Smrt u horoskopu

Vrlo dobri linkovi koji mogu da budu početak istraživanja, ali se ugl to potvrđuje.

Japan, recimo, ima nešto duži životni vek svog naroda što direktno možemo da pripišemo boljim medicinskim i nutritivnim vrednostima, te manjoj gojaznosti. Oni su Ovan - Devica, ali imaju i dosta Neptuna kod sebe

Ovo je stvarno nedovoljno za neku statistiku, ali padose mi napamet Kurt Cobain i Layne Staley, oba podznak Devica, a otisli su oba 5.aprila sto bi palo u njihovu osmu kucu.

Pisao sam mestimično o tome i ranije, ali da ponovim i ovde

U pop kulturi, recimo, postoji nešto što se naziva "Klub 27", što bi se vrlo lako moglo okarakterisati sa astrološke perspektive povratkom Saturna.

Vrlo dobri linkovi koji mogu da budu početak istraživanja, ali se ugl to potvrđuje.

Japan, recimo, ima nešto duži životni vek svog naroda što direktno možemo da pripišemo boljim medicinskim i nutritivnim vrednostima, te manjoj gojaznosti. Oni su Ovan - Devica, ali imaju i dosta Neptuna kod sebe

Ja koliko znam Japan je svugde Sunce u Vodoliji, a videh neke nove karte, gde je Sunce u Biku.

Ako se uzme da je Japan arhetip Vodolije, onda prema vedskoj je Saturn tu jako dobar, pa može simbolisati dugovečnost. Dispozitor Sunca je Uran u šestoj što je takođe briga o ishrani. I u trigonu je sa tim Suncem u Vodoliji.

Mada ako je tačno ovo da su Devica Asc, onda je jasno zašto vode računa o ishrani. Uglavnom disciplinovani.

Može se pogledati.

Bela zastava (Devica) sa crvenom(Ovan) tačkom(Merkur).

Izuzetna poslovna kultura koja podrazumeva i naklon (Devica).

Biti čist je nešto najbitnije japancima (Devica).

Podeljeni na ostvrca (Devica, Merkur).

U školama ulaze u papučama (Devica).

U školama se uče da počiste za sobom i od toga prave big deal (Devica).

http://www.bbc.com/travel/story/20191006-what-japan-can-teach-us-about-cleanliness

japan-horoscope.gif

Pisao sam mestimično o tome i ranije, ali da ponovim i ovde

U pop kulturi, recimo, postoji nešto što se naziva "Klub 27", što bi se vrlo lako moglo okarakterisati sa astrološke perspektive povratkom Saturna.

Da, vecina iz Kluba 27 je nekako oblelezena Saturnovim tranzitom. Ne samo zbog 27 godine koja je pocetak Saturnovog povratka, to dodje kao finalna kap.
Saturn nosi kosu u starim ilustracijama, ne Skorpija.
Ashes to ashes dust to dust

Može se pogledati.

Bela zastava (Devica) sa crvenom(Ovan) tačkom(Merkur).

Izuzetna poslovna kultura koja podrazumeva i naklon (Devica).

Biti čist je nešto najbitnije japancima (Devica).

Podeljeni na ostvrca (Devica, Merkur).

U školama ulaze u papučama (Devica).

U školama se uče da počiste za sobom i od toga prave big deal (Devica).

http://www.bbc.com/travel/story/20191006-what-japan-can-teach-us-about-cleanliness

Ja sam to uvek pripisivala egzaltiranom Merkuru i tome da Vodoliju gledam kao viši tip Device, tj. Uran kao višu oktavu Merkura.

NIsam nikad gledala njihovu kartu, ali sam pretpostavljala naglašen arhetip Device, tj. 6. kuću, Merkur i znak Devica.

Isto tako, mundane karte se mogu praviti na osnovu ponašanja ljudi, na osnovu geografije, na osnovu istorije, ili na osnovu datuma osnivanja države...

ONi imaju energiju Vodolije i Device definitivno...

Ejmi Vajnhaus tranziti na dan smrti:

Na prvi pogled Pluton an vrhu osme... I poklopljena osa čvorova sa njenom natalnom, ali obrnuto, JMČ na SMČ i obrnuto.

Saturn (vladar osme) kvadrat onaj Pluton na vrhu osme, i kvadrat tranzitni Uran. T kvadrat znači, nad tim Plutonom.

amy-winehouse-natal-and-transits-chart-for-day-she-die-no1.jpg

Saturn na IC može u mnogo čemu objasniti silne zemljotrese. saturn u Lavu može objasniti i njihovu fascinaciju Mačkama.

ASC Blizanci definitivno nije jer njihov narod ne podnosi te stvari, niti se oni redstavljaju isključivo tim stvarima.

Sad, Merkur može da bude i manga, anime, ali je uvek pretežno strip (više vuče na Devicu).

Sunce na 22 Vodolije je porpilično suicidno, takođe, ali njima tehnologija pomaže tako da je kontradiktorno.

Pluton tako blizu ASC-a definitivno nije ono što njih opisuje, mada može da donekle objasni pojavu Jakuza i napad nuklearnim oružjem na DVA grada.

Mesec u Blizancima ponovo nije, jer im je Amerika nanela najviše štete.

Kina im je u 11, što praktično nema smisla.

Njihov horoskop je dosta ranije nastao, ali je i ova karta interesantna.

Na prvi pogled Pluton an vrhu osme... I poklopljena osa čvorova sa njenom natalnom, ali obrnuto, JMČ na SMČ i obrnuto.

Saturn (vladar osme) kvadrat onaj Pluton na vrhu osme, i kvadrat tranzitni Uran. T kvadrat znači, nad tim Plutonom.

Godišnja profekcija je u julu stigla u Škorpiju, gde joj se nalazi vladar 8. kuće, Saturn koji je natalno u aspektu sa Mesecom i daje mu recepciju, dok ga gleda iz znaka gde Mesec najmanje želi da bude - iz Škorpije.
Mesec se natalno nalazi u Jarcu, u izgonu i 8. znaku od ASC.
Sunce je peregrinirano u Devici, van sekte, u najmračnijem uglu IC koji se sam po sebi vezuje za završetke i opisuje kraj života, i van sekte kao i Saturn i time postaje još veći malefik pošto je za noćna rođenja ovakav opasniji, hladniji, depresivniji, mračniji...
Saturn je u 6. znaku, vladar 8. u 6. kadetna polja zaposednuta malefikom.
Natalni Jupiter je neaspektovan iako u sedištu, van sekte bez resursa da pomogne, nema aspekt na svetlima niti ka ASC ili vladaru ASC.
Vladar ASC je retrogradni Merkur spaljen u Devici, takođe u 4 znaku.

Njen solar za 2010. godinu ( tada je nastupio solar koji je važio i u julu 2011. )
Mislim da će sve biti jasno čim se pogleda: ASC solara u 6. natalnom skoro egzaktno na vladaru 8. zlosrećnom Saturnu u Škorpiji koji je preuzeo vladarstvo profekcionim ASC i postao LOY ( vladar godine ) uz to, i vladar solarnog ASC.
Solarno 8 polje na natalnom ASC.

Verovatno je pre toga bila dosta depresivna, imala je tranzit Saturna u kvadratu ka Mesecu natalnom u Jarcu.

Zanimaju me mesečne profekcije, onako odoka rekla bih da je profekcija došla u Raka, što bi značilo da je Mesec bio vladar mesečne profekcije.

astro_31atw_ejmi_2010913.35976.144223.png

Da je do Plutona ili Urana tada bi svi ASC Blizanci bili u smrtnoj opasnosti.

Poslednja izmena:
Bravo! Nije te mrzelo da gledas :) ja samo preletela preko tranzita i nista mi se nije ucinilo specijalno bitnim.

Evo jos jedne karte za analizu.
Opozicija Sunca i Saturna, ali cudnog tipa, jer iako Saturn malefik, kad je vladar ascedenta, ne posmatra se kao takav. Njegova karta bi i mozda potvrdila jedno moje misljenje da je smrt i sedmo polje pored osmog, jer ako se na istoku(ac-u) radjamo, onda na zapadu(dc) poniremo.
Opozicija Sunca i Saturna je najgora varijanta aspekta ova dva tela, jer su prirodni opoziti. ali pored ove opozicije, Sunce prima recepciju trigonom od svog dispozitora Jupitera u Lavu, ali je bez pomoci to bilo iz nekog razloga. Mesec nije mnogo odmakao od tacke egzaltacije, povoljno je to sve, u sustini nista toliko strasno sem vladara asc u opoziciji sa Suncem, nije da nema nicega, ali koliko gorih karata postoji sa mnooogo gorim aspektima , pa nikom nista, sem ove opozicije ima dosta dobrih stvari.
Ovde ni Mars u opoziciji sa Suncem nije za zanemariti, cesto ga primetim kod ljudi koji vole da saplicu sami sebe, kad je u opoziciji sa Suncem bude i retrogradan, sto je isto dodatni problem, jer i osoba saplice samu sebe(opozicija sa Suncem) a i agresija je usmerena ka unutra(Mars kao planeta se mozda i najlosije nosi sa retrogradnoscu)

astro_2atw_jim_morrison.59870.85914.png

Poslednja izmena:
Bravo! Nije te mrzelo da gledas :) ja samo preletela preko tranzita i nista mi se nije ucinilo specijalno bitnim.

Nije me mrzelo, htela sam da vidim šta je jer sam odmah znala da nije do tog tranzita, pošto su mi svi ostali Blizanci živi i zdravi :mrgreen:

E Morison je odličan primer!

Inače njemu Saturn vlada i 12 poljem, a ovo polje je dosta samodestruktivno.
Opozicija sa Suncem ukazuje i na problematičan odnos sa ocem.

Šta misliš, gde mu je došla profekcija 1971.? :D

U Blizance, gde mu je natalni Mars ali i Saturn 180 Sunce.
Dispozitor natalnog vladara ASC je isti kao i vladar 8. - Merkur u 12. u Jarcu.
Merkur je putem godišnje profekcije došao na natalni Mesec - vladar 8. na svetlu.
8. polje je profekcijom došlo na svog vladara - Merkura u Jarcu.

Ma svašta bi se tu moglo još videti, solar...

Tranziti: Mars u Vodoliji - na natalnom ASC
Saturn u Blizancima - znak natalnog vladara i baš na natalnom Marsu.

Zanimljivo je još da je tranzitni Merkur imao svoj helijački izlazak iz konjunkcije sa Suncem u Raku i opoziciji sa natalnim Merkurom u Jarcu.

Da, to je isto bitno sto Saturn vlada i 12.-im poljem. kod Vodolija asc-a
Moze se mnogo toga videti i iz samog podznaka, kako ce osobi teci zivot.
Recimo Jarac asc, Saturn je vladar prvog i drugog polja, pa osoba po automatizmu vezuje sebe(prvo polje) za svoju licnu imovinu, vrednosti(drugo polje)
Skorpija asc, Mars vlada ujedno i prvim i sestim poljem, poljem lose srece, pa ce biti sijaset nekih problema kroz zivot.
itd. itd.

Tako je, njen životni put propraćen udelom znaka Strelca i tranzita Plutona preko natalnog Neptuna i Meseca se i završio. Pisao sam o njoj ranije gde sam napomenuo koliko je za njeno zdravlje bilo bitno da pobegne od muža i pronađe spas na izolovanom ostrvcetu.

Nakon posete Srbiji (Jarac), aktivacija Jarca, dolazi do tragične smrti tokom ulaza Meseca u 12 polje, ujedno i Jupitera. Sve je ovde označavalo predoziranje opijatima, što je veoma često sa ljudima koji imaju veoma izraženo stanje Neptuna.

Da je do Plutona ili Urana tada bi svi ASC Blizanci bili u smrtnoj opasnosti.

Naravno da ne bi, kakav glup zaključak (zaista toliko provocirate sa tom TA da ne ostavljate čoveku nikakvog izbora, a pošto ste moderatori, onda svaki odgovor na svoje provokacije napadate kojekakvim kaznama i proterivanjima, jako ružno ponašanje na ovom pdf-u, otkad se sjatilo par tradicionalista sa svojom ograničenom "astrologijom"). Zamisli, i mnogi od nas mislimo da to što ti pišeš nikakve veze ni sa čim nema, pa ne govorimo. Strašno, konstantne provokacije moderatora. A čim neko čija se astrologija moderatorima ne dopada nešto piše, odmah se opominje da spamuje haha... OMG...
Dobro, valjda vam je bitno da budete negde bitni, pa haj ovde... Whatever...

Naravno da ne bi, kakav glup zaključak (zaista toliko provocirate sa tom TA da ne ostavljate čoveku nikakvog izbora, a pošto ste moderatori, onda svaki odgovor na svoje provokacije napadate kojekakvim kaznama i proterivanjima, jako ružno ponašanje na ovom pdf-u, otkad se sjatilo par tradicionalista sa svojom ograničenom "astrologijom"). Zamisli, i mnogi od nas mislimo da to što ti pišeš nikakve veze ni sa čim nema, pa ne govorimo. Strašno, konstantne provokacije moderatora. A čim neko čija se astrologija moderatorima ne dopada nešto piše, odmah se opominje da spamuje haha... OMG...
Dobro, valjda vam je bitno da budete negde bitni, pa haj ovde... Whatever...

Ne razumem zaista zasto se zestis zbog ovoga?
Ko ti brani da branis svoj stav?
I gde si se u bilo cemu ti licno osetila uvredjenom ili tvoja licnost?

Realno, @Nastia , argumentacija ti je izuzetno loša do te mere da izgleda kao da vređaš inteligenciju sagovornika, osim ako ti ISKRENO smatraš da će Pluton afektovati sve ljude rođene sa podznakom Blizanaca (što ja kao dugogodišnji astrolog ne znam ni kako da definišem), što ni u jednom momentu nije astrološka praksa. Nešto po pitanju tvog znanja i poznavanja astrologije jednostavno ne pije vodu. S jedne strane napišeš nešto što je ok, relativno, s druge strane napišeš nešto što je toliko van razuma da ne može da se shvati na bilo koji drugi način osim kao vređanje, u ovom slučaju konkretno moderne astrologije. Izgleda isuviše prepotentno i nimalo privlačno, a pogotovo se smatra ovo drugo jer nije prvi put da pišeš izuzetno loše o konceptu moderne astrologije koja je za većinu ljudi, uključujući i prave astrologe na PDF-u, njihovo zvanje, profesija itd. Kao moderator to zaista nema smisla.

Sad, toliko toga što si napisala u toj rečenici je pogrešno, da se samo može shvatiti provociranjem u fazonu "bući bući mala bebwica". Tako da kapiram njenu ljutnju i frustraciju jer takvo ponašanje od strane nekoga ko je moderator se stvarno ne očekuje niti može da prouzrokuje konstruktivan odgovor jer u krajnjoj meri je jednostavno glup komentar iz ugla astrologije. Na nivou Neptuna koji utiče na naraštaj beba. Taj fazon. Sizifu takve stvari opraštamo jer znamo da ne zna astrologiju, ali ti tvrdiš da je znaš i onda su takve stvari upitne i stavljaju te u negativno svetlo.

a) Pokazivanje neznanja na toj razini
b) Suptilno vređanje

To je ono što se vidi iz takvog komentara. Just sayin.

Jim Morrison simbol bluda i nemorala, šta ukazuje na ludovanje, makar u njegovom slučaju?

Pita majka Morisona Dzima
o moj sine, od gustera kralju
jesi li se ikad prepanuo
jal' od vina, jal' od droge ljute

Strelac Vodolija. Uran, vladar ascedenta, u konjukciji sa Marsom, u Blizancima i opoziciji sa Suncem u Strelcu.

Potpuno anarhistična priroda, usmerena ka rušenju i stvaranju novog. Aktivni znaci su u pitanju, pa je bio, što kažu, ispred svog vremena, i doneo neku potpuno novu, mračnu estetiku (Venera u Škorpiji), ali su ovi aspekti jako nestabilni. Još kad se ubaci i Neptun, u 8. kući, koji obra
zuje kvadrat sa Merkurom u Jarcu - tako intenzivan i lud život ima itekako smisla. Njemu je definitivno sloboda i rušenje tabua bilo od ključnog značaja u životu.

Napustio je porodicu, imao napet odnos sa ocem, koji je bio vojno lice, i deluje mi da je sve radio u inat svoje prošlosti, s ciljem raskidanja od svojih korena kroz porodicu.

Ima i kvadrat Meseca sa Plutonom. Nije ni čudo što je otpevao one čuvene stihove u pesmi The End.

Ono što mene čudi jeste što nije bio, sa tolikom količinom napete energije, destruktivniji po druge... više se okrenuo autodestrukciji. Zaista, kada se on pominje, nikada se ne priča o nekim pretučenim devojkama, lošem ponašanju prema fanovima, naprotiv... Idol mladih zauvek, Uran u Blizancima.

Verovatno mu je taj Uran ipak dao neku širinu uma, prihvatanje svoje okoline. Moguće zbog dispozitori Jupitera u Lavu, koji, koliko vidim, nije afliktovan.

Kanalizovanje negativne energije kroz umetnost, a ono što ne bi uspeo na taj način - autodestrukcijom.
Smrt u kadi - Neptun u 8. kući u Vagi. Dosta teorija zavere po pitanju toga kako je umro, kvadrat sa Merkurom.

Što se tiče Ejmi, ne sećam se dobro njene natalne, ali čini me da su joj vladari skoro svih kuća ispod horizonta pod aflikcijom Neptuna.
Ima prilično tešku natalnu... na kraju krajeva, Suncu u Devici često ne prija slava, ne snalazi se u toj ulozi.

Realno, @Nastia , argumentacija ti je izuzetno loša do te mere da izgleda kao da vređaš inteligenciju sagovornika, osim ako ti ISKRENO smatraš da će Pluton afektovati sve ljude rođene sa podznakom Blizanaca (što ja kao dugogodišnji astrolog ne znam ni kako da definišem), što ni u jednom momentu nije astrološka praksa. Nešto po pitanju tvog znanja i poznavanja astrologije jednostavno ne pije vodu. S jedne strane napišeš nešto što je ok, relativno, s druge strane napišeš nešto što je toliko van razuma da ne može da se shvati na bilo koji drugi način osim kao vređanje, u ovom slučaju konkretno moderne astrologije. Izgleda isuviše prepotentno i nimalo privlačno, a pogotovo se smatra ovo drugo jer nije prvi put da pišeš izuzetno loše o konceptu moderne astrologije koja je za većinu ljudi, uključujući i prave astrologe na PDF-u, njihovo zvanje, profesija itd. Kao moderator to zaista nema smisla.

Sad, toliko toga što si napisala u toj rečenici je pogrešno, da se samo može shvatiti provociranjem u fazonu "bući bući mala bebwica". Tako da kapiram njenu ljutnju i frustraciju jer takvo ponašanje od strane nekoga ko je moderator se stvarno ne očekuje niti može da prouzrokuje konstruktivan odgovor jer u krajnjoj meri je jednostavno glup komentar iz ugla astrologije. Na nivou Neptuna koji utiče na naraštaj beba. Taj fazon. Sizifu takve stvari opraštamo jer znamo da ne zna astrologiju, ali ti tvrdiš da je znaš i onda su takve stvari upitne i stavljaju te u negativno svetlo.

a) Pokazivanje neznanja na toj razini
b) Suptilno vređanje

To je ono što se vidi iz takvog komentara. Just sayin.

Apsolutno se ne slažem niti prihvatam ovakvu kritiku.

Niko nikome ne brani da obrazloži svoje mišljenje ako treba na 5 strana.
Znači moje je mišljenje da nije do Plutona-Saturna-Urana, što sam izložila ovom analizom, a ti i bilo ko drugi je slobodan da isto uradi i obrazloži svoje mišljenje.
I to je onda konstruktivna rasprava.
To što ti doživljavaš svako drugo mišljenje kao lični napad ili nipodaštavanje nije moj problem.
Ne znam samo kako bi svi ostali članovi na ovom forumu trebali da se osećaju kada ti raspredeš svoju priču na 20 strana za svako moguće pitanje?
Da li ja sada treba da potežem odgovore sa drugih tema gde se bez ikakvog razloga nipodaštava Tradicionalna astrologija i da se zbog toga osećam uvređenom kao ličnost?
Izvinite ali moje mišljenje nema veze sa tim da li uredjujem ili ne ovaj pdf, jer to je moje lično, astrološko mišljenje i svako je slobodan i dobrodošao da obrazloži svoje, i podržan takođe, a ovaj tvoj pokušaj nije ništa drugo nego da se svako drugo mišljenje proglasi atakom na nekoga ko misli kao ti.

Žao mi je, ali ti je argumentacija bez osnova a raspravljanje na ovu temu nećemo nastaviti.
Izvoli, obrazloži prdikcijama i analizom svoje mišljenje i onda možemo pričati u istoj ravni.

Back