Snovi

Uglavnom sanjam neke ljude i nešto što mi se dogodilo, ali uklopljeno u neka nemoguća mesta i situacije. Ako gledam neki film znam i to da sanjam pomešano sa likovima iz reala. Sanjala sam i ljude sa Krste :lol:

Retko imam neke more i one su uglavnom od visine. Hodam po nekoj žici, visim na mostu ili se penjem stepenicama koje nemaju kraja ni rukohvata i ne smem da pogledam dole .

To je sve normalno...:deda:Koga s krste?z:mrgreen:
Jel se u rl bojiš visine?

Da ne veruješ nije niko od mog društva. Bolje da ne kažem , da ne dobije pogrešne signale :lol:

Da, bojim se visine. Ranije se nisam bojala, a sad sve više. Znaš da sam mislila da ću pasti na stepenicama kod Vuka kad sam išla na dole. Na kraju sam se panično držala za ogradu i malo je falilo da sednem na stepenice pred svim ljudima.

Ja isto nisam baš neki ljubitelj posebno ako je ispod beton ako je voda ok...To možeš da pobediš samo ako se suočiš sa tim na primer nije mi baš prijatno da prelazim preko brankovog mosta pored one ogradice al ja baš namerno prelazim povremeno peške...

Ubedljivo najuznemirujuci san sam imao posle doceka nove godine dakle sanjam kako sam sa caletom otisao na brdo neko i tamo smo videli neku staru drvenu istrsenu kucu sa zakucanim daskama na prozorima secam se i da je umesto vrata bilo neko staro ofucano cebe e sad ne znam ni kako ali znali smo da su unutra koze o.O kao znali smo da su tu trebali da budu 2-3 odrasle bele koze jer je njihov vlasnik morao da ode na put i one kao nisu mogle da izadju odatle dok on i ja ne udjemo u tu kucu a kad smo usli tamo uzasan prizor dva mala jareta leze krvava i izmucena na podu dve odrasle koze zalosno mekecu (valjda se tako kaze :D ) a po podu jedno 15 malih kozica ali onako jezivo male kao sto (predpostavljam) izgleda fetus koze bez dlake vidim im se gola koza roze boje i oci samo dve crne tacke kao oci koje su tek pocele da se razvijaju ja ne znam zasto ali kao uhvatim odraslu kozu da je izvucem napolje da je oslobodim a ona se otima kao da oce da ostane tu ... jezivo stvarno

a i to mi nije prvi put da sanjam zarobljene zivotinje pre otprilike 2-3 godine sanjao sam slicnu stvar sa mackom koju je neko zavezao za lanac ...

Ne znam otkud meni ovakvi snovi jer niti sam nesto posebno zaludjen za prava zivotinja niti gledam razne klipove gde ih ljudi muce niti sam ja to uradio ili razmisljao o tome znaci imam sasvim normalan odnos prema zivotnjama kao i vecina ljudi

pogledaj svoj avatar

JOHN-A-DREAMS

Dreams are imperfections of sleep; even so is con-
sciousness the imperfection of waking.
Dreams are impurities in the circulation of the blood;
even so is consciousness a disorder of life.
Dreams are without proportion, without good
sense, without truth; so also is consciousness.
Awake from dream, the truth is known, awake
from waking, the Truth is-The Unknown.

AC

ne volim da sanjam i uglavnom je tako... deshava se da upadnem u fazu kad intenzivno sanjam ali ne pridajem znachaj tumachenju istih... jedino taj neki utisak par min posle budjenja moze da bude intenzivno neprijatan ili prijatan...ukoliko je neprijatan , trudim se da ga izbijem iz glave shto pre.. ma ni prijatan ne valja kad bolje razmislim, onda nastavim da sanjam budna :lol: shto je josh gore.

Bila je rasprava oko toga da li je bolje sanjati lepe ili ruzne snove.
Tipa, vecina kaze da, kad sanja nesto lepo, kada se probudi, oseca se smireno i odmorno, a kada sanjaju ruzne stvari, bude se nervozni..

Kod mene je malo drugacije (a i nisam jedina, bar jedna koleginica kaze) i kad sanjam nesto lepo, ceo dan sam usrranog raspolozenja, cim se probudim i skontam da je na javi gore..
Ali zato kad imam nocne more ili sanjam da se nesto lose desava, a onda se probudim i shvatim da nije tako, predivno sam raspolozena.

S tim sto ima ljudi koji su svesni da sanjaju, pa im je svejedno kakvi su snovi :lol:

Kako je kod vas?

kad sanjam lepo nešto,recimo curu neku,kad se probudim,shvatim da ona nije tu pored mene,onda budem baš šugavog i tužnog raspoloženja.ali to traje samo posle buđenja,ujutru neko vreme...a za košmarne snove me baš briga,malo se prepadnem noću,ali se zaboravi sve ujutru...

Obozavam snove i skoro ih redovno belezim.
Takodje nekada sam praktikovao kontrolu snova(danas malo manje).
Lepe ili ruzne snove sanjati?
Pa dobro je i jedno i drugo.Lepo jer nas oraspolozi a ruzni snovi jer pokazuju sta ne valja.
Nekada znaju i da upozore a to je iako kosmar jako dobar san.
Takodje snovi zavise i od nas.
Kako razmisljamo takvi su i nasi snovi.

Ja najvise volim da sanjam snove sa svrhom.(savete,upozorenja i sl.)

Obozavam snove i skoro ih redovno belezim.
Takodje nekada sam praktikovao kontrolu snova(danas malo manje).
Lepe ili ruzne snove sanjati?
Pa dobro je i jedno i drugo.Lepo jer nas oraspolozi a ruzni snovi jer pokazuju sta ne valja.
Nekada znaju i da upozore a to je iako kosmar jako dobar san.
Takodje snovi zavise i od nas.
Kako razmisljamo takvi su i nasi snovi.

Ja najvise volim da sanjam snove sa svrhom.(savete,upozorenja i sl.)

Uz ovo saveti i upozorenja, dodala bih i rešenja.
Ne beležim snove. Kontrola snova nije za igranje.

Uz ovo saveti i upozorenja, dodala bih i rešenja.
Ne beležim snove. Kontrola snova nije za igranje.
Znam to.
Pa pod to sam stavio i sl. da ne bi redjao. :D
Da znam da lucidni snovi mogu biti opasni(pa cak i smrtonosni).
Znam da je Don Huan upozoravao u svojim knjigama na opasnosti.
Jesam par puta bio lucidan ali nikada nisam to pokusavao(niti mi je bilo interesantno).

304213_513204682033458_672844104_n.jpg

Ja uvek nesto sanjam. Cak i kad zaspim na minut. Kod mene je uvek nesto ruzno i uznemirujuce. Ne razumem zasto je to tako... :S Budim se uznemirena, iscrpljena, ili prosto ravnodusna ponekad, sa obzirom na to da sam vise i navikla. :/ A kad se jednom u milion godina desi da sanjam nesto lepo, ustajem nasmejana i opustena. Steta sto mi takvi snovi nisu cesci, samo kosmare imam, ybt

Ja uvek nesto sanjam. Cak i kad zaspim na minut. Kod mene je uvek nesto ruzno i uznemirujuce. Ne razumem zasto je to tako... :S Budim se uznemirena, iscrpljena, ili prosto ravnodusna ponekad, sa obzirom na to da sam vise i navikla. :/ A kad se jednom u milion godina desi da sanjam nesto lepo, ustajem nasmejana i opustena. Steta sto mi takvi snovi nisu cesci, samo kosmare imam, ybt
Na sanjanje utice ono sta radis i kako razmisljas tokom dana(mada nije uvek tako).
Najvazno deo za ono sto ces sanjati je trenutak kada legnes i pocinjes da tones u san,o cemu tada razmisljas o tome ces najverovatnje sanjati u 90% slucajeva.
Snovi se takodje mogu inkubirati i mi ih uvek inkubiramo,iako toga nismo svesni.
Najbolji nacin da resis kosmare je da se suocis sa tim u snovima(to ces postici tako sto ces sebi davati sugestije pre sna tipa "seti se da se suocis sa tim i tim u snu").
Takodje tvoje vestine sa budnog stanja se prenose na snove(ako imas problem sa necim u snu vezbaj to u budnom stanju).

Naravno promene se mozda nece desiti za prvo sanjanje,a kod nekoga i za 2-3 nedelje.
Ali kao i sve drugo moze se uvezbavati i sigurno ce se desiti.

Ovo je dobra knjiga na temu snova i kontrolu snova(a da ne zalazi u opasna podrucja kao npr. Kastaneda).
http://www.delfi.rs/ka1un6459/delfi_knjige_kreativno_sanjanje.html
Tu imas i te probleme sto tebe tiste.

P.S Promena u ovom svetu utice na svet snova i Obrnuto.

Na sanjanje utice ono sta radis i kako razmisljas tokom dana(mada nije uvek tako).
Najvazno deo za ono sto ces sanjati je trenutak kada legnes i pocinjes da tones u san,o cemu tada razmisljas o tome ces najverovatnje sanjati u 90% slucajeva.

Najbolji nacin da resis kosmare je da se suocis sa tim u snovima(to ces postici tako sto ces sebi davati sugestije pre sna tipa "seti se da se suocis sa tim i tim u snu").
Takodje tvoje vestine sa budnog stanja se prenose na snove(ako imas problem sa necim u snu vezbaj to u budnom stanju).

Ovo je dobra knjiga na temu snova i kontrolu snova(a da ne zalazi u opasna podrucja kao npr. Kastaneda).
http://www.delfi.rs/ka1un6459/delfi_knjige_kreativno_sanjanje.html
Tu imas i te probleme sto tebe tiste.

P.S Promena u ovom svetu utice na svet snova i Obrnuto.

Nije tacno da 90% snova proizilazi iz razmisljanja pred spavanje.

U snovima dominira nesvesno, ono nam pokazuje za cim zudimo, cega se plasilo, krivica, stid, itd... Samo sto je to maskirano i potrebno desifrovati.

Drugo knjige popularne psihologije je najvece djubre iz knjizara, one su pisane iz komercijalnih razloga. To zna svako ko se iole razume u psihologiju.

Nije tacno da 90% snova proizilazi iz razmisljanja pred spavanje.

U snovima dominira nesvesno, ono nam pokazuje za cim zudimo, cega se plasilo, krivica, stid, itd... Samo sto je to maskirano i potrebno desifrovati.

Drugo knjige popularne psihologije je najvece djubre iz knjizara, one su pisane iz komercijalnih razloga. To zna svako ko se iole razume u psihologiju.

To nije savremena psihologija!
Nisi procitao knjigu otkud znas?
Jesi li ikada probao da kontrolises snove?
To su tehnike koje kje su koristili stari Grci,Senoje,Indijanci,Naucnici....Tako da ne mogu biti savremena psihologija(a i sam Frojd i Jung su istrazivali snove(inace bas nisam pristalica te psihologije jer nije bas efikasna(mislim na Psiho analizu))).

Takodje nije tacno da snovi samo dolaze iz podsvesnog!Postoji vise vrsta snova.
Sta ti bi vidovitost,telepatiju,astralna putovanja,arheoloska i naucna otkrica(sanjali su resenja) koja su se javila u snovima okarakterisao kao da je doslo iz podsvesti?

Ima i dobrih knjia samo treba probrati.Ako nesto daje rezultate onda znaci da deluje ako ne onda je lose.
Inace psiholozi stite svoj posao i nisu uvek iskreni.

Ja sam sanjala da me osoba koja je mrtva, čovek koji je mlad umro, zove da se udam za njega.
Prvo sam se jako teško probudila, a onda još i sada mislim na taj san, koliko je bio stvaran, na putu do posla sam mislila o snu, i tek pri ulasku u firmu "setila se" da je Čovek mrtav.
Plaši me san, pogotovo kad se setim nekih , možda babskih priča, ono kad te mrtvi zovu, i to.
JEZIVO.
Molim nekog, ko ima sličnih iskustva , da mi odgovori nešto ...

Ja sam sanjala da me osoba koja je mrtva, čovek koji je mlad umro, zove da se udam za njega.
Prvo sam se jako teško probudila, a onda još i sada mislim na taj san, koliko je bio stvaran, na putu do posla sam mislila o snu, i tek pri ulasku u firmu "setila se" da je Čovek mrtav.
Plaši me san, pogotovo kad se setim nekih , možda babskih priča, ono kad te mrtvi zovu, i to.
JEZIVO.
Molim nekog, ko ima sličnih iskustva , da mi odgovori nešto ...

pa to sto si sanjala nije tako lose....bas naprotiv....bice nesto lepo...sigurno...veruj mi.

Back