вук је награбусио јер исто тако је био циција. Никада није хтео ништа да плати, да види како је народ расположен, био је мегаломан, нетактичан, више песник него политичар, трунку прагматизма као опозиционар није имао... То тако не може! Ево да видимо да ли ће та наша сарадња са ДС на локалу имати негативан одјек. Ја ти кажем да неће, јер по истраживању, посебно ако се само на локал оријентишеш, народу је мука од препуцавања. Људи хоће да се нешто ради. Ако буде математима таква да ни ДС, а ни ми, не можемо једни без других да формирамо локалну власт, па било би неодговорно да то не урадимо, јер нови избори ником корист не доносе. Народ данас све више гледа прагматизам и резултат рада.

Da slazem se sa tobom da je rad bitniji od politike.
Ali posmatrajmo sledecu logiku.
Kazes sledece :

Ево да видимо да ли ће та наша сарадња са ДС на локалу имати негативан одјек. Ја ти кажем да неће, јер по истраживању, посебно ако се само на локал оријентишеш, народу је мука од препуцавања.

Dakle znaci logicno je da je istom narodu muka od prethodne vlasti i zeli novu koja ce biti odgovornija. Verovatno tacno, ali ... Posto je u vecini opstina u kojima su prevremeni su bili radikali na vlasti logicno je onda da im je muka od njih. Medjutim tu dolazimo do paradoksa. jJr zasto bi onda neko glasao za SNS koji je doskora bio znacajan deo te garniture?
Tako da ta tvoja premisa o pragmaticnosti na realnom terenu ima demagoski efekat, izuzev naravno u slucaju kada o pragmaticnosti govoris iz licne koristi. Ljudi cak i na lokalu ne glasaju realno vec subjektivno i po stranackoj ostrascenosti.

Гласа, јер види неку нову причу у том СНС. Види нешто ново, неко освежење, види да то више није она лудачка крутост, да неће ни са ким да деле власт. Е то народ види и зато ће поклонити пре нама поверење. Узгред, већина кадрова СРС који су чинили ту власт, остали су у СРС баш због власти. Ево ти пример овог Дувњака у Крушевцу. Он, када је СРС дефинитивно пукла са влашћу у КШ, хтео је код нас, али га нисмо примили. Син му је прешао!

Како год и шта год, све је испало супер по на Само је Веља Илић подржао Томину уницијативу и верујем да ће сарадња са Вељом бити све јача убудуће.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Al' ne zaboravimo da je Velja tek nedavno dobio po glavi , te mu se , ako je i izjavio nešto slično, odbija na skorašnje povrede.:lol:

Suma sumarum : budućnost je za vas davno prošlo vreme iliti pluskvamperfekat :rotf:

Opet lebdis u magli.
Prvo kazes da ljudi glasaju iz pragmaticnih razloga za stranku, a onda kao glasaju iz nekih imaginarnih pobuda o nekoj novoj snazi koa je dosad bila instalirana u vlasti na lokalu. Ne kapiram.
Drugo, ne znam o cemu pricas kada je rec lokal gde je SRS imao korektnu poziciju i na dosta mesta imaju vlast i onde gde nisu su jaka opozicija.Zasto bi u Zemunu bili koalicija i saradjivali sa DS-om? Koja je poenta, kad isti DS koji izuzev u nekoliko beogradskih opstina, skoro nigde nema apsolutnu vecinu a imaju svugde predsednika opstine.

Вујо, у Земун ће највероватније бити такав резултат да ни ми, а ни ДС, не можемо да формирамо власт, осим ако једни са другима то не направимо. Врло су мале шансе да буде нека друга математика.
Ево ти низ примера у Србији да грађани много више цене прагматичне опције. Погледај рецимо ДС! Јесу ли им бирачи можда замерили коалицију са СПС??? Не, схватили су то као нужност и чак их на неким поновљеним изборима једно време и награђивали, јер умеју да држе власт. Ево ти Палма као пример. Колико је коалиција променио, па опет Јагодина гласа онако како он жели и како он каже! Прагматизам бато, народ се нажалост на то ложи!

Back