Snovi

Sanjao sam pre neko veče...Kao nalazim se u nekoj školi udaljenoj od grada u poljima izolovanoj skoro okruženoj gustom maglom i saznajem da se ljudi pretvaraju u neku vrstu agresivnih majmuna zombija...E sad problem kod te škole je što je sva u staklenim prozorima i oni su praktično tu na 100,200 metara...Jedna ekipa ode iz škole kao dase bori sa njima ali ubrzo nestane u magli koja je shvatam i sama toksična i očigledno izaziva to ludilo...ja odlučim da ne čekam kraj pkoji polako i sigurno kuca na vrata već se nekoa prebacim u podrum gde nalazim neku vrstu letelice poput zmaja...Počinjem to da popravljam i kada sam trebao da otvorim podrum i uzletim san se prekida...Vrlo filmski i jezovito...

meni su snovi veoma zivopisni sa detaljima,i uvek sa nekom skrivenom porukom,nekad ne..ali sa nekim neverovatnim detaljima.nekad sanjam dobro nekad lose,puno toga zavisli kakve su misli pred spavanje,brige,potisnute...zelje,uspesi itd. zavisi kakve su misli tog dana.

[
QUOTE=ne_ve_na;18009308]Bila je rasprava oko toga da li je bolje sanjati lepe ili ruzne snove.
Tipa, vecina kaze da, kad sanja nesto lepo, kada se probudi, oseca se smireno i odmorno, a kada sanjaju ruzne stvari, bude se nervozni..

Kod mene je malo drugacije (a i nisam jedina, bar jedna koleginica kaze) i kad sanjam nesto lepo, ceo dan sam usrranog raspolozenja, cim se probudim i skontam da je na javi gore..
Ali zato kad imam nocne more ili sanjam da se nesto lose desava, a onda se probudim i shvatim da nije tako, predivno sam raspolozena.

S tim sto ima ljudi koji su svesni da sanjaju, pa im je svejedno kakvi su snovi :lol:

Kako je kod vas?[/QUOTE]
Sanjam u boji i pamtim skoro sve svoje snove.Imam neke koji mi se ponavljaju godinama pa sad vec znam npr u koju ulicicu trebam da skrenem ako hocu da stignem na neko mesto.Ako po budjenju razumem svoj san,ne utice mi na raspolozenje ali,ako je na mene ostavi jak utisak,a ne shvatam poruku onda da,razmisljam o tome.

Po mom mišljenju, snovi mogu dosta da nam pomognu jer same snove čini naša podsvest koja pokušava da nam saopšti određene probleme koji nas prate. Npr. kada sam bila mala, neprestano sam imala noćne more i vremenom, uspela sam da shvatim da sam ih imala zbog nekih potisnutih trauma koje sam imala u detinjstvu. Sada, kada sam uspela da uhvatim podsvest na delu, počela sam da sanjam veoma jasne snove, npr. sanjam šta mi se desilo u toku prethodnog dana sa malim izmenama koje se pojavljuju, verovatno da bi mi ukazale na neke potisnute misli koje su me pratile tog dana. Za mene, snovi su veoma interesantna stvar i kako bih ih poboljšala, svako jutro ponovim u sebi šta sam sanjala i zapišem u svoj dnevnik snova. To mi dosta pomaže i takođe mi omogućava da imam lucidne snove.

Imao sam pre neko veče opet posle dugo vremena nadrealan san koji se i prilično zastrašujuće završio...Naime san je išao u pravcu toga sam sa biciklom jurcam po nečem što bi se moglo nazvati centar Beograda prostor oko Brankovog mosta tražim nešto žurim a nikog živog ne vidim na kraju zaboravim negde bajs i sav u panici se vraćam nalazim ga ali kada k onačno krenem preko mosta most se lomi i propadam dole u tamu uz uuuurlik...

...kazu da su snovi rezultat prezivljenog dana i sopstvenog razmishljanja...dobro podsvest ne mozemo da prevarimo ali svesno mozemo da uticemo makar donekle na snove...mozda nekom sopstvenom mantrom u smislu e sada laka noc(samom sebi) lepe snove sanjaj ili mir mojoj dushi i telu i sl...ne shkodi,a chim ne shkodi znaci da pomaze...

sanjao sam poljubac zene pauka... more, plaza, ona lezi potrbuske i izdignutom zadnjicom pravi vrtlozne polukrugove dok joj kroz rasutu kosu mili milion muskih mrava koji svi do jednog imaju crven do krvi polni organ koji brisu prvo o njene kovrdze a onda svrsavaju na njeno lice koje se sve vreme samozadovoljno osmehuje....

budjenje je bilo sokantno jer je iz vode iskocila sabljarka i probusila joj anus na sta je ona pocela da se trese i svrsava kao betonjerka iz cementare

zanimljiv san, mozda bi neko mogao da mi kaze znacenje :roll:

Sanjala sam da samo ja vidim vanzemaljce. Histerisala sam na ulici.
A onda je počelo pola opštine da me juri s namerom da me stave u ludačku košulju.
Spasila sam se tako što sam ustopirala cisternu - kamion koji je vozila neka žena.

Ako ima nekog pametnog da protumači san, rado ću pročitati njegove redove.

A onda je počelo pola opštine da me juri s namerom da me stave u ludačku košulju.
Spasila sam se tako što sam ustopirala cisternu - kamion koji je vozila neka žena.

nisam bas sigurna...pokusacu....bezati ...nije bas pozitivno...neka opasnost...dobro je sto si uspela da pobegnes...mada...nisi zadovoljna onim sto te okruzuje...htelabi da menjas nesto....ail dali ces uspeti...ne znam

Snovi su posredovanje. To su fantomi naše svesti u usnulom stanju koji teže da se probude u realnosti. U uspavanoj svesti je buđenje je ubrzano ako fantomi svesti znaju da su fantomi u snu. Sve je realno, ali groteksno iskrivljeno.

osećam se prozvanim da protumačim ovo....

ti u snu predstavljaš svoj svesni deo ličnosti - ego
vanzemljaci su zapravo muškarci,
u drevnoj simbolici zemlja=žena ono što je vanzemlje to je suprotno od žene, dakle to su muškarci. tačnije vanzemljaci su tvoj poriv za muškarcima, potreba za penisom. id
međutim tvoj socijalni deo ličnosti koji se razvija pod uticajem vaspitanja (predstavljaju ga drugi ljudi, opštinari (super-ego)) ne priznaje ovaj tvoj poriv i progoni tvoj ego zato što ego zna više nego što bi smeo....
ego da bi se spasao beži u predvorje tvoje ženstvenosti, cisterna su nakupljeni ženski hormoni. vozač je žena, što je maskulino zanimanje što opet govori o uplivu super-ega....

da sam tvoj terapeut, predložio bih ti radiš na oslobađanju svoje ženstvenosti....

osećam se prozvanim da protumačim ovo....

ti u snu predstavljaš svoj svesni deo ličnosti - ebo
vanzemljaci su zapravo muškarci,
u drevnoj simbolici zemlja=žena ono što je vanzemlje to je suprotno od žene, dakle to su muškarci. tačnije vanzemljaci su tvoj poriv za muškarcima, potreba za penisom. ud
međutim tvoj socijalni deo ličnosti koji se razvija pod uticajem vaspitanja (predstavljaju ga drugi ljudi, opštinari (super-ebo)) ne priznaje ovaj tvoj poriv i progoni tvoj ego zato što ego zna više nego što bi smeo....
ego da bi se spasao beži u predvorje tvoje ženstvenosti, cisterna su nakupljeni ženski hormoni. vozač je žena, što je maskulino zanimanje što opet govori o uplivu super-ega....

da sam tvoj terapeut, predložio bih ti radiš na oslobađanju svoje ženstvenosti....

Sviđa mi se kako razmišljaš.
Poradiću na svom usavršavanju.

Не волим уопште да сањам, тј. волим кад се не сећам шта сам сањала, ја и немам неке ружне снове, углавном су нејасни и чудни и понекад ми је и цео дан такав, зато ми је најбоље да се ничег не сећам.

Ubedljivo najuznemirujuci san sam imao posle doceka nove godine dakle sanjam kako sam sa caletom otisao na brdo neko i tamo smo videli neku staru drvenu istrsenu kucu sa zakucanim daskama na prozorima secam se i da je umesto vrata bilo neko staro ofucano cebe e sad ne znam ni kako ali znali smo da su unutra koze o.O kao znali smo da su tu trebali da budu 2-3 odrasle bele koze jer je njihov vlasnik morao da ode na put i one kao nisu mogle da izadju odatle dok on i ja ne udjemo u tu kucu a kad smo usli tamo uzasan prizor dva mala jareta leze krvava i izmucena na podu dve odrasle koze zalosno mekecu (valjda se tako kaze :D ) a po podu jedno 15 malih kozica ali onako jezivo male kao sto (predpostavljam) izgleda fetus koze bez dlake vidim im se gola koza roze boje i oci samo dve crne tacke kao oci koje su tek pocele da se razvijaju ja ne znam zasto ali kao uhvatim odraslu kozu da je izvucem napolje da je oslobodim a ona se otima kao da oce da ostane tu ... jezivo stvarno

a i to mi nije prvi put da sanjam zarobljene zivotinje pre otprilike 2-3 godine sanjao sam slicnu stvar sa mackom koju je neko zavezao za lanac ...

Ne znam otkud meni ovakvi snovi jer niti sam nesto posebno zaludjen za prava zivotinja niti gledam razne klipove gde ih ljudi muce niti sam ja to uradio ili razmisljao o tome znaci imam sasvim normalan odnos prema zivotnjama kao i vecina ljudi

Uglavnom kada sanjam nešto lepo ili smešno, budim se raspoložena i s osmehom na licu. Kada sanjam nešto ružno ili strašno budim se u nekakvom grču, strahu i često ostajem pod utiskom tog sna još neko vreme.

Mislim da je najgori san koji sam sanjala, a da ga pamtim - U snu vidim sebe kako spavam, ležim na krevetu a naspram mene u krevetiću spava moje dete. Odjednom osetim kao da je neko prisutan, tu u prostoriji. Otvorim oči i vidim siluetu nekog čoveka, ne vidim mu lik...Pokušavam da pustim glas, da vrisnem, ali glasa nema, ne čuje se...hoću da ustanem iz kreveta, ali ne mogu da se pomerim. Ta silueta prilazi lagano detetu i stoji iznad njega i posmatra... Hvata me panika, opet pokušavam da vrisnem, da se pomerim, ali ne mogu...Kreću mi suze... Onda se silueta okreće ka meni, vidi da ga vidim. Prilazi lagano, gleda me... i na kraju me dodirne...Tu se budim...
Isti, tj sličan san, sam sanjala 2 puta... najgore od svega je što je san jako živ, kad sam se probudila, bila sam u suzama, a taj dodir na kraju sna kao da sam stvarno osetila... Užaaas :(

Back