Jim Morrison simbol bluda i nemorala, šta ukazuje na ludovanje, makar u njegovom slučaju?
Pita majka Morisona Dzima
o moj sine, od gustera kralju
jesi li se ikad prepanuo
jal' od vina, jal' od droge ljute
Strelac Vodolija. Uran, vladar ascedenta, u konjukciji sa Marsom, u Blizancima i opoziciji sa Suncem u Strelcu.
Potpuno anarhistična priroda, usmerena ka rušenju i stvaranju novog. Aktivni znaci su u pitanju, pa je bio, što kažu, ispred svog vremena, i doneo neku potpuno novu, mračnu estetiku (Venera u Škorpiji), ali su ovi aspekti jako nestabilni. Još kad se ubaci i Neptun, u 8. kući, koji obra
zuje kvadrat sa Merkurom u Jarcu - tako intenzivan i lud život ima itekako smisla. Njemu je definitivno sloboda i rušenje tabua bilo od ključnog značaja u životu.
Napustio je porodicu, imao napet odnos sa ocem, koji je bio vojno lice, i deluje mi da je sve radio u inat svoje prošlosti, s ciljem raskidanja od svojih korena kroz porodicu.
Ima i kvadrat Meseca sa Plutonom. Nije ni čudo što je otpevao one čuvene stihove u pesmi The End.
Ono što mene čudi jeste što nije bio, sa tolikom količinom napete energije, destruktivniji po druge... više se okrenuo autodestrukciji. Zaista, kada se on pominje, nikada se ne priča o nekim pretučenim devojkama, lošem ponašanju prema fanovima, naprotiv... Idol mladih zauvek, Uran u Blizancima.
Verovatno mu je taj Uran ipak dao neku širinu uma, prihvatanje svoje okoline. Moguće zbog dispozitori Jupitera u Lavu, koji, koliko vidim, nije afliktovan.
Kanalizovanje negativne energije kroz umetnost, a ono što ne bi uspeo na taj način - autodestrukcijom.
Smrt u kadi - Neptun u 8. kući u Vagi. Dosta teorija zavere po pitanju toga kako je umro, kvadrat sa Merkurom.
Što se tiče Ejmi, ne sećam se dobro njene natalne, ali čini me da su joj vladari skoro svih kuća ispod horizonta pod aflikcijom Neptuna.
Ima prilično tešku natalnu... na kraju krajeva, Suncu u Devici često ne prija slava, ne snalazi se u toj ulozi.