Smrtna kazna

Podeseca na Prljavi Hari da li drugi ili treci deo kad panduri ubijaju te zlocince ali se na kraju i sami upetljalju u kriminal, nisam bas skoro gledao i onda ih Hari juri...

doživotna uz dobru negu da poživi što duže je gora kazna od smrtne
U ovakvom? Malo sutra..

1732970272147.png

Nisi me razumeo , kad se zavrsi sudjenje nema vise zalbi, mesec dana rok i to je, ali ovaj primer se odnosi kad je neko sigurno ubica.
Opet ponavljam , zalbe i sluze za to da se potpuno dokaze da je neko kriv , a cak i pored njih su ubijali nevine osobe ili ih drzali decenijama u zatvoru , kad bi skratili na mesec dana ubili bi daleko vise nevinih osoba.

Ne znam da li je ovo pravi podforum za ovu temu , ako nije premestite :)
Ja mislim da ne postoji izgovor za smrtnu kaznu u civilizovanim zemljama , jer rizik da se potencijalno ( ili sigurno kad tad ) ubije neko nevin pobija bilo koji argument sa druge strane , sta vi mislite ?

Није први. Мислим да треба да угасиш тему.

Osumnjičeni Rom je odranije poznat kao problematičan mladić. Tukao se, svađao, nasrtao čak i na sebi bliske ljude.

Где је социјално, држава заказала?
To se desava redovno , i neki hoce da takva drzava i pravosudje vrate smrtnu kaznu :D Pa dajem glavu da 20-30% egzekucija bi bilo nad nevinima.

Svrha kazne je i preventivno dejstvo, tj. uticaj na druge da ne počine isto djelo. Smtrna kazna nema preventivno dejstvo tačnije oni koji su počinili takva djela da je dobiju počinili bi ih svakako.
U srednjem vijeku je organizovana javna giljotina za džeparoše na gradskom trgu u jednom gradu. Tokom giljotine džeparoša ljudi su među masom - džeparili!!

Dakle, preventivnog dejstva, kao jednog od svrhe smrtne kazne nema. Koliko je korisna? Nimalo. Šta dobijemo od mrtvaca? Ništa. A kao što neko već pomenu i postoji procent, ne baš mali, nevinih koji su osuđeni i tek se kasnijom dnk analizom otkrilo da su nevini ljudi pogubljeni.

Ne ne ne i ne, ne smrta kazna. Osnovati rudnik u kojem bi takvi osuđenici do kraja života kopali ugalj a njihove plate bile usmjerene na porodice žrtava.
Pa kad ih zemlja zatrpa i nije neka šteta.

Back