Смрт америчке економије

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srž je ista.
Pojava ogromne količine dolara na slobodnom tržištu usloviće njegovom pojeftinjenju i skoku cena zlata.
Цена злата иде само горе због слабљења америчког долара и инфлације. Цена злата је најбољи показатељ инфлације у САД.

Zato su i namere svih proizvođača nafte da se u buduće vezuju za evro a rusi za rublju ne za dolar.
Па Иран је објавио у децембру да су потпуно елиминисали амерички долар из својих девизних резерви и да више не продају нафту и гас за $. НР Кини продају за евро, а Јапану наводно чак и за јене! Исто и европским земљама продају за евре. Чекамо да коначно отворе нафтну берзу, наводно следеће недеље би коначно требало (стално се одлаже датум).

Kao sto znate, Kina finansira americki spoljni dug...
Обе Кине и Народна Република и Република, али и Јапан, Сингапур, Саудијска Арабија, Кувајт, УАЕ... Јапан и НР Кина имају највише у обвезницама колико знам обе по 1Т.

Takodje vecina njenih deviznih rezervi je u dolaru.... kad bi kojim slucajem krenula da prebacuje te devizne rezerve u neku drugu valutu, americka privreda bi krahirala...
Централна банка НР Кине то већ ради што се зове диверзификација.
Прави Армагедон би настао када би НР Кина прко ноћи гурнула 1Т у обвезницама на тржиште. :mrgreen: Али би и сами једва преживели.

Кувајт, Бахреин, Катар, УАЕ (мада УАЕ диверзификују резерве полако али сигурно)...

За Венецуелу не знам, Чавес прича свашта, а шта је истина нико не зна (говорим о томе у којој валути наплаћује Венецуела нафту). Наводно они наплаћаују паралелно и у америчком долару и у еврима.

Кувајт, Бахреин, Катар, УАЕ (мада УАЕ диверзификују резерве полако али сигурно)...

За Венецуелу не знам, Чавес прича свашта, а шта је истина нико не зна (говорим о томе у којој валути наплаћује Венецуела нафту). Наводно они наплаћаују паралелно и у америчком долару и у еврима.

Opet se sve svodi na to da crno zlato sve više vredi u odnosu na dolar,i polako svi počinju da uvode druge valute za plaćanje.
Suštinea je da dolar gubi vrednost a samim tim i devizne rezerve svih država kojima su one u dolarima.Netreba se začuditi ako se na tržištu uskoro pojave velike količine dolara.Ali to nije dobro.

Па знаш и сам да америчког долара има мноооооооооооого више него што би га требало, цела америчка економија се састоји на штампању безвредних долара и уваљивању свету тога. ФЕД само штанцује и штанцује, поготово од како смањују референтну каметну стопу последњих месеци (поготово недавно), Хеликоптер Бен само убрзава штампарске пресе. М3 престали да објављују још пре годину и по...

Не зановетајте, сутра вам преводим сиже, пре подне, за сада само на енглеском

- Америчка привреда стагнира
- Лажирање и намерно умањивање приказа незапослености
- Наумитан крах

http://www.chroniclesmagazine.org/?p=326

Било је и питање времена

D3207WW0.jpg

dobra i tacna ilustracija! :D
Kinezi jebu Amere uzduz i popreko sa svojim juanom.

Чека се да НР Кина прогласи пуну конвертибилност јуана, па још кад би успели да вежу златни стандард за њега, то би био дефинитивни крај америчког долара као светске валуте. Видећемо шта ће бити ;).

polako, nećemo da preskačemo nego po redu
prvo da razjasniš svoj prethodni post, pa onda idemo dalje.
gde je rukovodio, koje firme su propale.

Da znam ne bih napisao "negde sam citao..." znam samo da su bile neke firme koje su imale veze sa naftom....ali sta bi sa onom jednom stvari koju je dobro izveo...Irak, smanjenje deficita, konsolidacija dolara....to je sve za vreme njegove vladavine...da ne pricamo o stvaranju "pozitivne" slike u svetu....

Не зановетајте, сутра вам преводим сиже, пре подне, за сада само на енглеском

- Америчка привреда стагнира
- Лажирање и намерно умањивање приказа незапослености
- Наумитан крах

http://www.chroniclesmagazine.org/?p=326

Postavi prevod na "Posao i Novac".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back