SNOOKER

Ne znam da li znate da je Higins suspendovan do daljnjeg zato sto je pristao da namesti cetiri frejma za 300000 evra. Odluka o tome na koliko ce biti kaznjen bice doneta krajem jula. Male su sanse da se provuce bez kazne,a ocekuje se da ce mu mozda biti i dozivotno zabranjeno da se bavi snookerom.

Takodje juce je poceo prvi turnir u novoj sezoni. Player Tour Championship 1. Ovo je ranking turnir ali je u isto vreme i open tako da svi zainteresovani mogu da ucestvuju. Profesionalni igraci dobijaju ranking poene i novac a amateri samo novac. Ukupno ce biti odrzano 12 PTC turnira. prva 4 u sefildu u snooker akademiji druga 4 u evropi a za poslednja 4 nije jos sigurno gde ce se odrzati. Nakon 12 turnira odigrace se nesto kao finalni turnir ove serije nakom ce cini mi se ucestvovati 32 igraca(ali nisam siguran)i to ce biti jedini turnir iz ove serije za koji je obezbedjen prenos. Ovo je samo jedan od dokaza da Barry Hearn radi ozbiljno na ozivljavanju snookera i nadam se da ce uspeti u tome

Ne znam da li znate da je Higins suspendovan do daljnjeg zato sto je pristao da namesti cetiri frejma za 300000 evra. Odluka o tome na koliko ce biti kaznjen bice doneta krajem jula. Male su sanse da se provuce bez kazne,a ocekuje se da ce mu mozda biti i dozivotno zabranjeno da se bavi snookerom.

Takodje juce je poceo prvi turnir u novoj sezoni. Player Tour Championship 1. Ovo je ranking turnir ali je u isto vreme i open tako da svi zainteresovani mogu da ucestvuju. Profesionalni igraci dobijaju ranking poene i novac a amateri samo novac. Ukupno ce biti odrzano 12 PTC turnira. prva 4 u sefildu u snooker akademiji druga 4 u evropi a za poslednja 4 nije jos sigurno gde ce se odrzati. Nakon 12 turnira odigrace se nesto kao finalni turnir ove serije nakom ce cini mi se ucestvovati 32 igraca(ali nisam siguran)i to ce biti jedini turnir iz ove serije za koji je obezbedjen prenos. Ovo je samo jedan od dokaza da Barry Hearn radi ozbiljno na ozivljavanju snookera i nadam se da ce uspeti u tome

Nešto sam načula. Jel to bilo na svetskom prvenstvu? Jeste da mi nikad nije bio simpatičan ali stvarno to nisam očekivala od njega.

Roni O'Saliven danas je postigao svoj 10. i ukupno 73. profesionalni Snooker 147 maximum u pobedi nad Kingom od 3-0 :worth: Sada je pobegao Hendriju na 10-9 i Skot ce ga tesko stici

Medjutim,i ovde je morao da pokaze da ludaka i genija ne razdvaja mnogo :lol: Posle samo jedne crvene i jedne crne (!!!) pitao je Verhasa koliki je bonus za maximum i dobio je odgovor da ga nema.. samo 4000 funti za najveci brejk na turniru. Nastavio je da ubacuje kuglu za kuglom,ubacio fantasticnu 12. crvenu i onda pazite kako je vratio belu oko celog stola nakon 13. crne za savrsen ugao za sledecu crvenu. Na kraju je ostala samo crna i krenuo je da pruza ruku protivniku i sudiji i bukvalno su ga naterali da u trku ubaci i nju (opalio je jako i lako mogao da promasi). Neko kome ocigledno nista ne znaci najteza stvar u sportu kojim se bavi (a to tako lako postize) je i najveci talenat kojeg je snooker ikad imao.. ali i tezak ludak

“I wasn’t going to pot the black to be honest with you because I asked the ref and was told there was no break prize for a 147,”

“I wanted to make sure because if there was a decent prize then I would definitely have gone for it and I thought I might as well go for it anyway.

“Jan talked me into it [potting the black]. My whole thing was I was going to make 140 and leave the black What’s the point of making a 147 if they’re only going to give you four grand for it?

“I’m surprised. They’re getting stingier. I thought Barry Hearn was supposed to be putting more money into the game, not taking it out.

“I’ve had loads of 147s so I don’t really get excited by it and thought I needed to give myself something to go for. I just thought ‘why not?’”

Ako se problem oko snooker-a iz 2007. nastavlja , onda bih ja dao neke predloge.Ja izuzetno volim i pratim ovaj sport , i zeleo bih da se upisem u neki klub da treniram da bi me nekad u buducnosti bilo na rank listi ,ali, kao sto svi znamo ne postoje stolovi niti klubovi gde bi mogla omladina da trenira . Mislim mozda postoje 2 3 stola u celoj Srbiji ali gde su tu turniri , drugo gde su ljubitelji , profesionalci treneri ovog sporta . Ovaj sport mora da se modernizuje mora da se odvoji odredjen deo novca za stolove. I ne bih sada da preterujem ili da vredjam ali ne mora samo da se stolovi za snooker nalaze u Beogradu ili treninzi odrzavaju u Beogradu . Dajte neka se posveti malo paznja Nisu Novom Sadu pa i Kragujevcu.A posto je vecina nevela svoje favorite u snookeru moj je Judd Trump. Sa srecom ,i neka se moja poruka razmotri . Toliko od mene i zelim vam da sto bolje propratite WELS OPEN jer ce on za par dana pozdrav.

ja iskreno nisam bas mnogo pratio german masters, ali sam video kraj finala i sjajna zadnja 2 frejma...ja mislim da cak ima samo jedan sto i to u bg-u, naravno...u Nisu ne bi moglo da se stigne na red da se igra koliko mnogo ljudi poznajem da prate snooker i da zele da ga igraju...:(

Meni je krivo sto Stiv Dejvis nije prosao... Cinjenica, njegovi dani su prosli ali ja i dalje volim da gledam legendu... Sa svoje 54 godine, ipak se nosi sa omladincima...

Trenutno je Tramp odlican... Mislim da je Wels open njegov...

A sada i Megvajer i njegovo zezanje sa leptir masnom... :lol:

Selbi je od "mucibelica"... Juce je prvi frejm mrcvario oko sat vremena... A danas nastavio u svom stilu... Verujem da bela vristi od muke kada ga vidi... :lol:

Poslednja izmena:
Meni je krivo sto Stiv Dejvis nije prosao... Cinjenica, njegovi dani su prosli ali ja i dalje volim da gledam legendu... Sa svoje 54 godine, ipak se nosi sa omladincima...

Trenutno je Tramp odlican... Mislim da je Wels open njegov...

A sada i Megvajer i njegovo zezanje sa leptir masnom... :lol:

Selbi je od "mucibelica"... Juce je prvi frejm mrcvario oko sat vremena... A danas nastavio u svom stilu... Verujem da bela vristi od muke kada ga vidi... :lol:

pa ti si ovo postovao nakon sto je Tramp ispao od Ronija...:D
nisam gledao Selbi-Megvajer ali sam video zadnji frejm Ding-Li...žalosno za onog debeljka ako ga je neko omeo namerno iz publike...mislim da je zaslužio da prođe...
danas Selbi-O' Saliven i Ding-Marfi...finale Ding-O' Saliven...:D

Da, nisam bio kuci ceo dan, tako da sam propustio Trampa... Iskreno sam verovao u njega...

Kako je Li ono omasio, verujem da ni njemu nikad nece biti jasno... Ali, vredi jos jednom pogledati majstoriju koju je nacinio minut-dva pre...

Back