SNOOKER

----Shanghai Masters draw/results ----

----QUALIFYING ROUND-----

Liang Wenbo (Chn) 5-2 David Gilbert (Eng)

----WILDCARD ROUND----

Marcus Campbell (Sco) 5-1 Tang Jun (Chn)

Andrew Higginson (Eng) 1-5 Tian Pengfei (Chn)

Ken Doherty (Ire) 5-0 Aditya Mehta (Ind)

Graeme Dott (Sco) 5-3 Mohammed Shehab (UAE)

Nigel Bond (Eng) 5-4 Yu Delu (Chn)

Gerard Greene (NI) 4-5 Li Yan (Chn)

Matthew Selt (Eng) 5-0 Shi Hanqing (Chn)

----FIRST ROUND----

Ricky Walden (Eng) 5-1 Mark King (Eng)

Stephen Hendry (Sco) 5-4 Marcus Campbell (Sco)

Peter Ebdon (Eng) 1-5 Liang Wenbo (Chn)

Allister Carter (Eng) v Tian Pengfei (Chn)

Shaun Murphy (Eng) v Michael Holt (Eng)

Joe Perry (Eng) v Jamie Cope (Eng)

Neil Robertson (Aus) 4-5 Ken Doherty (Ire)

Stephen Maguire (Sco) v Barry Hawkins (Eng)

Ronnie O'Sullivan (Eng) v Graeme Dott (Sco)

Marco Fu (HK) 5-4 N Bond (Eng)

Ding Junhui (Chn) v Stephen Lee (Eng)

Mark Selby (Eng) 3-5 Stuart Bingham (Eng)

Ryan Day (Wal) 5-3 Li Yan (Chn)

Mark Allen (NI) v Matthew Stevens (Wal)

Mark Williams (Wal) v Joe Swail (NI)

John Higgins (Sco) 5-2 Matthew Selt (Eng)

Poslednja izmena:
Al je Roni oduvao Higinsa u polufinalu.....6:1 . I taj jedan frejm je Higins uzeo posle promasenog zicera Ronija.

Roni je izgleda u formi. Prosetao se do finala..Ukupan skor u frejmovima u ova 4 kola mu je 21:6..

ali imao je i higins prilike. Nije mu trebao onaj kick na crnoj... I jos par promasaja je imao koje bi inace ubacio. Meni se cini da tu jos niko nije u pravoj formi i da se za vreme pauze vise odmaralo a jako malo vezbalo:D

E sada sam malo listao ovu temu pa bih da kazem nekoliko stvari ali bez namere da ikoga uvredim. Prvo,ja sam u Maju isao u Sefild da treniram snooker i isao sam na svetsko prvenstvo kada je Roni igrao protiv Alena i gledao sam mec kada je Ryan Day pobedio Lee-a. Ne mozete da verujete na koliko je visokom nivou snooker tamo. Posle fudbala snooker je najpopularniji sport u Engleskoj. Drugo moj trener je i Ronijev trener tako da sam imao nevidjenu cast da upoznam Ronija i moram priznati da sam bio odusevljen covekom... Trece,posto sam imao priliku da igram i na JGP stolovima kao i na Riley stolovima moram reci da je nekoliko klasa razlike izmedju te dve stvari,igra je potpuno drugacija,ali moram reci da su i JGP stolovi sasvim u redu i mnogo su jeftiniji od Riley stolova. Takodje moram jos reci da se na JGP nikada nije igrao China Open vec na Star stolovima koji se sada koriste i na svim ostalim turnirima,tako da Riley verovatno ide u penziju:) Apsolutno sam odusevljen brojem ljudi koje zanima snooker i pozivam vas da se svi potrudimo da snooker postane popularan u Srbiji.Sto se snooker sajta tice to je super ideja,i mozda u nekom skorijem periodu i dobijemo sajt te vrste...
I jos moram reci da ako nekog zanima bilo sta u vezi snookera moze slobodno da pita i ja cu na sve odgovoriti:D Pozdrav

e posto je ovde rec o snookeru da ne otvaram temu novu, daj da ovde razjasnimo neka pitanja:
Zanima me stapovi koji se koriste u snookeru. Velicina, nastaci, debljina vrha, kapice, kiksevi .. ima li neko linkove o tome ubi se trzeci neznam ni kako da ih trazim .. ako ima neka slika zanima me vrh stapa i taj rad.

Sto se tice stapova,standardna duzina stapa je 58"(oko 147cm). Vrhovi su izmedju 9mm i 10,mada mislim da Fergal O'Brien koristi 11,5 sto je ogromno ali njemu ocigledno odgovara.Tezina stapa varira od 17 unci do 20 unci. Svi snooker igraci koriste Triangle Green kiks,koji je odlican izuzetno fin,i za razliku od onih plavih kikseva ne ostavlja trag na kugli nego pada na coju. Sto se nastavaka tice postoji mini butt,koji se ubacuje na zadnje deo stapa i dugacak je oko 6" i postoji oni ogromni nastavci koji se takodje stavljaju na zadnji deo stapa i dugacki su oko 40". Postoje tri vrste stapova. Stap iz jednog dela(koji postaju sve popularniji),stap koji je spojen na tri cetvrtine i stap koji je spojen na polovini. Svi se prave rucno bez ikakve pomoci masina i drvo koje se koristi za stap najcesce je ASH(jasen,snooker igraci ga najvise koriste),Maple(javor).Ta dva drveta se koriste za gornji deo stapa(shaft)A za donji deo stapa(butt) uglavnom se koristi Ebony(abonos)

A sto se kapica tice najpopularniji je elkmaster mada mu popularnost opada zato sto od recimo 50 samo 10 valja,blue diamond koji je malo tvrdji od elkmastera,u poslednje vreme sve popularniji Mike Wooldridge super tips i Talisman. Ova dva u poslednje vreme koristi veliki broj top 16 igraca.

Reklamiranje drugih foruma je zabranjeno.
Ne bih da se mesam, svako radi ono sto mu je volja al imam jedan predlog zbog koga recimo vestina kojom se ja bavim "ITF Taekwon-do" nema svoj forum vec temu na ovom forumu.
Bilijarom se bavi malo ljudi kao i ITF Taekwon-do-om. Ako zelite da bilijar priblizite ljudima i ukljucite ljude bolje je da to uradite na javnom mestu.Javnom kao sto je Krstarica. Ja vam mogu pomoci kako god vi zelite.Da se razumemo, ja nemam ama bas nista od toga sto cu vas vuci ovamo. Samo vam prenosim moje iskustvo sa temom. Postoji od 2005. i najvise pregleda i postova ima. Dolaze nam ljudi u salu i kazu procitali smo na forumu. ;) Dok znam dosta klubova koji na svojim sajtovima imaju forume koji zvrlje prazni.;)
Ja imam najbolju nameru. ;)

Back