gica
Legenda
- Poruka
- 54.803
prakticni experimenti su upravo to i dokazali ...da mozes da sednes i smislis kako ces da se osecas u nekoj situaciji
aj npr ..trema..kako nastaje trema?
тако што се нађеш пред неком, као, битном ситуацијом
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
prakticni experimenti su upravo to i dokazali ...da mozes da sednes i smislis kako ces da se osecas u nekoj situaciji
Pa znas kako, meni se mnogo puta desavalo da razmisljam o smrti na primer, i sve se to desava bez (skoro) ikakve emocije, a onda me odjednom presece neki cudan osecaj uplasenosti, sve dok ne pocnem da razmisljam o necem drugom...
prvo treba razraditi sta je zapravo emocija?Ima veze sa razmisljanjem, ali pre svega emocije podsticu razmisljanje, a tek kasnije mozak je dalje razradjuje i oblikuje...
da..i sta ti cinis..ti razmisljas unapred..npr treba da drzi govor pred nekom komisijom od cijeg ti ocenjivanja zavisi dalje napredovanje u necemu nebitno..sta ti radis? ti zamisljas situaciju..razmisljas o tome kako ces da se postavis sta ces i na koji nacin reci..nastojis da se pripremis..ali ti ne znas za sigurno kako ce ti ljudi u toj komisiji reagovati na tvoje izlaganje i stoga imas nesigurnost..sta ti radis? ti svojom mastom obucavas svoj emocionalni um da u datoj situaciji kreira odredjenu emociju..emocionalni um ne postavlja pitanja vec samo kaze amin..bili smo ovde znamo koja je emocija potrebna ( ne pravi razliku izmedju stvarne i zamisljene situacije) i kad se pojavis pred tvom komisijom tvoj emocionalni um shvata da je to obrazac i kreira emociju za koju si ga obucio da kreira a to je u ovom slucaju nesigurnost u sebe ( trema)тако што се нађеш пред неком, као, битном ситуацијом
izvinjavam se sto ne stizem da odgovorim direktno na sve vase postove
pokrenuo sma par tema sa slicnom tematikom..zato sto je ovo veoma vazno i za dobrobit svih nas..ne bih s jedne starne ni pisao ovoliko o tome da nisam i sam proveravao u praksi kako to radi;;ali ja vam kazem ljudi ovo radi
naravno..samo je to kudikamo teze ..i zahteva i poznavanje borilackih vestina kao sto je npr aikido koji uci izedju ostalog kako sacuvati unutarnji mir u exploziji pokretaа да ли ће у томе успети или не, питање је
а можеш и мало другачију ситуацију да узмеш за пример - уместо пред комисију, треба да уђеш у тигров кавез, а тигар присутан. оћеш ли успети да својим разумом створиш спокој у срцу?![]()
ogranicenim u onoj meri u kojoj verujemo da je ogranicenаутосугестија је моћна и сјајна ствар, али ипак са ограниченим домашајем
Smor je subjektivna kategorija.
Zasto?
Primer: Neko bi se ubio od smora da slusa koncert klasicne muzike,dok se neko svim srcem odusevljava slusaci ga...

hmm??!! a sta bi to bilo..objektivno smaranje? nesto sto smara vecinu ljudi?
po toj logici ..vecina u srbiji slusa grand produkciju..manjina klasicnu muziku..znaci ispada da kad klasicar prica grandovcu kao vecini o klasicnoj muzici ..objektivan je smor?
meni se dize kosa na glavi od ovakve logike![]()
objektivna ili cisto subjektivna kategorija?
kad nekoga neko ili nesto smara sta nam to govori? ili ovako pera prica miki neku pricu..mika se smara slusajuci peru..pitanje ..da li je perina prica zaista dosadna ..da kazem smarajuca ili je mika dozivljava kao takvu?
ili da li je mika objektivno smor od coveka ioli covek zaista ima zanimljivu pricu za ispricati ali miku ne zanima prica pa se smara?
odnosno da li je smor spoljnji ili unutarnji faktor?