Snovi

Arhetip iz kolektivnog nesvesnog po Jungu znaci muski deo tvoje zenske psihe i nazvan je Animus- zbog neznanosti, neprepoznatljivosti - nema lica ili je u pitanju senka, nejasni obrisi muskarca, ponekada sasvim drugi tip muskarca ( u tvom slucaju crnca) - Biti zagrljena od Animusa znaci da si prihvatila svoju "musku" stranu.Animus se pojavljajuje kada ima poruku za tebe iz kolektivno nesvesnog.
Treba dobro slusati, pratiti,upamtiti tu poruku i poneti na javu.Ako si zaboravila poruku, rukovodi se sa osecanjima.Animus kod mnogih izaziva strah zbog cega se zaboravi pri budjenju.Verujem da je dobio u modernim urbanim pricama formu poznatu kao "slender man". Osim toga Animus nosi poruku o bozijem i potrebi za verom, verovanjem i bogom.
Ako se radi o mushkom d'élu moje psihe zbunjuje me ovo da se rukovodim osecanjima?

Gloriana tumač :)
Ja sam zaboravila šta sam sanjala čim je bebac krenuo da me grebe po licu i viče 'ma ma ma ma ma' :lol:
Taman posla mama da spava, a on budan.

Da, smem li u inbox da ti pišem, ostalo mi je u sećanju par snova davnih koji su malo bolesni pa ne bih da se neko ispovraća? :mrgreen:

Ako se radi o mushkom d'élu moje psihe zbunjuje me ovo da se rukovodim osecanjima?

Pa Animus je deo tvoje psihe koja je ukljucena u kolektivno nesvesno kao tvoj pc na interetu ali u jednom pravcu -prema kolektivnom.Kao da stalno pises i saljes poruke u eter interneta, zivis zivot i sva informacija o tebi ide drugima preko tog Animusa Nesto kao antena.Vrlo retko u zivotu se ta antena okrece prema tebi ili dobijas poruku od drugih sa interneta preko tog prikljucka( kojeg uglavnom nismo svesni cak ni u podsvesnom domenu snova).Ako nista nije rekao ili se ne secas sta je receno mozda se secas osecanja dok si bila u zagrljaju Animusa.To su osecanja kolektivnog ka tebi,o tebi i za tebe..

Jutros me jedna prijateljica zamolila da vas pitam za mishljenje povodom sna koji joj se vishe puta ponovio u prethodnih par nedelja...
Uvek ista leva mushka ruka sa tanjom burmom... U stvari pre shaka jer je vidi do samo Malo iznad ruchnog zgloba... Jednostavno je pravo polozena pût nje i to je sve shto vidi...
Ja ovo nisam umela da joj protumachim...:neutral:
Kaze da se radi o vrlo negovanoj ruci...

Poslednja izmena:
Pa Animus je deo tvoje psihe koja je ukljucena u kolektivno nesvesno kao tvoj pc na interetu ali u jednom pravcu -prema kolektivnom.Kao da stalno pises i saljes poruke u eter interneta, zivis zivot i sva informacija o tebi ide drugima preko tog Animusa Nesto kao antena.Vrlo retko u zivotu se ta antena okrece prema tebi ili dobijas poruku od drugih sa interneta preko tog prikljucka( kojeg uglavnom nismo svesni cak ni u podsvesnom domenu snova).Ako nista nije rekao ili se ne secas sta je receno mozda se secas osecanja dok si bila u zagrljaju Animusa.To su osecanja kolektivnog ka tebi,o tebi i za tebe..

Samo mi je bilo prijatno, nishta vishe od toga i zatim sam ja njega ljubila po vratu, a to je bio Malo chudan osecaj koji ne znam kako da définishem...

Samo mi je bilo prijatno, nishta vishe od toga i zatim sam ja njega ljubila po vratu, a to je bio Malo chudan osecaj koji ne znam kako da définishem...

Pa onda je to lepo..Samo ti ne mozes jos definisati svoj osecaj prema svetu-cak ti jei to receno.Ako ti je bilo prijatno seti se tog osecanja kada sumnjas u ljude oko tebe.

Snovi se ponavljaju zbog: stresa, kolektivnog nesvesnog,poremecaja u licnosti i nekoliko drugih fizioloskih i psiholoskih problema ( odredjeni sindromi i traume)
Pretpostavljam da je drugarica pod velikim pritiskom ali je problem koji je muci vec "star" - ruka je negovana, Znaci snevac vec duze neguje odredjeni problem i ne zna kako da ga resi.Prvi utisci i slike, teraju da se pomisli da se radi o vezi sa muskarcem.Ali kako ona zna da je muska ruka ako je vidi samo do zgloba?Burma znaci zenstvenost, seksualnost,Problem je seksualne prirode i samo ona zna koji je to problem.

p.s.

problem je njen u smislu - nema veze sa osoboma ili konkretnim muskarcem nego njenim osecanjima, interpretacijom, idejom sta je seks i kako ga treba dozivljavati.

Poslednja izmena:
Sanjala sam da šetam, sa moje lijeve strane su se nalazili štandovi sa raznim stvarčicama, ja sam se zaustavila kraj jednog sa srebrnim minđušama i htjela jedne da kupim, međutim nisam imala dovoljno novca i osjetila sam tugu zbog toga i u tom trenutku se sa moje desne strane pojavio monah koji mi je rekao: ''Daj onoliko koliko ti je kašika teška'' i san se prekinuo.. I eto, htjela bih čuti šta vi mislite o ovom snu..

Sanjala sam da šetam, sa moje lijeve strane su se nalazili štandovi sa raznim stvarčicama, ja sam se zaustavila kraj jednog sa srebrnim minđušama i htjela jedne da kupim, međutim nisam imala dovoljno novca i osjetila sam tugu zbog toga i u tom trenutku se sa moje desne strane pojavio monah koji mi je rekao: ''Daj onoliko koliko ti je kašika teška'' i san se prekinuo.. I eto, htjela bih čuti šta vi mislite o ovom snu..

Stvarno je Ego cudesna tvorevina.Koliko zna da nas muci i da nas stiti i savetuje.Koliko dajes od sebe u vezama uopste i zbog cega se osecas krivom?Narocito sa ljudima koji su ti bitni.
Mindjuse u snu imaju isti simbol kao i cipele na javi.

bilo ih je više :rumenka:
recimo, u jednom se radi o petingu sa prijateljicom za vreme kog držim ruku prijatelja muškog pola kako bih mu pružila utehu.. zašto, ne znam

drugi je bio isto tako nešto i čini mi se sa istom prijateljicom sa kojom sam se, inače, u jednom momentu svoje ludosti i poljubila, onako filmski
možda to ima veze

uživam inače dok se to događa samo mi je čudno

a jednom sam sanjala nešto slično sa anonimnom manekenkom :eek:

opet sanjam zivotinje, posle delfina, sad je bio pas u pitanju i mnogo stresan san...i ovako imam previse zive snove, a jutros sam se probudila fizicki preumorna :neutral: sanjala sam da sam nasla nekog psica na ulici, isprebijanog izmaltretiranog i svog krvavog i ofucanog, i da uzimam u ruke, uvijam u neku belu krpu i nosim kuci....i onda cela drama oko veterinara oce li preziveti nece, trazi krivce da ih kaznis, hrani ga previjaj itd dok konacno nije krenuo da se oporavlja i daje znake zivota i snage :neutral: i tad sam shvatila da vise nemam jednog nego dva psa...kako stresan san :neutral: bas mrzim ovakve snove nakon kojih se probudim umornija nego sto sam bila.

bilo ih je više :rumenka:
recimo, u jednom se radi o petingu sa prijateljicom za vreme kog držim ruku prijatelja muškog pola kako bih mu pružila utehu.. zašto, ne znam

drugi je bio isto tako nešto i čini mi se sa istom prijateljicom sa kojom sam se, inače, u jednom momentu svoje ludosti i poljubila, onako filmski
možda to ima veze

uživam inače dok se to događa samo mi je čudno

a jednom sam sanjala nešto slično sa anonimnom manekenkom :eek:

Kakav je tvoj odnos/ veza sa majkom?

opet sanjam zivotinje, posle delfina, sad je bio pas u pitanju i mnogo stresan san...i ovako imam previse zive snove, a jutros sam se probudila fizicki preumorna :neutral: sanjala sam da sam nasla nekog psica na ulici, isprebijanog izmaltretiranog i svog krvavog i ofucanog, i da uzimam u ruke, uvijam u neku belu krpu i nosim kuci....i onda cela drama oko veterinara oce li preziveti nece, trazi krivce da ih kaznis, hrani ga previjaj itd dok konacno nije krenuo da se oporavlja i daje znake zivota i snage :neutral: i tad sam shvatila da vise nemam jednog nego dva psa...kako stresan san :neutral: bas mrzim ovakve snove nakon kojih se probudim umornija nego sto sam bila.

pas je zivotinja simbol oceva i uopsteno muskaraca..muska osoba o kojoj brines ima dva lica.zameni rec pas sa imenom tog muskarca i bice ti jasno sta je poruka tvoje podsvesti o tvom duhovnom zdravlju. Moze se raditi i o vezi koja je zavrsena.Medjutim u psihi vreme nema ulogu , tako da dogadjaj od pre deset godina se moze dozivljavati u snu kao sadasnjica..

drugi pas je moj stvarni pas, taj deo nisam napomenula :) i sve se desava u mestu mog rodjena/odrastanja gde vise nisam....missim ja ne verujem nesto previse u snove, pre svega jer su moji uglavnom surealni, i cesto su slika onoga o cemu sam nedavno videla ili o cemu sam razmisljala...al eto u poslednje vreme nesto sanjam zivotinje :) i da kad sam zabrinuta ili pod stresom, snovi su ruzniji ili vrlo nasilni.

Poslednja izmena:

Back