SNS izbacuje Delića iz stranke

Tantor.

Primećen član
Banovan
Poruka
913
images


Predsedništvo naprednjaka odlučivaće sledeće nedelje o statusu potpredsednika Glavnog odbora Božidara Delića, a postoje velike šanse da on bude smenjen sa tog mesta, pišu današnje ”Novosti”.



Prema pisanjima tog lista, proteklih dana bukti sukob između Delića i najužeg rukovodstva naprednjaka. Bivši genaral je bio nezadovoljan što su u pojedinim odborima SNS, navodno, skrajnuti neki njegovi ljudi, i minulih nedelja stalno je ukazivao na to.



Kap koja je prelila čašu bio je nedavni Delićev intervju u kojem je izneo dijametralno suprotan stav o saradnji sa Hagom od svog stranačkog šefa Tomislava Nikolića.



Delić nije bio raspoložen za dužu priču, navodeći da je izmišljotina da će biti smenjen, ali je poručio: "Daleko od toga da sam zadovoljan kako se odvijaju neke stvari u stranci".



Na pitanje da li je tačno da će stranku napustiti zbog neslaganja sa Nikolićem i Aleksandrom Vučićem oko Ratka Mladića on je kratko odgovorio: "Nikolić je rekao da bi izručio Mladića, a ja da ga ne bih predao ni kada bih bio ministar odbrane. Taj moj stav je poznat odavno".



U SNS nisu želeli da prognoziraju šta će biti epilog ovog unutarstranačkog sukoba. Nisu, takođe, hteli ni da predviđaju hoće li on zadržati potpredsedničku fotelju.



Beogradska štampa danas objavljuje i drugu verziju, a to je da Delić sam planira da napusti SNS i formira svoj poslanički klub u Skupštini Srbije. Prema nezvaničnim informacijama koje se mogu dobiti u skupštinskim krugovima, Delić pokušava da "vrbuje" još neke poslanike SNS-a, ali i članove SPS-a i PUPS-a.
 
Poslednja izmena:
Tantore, informiši se malo, očigledno nemaš pojma ni o čemu.

U pitanju je general Božidar Delić, ovaj čovek:

hv1hdv.jpg


Božidar Djelić pripada sasvim drugoj političkoj opciji, i nema veze sa naprednjacima, ili radikalima. On je ministar u Vladi Srbije.

I da, Delića nisu izbacili. Sam je otišao, to je zvanična verzija.
 
Ovo je Rasim Delić, general tzv. Armije BiH?
Šta se s tobom događa?

P.S.
Salutira otvorenom šakom na fašistički način, kao što je handžar divizija salutirala...
Ovo u JNA nije mogao naučiti!

Fašisti salutiraju odručeno sa ispravljenoom rukom, često uzvikujući zig hail...

A general Delić je častan čovek i dobar radikal, plakao je zbog nesporazuma sa Šešeljem...

Rasim_Delic_unf.jpg
 
Poslednja izmena:

Back
Top